Gebeliğe Hazırlık Meleğini umutla bekleyenler, hamişler ve anneler ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bnm eltim cok kıskanç cidden. Dün yoldan geldık görümcemin cocukları sünnet oldu neyse dönüşte kocası arabayla geldi Bn kayınpdr bnm oğlum onun dört cocugu bde kndsı bndk. Hanım yolda sölenıordu sıkıştım mahvoldum resmen iatemıordu bnde oplumu kucağına almşym iyice sıkış dıor kızına yemgene yapmıs dıor dedim nereye gelsin daha neyse bnm oğlan kalktı tam incem dıor yengeniz yeni kendını topladı sabahtandr. Hamileyim napim dimi dedim yenge ne ask olsun hiç cvp vermedi Bı surat Bı surat bin pişman in oldum

ayy insan düşmanına geçmiş olsun der ya. duygusuzlarmış onlar da. erkekler böyle oluyor genelde maalesef..

ayy insan düşmanına geçmiş olsun der ya. duygusuzlarmış onlar da. erkekler böyle oluyor genelde maalesef..

Valla öyle bacım ben eşime çok kızıyorum bana o kadar haksızlık edildi gıkı çıkmadı
Bende artık onun istediğini yapmicam
Ben eşime hamile kaldığımda tembih etmiştim hemen onlara söyleme kalp atışını duyalım ondan sonra bana tamam dedi ama meğerse en başından söylemişde haberim yok onu da ben farkettim mesajlarını yakaladım . Hamileliğimi biliyolarmış meğerse kaynanam bile arayıp hayırlı olsun demedi bende artık onun telefonlarını açmıyorum bundan sonra böyle
İnşâllah tez zamanda sağlıkla kalırımda bu sefer eşime bile kalp atışına kadar söylemeyi düşünmüyorum yoksa yine hemen gidip yetiştirir biliyorum

Sinirlendim

Bende gülüm bende hemde nasıl sinirleniyorum bi bilsen ama elimden bişey gelmiyor iyisimi beni uzak tut onlardan diyorum kaynanam bana bi kötülük etmedi ona karşı bişeyim yok evime gelse yine hizmet ederim o ayrı ama kırgınım birçok konudan dolayı o yüzden artık telefonlarına bakasım gelmiyor eşimde haliyle bana yükleniyor çünkü onun ailesi mükemmel ama tek ben hatalıyım ona göre halbuki yaşadıklarımı kim dinlese bana hak veriyorlar
Aman neyse ballim bu can sıkıcı mevzularla sıkmayayım

Şimdiki doktorum çok iyi canım, zaten ilk geçen hafta gittim, bugün randevumuz, bakalım, ama muhtemelen genetik testi falan isteyecek, bi 6 ay çocuk düşünmeyeceğiz ama ikimiz de çok yıprandık bu ay, hayırlısı tabii ama 2754 olunca herhalde bu sefer olacak dedik, büyük yıkım oldu.dua edin bana, hayırlısı bakalım
Yaa niye böyle oluyor niyee doktorlar ne diyor bu duruma? Doktorunu mu değişsen acaba

La havleeee. İnşallah eşinde doğruyu yanlışı görür kuzum. Boş yere sıkma canımı bişey değişmez madem

Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin kuzum ya dualarım seninle. Haber ver bizede. Kan pıhtılaşması vs oluyormuş bunlara baktırdın mı sen? Detaylıca incelesinler ya üzülmeyin bir daha rabbim sabır versin size inşallah.

Bende kayınvalideme uyuz olıyorum bazen. Annem bana çalışıyorum yemek getiriyor diye her seferinde diyorki keşke bende orda olsamda yemek versem sizee falan buraya gelince de yemek yapmıyor hep lafta yani. Benim akrabalarımın yanında evi süpürüyorum siliyorum iş yapıyorum diyor. Evi görseniz hiç alakası yok süpürülmemiş yani. Hamile olduğumı öğrendi çok sevindi. 2 gündür yemek yapmıyor evde 1 gün ben halletim dünde dışardan söyledim. Aç aç geliyorum işten çay demledim gel içelim diyor. Dünde tersledim dedim ne çayı anne ben açım. Ama annemlerin yanına kendini öyle bir anlatıyorki sanırsın kendini parçalıyor evde iş yapmak için. Gerçi biz burdan kaç saatlik yol gidiyoruz onda ble doğru düzgün yemek yapmıyor. Eşimde hiç birşey demiyor birde diyor bana oh annem gelince rahat ediyorsun yemek hazır temizlik yapılıyor. Tabi tabi diyorum bende. Dün gitti kayınvalidem arkasından 2 saat temizlik yaptım.

Ay aynı benim kv ! Onlarda uzaktalar ama bigün olsun şurda bana yardım ettiğini görmedim ben keyfen yardım etsin demiyorum ama gerektiğinde tabiki etmeli
Çocuğum küçük uğraşıp duruyorum ama hiç yardım edeyim demez. Ben lohusayken yalnızdım annem o ara hastaydı diye yanıma gelememişti çok zordu benim için
Ağrılardan zaten eğilip doğrulamadım yatamadım yürüyemedim çok zordu kaynanam bizde 10 gün kaldı ama inanırmısın bir çorba yapmadı ya aç kaldım resmen aç
Ablamın bebeği de küçük olmasına rağmen arada bir gelip çorba yapıp giderdi sağolsun. Ama çoğunlukla aç kalırdım o yüzden yeterli beslenememekten ve stresten sütümde erken kesildi en son dayanamadım o gün kaynanama dedimki "Sen 4 çocuk nasıl büyüttün ne yedirip içirdin?" Allah aşkına bi çorba yapmak zor bişeymi? Ben yardıma muhtacım ben mi yapayım.... Yok bacım yok herkes kendini düşünüyor .Kendi ailemizden başka kimsenin faydası olmaz bize ..Rabbim ailelerimizi başımızdan eksik etmesin

Son düzenleme:
ben türkiyedeydim kizlar, orda da doktora gittim. biseyin yok hersey normal dedi doktorum, oluruna birak stres yapma kendine dedi o sebeple artik umursamiyorum , buraya da cok girmiyorum, adet bekliyorum suan. Olmayan sorunlar hakkinda konusup negatif etkilemek de istemiyorum artik kendimi. Herseyim gayet saglikli, esim icin de iki parca kortizondan bisi olmaz sakin sperm kontrolü fln da dusunme dedi. dogal yoldan bitane oldu zaten bi kafana takma zaten oglun daha kücük dedi. istersen ovu takibi yap fln dedi de anlattim yapamadigimi, bosver dedi kalirsin yakinda gebe deid yolladi valla. Ayrica hicbi kist fln da yokmus yumurtaliklarimda, oglum oncesi bi kistim vardi 3 santim gitmis, cörekotu kist ypmamis yani. haftaya adet bekliyorum canim.
Oglun icin söylecegim ise : Benim oglum dogugu andan 2 yasina kadar aynen bu anlattiklarini yapti surekli, giydiremedim soyamadim hep agladi hep vurdu, yuvaya basladiginda bi nefes almistim, histerik etmisti beni cunku 3 saniye icinde aglayan bi cocuk memnuniyetsizlik abidesiydi. Sonra bi anda ne oldu bilmiyorum cok degisti, suan en fazla gunde 3-5 kere tartisiyoruz, ama iste artik istedigi sekilde kendini anlatabiliyor masallah belki onla ilgilidir bilmemekteyim, bezden temizleme isinden de suan vaygec derim, huysuzluk döneminde olcak is deil o, kafayi yediginle kalirsin, oglunla arani bozarsin,

Haklısın canım vazgeçtim zaten dediğin gibi doğru bi zaman değil şuan bizim için zamana bıraktım biraz daha büyümesi lazım Teşekkür ederim sevindim sana herşeyin normal çok şükür en önemlisi bu zaten
zamanla olacak inşâllah beklemediğin bir anda hemde genelde öyle oluyor
özlemişsindir vatanını ne kadar kalacaksın?

Kız ay Allah sabır versin size ne diyeyim, ne zor insanlar var, idare edivereceğiz artık.insanın kendi ailesi gibi hiç olmuyor ama benimkiler iyi ya çok şükür, en azından öyle biliyorum, şimdilik

Çok ilginçmiş hakkaten, en iyisi senin iyi zamanında da kötü zamanında da kendi başının çaresine bakman olacak demek ki kuzum, insan sinirlenip strese girer, benim kayınvalidem çok konuşur, tek kötü tarafı o, ama ne konuşmak, ben mallaşıyorum bir iki saate , ama tatlı insandır, o ayrı

Döndüm bile canim isbasi yaptim bile, ama ruhum daraliyor, tam mesai saatlerimi azaltmayi konusmaya kararliydim bugun, mezara mi götürcem bi sakinlik istiyorum diye dusunuyodum, derken diger kiz hastalanmis on gun yokmus, iyice isler sarpa sardi. Ama isten cikarsalar oh dicem o kadar bunaldim,, bir senem doldu ama artik is degil de daha cok ogluma, evime, dikis makinama, bahcemdeki kabaga domatese falan odaklanmak istiyorum ya. Evet cok sükür sagliklliyim canim, bir tanidigim hastanelik oldu 30 yasinda bekar ve 26 gunu sasmaz addetleri, yumurtaliklari kist doluymus. Ben bu kadar saglikli ve sorunsuzken bu konuyu kafama artik takmamaya karar verdim. istanbuldan aldim tsh ilacini zönk diye basladim valla, daha randevu alcam burda da anlatcam doktora basladim diye, o bahsettigi infolic midir nedir istemiyorum ya hicbisi. zaten bu dügüne kadar kasmistim kendimi cok, gebe olmamaliydim bilincaltima isletmisti iste cok yakin arkadasimdi. Hamile kalsam da gelemeseydim alinirdi, acicka da söylemisti 8 ay önce. Simdi tüm engeller kalkti, ehliyetin de stresli kismi bitti , kucuk detaylar icin calisiyoruz o da o kadar germiyor beni artik. Bundan sonrasi kismet bizde. yA benim oglan da bu ara bezi birakmak istyior gbi bi acaip davraniyor, son 2-3 haftadir bi bezli bi bezsiz, hatta gecen don giydirdim baya da elma suyu icmisti, ama 2 saat kacirmadi altina ama ben yikama bezi yikamaya o denli alismisim ki hazir degilim bezden temizlemeye. Ya bi de inan hic kavga dövüs istemiyorum ya, zaten hersey icin kavga dövüs büyüyolar en sakin halimizde bile zarlama sekli bol, öyle ögreniyolar maalsef. bi de bez icin otorite kuramicam. Sirf millete hava atmak icin yapmayacagim bunu. ben 1.5 yasinda temizlenmisim mesela, acaba temizlendim mi annem zorla mi temizledi? acava o yuzden mi sürekli cisimi heryerde tuvalet bulup yapma takintim var? ne travmalar yasadim acaba ? hepsi soru isareti. Valla özlemisim bu sefer ülkemi gayet guzel oldu , bolbol yedim gezdim, konsere bile gittim. Yemedigim lamacun döner cigköfte icli köfte tavuk gogsu kalmadi. karnim kocaman gezdim , hiccc umursamadim valla::) 2 gun oldu döneli, ilk gun 1.5 kilo aldim sanmistim, bugun yine ayni kiloma inmisim nasi olmus hic anlamadim cunku ne tatli ne et hiiiic umursamadan 7-24 yedim. yarayacagi yokmus ahahha:)

Ay yok herseyim saglikli , rahim kalinmlasmam falan da. kistim fln da yokmus. türkiyede de doktora gttim.kullanmiam ya bosverdim

Kız ay Allah sabır versin size ne diyeyim, ne zor insanlar var, idare edivereceğiz artık.insanın kendi ailesi gibi hiç olmuyor ama benimkiler iyi ya çok şükür, en azından öyle biliyorum, şimdilik
Öyle gerçekten insanın kendi ailesi gibi olmuyor. Aman maşallah iyi olsunlar. Bizimkilerde iyiliğine iyi de işte böyle garip huyları var.

ya aslen bende bu sorunlarin hicbiri yok, yani 4.3 iste. norm alde 3,1 civariydi, normalde dert deil de iste gebe kalmayi önlüyor diyorlar, hos ben yine 3 ustu tsh ile ogluma gebe kalmisim , kan testi negatif cikinca 1 hafta adet söktürücü aldim. damla bile kanamam olmadi, doguma kadar da olmadi. dusuk riskim hic olmadi, ben sdece 4 hafta kullandim gebelikte o ilaci cok korkutmuslardi engelli olabilir 14. haftaya kadar önemli diye. Ama belki dedigin gibi gebe kalmayi kolaylastirmadigi kesin bu yuksek degerin. Ben de gebelikte ilac kullanmayip her 3 haftada 1 kan vermistim,40. haftada 5.6 cikmisti, demistim hayatta kullanmam, dogumda 11 cikmis:)) oglanin da yuksekti dogumda ama sonra 5-4 derken Almanyada degeri umursamadilar bile normal deyip egctiler kimse bakmiyor artik oglumunkine. Endokrin uzmaniyla celismistim gebeligimde evet. Ama 50 mg ile basladim artik, zaten gebelik veya adet gecikmesi yoksa bana zarari yok ilacin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…