Gebeliğe Hazırlık Meleğini umutla bekleyenler, hamişler ve anneler ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yabenim lise dönemi40-45 di. Oğluma kadar da ortalama 40 civarıydı, ama yılda bi kere falan 50-70 e gidiyor , araya bi lekelenme giriyor 35 civarına bu ikinci kez oldu ilkinde de oğlum gebe kalmaya çalışıodum ardından hemen gebe kalmıştım. Ama emzirme 20 aylıklen oğlum bitti ve son 6 aydır 32 idi düzeni yani. Ama eskiden hep bu durumdaykendoktor kapısı aşındırdım, hiç bi sorun görmediler, pco yok kist yok hormonlar normal yumurta var çatlamış ya da rahim kalınlaşmış 1 haftaya adet olursun didiler benim annem ananem tetzelerim falan da hep böyleymiş ama, ananem 6 tane doğurmuş annem 3 teyzelerim de boy boy. Bütün yaz denize girermiş annem genç kızken 3 ayda bir falan olurmuş. Ben son çocuğuyum tek kızıyım 39 dadoğurmuş beni, benim ardımdan 55 e msnapoza kadar 26 günde bi adet oldu sen iyileştirdin beni der hep

Oooo sizde baya varmış annen teyzelerin inşallah allah sana da kısmet eder ara uzun olunca merakta artıyor git gide tabi

Ha bi de ben emzirmeyi bırakınca gittim doktıra elle kontrol yaptı, bu kadın doğurmuş 2 sene hiç doktor görmemiş bi ultrasonla bakayım dahi demedi. Dedim gebelikte tsh sorunu olmuştu artık ikinciyi düşüncez bikaç aya ondan geldim. Dediği şu oldu kan ver tah önemli gerekliyse ilaca başla. Yine az bi yüksek çıktı işte aile hekimi ilaca başlattı.. doktor randevusunu tam 3 ay beklemiştim ve içerisi kasap gibiydi, çırılçıplak doktor bekliyorsun ufacık bi odada falan. O kadar gerildim ki , doğumumda 15 kişi karşımda beni izlerken ben çırılçıplaklen böyle gerilmemiştim yani. Dedim benim adetler arada sapıtıyodu . Ne kadar sürede oluyosun dedidedşm 35-40 arası. 5-6 haftaya kadar normal dedi. Hersey yolunda2 seneçocuk olmazsa bunun için gelirsin dedi yolladı adam yani. Ha bi de bendensüt geliyordu hala ki hala geliyor5 ay geçti halavar. Bi seneye kadar normal dedi

Oooo sizde baya varmış annen teyzelerin inşallah allah sana da kısmet eder ara uzun olunca merakta artıyor git gide tabi
Bende de bi oğlan var işte, kısmetse benim de gönlümde en azından tek kale maç yapabilecek kadar çocukvar ama herşey kısmet nasip işi

Bi de ben sabah titreyerek uyandım kızlar donuyorumbelden yukarım donuyor ısınmadım kazak falan giydim yok bana hiç olmazdı böyle. Bi de cumayakadar her an adet oluyomuşum hissi ağrısı yerini ani kramplara yumurtalık sancılarına falan bıraktı aniden kalkarsam bi kasık illa çekiveriyor . Aşağı doğru kramplar fln. Bugün daha iyiyim ama sadece bir kere bisikletteyken oldu ve tek taraflı değilsürekli değişiyo

Bende ilk muayene olduğumda öyle utandım kadın olmasına rağmen İnan Doğumu düşünemiyorum hiç ya annemle konuştum şimdi oda kıpırdama uzan dedi hemen belli olmaz gebelik dedi offf acaba böyle birşey yaşayan oldu mu

Mavi Boncugumm nasılın kuzum hep aklımdasın İnan’a kendime nasıl sana da öyle istiyorum ama şuan en çok sen ve sen önceliklisini sonu güzel bitsin inşallah

Allah razı olsun güzel yürekli kardeşim çok iyisin sağol varol hamdolsun diyeyim her halimize şükür .. tabi içim buruk endişelerim sürekli kemiriyor içimi elimde değil çünkü akla düştü bi kere Ne kanama ne ağrım yok sadece arada bir sanki adet olacakmış gibi his hafif hafif o kadar... Burda herzaman olmuyorum girince görüyorum etiket yaptığınız için. Sen nasılsın can kardeşim?
Doktor biraz daha umutlu konuşsaydı belki bu kadar üzüntülü olmazdım. "Kesen büyümüş bebeğin görünmesi gerekirdi bazen böyle olabiliyor spermin kalitesizliğinden dolayı ..çok ümitlenme ama bekleyelim" dedi
Eğer boş gebelikse Rabbime yine hamdederim hayırlısı böyleymiş derim O herşeyin en doğrusunu bilir ama üzüntümü de yaşarım tabi kalbim hislerim var sonuçta ağlamamak üzülmemek için kalpsiz ruhsuz olmak lazım. Rahmime bu mucize düşmüşken hayalim yarım kalırsa nasıl üzülmem?
Dokunsan ağlayacak durumdayım bak yine gözlerim doldu sizi de üzmek istemiyorum yazmasam daha iyi aslında

Bnde yaptırayım inşAllah şifa olur çok tşkederım cvbınız içün

Ben ilk gebeliğimde hiçbişi anlamadım ya sıfır belirti vardı valla, baya 9. Haftaya kadar ultrasonu görmesem inanmazdım gebe olduğuma. Osebeple ağrım varsa adet olucam diye düşünüyorum hep. Bana da hep şey anlatmışlardı. Böyle adet olcak gibi ağrıyıp ağrıyıp olmuyosan gebesindir diye ama bende tam tersi olmuştu. Doğumda da ben ne rahat kadınmışım hiç utanmam yokmuş ne genişmişim diye düşündüm sonradan. Ben o insanları hiç görmedim bambaşka bi dünyada oluyo kadın zaten . Ben 8/9 saat kimseyi hiç bişeyi muhattap almadan gözünm çoğunlukla kapalı çırılçıplak takılmışım . Sonradan gördüm fotoları, bacaklarımın önünde 8 kişi kol birleştirmiş bebek bekliomuş bebek doktoru iki hemşiresi, 2 ebe bi doktor hasta bakıcı ohh bi de ebem yemiş yerim diye götürdüğüm kuruyemişlerionu da fotoda gördüm

Mavi Boncugumm nasılsın canımmm merak ettim seni

Evet ben de soracaktım nasılsın nasıl oldun ?

Sağolun canlar .. şükür diyeyim her halimize şükür. Korkular içimi sürekli kemiriyor tabi akla düştü bi kere ya çıkmaz... Ağrım kanamam yok çok şükür. Bu konuyla alakalı çok yorumlar okudum kimisi diyorki bebek oluşmazsa veya sağlıksızsa vücut kendiliğinden atar düşük olur bekle 9-10 haftada duyanlar var 10-11 haftaya kadar zehirlenme gibi bi durum da olmazmış. Tabi bunlar ne derece doğru bilemem. Boş gebelik yaşayıp düşük yapanlar, çok zor ve ağrılı olduğunu söylüyor benim şuan tek umudum yolk kesesinin oluşu ve kesemin henüz bozulmamış olması bide geç döllenme olma ihtimali... Umudum var elbet ama şu son ultrasondan sonra ne yalan söyleyeyim umudum azaldı. Yok değil sadece az diyebilirim...eğer gebeliğim sonlanacaksada Rabbimin takdirine boyun eğerim elbet hayırlısı böyleymiş derim ama rahme düştüya o daha üzüyor insanı.. Neyse sizler nasılsınız

Kızlar merhaba tekrar. tam yumurtlama günümde (14.gün) ilişki yaşadım. regl 10mayıs. ara ara kasıkta kramp oluyor. psikolojıkmıdır.ve ben bu ctesıye kadar bekleyip kan testi yapayım diyorum. 10 gün olacak ctesi günü. çıkarmı sizce?

Adetinin gecikmesini niye beklemiyorsun ? Sonra çok fazla negatif görüp irrite olabilirsin ya boşu boşuna kendini üzme olur. Adetini 3-4 gün geçince yap bence. Sonra bu üzüntüler birikiyor kadında psikllojik sorun yaratıyor. Ben 3 sene önce o kadar çok test yapmışım ki daha 2. Denemem bu tur korkumdan testleri alıp yapamıyorum travma oluşmuş bende .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…