- 1 Nisan 2019
- 3.313
- 5.265
- 73
- Konu Sahibi Mavi Boncugumm
-
- #13.141
Ay insallah yaa bugun itibariyle basliyorum öglen idrariyla yapmaya, ay keske 3 gune Pik olsa gebe kalsam . Istanbula geldigimde o zaman 7-8 haftalik olur, oglumda gittigim doktoruma gidip keseye bebise bakardim. anneme de yuzyuze söylerdim yaa. Keske olsa, dün kliseye gidip mum yaktim ya. Cok uzun zamandir denemiyoruz ama bende psikolojik sacmalamalar basladi iste 15 gebelik haberi alinca. yan komsum ikinciyi gecen hafta dogurdu mesela, kardesi de ikinciye gebeymis. ay burda diger arkadasim da ikinciye gebe,haftaya dogumu.. Burdaki anne olarak alman en yakin arkadasim da 2 cocuklu, daha yeni kucuk oglu 10 aylik oldu ilk adetini görmüs, 3. ye gebe kalir kesin önümüzdeki ay. Yengem de ikinciye gebeymis beynim yandi camdan aticam kendimi:)Bende öyle biliyorum canın ilk idrarla yapmayın yanıltıyo diyolardı 2 saat sıvı almadan idrarını tutup yapman daha net sonuç veriyomuş bide tabi 2 ile 4 arası yapılması gerekliymiş misal benim 2 de yaptığım başka 6 da yaptığım bambaşka çıkıyodu kafam gelmedi daha cok strese girdim ben almadım bi dahada inşallah dediğin gibi iki üç güne pik olur canım ya
Biliyorum canim yaa diyorum o kadar coook insan duydum ki bu kürü yapip gebe kalmis. Benim hormonlarim normaldi tüm degerlerim de normaldi, ama durumum bu oldu. Ben de cok inanmistim bana yarayacagina ama yaramadi. cok yakinimdan insanlar uzerine adet gormeden gebe kaldi, Ama bende bu oldu bunlari getirdi bi de bende hep polikistik over süpheleri var hani belki pco olunca belki sogan kürü yaramyiodur, ya da belki yumurtalamaya denk getirebiuleydim ben de gebe kalirdim ama iste yumurtalama dönemi on gun iliski olmayan döneme denk gelmis maalesef.Soğan kürü değerleriniz ile alakalı Bi kür arkadaslar mesela Bn yaptım diğer ay gebe kaldımherkes aynı değil doktorunuza danışarak proklatın seviyeniz normalse gayette faydalı bir kür
sadece bizim istememizle olmuyo tabiiçinde boşluk oluşan biziz anlamamaları normal. benim eşimde çok istemesine rağmen beklemek istedi mikrop falan kaparım diye korktu. hoş 2 ay sonra yine enfeksiyon oldu ama. senin olmasın inşallah çok dikkat edinde.
neyse canım yumurtlama olduysa adet yakındır zaten. adetten sonra bekleme ama bence. bak benim 4. ay oldu hala yok (inşallah vardıryarın bat)
Bende de pko var canım iyi geldi aslında kistlerim eridi sağlıklı yumurtlsdım ve gebe kaldım :)Biliyorum canim yaa diyorum o kadar coook insan duydum ki bu kürü yapip gebe kalmis. Benim hormonlarim normaldi tüm degerlerim de normaldi, ama durumum bu oldu. Ben de cok inanmistim bana yarayacagina ama yaramadi. cok yakinimdan insanlar uzerine adet gormeden gebe kaldi, Ama bende bu oldu bunlari getirdi bi de bende hep polikistik over süpheleri var hani belki pco olunca belki sogan kürü yaramyiodur, ya da belki yumurtalamaya denk getirebiuleydim ben de gebe kalirdim ama iste yumurtalama dönemi on gun iliski olmayan döneme denk gelmis maalesef.
sebebini bilememekteyim hala , emzirmeyi yeni biraktigim sütüm oldugu icin belki de dicem sende de ayni durum vardi:) bende yumurtaliklarda yumurta yigilmasi yok iste b ende daha pco var sende diyemedi hicbi doktor bakalim adet olsam 3. gunu testlerde görcem umarim. ay valla bilmiom billa bilmiom :)Bende de pko var canım iyi geldi aslında kistlerim eridi sağlıklı yumurtlsdım ve gebe kaldım :)
ben bi ovu testi yapip foto koyayim suraya kizlar da bi bakin bakem durumum ne, yaptigim internet arastirmalarina göre bu clear blue testinde bu görüntü pik e baya yakinmis, tam masmavi olmayacak hic bi zaman iki cizgi de cunku.Bende de pko var canım iyi geldi aslında kistlerim eridi sağlıklı yumurtlsdım ve gebe kaldım :)
Ya ben istemedimde doktor biranda klomene başlayalım diyince bende ona uydum. Birde acelem eylülde 3 yılımız oluyor. Herkes artık çocuk soruyor. Şimdi diyorum keşke erken başlasaydım çalışmalara milletin çenesi yüzünden strese girmezdim. Ama tabi herşeyin vakti zamanı da var onuda biliyorum. Çocuk çocuk diye kafama takmıyorum sürekli sadece çabalıyorum olsun diye.kiz adetin düzenliyse tabii stres yapmissindir niye tutmuyor diye o ayri ama 5 ay daha cok kisa bi süre nerden neden hemen klemene falan bulasiverdin :)) daha cok erken be canim bee. Benim 6 adet dönemi ay süresi olarak 10 ay sürmüstü gebe kalmam, biz ovulasyonu yakalayamiyoduk iste is seyahatleri ve belirsiz gecikmeler sebebiyle gebeyim sanip kendimi esimden sakinmalarim sayesinde. ona ragmen biz hic kontrol yaptirmadi, sadece amh dgerime bi de adetin 3. gunu hormonlarima bi detsh ima bakilmisti, hepsi hafif sinir üstü cikmasina ragmen hicbiri reskli kategoride deigildi. Bi arkadasim daha 2 böyle 5 ayda rahim filmine kadar cektirmisti 6. ay gebe kaldi, ikinciye de zaten kola yolmuyo diyip korunmayip gebe kaldi suan akilli:) o kadar stres yapmayin yav. Polikistik over vb durumlarda galba sogan kürü adet düzenini bozuyor. suanki derdin gebe kalamamak, bi de üzerine bi dusunsene benim gibi 60-70 gun adet olamayisin eklenirse? bi de bana 5 kilo aldirdi ona da gicigim, bi de hormon dengesizliginden sürekli migrenim tutuyo boyun fitigim atak yapti fizik tedavi görüyorum suan bi de... Hizli hamile kalirim diyip sogan kürü yaptim zincirleme bünyeyi alasagi ettim
Bu ovülasyon işleri çok çetrefilli. Ben 1 ay yaptım pik falanda gördüm ama olmadı tatlımm bilemiyorum yani tecrübeliler yardımcı olur. Sabah pik gördüysen akşamı ve ertesi günü değerlendirmen lazım diye biliyorum.Ay baya acik renk cikti iki cizgili testte yaa
Kacirdim mi acaba yoksa daha olmadi mi ki? ya daha olmadi hissetmiyorum zaten vucudumda, Ayrica diyor ki yogun cizgiyi gördukten sonra 28-36 saat icinde catlayacak diyo, e ondan sonra zaten yumurta da 24 saat yasiyor, ee sperm de icerde 24 saate kadar yasiyor ortalama ama baya 48 hatta 72 saate kadar ömrü var deniyor. yani sabah pik görsem mesela o aksam ve ertesi aksam birliktelik olsa baya yuksek ihtimal oluyo di mi kizlar? tabii bunun icin hevesli bi koca lazim, ben bi baklava findik fistik lokum dolusturayim eve besleyeyim adami dönünce:) ögle molasinda cikip türk marketi bulayim alasagi edeyim.
Biz 9. yilda hala iki kisiydik millek tüp bebek merkezi söylüyordu hahah:) bababanneme gebeyim dedigimde aaa ben sizin olmuyor saniyordum ondan sormadim hic demisti ahahhaha:) bi de beni düsün kiz. bazen dusunuyorum suan boyum kadar oglum olabilirdi yaaa 13 yildir evliyiz bizYa ben istemedimde doktor biranda klomene başlayalım diyince bende ona uydum. Birde acelem eylülde 3 yılımız oluyor. Herkes artık çocuk soruyor. Şimdi diyorum keşke erken başlasaydım çalışmalara milletin çenesi yüzünden strese girmezdim. Ama tabi herşeyin vakti zamanı da var onuda biliyorum. Çocuk çocuk diye kafama takmıyorum sürekli sadece çabalıyorum olsun diye.
dün fena halde gaz vardı kasıklarımda ağrı vardı.hafta sonu mide yanması çok yoğundu. arada kasıklarıma kramp giriyo gibi ama acaba enfeksiyon hala var mı diye anlayamıyorum hala. çokta kendimi inandırmak istemiyorum ama bakalım vardır inşallah. enfeksiyon antibiyotik kullanınca hemen geçiyo diye okudum ama şüpheci oldum iyice ben. mide bulantısı baş dönmesi falan öncekinde de hiç yaşamadım zaten sadece uyku ve mide yanması oluyo bende. eve gidince test yapmayı düşünüyorum bakalım vardır inşallah bugün hiç bi belirti yok malesefAh kuzum Rabbim gönlüne göre hayırlısıyla versin inşaallah tez zamanda sevince boğsunvar mı şuan kıpırtı falan? enfeksiyonun ne alemde acaba inşallah geçmiştir yumurtlamadan mı değilmi bakalım göreceğiz o zaman öyle olursa adetim 11 haziran gibi gelmesi lazım gelirse yani adet bittikten sonra başlayayımmı diyorsun haziranda yani bakalım eşim ne diyecek bakayım yarın doktor olumlu konuşursa öyle yaparım
Sen niye enfeksiyon kaptın acaba illaki dikkat etmişsindir sen kürtajdan 2 ay sonra mı başlamıştın?
ay ben bu ovulasyon kitine niye girdim bilio musun, adet düzenim bozuldu iste. acaba gebemiyim diye teste basladigimda daha yumurtlama olmamis kac kez böyle travma yasadim iste. Tutsun tutmasin, zateno günü tuttursan bile bu is yuzde 25 mis biliosundur heralde, olusan gebeligin saglikla devam etme ihtimali de zaten yuzde 80 , bunlar sapsaglikliysan gecerli yuzdeler. o sebeple ben bak 29. gundeyim ama adet var mi diye klot kontorlu yapmiyorum , ya gebeysem diye kendimi sakinmiyorum daha ovulasyonum bile olmadi cunku biliyorum bu da bana bi rahatlik veriyor. gecen ay 63 de oldum , ondan önce 37 ondan önce 53 , öncesinde 6 ay 32 de olmustum , zaten öncesi emzirme lousalik ve gebelikti yani. ya esimle normalimiz adet sonrasi haftada 2 döngüsü, bu bizim döngümüz. e ama 2-3 hafta bu döngü gidiyor , sonra ben gebemiyim pms streslerine girince gergin sirret bi kadin olup ortada terör estirmeye basliyorum , esimle kavga ediyorum o da benden soguyor ve ortalama 1 hafta kadar iliski olmuyor, sonra adet öncesi hafta yine yakinlasiyoruz, haftada 2 döngusune devam ediyoruz. resmen dogal korunma yöntemi yapiyoruz farkinda olmadan bu sekilde. adet duzensizken o hafta kavga edip durmami önleyip esimle iliskiyi düzenli tutabilmem icin de ovu testi suan sart. Su ara resmen iliskileri haftada 1 e indirdim ki ovulasyona gücümüz olsun ,Bu ovülasyon işleri çok çetrefilli. Ben 1 ay yaptım pik falanda gördüm ama olmadı tatlımm bilemiyorum yani tecrübeliler yardımcı olur. Sabah pik gördüysen akşamı ve ertesi günü değerlendirmen lazım diye biliyorum.
bi de resmen pik görsem mutluluktan aglicam olay gebe kalmaktan cikti kadinligimi sorgulamaya döndü :) Pik görmenin pesindeyim o mutlu edecek beni yani . bi de kendimi dinliyorum surekli ne hangi dönemde oluyo diye. hep gebelik belirtisi sandigim seyler daha yumurtaanin catladi catlayacak diye gecen 3 gunde oluyomus onu fark ettim. bunlara kendime uyari olarak bakiyorum suanki ah gebemiyim diye ümitlenmiyim yine gelecekte.Bu ovülasyon işleri çok çetrefilli. Ben 1 ay yaptım pik falanda gördüm ama olmadı tatlımm bilemiyorum yani tecrübeliler yardımcı olur. Sabah pik gördüysen akşamı ve ertesi günü değerlendirmen lazım diye biliyorum.
Kız bu pahalı test ben anlamamKızlar bi bakın yaa sanki artma var. Ama bu testler biraz daha farklı çalışıyo, makinasına takıyosun ilk 3 dakikada okuyor ve o an daha koyu oluyor. 5. Dakikada daha açılmaya başlıyor rengi böylr. Bu en sonuncu yaptığım. Ama hatırladığım kadarıyla diğerlerine göre daha bi koyu yasonuçta bu da renk değişiminden okuyor olmalı testleri. 29. Günüm ve sanki 3-4 gün içinde çatlarmış gibi geliyo ya bilmiyorum daha bi gögüs ağrım falan yok ama
. @Minik_kebelek ,Mavi Boncugumm ,@SarI NisaN , Lostinparadise , K KurkmantoluS ,
Verdin mi kuzumfarkettim . Bakalim 10 gibi verirsem 3de cikar sonuc
Verdim kuzum bakalim hayirlisi beklemedeyimVerdin mi kuzum
ucuzunu burda nerde bulurum ben de bilmiyorum ki canim yaaa. bakcam bi nete bu gidisle batcam ben deKız bu pahalı test ben anlamam
İnşallah canımYaa dimi inşaAllah hayırlı haberler alırız
Ayyy hadi bakalımVerdim kuzum bakalim hayirlisi beklemedeyim
Hepsi burada falan gettirmez mi kız orayaaucuzunu burda nerde bulurum ben de bilmiyorum ki canim yaaa. bakcam bi nete bu gidisle batcam ben de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?