Gebeliğe Hazırlık Meleğini umutla bekleyenler, hamişler ve anneler ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ay insallah yaa bugun itibariyle basliyorum öglen idrariyla yapmaya, ay keske 3 gune Pik olsa gebe kalsam . Istanbula geldigimde o zaman 7-8 haftalik olur, oglumda gittigim doktoruma gidip keseye bebise bakardim. anneme de yuzyuze söylerdim yaa. Keske olsa, dün kliseye gidip mum yaktim ya. Cok uzun zamandir denemiyoruz ama bende psikolojik sacmalamalar basladi iste 15 gebelik haberi alinca. yan komsum ikinciyi gecen hafta dogurdu mesela, kardesi de ikinciye gebeymis. ay burda diger arkadasim da ikinciye gebe,haftaya dogumu.. Burdaki anne olarak alman en yakin arkadasim da 2 cocuklu, daha yeni kucuk oglu 10 aylik oldu ilk adetini görmüs, 3. ye gebe kalir kesin önümüzdeki ay. Yengem de ikinciye gebeymis beynim yandi camdan aticam kendimi:)
 
Soğan kürü değerleriniz ile alakalı Bi kür arkadaslar mesela Bn yaptım diğer ay gebe kaldım herkes aynı değil doktorunuza danışarak proklatın seviyeniz normalse gayette faydalı bir kür
Biliyorum canim yaa diyorum o kadar coook insan duydum ki bu kürü yapip gebe kalmis. Benim hormonlarim normaldi tüm degerlerim de normaldi, ama durumum bu oldu. Ben de cok inanmistim bana yarayacagina ama yaramadi. cok yakinimdan insanlar uzerine adet gormeden gebe kaldi, Ama bende bu oldu bunlari getirdi bi de bende hep polikistik over süpheleri var hani belki pco olunca belki sogan kürü yaramyiodur, ya da belki yumurtalamaya denk getirebiuleydim ben de gebe kalirdim ama iste yumurtalama dönemi on gun iliski olmayan döneme denk gelmis maalesef.
 

Ah kuzum Rabbim gönlüne göre hayırlısıyla versin inşaallah tez zamanda sevince boğsun var mı şuan kıpırtı falan? enfeksiyonun ne alemde acaba inşallah geçmiştir yumurtlamadan mı değilmi bakalım göreceğiz o zaman öyle olursa adetim 11 haziran gibi gelmesi lazım gelirse yani adet bittikten sonra başlayayımmı diyorsun haziranda yani bakalım eşim ne diyecek bakayım yarın doktor olumlu konuşursa öyle yaparım
Sen niye enfeksiyon kaptın acaba illaki dikkat etmişsindir sen kürtajdan 2 ay sonra mı başlamıştın?
 
Bende de pko var canım iyi geldi aslında kistlerim eridi sağlıklı yumurtlsdım ve gebe kaldım :)
 
Bende de pko var canım iyi geldi aslında kistlerim eridi sağlıklı yumurtlsdım ve gebe kaldım :)
sebebini bilememekteyim hala , emzirmeyi yeni biraktigim sütüm oldugu icin belki de dicem sende de ayni durum vardi:) bende yumurtaliklarda yumurta yigilmasi yok iste b ende daha pco var sende diyemedi hicbi doktor bakalim adet olsam 3. gunu testlerde görcem umarim. ay valla bilmiom billa bilmiom :)
 
Bende de pko var canım iyi geldi aslında kistlerim eridi sağlıklı yumurtlsdım ve gebe kaldım :)
ben bi ovu testi yapip foto koyayim suraya kizlar da bi bakin bakem durumum ne, yaptigim internet arastirmalarina göre bu clear blue testinde bu görüntü pik e baya yakinmis, tam masmavi olmayacak hic bi zaman iki cizgi de cunku.
 
Ay baya acik renk cikti iki cizgili testte yaa
Kacirdim mi acaba yoksa daha olmadi mi ki? ya daha olmadi hissetmiyorum zaten vucudumda, Ayrica diyor ki yogun cizgiyi gördukten sonra 28-36 saat icinde catlayacak diyo, e ondan sonra zaten yumurta da 24 saat yasiyor, ee sperm de icerde 24 saate kadar yasiyor ortalama ama baya 48 hatta 72 saate kadar ömrü var deniyor. yani sabah pik görsem mesela o aksam ve ertesi aksam birliktelik olsa baya yuksek ihtimal oluyo di mi kizlar? tabii bunun icin hevesli bi koca lazim, ben bi baklava findik fistik lokum dolusturayim eve besleyeyim adami dönünce:) ögle molasinda cikip türk marketi bulayim alasagi edeyim.
 
Ya ben istemedimde doktor biranda klomene başlayalım diyince bende ona uydum. Birde acelem eylülde 3 yılımız oluyor. Herkes artık çocuk soruyor. Şimdi diyorum keşke erken başlasaydım çalışmalara milletin çenesi yüzünden strese girmezdim. Ama tabi herşeyin vakti zamanı da var onuda biliyorum. Çocuk çocuk diye kafama takmıyorum sürekli sadece çabalıyorum olsun diye.
 
Bu ovülasyon işleri çok çetrefilli. Ben 1 ay yaptım pik falanda gördüm ama olmadı tatlımm bilemiyorum yani tecrübeliler yardımcı olur. Sabah pik gördüysen akşamı ve ertesi günü değerlendirmen lazım diye biliyorum.
 
Biz 9. yilda hala iki kisiydik millek tüp bebek merkezi söylüyordu hahah:) bababanneme gebeyim dedigimde aaa ben sizin olmuyor saniyordum ondan sormadim hic demisti ahahhaha:) bi de beni düsün kiz. bazen dusunuyorum suan boyum kadar oglum olabilirdi yaaa 13 yildir evliyiz biz
Cok takma tatlisim gelir senin de, Hayatta olmaz diyenlerin bile oldu bak Eneaciz nerdesin kiz sen hic yazmiyosun artik burlara , nasi gidiyo gebelikkk
 
dün fena halde gaz vardı kasıklarımda ağrı vardı.hafta sonu mide yanması çok yoğundu. arada kasıklarıma kramp giriyo gibi ama acaba enfeksiyon hala var mı diye anlayamıyorum hala. çokta kendimi inandırmak istemiyorum ama bakalım vardır inşallah. enfeksiyon antibiyotik kullanınca hemen geçiyo diye okudum ama şüpheci oldum iyice ben. mide bulantısı baş dönmesi falan öncekinde de hiç yaşamadım zaten sadece uyku ve mide yanması oluyo bende. eve gidince test yapmayı düşünüyorum bakalım vardır inşallah bugün hiç bi belirti yok malesef cuma eşimin doğum günü sürrpriz yapmak istiyorum havalara uçar eminim.
benim enfeksiyon bebek denemesinden sonra oldu sık ilişkiden kaynaklandı bence. bebek beklerken enfeksiyon çıktı çünkü. aşırı dikkatli olmak gerekiyomuş temizlik konusunda. bence bi daha ki yumurtlamayı kaçırma zaten ihtimal %25 bi iki ilişki bile olsa dene derim ben.
 
ay ben bu ovulasyon kitine niye girdim bilio musun, adet düzenim bozuldu iste. acaba gebemiyim diye teste basladigimda daha yumurtlama olmamis kac kez böyle travma yasadim iste. Tutsun tutmasin, zateno günü tuttursan bile bu is yuzde 25 mis biliosundur heralde, olusan gebeligin saglikla devam etme ihtimali de zaten yuzde 80 , bunlar sapsaglikliysan gecerli yuzdeler. o sebeple ben bak 29. gundeyim ama adet var mi diye klot kontorlu yapmiyorum , ya gebeysem diye kendimi sakinmiyorum daha ovulasyonum bile olmadi cunku biliyorum bu da bana bi rahatlik veriyor. gecen ay 63 de oldum , ondan önce 37 ondan önce 53 , öncesinde 6 ay 32 de olmustum , zaten öncesi emzirme lousalik ve gebelikti yani. ya esimle normalimiz adet sonrasi haftada 2 döngüsü, bu bizim döngümüz. e ama 2-3 hafta bu döngü gidiyor , sonra ben gebemiyim pms streslerine girince gergin sirret bi kadin olup ortada terör estirmeye basliyorum , esimle kavga ediyorum o da benden soguyor ve ortalama 1 hafta kadar iliski olmuyor, sonra adet öncesi hafta yine yakinlasiyoruz, haftada 2 döngusune devam ediyoruz. resmen dogal korunma yöntemi yapiyoruz farkinda olmadan bu sekilde. adet duzensizken o hafta kavga edip durmami önleyip esimle iliskiyi düzenli tutabilmem icin de ovu testi suan sart. Su ara resmen iliskileri haftada 1 e indirdim ki ovulasyona gücümüz olsun ,
 
bi de resmen pik görsem mutluluktan aglicam olay gebe kalmaktan cikti kadinligimi sorgulamaya döndü :) Pik görmenin pesindeyim o mutlu edecek beni yani . bi de kendimi dinliyorum surekli ne hangi dönemde oluyo diye. hep gebelik belirtisi sandigim seyler daha yumurtaanin catladi catlayacak diye gecen 3 gunde oluyomus onu fark ettim. bunlara kendime uyari olarak bakiyorum suanki ah gebemiyim diye ümitlenmiyim yine gelecekte.
 
Kız bu pahalı test ben anlamam
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…