- 6 Mayıs 2016
- 9.198
- 9.095
- 198
- Konu Sahibi Mavi Boncugumm
-
- #12.641
merhaba kızlar nasilsinizz grup cok aktif okumakla bitmiyor:) ben iyiyim hala hic kusmadim ve bulantim da olmadi. mide yanmasi oluyordu o da gecti simdi. acaba bir sikinti var midir bebegimde diye dusunuyorum. bir sıkıntı olsa anlar miydim acaba ?
hic hamile gibi hissetmiyorum kendimi
Bu konuda doktorlar ikiye ayrılmış durumda her durumda olduğu gibi:) ilk kürtajımda 6 ay bekle demişti. 2. de ise hemen deneyebilirsin demişti ki 2. ilk başta doğum sonra kürtajdı 21 haftalıktım hemen dene deyince nasıl yani dedim. Son yıllarda yapılan araştırmalara göre kayıptan sonraki ilk 6 ay içinde gerçekleşen gebelikler daha büyük oranda başarı ile sonuçlanıyormuş. Çokta bekletmeden hayırlı zamanda gelirler inşallah:)Evet benimkinin 6 haftalıkken gelişimi durdu ama kesem büyümeye devam etti yinede rahime müdahale ettikleri için biraz toparlanması lazım diye düşünüyorum
Tabi adetin ne zaman düzene girdiğiylede alakalı bişey bu bide 10.günde lekelenmem kesilmişti ama 13.gün yine kan gelmeye başladı bugün 15.gündü ve ara ara devam ediyorsenin ne kadar sürmüştü peki?
İnşallah dediğin gibi kısa sürede toparlanırım eğer kontrollerde bişey çıkmazsa adetim düzenli gelirse belki o zaman düşünebilirim
Canım bir arkadaşımın 2.aydan sonra başladı bulantısımerhaba kızlar nasilsinizz grup cok aktif okumakla bitmiyor:) ben iyiyim hala hic kusmadim ve bulantim da olmadi. mide yanmasi oluyordu o da gecti simdi. acaba bir sikinti var midir bebegimde diye dusunuyorum. bir sıkıntı olsa anlar miydim acaba ?
hic hamile gibi hissetmiyorum kendimi
İdrar için erken olmuş en sağlıklısı adet gecikmesi hadi inşallah bayram hediyesi olur güzel haberlerle gel insallah kuzumİnşallah canım ama gebelik yaptım negatif çıktı belkide daha erkendir 2 gün var daha. Bakalım adetten mi yoksa gebelikten mi anlarız 2 gün sonra :))
Bu konuda doktorlar ikiye ayrılmış durumda her durumda olduğu gibi:) ilk kürtajımda 6 ay bekle demişti. 2. de ise hemen deneyebilirsin demişti ki 2. ilk başta doğum sonra kürtajdı 21 haftalıktım hemen dene deyince nasıl yani dedim. Son yıllarda yapılan araştırmalara göre kayıptan sonraki ilk 6 ay içinde gerçekleşen gebelikler daha büyük oranda başarı ile sonuçlanıyormuş. Çokta bekletmeden hayırlı zamanda gelirler inşallah:)
Mavi boncugumm adet oldum 8 gün gecikmeli 25 haziran beklenmeyen adet
Saol canım seninde başın sağolsun. Hayırlısı böyleymiş diyelim. Benim kızımın diyaframı yırtıkmış bağırsakları ve midesi göğüs kafesindeydi. Kalbi sağa kaymıştı. Aşağıda olması gereken organlar yukarıda ciğerlerin orada olduğu için ciğerleri hiç gelişmeyecekti.. Bunun haricinde herşey normaldi hiç bir sıkıntımız riskimiz yoktu. Ama bu şekilde doğsaydı yaşama yüzdesi çok çok düşüktü. Olduki doğsaydı doğar doğmaz iç organlarını yerlerine yerleştirmek için büyük operasyonlar geçirmesi gerekiyordu.Büyüdükçe tekrar operasyonlar falan.Buna bağlı olarakta başarsaydıda normal gelişimi olamayacaktı hiç bir zaman bu sebeple sonladırıldı gebeliğim canım. 20 cm.di doğduğunda meleğim. Allahın taktiri böylemiş inşallah yeni bir bebek nasip olur sağlıkla kucağıma almayı nasip eder.Amin inşaallahbaşın sağolsun bacım senin durumun daha zormuş☹ Allah aynı acıyı yaşatmasın... Ben 10+3'te olmama rağmen çok etkilendim seninki daha zor
Peki neden oldu 2.si erken doğum olmuş☹
Saol canım seninde başın sağolsun. Hayırlısı böyleymiş diyelim. Benim kızımın diyaframı yırtıkmış bağırsakları ve midesi göğüs kafesindeydi. Kalbi sağa kaymıştı. Aşağıda olması gereken organlar yukarıda ciğerlerin orada olduğu için ciğerleri hiç gelişmeyecekti.. Bunun haricinde herşey normaldi hiç bir sıkıntımız riskimiz yoktu. Ama bu şekilde doğsaydı yaşama yüzdesi çok çok düşüktü. Olduki doğsaydı doğar doğmaz iç organlarını yerlerine yerleştirmek için büyük operasyonlar geçirmesi gerekiyordu.Büyüdükçe tekrar operasyonlar falan.Buna bağlı olarakta başarsaydıda normal gelişimi olamayacaktı hiç bir zaman bu sebeple sonladırıldı gebeliğim canım. 20 cm.di doğduğunda meleğim. Allahın taktiri böylemiş inşallah yeni bir bebek nasip olur sağlıkla kucağıma almayı nasip eder.
Canlar yumurtalar 3 ay önceden oluşmaya başlıyor moral bozmak istemem ama kullandığımız bişeyin yumurtalarımıza etkisi 3 ay. Anestezi almanın da vucuda etkisi 6 aymış. Ben mesela amelyat olmuştum ardından 6 ay beklemiştim. Ama amelyatı yapan doktorum boşver bişi olmaz dene demişti ama benim içime sinmemişti. Ama bildiğin anestezi alıp amelyat olup bi hafta sora gebe kalan arkadaşım var kızı da maşallah çok zeki. Yani gebeliğinde 3-4 kez antibiyotik kullanmak zorunda kalan arkadaşım da var bişi olmadı yani sadece önermiyolar. Ben misal bi ağrı kesici yutsam o ay yumurtlamam bile bozuluyo benim bünye malesef böyle. Sanırsam yumurtalarda uyuşuyoyani çok da şaapma boşver. Ama asılkarın fıtığı amelyatı sorası gebe kalırsan karın büyürken sende ağrı olmaz mı yav? Bi 6 hafta beklesen? Ya da 40 gün. Bi amelyatın falan iyileşme süreci ortalama 6 Haftaymış da .
Saol canım seninde başın sağolsun. Hayırlısı böyleymiş diyelim. Benim kızımın diyaframı yırtıkmış bağırsakları ve midesi göğüs kafesindeydi. Kalbi sağa kaymıştı. Aşağıda olması gereken organlar yukarıda ciğerlerin orada olduğu için ciğerleri hiç gelişmeyecekti.. Bunun haricinde herşey normaldi hiç bir sıkıntımız riskimiz yoktu. Ama bu şekilde doğsaydı yaşama yüzdesi çok çok düşüktü. Olduki doğsaydı doğar doğmaz iç organlarını yerlerine yerleştirmek için büyük operasyonlar geçirmesi gerekiyordu.Büyüdükçe tekrar operasyonlar falan.Buna bağlı olarakta başarsaydıda normal gelişimi olamayacaktı hiç bir zaman bu sebeple sonladırıldı gebeliğim canım. 20 cm.di doğduğunda meleğim. Allahın taktiri böylemiş inşallah yeni bir bebek nasip olur sağlıkla kucağıma almayı nasip eder.
Amin inşallah canımOf offfçok üzüldüm canım o psikolojiyi atlatmak ne kadar zordur Rabbim yardımcın olsun sağlıklısını nasip etsin
Elbetteki bundada bir hayır vardı meleğin cennette şefaatçin olur inşaallah
Ne kadar zaman geçti peki ne kadar süredir evlisin çocuğun var mı?
Amin inşallah canım
8 Mayısta eşimle birlikteliğimiz 10. yılını devirdir.Evliliğimin 5. yılındayım. Daha önce bebek düşünmemiştik. Geçen sene beklemeden ilk gebe kalmışım ama düşük yaptıktan sonra öğrendim. Reglim gecikti dedim sonra kanama oldu heh oldu dedim ama bu seferde bitmedi. Dr. gidince gebe kalıp düşük yaptığımı öğrendim. Temmuzda kürtaj oldum. Eylül başında kızıma gebe kaldım kısmet böyleymiş 17 Ocakta doğum yaptım. Biraz beklemek istedim. Şimdi yeniden denemeye karar verdik kısmetse mutlu haber almayı bekliyorum canım. Allah isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.
Napıyonuzzzz kızlarrrr
Benim migren ilacım arveless, 3 ay öncesine kadar yumurta bozuyormuş mesela ben bunu sonradan öğrendim.Agri kesicilerin yumurtlamaya etkisi epey buyukmus. Duzeni degistirip oteleyebiliyormus...
Amin canımbizde 5.seneye gireceğiz Ağustos 2014'te evlendim bende
Allah bizim için en doğru zamanı biliyor
Benim kürtajın üstünden 15 gün geçti 10. günde lekelenmem bitmişti ama 13.günde tekrar kanamam başladı 2 gündür devam ediyor ara ara inşallah biter tez zamanda
Bu yaz sağlıkla gebe kalırız inşaallah
Benimle öyle olmuştu kürtajdan sonra canım ama düzene giriyor inşallah senin en kısa sürede düzene girer. Kürtajdan sonra kontrol gittin mi? parça kalma vs. ihtimaline karşı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?