- 7 Temmuz 2008
- 4.945
- 12.133
- 733
- Konu Sahibi Mavi Boncugumm
-
- #10.241
Hayir bide ailemizden uzak memleketteyizyardim edecek kimsede yok. Anam kaynanam gelir bana yerlesir felan dur ben bununbi daha dusunim
Bence güzel heyecanlar bunlar.nasipte ne varsa oCanim dollenme uzerinden en erken 9 gun sonra betahcg kanda belli olurmus.
Eger bat i bekleyemem diyorsan 3-4 gun sonra tekrar kan testi yaptır istersen
2.cocuklarda o istikrar pek olamiyor zaten :))))
Ben geçen aylarda ovulasyon cift cizgi gunu ya da ertesi gunu seklinde 1-2 deneme ile bekledim hamilelik olur mu diye.
Aslında ilk defa böyle 2 gune 1 deniyorum ama pek sanmiyorum hamile olacagimi.
Yine kirmizilari gorecekmisim gibi hissediyorum.
Nasip..
Kaderden öteye köy yok,
Bu ay burdaki yoldaşlardan bakalim kac kisi hamile haberi verecek ve cifte bayram yapacak dimi :))))
Beklemek de ayri bir heyecanli
Gecmis olsun canim.Rabbim bir daha yasatmasin.Ben de 3 kere dusuk yasadim.Nasil zordur bilirim.Allah gonlundekini versin@Eneaciz , @Hayal Kocak , @Hatun93 ,
@Kahvevekaktus , @Canparcammm ,
@Nisanesintisi01 , @My everything , @HeyeCANm , @Kutsalll Enerjiii , @Lostinparadise , @Kurkmantolumdnn
@KARABATAK_
Canlarım 28 tane bildirim gelmiş daha sonra hepsini okuyacağım 3 gündür hastaneye git gel yaptım geçen gün kan aldılar hcg'me de bakmışlar 14975 çıkmış, tabi 10+3'e göre çok daha yüksek olması gerekirdi. Ordan septik bölümüne gittim işlemler yapıldı. Sabah 8'de burda ol dediler 4 tane yatak koruyucu istediler. O gece gözüme uyku girmediCuma sabahı 7:30'da hastaneye gittik bekledik 9'da bir ilaç verdiler dil altına koy yutma, ağrın kanaman olabilir korkma dediler koydum 5 dk sonra lavaboya gittim kan lekesi gelmiş sonra hafif adet sancıları gelmeye başladı gittikçe sancım şiddetlendi 2,5 saat beklettiler yeter alın artık diye bağırasım geldi Benle beraber 4 bayan daha vardı kürtaj olacak. Hepimizi çağırdılar. Sadece alt tarafımızı komple çıkarıp çarşafla sarmamızı istediler başka bir odada bekledik burdada 1 saat kadar..o odada konuştuk hepsininde ayrı hikayesi vardı aralarından birinin durumu benim gibiymiş. Birbirimize destek olduk sonra anestezi doktoru gelip sorular sorup imza attırdı. İlk beni alacaklarmış çağırdılar baktım saat 11:30 olmuş. Doktor altımdaki çarşafı aldı çatala çıktım bir yandan anestezi doktoru damar yolu açtı sonra alttan usg ile baktılar bu sefer canım çok yandı nedense. Ekrana dönüp baktım kesemi son kez gördüm sonra gitmişim..birinin bana bağırarak seslenmesiyle uyandım baktım diğer odadayım altımda çok sancım vardı ve tabii kanamamda...ablam ilaçlarımı almaya gitti. Benden sonra yanıma ve karşıma o bayanları da getirdiler. Benim gibi boş gebelik yaşayan bayan yanımdaydı ve çok ağlıyordu ağrısı çokmuş bide psikolojik olarak çok etkilenmişti. Diğer hastaları getirecekleri için orda dinlenemedim 15-20 dk sonra giyindim, o bayanlarla sevgiyle vedalaştık. Böylelikle gebeliğim sonlandırıldı...12:30'da hastaneden çıktık ama o 5 saat boyunca oğlum hep aklımdaydı evlat işte can parçası...Rabbim beni ondan ayırmasın Kürtaj olayı sandığımdan daha zormuş hem ruhen hem bedenen... Rabbim aynı durumu tekrar yaşatmasın şuan ağrım devam ediyor kanamamda çok bide acayip şişkinlik ve gaz var ama Allah'ın izniyle bu da geçecek elbet...Rabbim daha beterinden korusun Bana bunu yaşattıysa elbet bir hikmeti vardır, O'na sonsuz şükrediyorum, O benim için en doğrusunu bilir. Yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istedim canlar... beni merak eden herkese teşekkür ederim.. sizi seviyorum
Bide aman aglamasin etmesin diye pispislamayi sallamayi düşünmüyorum ama annelik nasil bisey bilmiyorumKatiloyorum bendde cokbustune dusmeyecem ozgur iradesine birakacagim evin icinde ozgurce dolassin.
Bende cnm bilmiyorum ama cok pispislamak yapmayacagim kendi halinde buyusunBide aman aglamasin etmesin diye pispislamayi sallamayi düşünmüyorum ama annelik nasil bisey bilmiyorum
Benim yengemde hemşireydi yenidoğanda o da öyle diyordu , yenidoğan çok kolay ilk 3-4 gün zaten hamur gibi bişiler sonradan çıkıyor acısı7 bebekle yenidogan yogunbakimda 24 saat nobet tutuyodum ordan geliyo sanirim bu cesaretelbette annelik daha farkli ama ben hep bitane cocugun ustune fazla.ilgi olunca huysuz ve simarik oldugunu dusunuyorum Allah bana gostercek.belami gibi geliyo
Insallah saglicakla buyusunBende cnm bilmiyorum ama cok pispislamak yapmayacagim kendi halinde buyusun
Ayy guldurdun beni Allah da seni guldursjnnBenim yengemde hemşireydi yenidoğanda o da öyle diyordu , yenidoğan çok kolay ilk 3-4 gün zaten hamur gibi bişiler sonradan çıkıyor acısıyengem annem katdeşim hep birileriyle baktı çocuğuyla nerdeyse hiç yalnız kalmadı ama oğlu bi gaz krizi geçirip on dakika ağlasa evde sinir krizleri kopuyordu. Bizim oğlan o konuda bizi pişirdi 45 dakika 3 saat arası anlamsız hiç durmadan ağlardı hergün ilk 10 ay misal. Tek çocuk şımarıklık çok ilgi konularında sana katılmakla birlikte, bizim oğlanı şımartmadığımızı da söylemeden geçemeyeceğim. Çocuğu sallamama şeklimizi görsen yön değiştirirdin o derece diyim sana istediği kadar pis oldu, hiç oyununa karışmadık hiç müdahale etmedik. Ağzı yüzü kan revan içinde kalsa da hiç ah yavrum diyip almadık, düşünce kaldırmadık falan sevgi istiyosa sevdik birlikte oynayalım deyince oynadık tabii ama bir de çocuğun karakteri diye bişi var mağlesef mesela şuan kardeşi olsa eminim çok daha olgun farklı davranır herşeye yardım eder hiç ağlamazhiç kucak istemez. Böyle tam abi olacak çocuk ama kardeş yok arkadaşlarımızın küçük kardeşlerini seviyor ilgileniyor besliyor, sahipleniyor. Bazı çocuğa kardeş şart resmen . Ama sakın ah bu çocuğu şımartmışlar ondan ağlıyo falan deme kimsenin ardından ciddiyim bak ben hep millete içimden söverdim öf ne ağlak çocukları var susturamıyolar mı diye . Allah bana günümü gösterdi. Günde 3-4 saat ağlamadan günü tamamlamazdı. Bak 2.5 yaşında şuan hala günün biyerine yarım saat sokuşturup ağlıyor. Bahane bulmazsa kafasını koşup duvara vurup ağlıyor falan o derece. Yemek içmek gibi bir ihtiyaç onun için. Artık ağlıyor diye stres olmuyoruz
Ay Sümeyyyeeee çok fena büyük konuşuyosun aman diyim her çocuk farklı, noğlursun böyle konuşmaBide aman aglamasin etmesin diye pispislamayi sallamayi düşünmüyorum ama annelik nasil bisey bilmiyorum
Ben biliyorum zaten bu buyuk konusmalarla basima neler gelecekAy Sümeyyyeeee çok fena büyük konuşuyosun aman diyim her çocuk farklı, noğlursun böyle konuşmaben de hayatta emzik vermicem sallamıcam diyodum. Sonuç 3. Gün emme reflexi güçlü diye nöbetçi eczaneye karda kışta koşarak gitmem oldu. Heryer süt oldu fazla emdiğinden fazla süt getirdi çünkü tam 1.5 sene kanguruda taşıdım. Sallamadım ama kangurunun içinde ya da bebek arabasında baya koşar hızda sürekli kullanmazsak uyumuyordu anında tekrar uyanıyordu. Hamile kaldığım kilonun on kilo altına inmiştim çocuğu uyutucam diye dışarlarda koşturmaktan. Yoksa sadece ağlıyordu. Bazı çocuk gercekten istiyor. Bazısı uyumayı bilerek doğuyor bazısı benimki gibi. Elimize ne gelirse evlat kısmetmiş diyip ilerlemek gerekiyor kesinlikle nolur büyük konuşma annelik harbi bi bambaşka bişi başta travma gibi bişey, benim o hissi atlatmam baya 1.5 senemi almıştı ama benim bi saniye bırakıp wc ye gidebileceğim bile kimsem olmadığı için belki böyle olmuştur bilmiyorum. Yani kolay çocuk da yok değil bırakırsın uyur, uyanır emzirirsin koyarsın kenara oynar falan . Sonra kaka yapar agu bugu alt alırsın emzirirsin uyur. Ama herseye ağlayan anneye vuran uyurken dahi sürekli hem anne sıcaklığı hem hareket isteyen bi de kanguruda çimdir çimdir et yolup saç yolarak büyüyen çocuklarda var. Ben gün yüzünü 14. Aydan sonra anca görnüştüm şimdi kaymak gibi çok keyifli annelik . Ha bunu bile bile ikinciyi üçüncüyü istiyor oluşum psikologluk o ayrı
Ay ben de öyleydim yaaa, ben bakacaaaam ben edeceeem, kimse şımartmayacakkk! Kaynanamla kaç kez atıştım. Kinder çikolatalar jelibonlar, bayram seyran alıştırdı hiç sevmeyen çocuğumu. Bu arada bazı çocuk değil hepsi karakteriyle doğuyor. Ha bi de yanında biryıgın yardım edeni olanların işi daha kolaymış gibi konuştuğuma sakın bakma, onlar tabii duş alıp wc ye gidip bişiler yiyebiliyor, uyuyabiliyor ya da eşiyle bi sinemaya gidebiliyor olabilirler ama tek başıma çocuğuna bakıyorsan sadece bayram seyranda anane babane görüyorsa mesela şımarık olmuyor öncelikle, ne kadar ağlaarsa ağlasın sokaklarda kendini yerlere atıp bişey için ağlamıyor ve biraz daha istediğin tarzda yetişiyor. Ha bi de anneye düşkün oluyor bu da güzel bişi bence. Kaynanam her gelişinde bu oğlan sana çok düşkün hep kucağında taşıyosun bık bık laf ediyor. Kime düşkün olacaktı sana mı yani. Hastaysa yardıma gelmiyor, muhtaçsam gelmiyor. İyi günde bayramda 4-5 ayda bi 3-4 gün gelerek ne bekliyorsun kiAyy guldurdun beni Allah da seni guldursjnnama cok.tatli ya seviyor cocuk aglamyi napsin. Karakter meselesine kesinlikle katılıyorum inan bazilari dogarken bile huylariyla doğuyo.. ama bende sey var burnundan kil aldirmama huyu yardim istemem kimseden gibi geliyo bana. Allah beni kahretmesin cok pis huylarim var.
Senin var mı cnm çocukValla tespit doğru da, o vakit gelince keşke gelse de yerleşse diyo olabilirsin
Aşağılarda biyerlerde yazdım kuzum oğlum var bitane ama biraz zor bi çocuktu ilk 1.5 sene sonra bianda çok kolay gelmeye başladı bana özellikle iki yaş krizi falan. Millet saç baş yoluyodu saat başı ağlıyor çocuğum ne zor şeymiş iki yaş krizi diye , ben seviniyordum oh artık sadece yarım saate bi krize giriyor 25 dakika iş yakabiliyorum diyeSenin var mı cnm çocuk
Ya cocuk bu elbetteki oturup bizimle konusamiyor derdini aglayarak.anlatiyor . Ama bununla simariklik arasinda cok.fark var. Rabbim evladina uzun guzel bi omur versin bide kardesAy ben de öyleydim yaaa, ben bakacaaaam ben edeceeem, kimse şımartmayacakkk! Kaynanamla kaç kez atıştım. Kinder çikolatalar jelibonlar, bayram seyran alıştırdı hiç sevmeyen çocuğumu. Bu arada bazı çocuk değil hepsi karakteriyle doğuyor. Ha bi de yanında biryıgın yardım edeni olanların işi daha kolaymış gibi konuştuğuma sakın bakma, onlar tabii duş alıp wc ye gidip bişiler yiyebiliyor, uyuyabiliyor ya da eşiyle bi sinemaya gidebiliyor olabilirler ama tek başıma çocuğuna bakıyorsan sadece bayram seyranda anane babane görüyorsa mesela şımarık olmuyor öncelikle, ne kadar ağlaarsa ağlasın sokaklarda kendini yerlere atıp bişey için ağlamıyor ve biraz daha istediğin tarzda yetişiyor. Ha bi de anneye düşkün oluyor bu da güzel bişi bence. Kaynanam her gelişinde bu oğlan sana çok düşkün hep kucağında taşıyosun bık bık laf ediyor. Kime düşkün olacaktı sana mı yani. Hastaysa yardıma gelmiyor, muhtaçsam gelmiyor. İyi günde bayramda 4-5 ayda bi 3-4 gün gelerek ne bekliyorsun kizaten 20 ay emzirdim diye de ters ters baktı bana. Gizli gizli emzirdim resmen, 3 e kadar yolu var diyordum almanya şartları beni buna zorladı. Ayh yazdım da yazdım kusura bakmayın kızlar. Memleketimden uzağım. Ana dilimde derdimi anlatabildiğim kimim kimsem yok içimi döküverdim
Allah bağışlasın cnmAşağılarda biyerlerde yazdım kuzum oğlum var bitane ama biraz zor bi çocuktu ilk 1.5 sene sonra bianda çok kolay gelmeye başladı bana özellikle iki yaş krizi falan. Millet saç baş yoluyodu saat başı ağlıyor çocuğum ne zor şeymiş iki yaş krizi diye , ben seviniyordum oh artık sadece yarım saate bi krize giriyor 25 dakika iş yakabiliyorum diyehatta 14-18 ay o kadar sakinlemişti ki ben bunun gibi 5 çocuk büyütürüm lan deyip tam zamanlı işe başladım aynı anda dikişe de başladım çocuk az ağlayınca insanda enerji artıyor pozitifleşiyor insan
Sana da çok geçmiş olsun. Kürtaj olduğum bebeğe ikinci ayımda hamile kalmıştım. Bana da çabuk olur dediler ama 8. Aydayız ve yok maalesef. Hem de ovulasyon sıcaklık takibi akla gelecek ne varsa takip ettiğim haldeOkuyunca kendimi gördüm sankibende ocakta kürtaj oldum 8 haftalikken. Dedigin gibi bende sürekli dursaydi simdi söyle olcakti diye dusunup duruyorum. Cevremde hamileler var benden sonra kalanlar, göbekleri belirginlesti artik. Onlara bakiyorum benimki daha buyuk olcakti diyorum onlar olmasa bu kadar takilmazdim diye resmen hamileleri sucluyorum icimden
3 bucuk ay oldu kürtaj olali insallah daha beklemeyiz. İlk gebelikte mi zor olmustu onada ugrastiniz mi yoksa kürtaj sonrasimi uzadi. Bide herkes hemen olur deyip durdu bana
Dediğin gibi saydıklarını sekiz aydır deneye deneye bir hal oldum sevişmiyor kumpanya yapıyoruz sanki bi amuda kalkmadığım kaldı. Bu jeli Türkiye’de bulabilir miyim acaba?Valla almanyada gebe kalmaya yardımcı jel yazıyo, ilişki öncesi içeri sokup sıkacakmışım. Tek kullanımlık upuzun başı olan tüp gibi 8 adet var içinde. Ya burda ismiyle yazanları okumuştum kaale almamıştım ama yani dediğim gibi ben nerdeyse akıntısı sıfır olan biriyim . Hani spermin içeri geçişi 2-3 gün yaşama ihtimali falan bence benim bünyede yalan yani. Bakalım bitur bunu deneyeceğim. Biz yumurtlamayı bitürlü denk getiremiyoruz aslen o sebeple şu kadar süre denedik çocuk olmadı diyemiyorum. Oğluma gebe kalabilmek için de 6 adet dönemi korunmadık ama yani toplasan yumurtlama günü veyaondsn önceki 2 günü denk getirebildiğimiz 1 ya da iki kez olmuştur yani. O sebeple valla ben kader kısmet yazılan neyse o , buna çok inanıyorum. Gerisi sanki bizim boş çabamız gibi geliyor inanın. Oğluma gebeymişim 11 günlük çocuk kan tahlilinde çıkmadı. Üzerine sarı kantaron hapı ve adet söktürecek ne varsa sabah akşam tükettim bi hafta daha, hatta adet olayım sökülsün nasılsa gebe değilim diye 40 derece küvette yattım falan. Sıfır lekelenme . Meğer gebeymişim tutacak çocuk tutuyor düşecekse düşüyor. Üzüntüsğ mutluluğu tabii bize insanız en nihayetinde ama olacak neyse o oluyor. Şu hayatta alacak nefes hakkı varsa, son nefesini hangi gün verecekse... sayılı nefesi ne kadarsa.... anladınız siz beni kızlar. Bir arkadaşım vardı kız yıllarca evhamlandı, ah çok sigara içiyorum çok içki içiyorum, çok kısa arayla adet oluyorum evlenene kadar ya yumurtam kalmazsa o bu derken çok sigara içen ve içki içen biriyle evlendi. Üzerine bi sene daha söylendi ahçocuk isteyince nası bırakıcam sigarayı ah şu bu zart zurt, kız ayına gebe kaldı. O kadar sigaraya içkiye. Benim babam da annem de deli gibi sigara içiyormuş, 30 dan sonra evlenmişler ki annemin adeti de benim gibiymiş bi ay 35 diğeri 80 falan. 3 çocuğu olmuş yani her istediğimde oldu diyor. Beni 39 da doğurmuş öyle düşünün ve bizi emzirirken bile içmiş sigarasını. Biz yok folik asitmiş yok sağlıklı beslenmeymiş bol su içmeymiş yok alta yastık koymaymış jelmişbence biz boşa saçmalıyoruz olacağı olduğu zaman oluyor. Hatta sanki bu tavırlarımızla olacak olanı erteliyomuyuz ki acaba ?
Hahahaha ilahi çok komiksinDediğin gibi saydıklarını sekiz aydır deneye deneye bir hal oldum sevişmiyor kumpanya yapıyoruz sanki bi amuda kalkmadığım kaldı. Bu jeli Türkiye’de bulabilir miyim acaba?
Ayrıca biri okur sana kesin cevap yazar canım çünküüüü burda çok okudum bu jeli kullandım gebe kaldım yazanları . Bi kere mantıklı geldi çünkü spermin rahme gidişini hızlandırıyomuş. Benim gibi akıntısı çok az olan kadınların gebe kalma ihtimali gercekten daha düşük olabilir diye düşünüyorum. Bazı arkadaşlarım günlük ped takıyor sürekli, akıntıdan. Ben incecik iççamaşırıyla sıfır ıslaklık halindeyim. Ama her ilişki öncesi kasamam valla yani sadece işte pik varsa o zamanlar yapıcam. Bi de eşime de çaktırmamam lazım. Adam geriliyor yumurtlama dönemindeyim deyince. Hikayenin sonu gelmiyor. Bi kere o döneme denk geldi, inanır mısın 3 gün boşa tur döndük. 4. Gün artık dedim ki 3 gün beklemiş bayat çocukları almıyım benHahahaha ilahi çok komiksinkumpanya yapıyoruz sanki ben de böyle kırk taklayla gebe kalamadım sonra bi ay öef yoruldum bu ay es verelim dedim. Boyun fıtığı problemim çıkmıştı o ay boynumda boyunluk, sevişmeyi bırak saç kurutamıyorum yani . O ay 1 ya da iki kere birliktelik oldu inan hiç işaret bile koymadım biyere . Kalktım duş aldım hiç sallamadım. Dedim işte sadece 35. Gün kan testi yaptırıcam negatifse sarı kantaron hapı kullanıcam. Test ne gatif çıkınca hiç üstelemedim gittim hapa başladım ohh haftasonu uçakla almanyaya arkadaşlarımın yanına gittim içtim miçtim hem de aç karnına yani. Bi de glifor a başlamıştım negatifi görünce artık belki iyi gelir adet olurum diye. O bulantı ishal yorgunluk yaparmış ben hepsini ilaca yormuştum sonra bi hafta geçti adet yok ben de evde dandik bi gebelik testi vardı işte quik lab mı ne onu yapıp tuvalette unutmuştum, tam işe gitmeye çıkacakken çöpe atayım diye eline alınca çift çizgiyi görüp şoka girmiştim afedersin bitarafımı yırttım olmadı çocuk. Öyle içen miçen biri de değilimdir ben, sırf adetim sökülsün diye bira ve şarap içmiştim meğer gebeymişim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?