- 19 Mayıs 2018
- 3.745
- 6.377
- 158
- 32
- Konu Sahibi Mavi Boncugumm
-
- #7.941
Bende hemen yıkanıyorum yaa hemde sıcakta değil kaynar suyla yıkanırım benYani aslında herkesin bildiği şeyler aslında ama ben o zamanlar bilmiyordumBele yastık koy,ilişkiden sonra kalkmadan peçeteleri kiloduna yerleştirip giyip ertesi güne kadar öyle yat, ayağa kalkma, o gün duşa girmeden ertesi gün sabah banyo yap, ilişkiden önce idrarını yap ve ilişki sonrasında tuvalete gitme gibi şeyler söyledi.bide ben ovulasyon testi yapmadım hiç yumurtlama sıvımı ve yumurtamda oluşan kramp ve ağrıları dikkate alarak ilişkiye girdim. Bunuda komşum söylemişti. O güne kadar hep takvim usulü çalışmıştım. Bi işe yaramamıştı. Ama sonra ikinci ay hamile kaldım üstelik sadece bir kere yaptığım halde. Yumurtlama esnasında beyaz yumurta akına benzeyen bir sıvı gelmişti eşime söyledim hemen yaptık o ay hamile kaldım. Ben boş geçtim onca ayı sonra oldu. Çokta iyi oldu rabbim bir evlat verdi. Şimdi 6 yaşında kardeş diye tutturdu diye eşimle yapalım dedik. Hayırlısı bakalım
İnşallah canım gerçekten doğruymuş sen iyiki erken başlamışsın. Ben pişmanım erken başlamadığımaBenim kayınvalide de biz düşünmüyoruz diyince, düşünmüyoruz demekle olmuyor düşününce ha diye de olmuyor diyoronunda 6 ay olmamış. Benim anneminde 1 yıl olmamış ☺ Rabbim bizlere aratmaz inşallah
Biz ilk 8 sene düşünmedik, sonra isteyince de ha deyince olmadı 8 ay sürdü. 90 yaşındaki babaanneme ziyarete gittiğimde 10 senelik evliliğin üzerine gebeyim deyince bana sizin çocuğunuz olmuyo sanıyodum ben üzülmeyin diye sormuyodum dediOo senin daha yeniymiş 1 yılın olmamış :) Biz 2 yıl çocuk düşünmedik benden sonra evlenenlerin çocukları oldu şimdi o yüzden baskı var üzerimde :)
Doğrudur canım bende Kuran-ı Kerim de gördüm mü hayır. Ama var mı bilmiyorum yani araştırmadım. Ama büyüklerimizden duyduklarım işte bastığın yerler sana lanet eder vs diye. İnşallah bu ay olur da bunlara gerek kalmaz. Ama olmamış olursa önümüz ramazan yine sabah banyo yapamamYa aslında günah olduğuna dair kanıt yok. Yattığın yerde kalıyorsun hiçbir yere gitmiyorsun ki sabah kalkıp direk banyoya. Bunu söyleyen komşumda dini konularda Bilgi sahibi birisiydi. Hatta diyanete bile yazmış bişey yiyip içilebiliyormuş bile. Bende Kuran’da aradım aksini söyleyen birşey yazmıyor. Ben elimden geldiğince hayatını kurana göre yaşamaya çalışan biriyim inan. Ama çoğu şey bize yasak günah diye korkutularak öğretilmiş. Ben küçükken adetliyken yere düşen saçlarımı toplar suda yıkardım gusulsüz düştüler benden diye öyle anlatırdı hocalar. Ama kendim okuyup doğruyu gördükçe dinime daha sıkı sarıldım.
Bende hemen yıkanıyorum yaa hemde sıcakta değil kaynar suyla yıkanırım benhatta önce tuvalete girer sonra banyoya girerim. Gitti bebişler O zaman bir sonraki ay artık bebiş için en azından sabah uyanan kadar yatıcam. Öylede sabah duşa girip abdest almaya çok üşeniyor insan yaa ( ama artık üşenmeyip azimli olcam Allahın izniyle.
Doğrudur canım aslında bende detaylı bilmiyorum bu konuyu ama benim biraz korkularım var deprem falan olursa veya ölürsek abdestsiz olucam diye. O zaman ne olur onunda detayını bilmiyorum aslında ama insan yinede tedirgin oluyor. Ondan K KurkmantoluS gibi sabaha kalmıyorum.Ya aslında günah olduğuna dair kanıt yok. Yattığın yerde kalıyorsun hiçbir yere gitmiyorsun ki sabah kalkıp direk banyoya. Bunu söyleyen komşumda dini konularda Bilgi sahibi birisiydi. Hatta diyanete bile yazmış bişey yiyip içilebiliyormuş bile. Bende Kuran’da aradım aksini söyleyen birşey yazmıyor. Ben elimden geldiğince hayatını kurana göre yaşamaya çalışan biriyim inan. Ama çoğu şey bize yasak günah diye korkutularak öğretilmiş. Ben küçükken adetliyken yere düşen saçlarımı toplar suda yıkardım gusulsüz düştüler benden diye öyle anlatırdı hocalar. Ama kendim okuyup doğruyu gördükçe dinime daha sıkı sarıldım.
Aynen canım daha zamanı değilmiş demekki nasibi yokmuş ki sizde düşünmemişiniz. O zaman düşünseydiniz kısmet bu zamanlara olduğu için ki inşallah bu zamanadır. O zamanda 2 yıl boyunca çocuğum olmuyor diye üzülürdün öyle değilmiİnşallah canım gerçekten doğruymuş sen iyiki erken başlamışsın. Ben pişmanım erken başlamadığımahep sanki korunmasak hemen hamilr kalıcakmışım gibi hissediyordum o kadar korkardım şimdi kendime kızıyorum. Ama tabi herşey kısmet. Hayırlısı değilmiş demek henüz.
Annelik böyle birşey işteIyi aksamlar kızlar ben geçen agustos ayindan beri 4 yaşinda cocuguma 1 kardes olsun diye tedavi oluyorum dualar ediyorum ama olmadi malesef gerci hep hayirlisini istedim. 2 gündür rahatsizlandim hastanede yatiyorum ve ögrendimki acele beyin ameliyati olmam lazimmis ve iyikide hamile degilmişim. Simdi tek dilegim rabbim beni evladima bagislasin . Kendim icin üzülmüyorum sadece o bensi yapamaz. Ve olacagim ameliyati unuttum ya bana birsey olursa onu kim doyurur kim bakar kim korur hala koynumda uyuyor sadece bunlari düsünüyorum.ben simdiye kadar her haceti olana dua ettim. Benide dualariniza eklerseniz cok sevinirim.
Ayyy 8 sene iyi sabır yaaaBiz ilk 8 sene düşünmedik, sonra isteyince de ha deyince olmadı 8 ay sürdü. 90 yaşındaki babaanneme ziyarete gittiğimde 10 senelik evliliğin üzerine gebeyim deyince bana sizin çocuğunuz olmuyo sanıyodum ben üzülmeyin diye sormuyodum dedioğlum daha 40 günlükken gittiğimde ikinci ne zaman diyodu ama
Aynen aslında bizim olayımız fazla kafaya takmak. İlk denememde kimyasal olmuştu benim o zamandan sonra bu forumda takılmaya başladım bir daha da bebek olmadıEvet canım üşeniyor insan helede sabah işe gidecekse. Kalkıp yıkanıyorum sonra çocuğu okula hazırlıyorum. Okula bırakıyorum işe geçiyorum. Ama işin ucunda bebek olunca yapıyor insan. Aslında bunları yapmayıpta hamile kalanda çok insan var ama bizim kadar kafayı bebekle bozmuyor onlar. Biz biraz düşünce gücümüzle olanıda oldurmuyoruz sanki. Sen gece uyurken sperm yumurtayı buluyor döllüyor. Kafan rahat iken olan oluyor. Hayırlısı olsun inşallah. Hepinizin iyi haberlerini bekliyorum inşallah.
Ayyy kız deprem falan deme o zaman ben korkarımmm. Ay kesin bundan sonra aklıma bu gelecekDoğrudur canım aslında bende detaylı bilmiyorum bu konuyu ama benim biraz korkularım var deprem falan olursa veya ölürsek abdestsiz olucam diye. O zaman ne olur onunda detayını bilmiyorum aslında ama insan yinede tedirgin oluyor. Ondan K KurkmantoluS gibi sabaha kalmıyorum.
Doğrudur canım bende Kuran-ı Kerim de gördüm mü hayır. Ama var mı bilmiyorum yani araştırmadım. Ama büyüklerimizden duyduklarım işte bastığın yerler sana lanet eder vs diye. İnşallah bu ay olur da bunlara gerek kalmaz. Ama olmamış olursa önümüz ramazan yine sabah banyo yapamam
Ya ben normalde vücudum da ki her değişikliği bilirim fakat, böbreklerimde bi sorun var ondan dolayı hem kasıklarım hem belim ağrır. Akıntım da normalde hep vardır. O yüzden ben anlayamıyorum hiç bir şekilde çözemiyorum. Bu ayda çözemedim ya inşallah olmuştur. Nasipse tabiiEvet canım Ramazan’da olmaz tabi. en azından bir iki saat yat sonra gir banyoya bu kadarını yaparsınkalçana yastık koy, idrarını ilişkiden önce yap sonrasında yapma. Bide böyle dene bakalım. Bide yumurtlamayı hisset. Vücudunu dinleyen her kadın anlar inan yumurtlamayı. Bu ay kendini dinlemeye çalış.
Benim bildiğim kadarıyla 2 vakit abdestsiz dolaşmamak lazim yani akşam vakti geçiyor sabah vakti abdestsiz olabilirsin ama öğle vakti girmeden abdest almak lazım. Yada sabah olduysa öğle vakti tamam ama ikindiye kadar abdest almak lazım şeklinde.. doğrusunu Allah bilir tabii ama ben böyle biliyorumDoğrudur canım bende Kuran-ı Kerim de gördüm mü hayır. Ama var mı bilmiyorum yani araştırmadım. Ama büyüklerimizden duyduklarım işte bastığın yerler sana lanet eder vs diye. İnşallah bu ay olur da bunlara gerek kalmaz. Ama olmamış olursa önümüz ramazan yine sabah banyo yapamam
Kızlar ya bakın ben bişi anlatıcam, ben 6 adet dönemi yok ayağı havaya kaldırmalar. Ardından duş almamalar yatakta yatıp beklemeler aklınıza ne geliyosa herseyi yaptım olmadı. Bi ay yeter be bu ay kafa dinleyeceğim dedim, ilişki 1 kerecik oldu o dönemde ve ardından hemen kalkıp gidip duş aldım. O ay hiç kendime bakmadım, sıcak küvetlere girdim adet söktürücü sarı kantaron hapı kullandım söktürsün diye bi çay vardı onu içtim günlerce. 3-4 kere uçağa bindim ve hatta uçağı kaçırmamak için havaalanı içinde sırtımda yükle 3 km koştum nasılsa gebe değilim oh be stresim yok diyerek yaptım hepsini. Çünkü bi önceki hafta kanda çıkmamıştı çocuk. Meğersem gebeymişim hiç lekelenmem dahi olmadı. Diyeceğim şu ki eğer inancınıza göre korkularınız varsa, gönlünüz rahat etmeyecekse abdestinizi alın. Sadece o bölgeyi sabunla suyla yıkamamak lazım o kadar.Doğrudur canım aslında bende detaylı bilmiyorum bu konuyu ama benim biraz korkularım var deprem falan olursa veya ölürsek abdestsiz olucam diye. O zaman ne olur onunda detayını bilmiyorum aslında ama insan yinede tedirgin oluyor. Ondan K KurkmantoluS gibi sabaha kalmıyorum.
Bende 1 vakit geçmeyecek diye duymuştum belki de telaşım ondandı
Benim bildiğim kadarıyla 2 vakit abdestsiz dolaşmamak lazim yani akşam vakti geçiyor sabah vakti abdestsiz olabilirsin ama öğle vakti girmeden abdest almak lazım. Yada sabah olduysa öğle vakti tamam ama ikindiye kadar abdest almak lazım şeklinde.. doğrusunu Allah bilir tabii ama ben böyle biliyorum
Hey maşallah 8 sene hiç miii bebiş görmediniz csnınız çekmedi minik eller minik bir popiş yuvarlansın dursunBiz ilk 8 sene düşünmedik, sonra isteyince de ha deyince olmadı 8 ay sürdü. 90 yaşındaki babaanneme ziyarete gittiğimde 10 senelik evliliğin üzerine gebeyim deyince bana sizin çocuğunuz olmuyo sanıyodum ben üzülmeyin diye sormuyodum dedioğlum daha 40 günlükken gittiğimde ikinci ne zaman diyodu ama
Evet canım üşeniyor insan helede sabah işe gidecekse. Kalkıp yıkanıyorum sonra çocuğu okula hazırlıyorum. Okula bırakıyorum işe geçiyorum. Ama işin ucunda bebek olunca yapıyor insan. Aslında bunları yapmayıpta hamile kalanda çok insan var ama bizim kadar kafayı bebekle bozmuyor onlar. Biz biraz düşünce gücümüzle olanıda oldurmuyoruz sanki. Sen gece uyurken sperm yumurtayı buluyor döllüyor. Kafan rahat iken olan oluyor. Hayırlısı olsun inşallah. Hepinizin iyi haberlerini bekliyorum inşallah.
Bende öyle düşünüyorum herşey Allahın elinde onun istemediği bişeyi yaparsak o bizim istediğimizi neden versin diye. Fakat tam net bilmediğim için bir daha gerek kalmaz umarım ama olacak olursa iyice araştırırım diye düşünmüştüm. Bide şu olmuyorsa olmuyor olayını yapamıyorum ben ya denedim ama regl dönemi yaklaştıkça düşünmeye başladım. Gerçi bu ay çok düşünmedim hatta düşünmüyorum ve yüksek ihtimal olumsuz olcak zatenKızlar ya bakın ben bişi anlatıcam, ben 6 adet dönemi yok ayağı havaya kaldırmalar. Ardından duş almamalar yatakta yatıp beklemeler aklınıza ne geliyosa herseyi yaptım olmadı. Bi ay yeter be bu ay kafa dinleyeceğim dedim, ilişki 1 kerecik oldu o dönemde ve ardından hemen kalkıp gidip duş aldım. O ay hiç kendime bakmadım, sıcak küvetlere girdim adet söktürücü sarı kantaron hapı kullandım söktürsün diye bi çay vardı onu içtim günlerce. 3-4 kere uçağa bindim ve hatta uçağı kaçırmamak için havaalanı içinde sırtımda yükle 3 km koştum nasılsa gebe değilim oh be stresim yok diyerek yaptım hepsini. Çünkü bi önceki hafta kanda çıkmamıştı çocuk. Meğersem gebeymişim hiç lekelenmem dahi olmadı. Diyeceğim şu ki eğer inancınıza göre korkularınız varsa, gönlünüz rahat etmeyecekse abdestinizi alın. Sadece o bölgeyi sabunla suyla yıkamamak lazım o kadar.
Aminnn aminnnn çooook aminnnnOlanı söyleyeyim canım. Allah- ü Teala o kadar büyük ki işte böyle durumlar için ölümden sonra gusül aldırılarak gömülüyor insan. sen nasıl ölürsen öl. Allah seni temiz gömdürüyor. Temiz giydiriyor. Dinimiz aslında sanıldığı ve anlatıldığı gibi zor bir din değil. Allah herkes için hayatı kolaylaştıracak çözümleride beraberinde yaratmış. Benim öyle bişeyden korkum hiç olmadı. Gusül en son düşüneceğim şey ölüm anında. Kimseninde aklına gelmez bence. Herkes yaptıklarını ve yapamadıklarını düşünür. Amannnn nerden nereyeee.
Daha anne baba olacağız inşallah ne ölmesi. Allah hepimize sevdiklerimizle evlatlarımızla birlikte yaşayacağımız hayırlı ömürler versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?