- 1 Nisan 2019
- 3.313
- 5.265
- 73
- Konu Sahibi Mavi Boncugumm
-
- #6.961
Adet döngüm 30-38 arası normalde ama işte gebe kalcam mı stresiyle bi kere 73 gün olmamıştım 3 sene önce.32-34 arası lekenmem oldu 35 ve 38 de test negatif çıktı. Sonra 40-45 arası yumurtlama akıntısı oluştu tekrar hatta delirip burda yazmıştım ben bi döngüde kaç kere yumurtluyorum diye. 45 de resmen yumurta akı düştü bi gece öncesi birliktelik olmuştu. Bugun 52 işte testyaptım negatif ama gaz bulantı huzursuzluk yorgunluk başdönmesi göğüs hassasiyeti baş ağrısı aldı başını gidiyor. Ama test o derece tek çizgi ki hayalı bile yok yani . Ben eskiden göğüs ağrımdan takip ederdim yumurtladığımı , göğüslerimin acısı ve jel aynı anda olurdu 15 günü bulmadan adet olurdum. Ama emzirme bitince bu geçti, 32 de düzenli bi gün gögüs hassasiyetiy az bi sivilceyle adet olmaya başladım, 4-5 ay böyle oldum.- ardından tam çocuga karar verdik, 53 gün olmadım sonra 38 şimdi işte 52 deyim ve sanırım 60 da olucamönceki gebeligindede gec anlasildiysa bu da öyle olabilir diye dusunuyorumyeni adet tarijin ne zaman? ne zaman yaptın testini?
Ben hala yumurtlama dım adet ıcerısinde mi yumurtlayacagım hıc takip etmemiştim yumurtlama gunumu kendimi cok cahil hissediyorumYumurtlama olursa kalınır tabiki
Tamam rahme düşmeden kustum dedi demiştin ona cevaben yazdım. Döllenmenin üstünden 6-7 gün geçtikten sonra bulantı gibi belirtiler başlayabilir. Genelde 5. 6.haftada başlar. 3gün sonra kusmanın hamilelikte ilgisi olacağını sanmıyorum. Ama döllenmeyi hissedenler olabiliyor. Tecrübeli olanlar kasığındaki hislerden ilk gnlerde de hamile kaldığını anlayabiliyomuş bunu söyleyen çok arkadş tanıdım burdaKusan benim yavarkadaşım tam 3 ay kustu kızcağız hastanelerde yattı mafoldu yani. Sormuştum bi kere ne zaman başladı bu kusma diye, daha testte pozitif çıköadan başlamış sanırım
Canım seni hatırlıyorum yumurtan folikül kistine dönüşmüştü öyle demiştin. Kistin adet olduğunda adetinle atılacak. Yani bu ay yumurtlamayacaksın. Bazı aylar yumurtamız çatlayamaz kist olur biraz adet gecikmesi yapabilir. O ay boş geçmiş anlamına gelir yani hamilelik olmaz. İnşallah bi sonraki döngünde yumurtan çatlar canım kafana takma artık bunu,yeni ay için dua et :)Ben hala yumurtlama dım adet ıcerısinde mi yumurtlayacagım hıc takip etmemiştim yumurtlama gunumu kendimi cok cahil hissediyorum
Tesekkur ederim cevap verdıgın ıcın insan yine de umutlanıyor aklımdan cıkaramıylrjm rahat olamıyorum elimde olmadan. Dr ultrsaonda giremediğim yumurta catlamıssa gorememıssek onu bilemem ama onun dıısnda gebelik beklentimiz yok bu ay dedi insanın aklında bir 'acaba' kalıyorCanım seni hatırlıyorum yumurtan folikül kistine dönüşmüştü öyle demiştin. Kistin adet olduğunda adetinle atılacak. Yani bu ay yumurtlamayacaksın. Bazı aylar yumurtamız çatlayamaz kist olur biraz adet gecikmesi yapabilir. O ay boş geçmiş anlamına gelir yani hamilelik olmaz. İnşallah bi sonraki döngünde yumurtan çatlar canım kafana takma artık bunu,yeni ay için dua et :)
Doktor kontrolündesin yani çok güzel. İlk defa bu ay mı yumurtlamanı takip ettin?Tesekkur ederim cevap verdıgın ıcın insan yine de umutlanıyor aklımdan cıkaramıylrjm rahat olamıyorum elimde olmadan. Dr ultrsaonda giremediğim yumurta catlamıssa gorememıssek onu bilemem ama onun dıısnda gebelik beklentimiz yok bu ay dedi insanın aklında bir 'acaba' kalıyor
Evet 3 aydır Dr a gidiyorum ama 1 yıldır istiyoruz. İlk kızım ıstedıgım iz ay oldu tedavisiz yani takip falan bilmiyordum sımdıye kadar 3 aydır yumurtlama takip ediyorum kendimce ama Bı turlu yakalayamadımDoktor kontrolündesin yani çok güzel. İlk defa bu ay mı yumurtlamanı takip ettin?
Bak havuç suyu yumurtanın çatlamasını kolaylaştırıyo onu araştır bi sonraki ay kullanabilirsin. Diğer kürler gibi yan etkisi de yok korkmadan uygulayabilrsn. Tabi doktora danışarak yap. Rica ederim :)
Bilmiyorum bu cevap bana mıydıCanım ben bir hemşire olarak soğan kürü nü şu şekilde tavsiye etmiyorum eğer gebelik şüphen varsa düşüğe sebep olur bilgin olsun
Face kullanmayanlar olabilir en ideal WatsapYada Facebook grubu mu olsa
Bazısında çatlaması gecikiyor bende mesela daha farklı, bazen bi ay komple ara veriyo rahmin, kalınlaşmıyo yumurta büyümüyo gelişmiyo. Bazen bi ay bazen 2-3 hafta böyle mola veriyor. Ama yumurta bi büyümeye başladı mı düzeni şaşmıyor . 14-15 günarasında adet geliyor. Ama ben yumurta akıntı ateş takibi yapmadığım için bunu kaçırıp adet olcam ah olmadım gebemiyim diye manyağa bağlıyorum. Sanırım bu ates ölçme metodunu yapıp yazıcam grafik oluşturucam sırf adet tarihlerim içinDoktor kontrolündesin yani çok güzel. İlk defa bu ay mı yumurtlamanı takip ettin?
Bak havuç suyu yumurtanın çatlamasını kolaylaştırıyo onu araştır bi sonraki ay kullanabilirsin. Diğer kürler gibi yan etkisi de yok korkmadan uygulayabilrsn. Tabi doktora danışarak yap. Rica ederim :)
Bu havuç suyu hikayesi nedir yav denesem mi ki acaba? Ya ama dediğim üzere ben psikolojik yumurtlama adet bozuyorum, bak soğan kürü yapıp gebe kalıyo millet 50 kişi duydum belki ben kürü yapıp 2 ay adet görmüyorum yani. Ben beyinsel bişi yapıp rahmi donduruyorum hormon salınımı olmuyor resmen bir ay sonra oluyorDoktor kontrolündesin yani çok güzel. İlk defa bu ay mı yumurtlamanı takip ettin?
Bi doktor vücut matematik bilmez bunlara pek takılmayın diyodu, ben yumurtlama sonrası 14.gün adet olurdum ama şuan 17.güne giricek olmadım. Testlerim de negatif. En azından bat belli sanıyodum o da değlmiş galiba. Ateş ölçme ben de hiç yapmadım, hiç değilse yumurtlamadan emin olabiliyosun onda . Ama adet gününü önceden anlayamayabiliyomussun,ateş yüksek seyrederken aniden düşüp bianda adet gelebilyomus. Kesin olarak ateşim düşmedi hamileyim diyemiyosun yaniBazısında çatlaması gecikiyor bende mesela daha farklı, bazen bi ay komple ara veriyo rahmin, kalınlaşmıyo yumurta büyümüyo gelişmiyo. Bazen bi ay bazen 2-3 hafta böyle mola veriyor. Ama yumurta bi büyümeye başladı mı düzeni şaşmıyor . 14-15 günarasında adet geliyor. Ama ben yumurta akıntı ateş takibi yapmadığım için bunu kaçırıp adet olcam ah olmadım gebemiyim diye manyağa bağlıyorum. Sanırım bu ates ölçme metodunu yapıp yazıcam grafik oluşturucam sırf adet tarihlerim için
Soğan kürü de incir kürü de çok popüler ama ben kesinlikle kullanmam ciddi yan etkileri olabilen kürler. Hele ki soğan. Kesinlikle hormon tahlili yaptırıp kullanmaya bi engel yoksa kullanılmalı.Bu havuç suyu hikayesi nedir yav denesem mi ki acaba? Ya ama dediğim üzere ben psikolojik yumurtlama adet bozuyorum, bak soğan kürü yapıp gebe kalıyo millet 50 kişi duydum belki ben kürü yapıp 2 ay adet görmüyorum yani. Ben beyinsel bişi yapıp rahmi donduruyorum hormon salınımı olmuyor resmen bir ay sonra oluyor
Yumurtlamanı nası takip ediyosun bu arada? Yumurtlamadan ortalama 14 gün sora geliyo ya adet. Belki yumurtlaman 4-5 gün gecikmiştir olamaz mı bu sefer? Ateş ölçmeyle amacım yumurtlamayı yakalamak değil. Okudugum kadarıyla ateş azaldığı an yumurtlama 3 gün geçmiş fln oluyomuş gebe değilsen. Benim amacım o ateş düşüşünü gördükten soraki 2 hafta sora civarı adetin geleceğini bilmekBi doktor vücut matematik bilmez bunlara pek takılmayın diyodu, ben yumurtlama sonrası 14.gün adet olurdum ama şuan 17.güne giricek olmadım. Testlerim de negatif. En azından bat belli sanıyodum o da değlmiş galiba. Ateş ölçme ben de hiç yapmadım, hiç değilse yumurtlamadan emin olabiliyosun onda . Ama adet gününü önceden anlayamayabiliyomussun,ateş yüksek seyrederken aniden düşüp bianda adet gelebilyomus. Kesin olarak ateşim düşmedi hamileyim diyemiyosun yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?