- 1 Nisan 2019
- 3.313
- 5.265
- 73
- Konu Sahibi Mavi Boncugumm
-
- #6.981
Ya dedim soğan sağlıktır, ne zararı olacak. Azmettim kastım 15 gün iki öğün içtim dedim vucudu temizler . Hani iltahabı da temizliyomuş falan ya. Ama çok pişmanım, düzenli tam 32 de adet görüyoken daha ilk ay ne diye yaptıysam onunla bozuldu reglim sadece reglim olsa iyi. Ne güzel incecik kalmıştım, 3-4 kilo da aldım ve tsh ım da yükseldi ilaca başlattı doktor , değer yüksek bunla gebe kalman zor dedi. Değeri düşürdük ama kilo da vermedim hersey tepetaklak olduSoğan kürü de incir kürü de çok popüler ama ben kesinlikle kullanmam ciddi yan etkileri olabilen kürler. Hele ki soğan. Kesinlikle hormon tahlili yaptırıp kullanmaya bi engel yoksa kullanılmalı.
Yumurtlamamı ovulasyon testiyle takip ediyorum 4nisanda piki yakaladım. Önceki aylarda 14.gün oluyordum zaten ideali oymuş. Bu ay hala olmuş değilim. Yani kesin günü saptamanın galiba bi yolu yok.Yumurtlamanı nası takip ediyosun bu arada? Yumurtlamadan ortalama 14 gün sora geliyo ya adet. Belki yumurtlaman 4-5 gün gecikmiştir olamaz mı bu sefer? Ateş ölçmeyle amacım yumurtlamayı yakalamak değil. Okudugum kadarıyla ateş azaldığı an yumurtlama 3 gün geçmiş fln oluyomuş gebe değilsen. Benim amacım o ateş düşüşünü gördükten soraki 2 hafta sora civarı adetin geleceğini bilmekböylece gereksiz gebelik testi ve stres masrafından kurtulmak. Bak ben 1 martta adet oldum, önceki ay 37 de adet olmuştum yani 23 . Gün civarı yumurtlamışım, tam 22 de sıvı akıntım arttı ve esnekleşti sandım ki yumurtladım. Ama ateşime bakıyo olsam 0.3 derecelik artış olmadığını görünce bu beklentiye girmeyecektim. Tahmini adetimden 4-5 gün önce de lekelenme yaşayıp 37. Gün gelen kanama olmayınca baya ümitlenip test yaptım. Ama negatif görip hüsran yaşadım ve bi hafta sonra inanılmaz yoğun bi bariz yumurtlama akıntısı geldi meme ağrısıyla. Yani ateşimi ölçüyo olsam sakin kalır aradaki 3 hafta kendimi yormazdım.
Ya ben de vakti zamanında hem de dijitallerini almıştım yanıp sönen güler yüz çıkıyo fln.
Yumurtlamamı ovulasyon testiyle takip ediyorum 4nisanda piki yakaladım. Önceki aylarda 14.gün oluyordum zaten ideali oymuş. Bu ay hala olmuş değilim. Yani kesin günü saptamanın galiba bi yolu yok.
Aklında olsun bi kürün uygulanışında kaynatma varsa onu yapmadan önce çokça araştır,hepsi tehlikelidir.Ya dedim soğan sağlıktır, ne zararı olacak. Azmettim kastım 15 gün iki öğün içtim dedim vucudu temizler . Hani iltahabı da temizliyomuş falan ya. Ama çok pişmanım, düzenli tam 32 de adet görüyoken daha ilk ay ne diye yaptıysam onunla bozuldu reglim sadece reglim olsa iyi. Ne güzel incecik kalmıştım, 3-4 kilo da aldım ve tsh ım da yükseldi ilaca başlattı doktor , değer yüksek bunla gebe kalman zor dedi. Değeri düşürdük ama kilo da vermedim hersey tepetaklak oldu
Belki de gebesindir? Bazen yumurtayla sperm birleşip rahme geçişte bikaç gün gecikebiliyomuş diye duymuştum. Rahme yapışmadan da hcg hormonu salgılanmıyo ya, belki hem geç döllenmiş hem geç yerleşmiştir bu nerdeyse 3-4 gün fark demek. Ayrıca hatırlatırım ki ben oğluma nerdeyse 4 haftalıkgebeymişim kan testinde çıkmamıştı. Onda çıkmayınca da bidaha test yapmamıştım bi hafta. Son adetim 3 marttı, 5 nisanda kan testi negatifti. 12 nisanda idrar pozitif, ogün kanda tam hatırlamamakla birlikte sanırım 180 fln görmüştüm.Ya ben de vakti zamanında hem de dijitallerini almıştım yanıp sönen güler yüz çıkıyo flno bile sonunda delirmişti, yumurtlama dönemindesin çıkmıştı, jinekolog ultrasonda daha yumurtan yeni oluşuyo var on günü demişti. O sırada kanda hormonlara bakılmıştı, gittiğim endokrnoloji doktoru da adet olmak üzeresin o fazdasın demişti. 3 ü de aynı gündü sinir krizi geçirip herseyi çöpe atıp jinekoloğumu değiştirmiştim .
Ben bi daha anca çay suyu kaynatırım şekerimAklında olsun bi kürün uygulanışında kaynatma varsa onu yapmadan önce çokça araştır,hepsi tehlikelidir.
Keşke öyle olsa , yani yumurtlama sonrası bu kadar zaman geçmemeliydi diyorum sonra da ama olsa çıkardı diyorum :) ha bi de ovulasyon testlerim de koyu çıkıyor o da bi ilginçlik. Herkes bata yakın hamileliği gösterir diyor ama olmayabiliyo demekki. Bütün tezleri bi ayda çürüttümBelki de gebesindir? Bazen yumurtayla sperm birleşip rahme geçişte bikaç gün gecikebiliyomuş diye duymuştum. Rahme yapışmadan da hcg hormonu salgılanmıyo ya, belki hem geç döllenmiş hem geç yerleşmiştir bu nerdeyse 3-4 gün fark demek. Ayrıca hatırlatırım ki ben oğluma nerdeyse 4 haftalıkgebeymişim kan testinde çıkmamıştı. Onda çıkmayınca da bidaha test yapmamıştım bi hafta. Son adetim 3 marttı, 5 nisanda kan testi negatifti. 12 nisanda idrar pozitif, ogün kanda tam hatırlamamakla birlikte sanırım 180 fln görmüştüm.
Ya acaba başka bişiler bir araya gelince sonuçlar farklı mı çıkıyo ki? Atıyorum grip vucutta iltihap virüs veya fazla tatlı yeme ya da az uyku fln ? Ben baya baya hayattan zevk alamaz oldum ya. Sanırım adet olunca korunmaya geri döneceğim.sürekli birinin ikinci çocuguna hamile olduğu haberini alıyorum. Bu hafta iki kişiyi daha öğrendim, son 4 aydır sanırımbu 20. Veya 25 oldu . Aklımda olmasa sevinir hayırlısı olsun doğsun da sevelim derim şuan içim kan ağlıyor hep mutsuzum hayat enerjimi kaybettim resmen . Bu kadar takıyırsam bi mola versem herkes ikinci turu bitirse bi ortalıksakinlese de sonra mı baksam diyorumKeşke öyle olsa , yani yumurtlama sonrası bu kadar zaman geçmemeliydi diyorum sonra da ama olsa çıkardı diyorum :) ha bi de ovulasyon testlerim de koyu çıkıyor o da bi ilginçlik. Herkes bata yakın hamileliği gösterir diyor ama olmayabiliyo demekki. Bütün tezleri bi ayda çürüttüm
İnsan hayatının merkezine bunu koyuyor ve bir nevi amacı olmuş oluyo. Aslında aşırı takıntı haline getirmek biraz işsiz olduğumuzu gösteriyor söz meclisten dışarıYa acaba başka bişiler bir araya gelince sonuçlar farklı mı çıkıyo ki? Atıyorum grip vucutta iltihap virüs veya fazla tatlı yeme ya da az uyku fln ? Ben baya baya hayattan zevk alamaz oldum ya. Sanırım adet olunca korunmaya geri döneceğim.sürekli birinin ikinci çocuguna hamile olduğu haberini alıyorum. Bu hafta iki kişiyi daha öğrendim, son 4 aydır sanırımbu 20. Veya 25 oldu . Aklımda olmasa sevinir hayırlısı olsun doğsun da sevelim derim şuan içim kan ağlıyor hep mutsuzum hayat enerjimi kaybettim resmen . Bu kadar takıyırsam bi mola versem herkes ikinci turu bitirse bi ortalıksakinlese de sonra mı baksam diyorum
10 martta adet oldum 8 gun sürdü canım 1 ve 2 nisanda lekelenme oldu benim henüz kan vermicem biraz daha beklicem 2 3 gun daha beklicem sonrasında tekrar test yapıp eşimle konusucamAdet mi oldun leke nemi bende en son 31 Mart 1 nisan 2 nisan az az kahve geldi 28 gü n oldu bi topic açmış biri 2014 yılında oda 27 gun sonra öğrenmiş ki değeri vs de düşük tu geç dollenmemis ondan sordum peki kan vermiycekmis in
Aynen ki o kişi benim yani ! Daha 3 adet dönemi denedim ikisinde de eşim yumurtlama dönemi ve önceki bi hafta sehir dışındaydı iş için öyle denk geldi. Yani vaktim falan da yok bunu takacak, koca ev bana bakıyor , ayrıca tam zamanlı çalışıyorum tüm günüm koşturmaca yarış atı gibiyim ama her boş anda her nefeste buna buruluyorum. Aslen takmayacaktım da her takmadığımda biri gelip gebeyim gebeyim dedikçe sinirlerim bozuldu galiba. O sebeple bence piskopatlaştığım için ara vereceğim insanlıktan çıktım yaniİnsan hayatının merkezine bunu koyuyor ve bir nevi amacı olmuş oluyo. Aslında aşırı takıntı haline getirmek biraz işsiz olduğumuzu gösteriyor söz meclisten dışarıtabi ki hiç bebek sahibi olamamş yıllardır bekleyenleri tenzih ediyorm ama çocuk sahibi olmasına rağmen veya sadece bikaç aydr deniyo olmasına rağmen umutsuzlğa kapılanlarımız bu konuyu çok büyütenlerimiz aslında takıntı durumundalar ,sağlıklı bi durum değil. Kendimi de katıyorum :)
Benim de 3. adet dönemim, birinde yumurtlama dönemi hiç ilişki olamadı. Acele etme bence de yani korunmaya dönmene de gerek yok ama takip yapmayı günleri saymayı filan bırakıp normal ilişki düzenine devam etsen en iyisi olur :)Aynen ki o kişi benim yani ! Daha 3 adet dönemi denedim ikisinde de eşim yumurtlama dönemi ve önceki bi hafta sehir dışındaydı iş için öyle denk geldi. Yani vaktim falan da yok bunu takacak, koca ev bana bakıyor , ayrıca tam zamanlı çalışıyorum tüm günüm koşturmaca yarış atı gibiyim ama her boş anda her nefeste buna buruluyorum. Aslen takmayacaktım da her takmadığımda biri gelip gebeyim gebeyim dedikçe sinirlerim bozuldu galiba. O sebeple bence piskopatlaştığım için ara vereceğim insanlıktan çıktım yani
Üzerinde oynanmış olanda sanki bi çizgi gözüküyor orjinalinde ben bişey göremedim . Tecrübeli arkadaşlar yorum yapacaktır varsa hayırlı olsun :)10 15 dk sonraki hali bu kızlar daha önce cok silik çizgi gmrdüm ama hep ya 4 5 saat sknra yada ertesi gun belirirdi ilk defa bu kadar erken çizgi görüyorum ya allahım o kadar umutlandım ki
İnşallah canım ya 3 nisandan beri bekliyorum fotoyu netleştirince görünüyo ikisi aynı foto ayrı ayrı foto değil yani inşallah öyledir 2 3 gün daha bekleyip gene test yapcam bu sefer sabah ilk idrarla yapıcamÜzerinde oynanmış olanda sanki bi çizgi gözüküyor orjinalinde ben bişey göremedim . Tecrübeli arkadaşlar yorum yapacaktır varsa hayırlı olsun :)
Biraz geç oldu amaHayırlı sabahlar Berat kandiliniz mübarek oksun.Rabbim gonlumuzdekini hayırlısıyla nasip etsin.kizlar daha öncede yazmıştım sat 4 Nisan adetten sonra gün aşırı ilişki oldu en son 16 Nisan'da oldu 17 Nisan'da ovulasyon testine başladım yukardan aşağıya 17 Nisan 18 Nisan 19 Nisan sırayla gidiyor bugünde yapmam gerekiyor mu testlere göre çatlamış dimi kandil diye dün akşamı boş gecirdik.sizce ümit varmı .bat 6 Mayıs Eki Görüntüle 2260525
hepsi stresten bende gecen ay larda ayni anlatyigin seyleri yasadim . adetim bile gecikti ki hayatimda gecikmeyen adet bu sefer oldu deyince gecikir oldu doktora gidiyorum söktürücü verip eve yolluyo. eve geliyorum regl oluyorumAdet döngüm 30-38 arası normalde ama işte gebe kalcam mı stresiyle bi kere 73 gün olmamıştım 3 sene önce.32-34 arası lekenmem oldu 35 ve 38 de test negatif çıktı. Sonra 40-45 arası yumurtlama akıntısı oluştu tekrar hatta delirip burda yazmıştım ben bi döngüde kaç kere yumurtluyorum diye. 45 de resmen yumurta akı düştü bi gece öncesi birliktelik olmuştu. Bugun 52 işte testyaptım negatif ama gaz bulantı huzursuzluk yorgunluk başdönmesi göğüs hassasiyeti baş ağrısı aldı başını gidiyor. Ama test o derece tek çizgi ki hayalı bile yok yani . Ben eskiden göğüs ağrımdan takip ederdim yumurtladığımı , göğüslerimin acısı ve jel aynı anda olurdu 15 günü bulmadan adet olurdum. Ama emzirme bitince bu geçti, 32 de düzenli bi gün gögüs hassasiyetiy az bi sivilceyle adet olmaya başladım, 4-5 ay böyle oldum.- ardından tam çocuga karar verdik, 53 gün olmadım sonra 38 şimdi işte 52 deyim ve sanırım 60 da olucam
var gibi cok silik ama silik bile olsa gebelik yaziyo testin prospektusunde10 15 dk sonraki hali bu kızlar daha önce cok silik çizgi gmrdüm ama hep ya 4 5 saat sknra yada ertesi gun belirirdi ilk defa bu kadar erken çizgi görüyorum ya allahım o kadar umutlandım ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?