- 12 Mayıs 2008
- 3.782
- 3.575
- 658
- Konu Sahibi Mavi Boncugumm
-
- #16.661
Bulantıya zencefil çok iyi geliyormuş
İnşallah tez vakitte iyi olursun canım
O sıkıntıyı çok yaşadığım için ne kadar zorladığını bilirimleblebi ye yavaş yavaş
Yağlı baharatlı salçalı acılı sulu şeyler yeme
Muz ve haşlanmış patates mideye iyi gelir
Cok tesekkr ederim canimmm kucukluugumden beri benimde boyle midem aylardir hic olmuyordu simdi tam hamilelik beklerken olunca azda olsa umutlanmistim ama
Tesekkur ederim canim OHSS cok riskli ve bilinmeyen bir durum ben pendik te bir hastane de asilama yaptirdim. Sonra OHSS dedikleri durum gelişti acil ASM jhon hopkins de yatırdılar 9 yumurta cevap vermiş işleme doktorum bu durumda aşılama yapmamalıymış ama yapmış sperm kalitesiz olunca tutmadı ve 10 günde 7 aylık gibi karnım şişti aşılama yapan doktor sorun yok en fazla ikiz olur dedi . Sonra ben nefes alamamaya başlayınca eşim panikle başka hastaneye götürdü organ iflası başlayabilir yoğun bakımlık olabilir OHSS başlamış dendi bir hafta yatarak tedavi oldum tabimden canlı canlı şu çektiler 3 litre su toplamış çok kötü bir durum çok iyi bir hastanede ve erken fark edilmese olabilirdim. CanimÇok geçmiş olsun bacım OHSS 'nin açılımı nedir? Bu karışım sperm sayısını arttırmak için mi yani? İçeriğini öğrenebilirmiyim merak ettimde eğer ihtiyacım olursa bende yaptırmak isterim İstanbul'dayım ben
Yaşın kaç bu arada bende 2.yi istiyorum
2 ay önce malesef bende kürtaj oldum ☹
Bebeğimin 6 haftalıkken gelişimi durmuş 10+3'de kürtaj oldum . İnşâllah bu durumları tekrar yaşamayız gerçekten zor süreç...
Sana kürtaj yaptılar mı peki tamamıyla kendiliğinden mi düştü?
Nar suyunun rahim kalınlaştırdığını yıllar önce Prof.Saraçoğlu hocadan duymuştum
O sorunun tamamen düzeldi dimi?
Tek sıkıntınız sperm kalitesizliği sanırım
Bahsettiğim ilaç sperm sayısını v hareketini kalitesini artırmak için eğer kadında yumurta ve rahimde bir sorun yoksa bebeğin kalbi durması 2 ayı geçmeden genelde sperm kalitesi ile alakalı oluyormuş. Ben o kadin ilacindan sonra kaldim . Sonra kizim 1 yasindayken tekrar hamile kaldim 7 haftalik kalbi durdu . Sans sandık üzerinde durmadık zaten planlı değildi. Sonra 3 ay önce tekrar kaldım onunda kalbi 7 haftalik durunca araştırdık baktık sperm kalitesi ve sayısı eskisi gibi düşmüş şimdi yaşda var diye tüp bebek dediler ben yine aynı kadına gittim şimdi kullanıyoruz bakalım rahim de toplasın inşallah tekrar olacak ben inanıyorum özelden nosunu yazayım sonuçta çok bir para degil ve hepsi bitkisel sende dene canım hem kadın garanti de veriyor bitkisel takviye eşimin işine geliyor enerji ve istek de artırıyor.Tesekkur ederim canim OHSS cok riskli ve bilinmeyen bir durum ben pendik te bir hastane de asilama yaptirdim. Sonra OHSS dedikleri durum gelişti acil ASM jhon hopkins de yatırdılar 9 yumurta cevap vermiş işleme doktorum bu durumda aşılama yapmamalıymış ama yapmış sperm kalitesiz olunca tutmadı ve 10 günde 7 aylık gibi karnım şişti aşılama yapan doktor sorun yok en fazla ikiz olur dedi . Sonra ben nefes alamamaya başlayınca eşim panikle başka hastaneye götürdü organ iflası başlayabilir yoğun bakımlık olabilir OHSS başlamış dendi bir hafta yatarak tedavi oldum tabimden canlı canlı şu çektiler 3 litre su toplamış çok kötü bir durum çok iyi bir hastanede ve erken fark edilmese olabilirdim. Canim
Bugün çokça da sıvı almıştım kasıklarda yumurtaların olduğu taraflarda acayip blr hareketlilik var batma gibi kramp gibi ne olduğunu anlayamadım ilk defa bu kadar hareket vardı çok su içtim ondan mı acaba bugün anlamadım nedenDoktor söyler evet büyüyordur yavaş yavaş sen test yapmayı ihmal etme ama her gün aynı saatte yap sıvı alımına dikkat ederek
Tesekkur ederim canim OHSS cok riskli ve bilinmeyen bir durum ben pendik te bir hastane de asilama yaptirdim. Sonra OHSS dedikleri durum gelişti acil ASM jhon hopkins de yatırdılar 9 yumurta cevap vermiş işleme doktorum bu durumda aşılama yapmamalıymış ama yapmış sperm kalitesiz olunca tutmadı ve 10 günde 7 aylık gibi karnım şişti aşılama yapan doktor sorun yok en fazla ikiz olur dedi . Sonra ben nefes alamamaya başlayınca eşim panikle başka hastaneye götürdü organ iflası başlayabilir yoğun bakımlık olabilir OHSS başlamış dendi bir hafta yatarak tedavi oldum tabimden canlı canlı şu çektiler 3 litre su toplamış çok kötü bir durum çok iyi bir hastanede ve erken fark edilmese olabilirdim. Canim
Amin cümlemize bilmeden demeyelim detecrubesiz diyelim galiba normalde 3 yumurta üstü cevap verirse iğnelere aşılama da tüp bebekte yapmazmışlar risk olmasın diye benimki 9 varken yaptı sperm kalitesiz biri tutsun diye ve bunu yaparken beni riske attiAy Allah korumuş
neler yaşamışsın canım ya o doktorda bilmedenmi aşılama yapmış çok geçmiş olsun tekrar
Allah tekrar yaşatmasın bidaha
Sağlıktan önemli bişey yok o olmayınca hiçbişey olmuyor Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin cümlemize
Allah'tan umut kesilmez kuzum ya çok yeniyse eğer zaten çıkmaz şimdi
Sen iyileşmene bak önce senin sağlığın herşeyden önemli☹ bende mideden yana çok çektim 6 defa acillik oldum kıvrandıran o sancı öyle zorki Rabbim tekrar yaşatmasın☹
Amin canim herseye dayaniyorum ama suna hic sabrim yokSimdi biraz leblebiyle tuzlu cekirdek yedim iyi geldi cayla insallah yarina toparlarim. Strestende olabilir bende senin gibiyim ilaclarim bile bellidir acilde bazen cok ust uste olur bazen bir yil hic olmaz. Simdi ne zamandir rahattim aslinda kesin boyle gun saymalar beklemeler derken stres vurdu mideye. Bu esnada biraz panikte oldum 2 aydir ovu testini kullanmama ragmen niye olmadi diye cunku olmayanlar bile ovu takip edince hemen hamile kaliyorlar sanki zaten hep boyle bir panikliyimdir herseyde resmen elimde degil 2 ayda panikledm
Kuzum bak doktorlar diyorki "Sağlıklı çiftlerin bile ayda hamile kalma şansı %25'tir" bizzat doktor ağzından duydum bunu yani kontrollerinizi yaptırmanıza rağmen yine olmadıysa illa ilerdede olmayacak veya sorun var anlamına gelmez sen daha 2 aydır deniyosun mide ağrısı da hiçbişeye benzemezçay içmesen daha iyi miden sorunluyken çay kahvedende uzak dur kafein de mide asitini arttırır hafif şeyler yemen lazım mideni yormayacak şeyler....sende mi terazisin yoksa bende bazı konularda çok pimpirikliyimdir
Yukselenim terazi , biz yeni basladigimiZ icin esim gozukmedi ben gittim doktora tsh im yuksekti biraz ilac verdi gecen ay 3.41 e dusmustu bu ay bir hafta sonra baktircam. Onun haricinde vajinal ultrasonda vs sorun gormedi. Annem ablam flnda cok dogurgan aninda hamile kalirlar ben boyle yumurtlama gununu yakalayip o donemde iliski yasamama ragmen hatta cok dikkat ettim banyo, sirt ustu yatma vs. Olmayinca icimi bir kusku sardi. Sen bunlari soyleyince icim rahatladi aslinda , birde okumustum asilama dahi yapilsa ille hamile kalincak gibi bir durum yok diye ama etrafimda herkes pat diye kalinca icimi kuskular sinsilesi sariyor:) (bu arada bebek dusunene kadar 30 yil kadin dogum doktoruna gitmisligim yoktu) ilk muayenemi oldum doktor bile sasirdi hic gitmezmi insan diye ama ne zaman bebek istedim pimpirik oldum
Ne güzel işte demekki doktora gitmeye ihtiyacın olmamışbenimde 30 senedir kendimdeki doğuştan olan sıkıntımdan haberim bile yoktu. Anca bişeyler vesile olunca gidiyoruz doktora... bende bekarken hiç gitmezdim kadın doğuma
Yaşayacağımız varmış işte bazen ne yapsakda onu yaşamamız gerektiği için yaşıyoruz. Stresde tabiki çok etkiliyor çünkü yumurtlama olayını başlatan şey beyindeki hipofiz bezi .. beyin veriyor o komutu eğer stres yüklü olursak çoğu zaman veremiyor veya zamanında vermiyor o yüzden adetlerimiz gecikiyor...
Sen kaç senelik evlisin?
canım çooook geçmiş olsun
acile mi gitsen acaba kan verirdin. hamilelik ihtimaline karşın düşük doz iğne yaparlar belki
aa çok geçmiş olsun canım şimdi nasılsınYok canim erken degildi normaldi ama beklemis bir idrar ile yapamadim hatta cok berrakti iki tane maden suyu icmistim midem kotu olduugu icin... mide bulantisi ilaci icmek zorunda kaldim suan asla durmuyor bulantim ve basim agridan catliyor resmbe
Yeni evliyiz 10 ay oldu ama 4. Yilimiz , nisanliykende yari beraber yasiyorduk. Bana kalsa ben hemen cocuk isterdim ama esim mayis ayinda baslayalim demisti 2 aydir deniyoruz yani. Ari sutu falan kullanmami tavsiye eder misin? Bir arkadasim bu ay aldi cok methini duymus etrafindan bende acabami diyorum. Sanirim hamile kalana kadar herseyi alcam
aa çok geçmiş olsun canım şimdi nasılsın
Ben hiç arı sütü kullanmadım illaki faydası vardır ama sende ve eşinde sorun yoksa bence gereği yok canım gayet sıradan beslenenlerde hamile kalabiliyor sonuçta
Paketli gıdalar almamak lazım ama malesef öyle yada böyle yiyoruz kan değerlerine baktırdınmı d vitamini falanda önemli
Canım bunları içeren çok iyi bir takviye var benim eşime doktor vermişti içeriğinde o kadar çok şey var ki royall jelly bir bak istersenSimdi daha iyiyim , bisey yiyemedim ama durdu bulantim mecbur ilac ictim bulanti icin yoksa kusma asla durmadi sabahtan basladi sefil oldum resmen halsizlik vs tum gun yari baygin yattim. Aslinda hastaneye diye ciktik ama acik hava alinca ve ilac icince biraz toparladim. Ictigim ilaci burda topiklerde icen hamilelerde okudum. Gerci ztn bisi cikmadi idrarda ama nolur nolmaz bakiyim dedim. Feci bir gundu anlayacaginiz. Cokkk tesekkur ederimm♥ Bu arada demin ari sutu + bal + polen + propolis karisimi aldim :) gelince baslicamvarsa kullanan fikir almak isterim. Sadece propolis ile tsh dusuren duydum , ari sutununde yumurtalara etkisi iyiymis hepsi bir arada icen pek bulamadim... ek olarak bir arkadasimda idrar yolunda devamli iltihap cikiyordu 1 haftada sogan suyu ile tahlilde tertemiz cikti (burdan okuyup soylemistim ona) . Ayni durumu yasayanlarin aklinda olsun bilgi bilgidir
Baktirdim canim , d vitaminim biraz dusuk onun haricinde cok sknti yoktu ama kadin dogum doktorum d vit icmene gerek yok dedi. Fakat gordum verdigi folik asitin icinde d3 var b12 var bir hapla hepsini cozeriz tek tek ugrasma demisti. Aslinda hormon tahlilide yaptirdim ama yaptirdigim yerdeki doktor adetin 3. Gunu yaptir demedigi icin o degerlerin sanirim hic bir anlami yok :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?