Gebeliğe Hazırlık Meleğini umutla bekleyenler, hamişler ve anneler ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım daha o söylediği ne ki neler söyledi ama insan ciddiye almıyor artık saygıdan susuyor hamile kaldıgın dan beri söylemi ektik annem çok gelince yanıma anladı söyledik bana diyor ki telefonda kendin için degil bebek için dikkat et yani bebe ği doğursam versem istediği o burda bunca insan bebek için yanıp tutuşu or bende öyleydim şimdi doğurup bebeğimi bırakayım eline istiyor

Eşin ne diyor bu durumlara peki?

Kaynanan o son söylediği lafla iyice haddini aşmış. İçinden her geçeni hiç çekinmeden bu kadar rahat konuşan insanlardan korkulur , böylelerinden uzak durulmalı bence yoksa huzur diye bişey kalmaz. Yerinde olsam böyle olan insanların yakınında kesinlikle durmazdım uzaktayken bunları konuşanlar yakınında olsa neler yapmazlar? Aman bacım bence uzak dur eşinle uzlaş inşallah seni anlar.... En azından ikinizinde maaşı var kiraya çıkabilirsiniz belki çok çok iyi evde oturamazsınız ama huzurunuz olur. Eğer orda olursan bebeğinle ilgili herşeye de çok karışacaklardır eminim seni sinir hastası ederler iyi düşün. Mesafe daima iyidir. Allah hakkında olan en hayırlı kararı vermeni nasip etsin. Bu arada saygı karşılıklıdır. Büyük olmak , içinden geçen herşeyi söyleyip karşındakini ezmek demek değildir. Büyükler büyüklüklerini gösterecekler

Bende öyle düşünüyorum canım ben ücretiszz izne ayrılıp cocugum kendim büyümek istiyorum zaten daha şimdiden bana bırakırsın demeye başladı anlamıyorum ama hiçbişey y yapmadan bu kin bu nefret nedir neden böyle yapıyor annemleride çok severler onlarında ve eşimin yanında melek milim gibi davranıyorlar sonra yalnızken biranda tırnaklarını çıkarıyor kimsenin günahını almak istemiyorum ama şimdiye kadar bebeğimin olmaması belkide sürekli beni stres yapmalarındandı hamile kaldıgın ay seminer aldıgım için çok vaktim olmuyordu arayamıyordum normalde gün aşırı arardım aramayınca hemen söyleniyor belki o ay konuşmadım diye kaldım ya

Canım sürekli şikayetşenmek istemiyorum cogunu bilmez bildiklerin dede sen haklısın ama elimden ne gelir arayıp kalbini kırsam biz suclu olacagız diyor haklı ona ne deyim ki cnm demi ama
Valla bilemedim, benim eşim tek cümle bile ettirmez, kayınvalidem de denemez bile ama eminim eşim böyle biri olmasa kayınvalidemde o potansiyel var,neyse işte ben öyle alıştım öyle de olmalı gibi geliyor, o zaman siz suçlu olmayın diye o suçsuzmuş gibi mi yapacaksınız, saçma bence.hata da eşinde.kayınvaliden eşinin seni savunacağını bilse ağzını açıp bir şey diyemez, rahatlığı oradan geliyor bence.eşin bir iki sefer anne ayıp oluyor, ne dediğine dikkat et, karımı üzme dese susar oturur.

Canım benim çocugumun olmama sebebi benden kaynaklı olunca kendimi çok eksik hissettim ben çalışan Bi bayan olmama ragmen ne zaman gelseler gitsem hizmette kusur etmedim ama Bi laf vardır iyilik garip diye galiba artık söz konusu evlat olunca polyanacılık biraz ötede durmalı eşimde söyledim zaten aynı apartmands oturmak zıt geliyor düşünelim dedim sisede sormak istedim ama galiba oturmayı bırak cok muhatap olmamak gerekiyor

Sakın çocuğunu onun eline verme canım
O senin çocuğun ve bir çocuğun en çok annesine ihtiyacı vardır, senin onun yanında olmaman onun için en büyük eksiklik olur mahrum olmasın yavrucak
Bunca zaman beklemişsin zaten çocuğunun yanında olman işten güçten herşeyden daha önemli ....sana karşı kini nefreti varsa belliki oğlunu istediği kişiyle evlendiremediği içindir... Zaten açık açık dile getirmiş yüzüne bide utanmadan. Oğlu seçimini yapmış evlenmişsiniz olan olmuş bitmişken şimdi böyle konuşmanın hiç mantığı yok , boş laf...
Saygı duyup seni bağrına basması gerekirken
Sen ona karşı saygısızlıkda etmemişsin daha ne istiyor... Hepde böyle suskun naif insanlara yaparlar bunu zaten. Boşver hiç aldırma senin eşinle aran iyi olsunda önemli olan o ama o da senin hakkını savunmalı
Herkes ettiğinin hesabını ahirette verecek nasıl olsa bu dünyada adalet yok

Valla canım eşin de gerekli uyarıyı yapmayı pek istemiyor gibi kayınvalidene, sen hiç yaklaşma onlara.kolay gelsin ne diyeyim.benim fikrim bu ama belki başka arkadaşların buna benzer tecrübeleri vardır, bir de onları dinle derim.

Valla aynen öyle yazdıklarını tane tane onaylayarak okudum hiç anlamıyorum zamanında ne kimseyi kınadım ne kimseye laf söyledim böyle Bi kayınvalide oldu dünyanın kanunu galiba hiçbi gelin Kv sini hiç kv gelini sevmez ben belki öyle olabilir dedim ama bana nrfrrttennbaşka duygusu yok

Eşim annesine laf etmez ama çok şükür Ki benide anladığını hissettiriyor bundan sonra dediklerini söylücem ki ne yaşadıgmı bilsin en azından

Konuşmadın diye mi hamile kaldın, kız nasıl stres yüklüyormuş sana bir de emrivaki yapıyor, bana bırakırsın.oldu

Selamün Aleyküm . Allah öncelikle yükünüzü hafifletsin duası ile başlayım. Damdan düşeni damdan düşen anlar misali bende 11+3 iken bebeğimi kaybettim. 8 haftada kalmıştı. o travmayı ve sonrasındaki süreci anlıyorum. Ama bize şefaatçi olacağını bilmek, ve herşeyden önce Rabbimin şefkatine sığınmak çok önemli. Eşim psikolog olduğu halde duygularımda yalnızdım. çünkü annelik başka birşey. bir kan pıhtısı kadarda olsa hissetmişsin bir kere. size nacizane tavsiyem maneviyatınıza sığının üzerine çok gitmemeye ama bastırmamaya da çalışın duygularınızı. paylaşın, hava alın, günlük rutinlerinize geri dönün ve bolca dua edin. Rabbimin imtihanı sonrası merhametide şuan üzerinizde. bizlerede dua edin inşallah. Allah yükünüzü hafifletsin daha iyi haberlerle müjdelisin yarınlarınızı

Aleyküm selam kardeşim ...Allah razı olsun
Ne güzel ifade etmişsin ağzına yüreğine sağlık ... Ben 10+3'te kürtaj oldum sende 1 hafta sonrasında demek ☹ kesinlikle yaşayan daha iyi bilir bu duyguyu
Seninde başın sağolsun Rabbim sizede tez zamanda hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin amin güzel dualarına cümlemize bütün isteyenlere nasip etsin benim için dilediklerinin kat kat fazlası sana nasip olsun inşaAllah... hoşgeldin bu arada aramıza katılmak istersen listeye ekleyeyim hikayeni dinlemek isterim

Son düzenleme:

Kendi kızlarına başkaları aynı şeyi yapsalar istemezler karşı çıkarlar...ama gelinler el kızı nasıl olsa onları doğurup büyüten gözünden sakınan anaları yok sanki. Birbirlerini karşılıklı anne-kız olarak gören kaynana-gelinler varsada çok enderdir. Yetişme tarzı, bakış açısı ve Allah korkusuyla alakalı bi durum

Kızlar dün gece aylar sonra ilk defa şeffaf aşırı kaygan akıntım geldi zaten iki gundur belimde bi ağrı vardı hastayım diye sanıyodum ben gece o dediğim akıntı geldi o akıntıdan sonra bel ağrım devam etti kasığımda sağlı sollu batmalar oldu hastayım mastayım demedim dünü değerlendirdim rabbim inşallah bu sefer nasip eder kasık ağrım bel ağrım bi kaç saat sürüp kesilmişti ovulasyon olmuşmudur çatlamışmıdır yumurta acaba bi gun arayla 2 3 kez daha değerlendirmeyi düşünüyoruz inşallah bu sefer rabbim nasip eder banada isteyip bekleyen herkesede

Bu arada hamile olanlara hayırlı olsun rabbim kucağınıza almayı nasip etsin bayadır girip okuyamadım takip edemedim

Monaezop canım üzüldüm gerçekten senin adına. Neden insanlar böyle anlamıyorum. Sonuçta oda bir anne sende başka annenin bir evladısın. Senin annen eşine bu şekilde davransa konuşsa acaba kayınvaliden ne yapar. Ama şöyle de bir şey var, insan 4 4 lük anlaştığı insan ile bile bir arada olunca anlaşmazlıklar oluyor. Ha sizinkisi aynı ev değil aynı apartman ama bence huzurun yerinde olsun kira öde derim ben. Mutsuz olduktan sonra kira parası cebinde olsa inan bi işe yaramaz. Allah kayınvalidene vicdan versin senin de bir evlat olduğunu, yakında bir anne olacağını unutmasın inşallah. Eşinle de vay annene hiç cevap vermiyorsun diye münakaşaya girme derim. Önce huzur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…