- 1 Nisan 2019
- 3.313
- 5.265
- 73
- Konu Sahibi Mavi Boncugumm
-
- #17.341
icim disim abuk subuk sey doldu, ben folik asidime devam hayatima devam,Ben yan etkisi olacağını düşünmüyorum takviye gibi blr şey folik asit içmiyorsun bunu içiyorsun öyle düşün günde 1 defa demişti bana aç karnına sabahları alıyordum zaten toz şeklinde klorsuz suya koy karıştır iç zaten su gibi bir şey tadı tuzu yok tatsız yanı su içer gibi içiyorsun doğurganlık gibi sorunları ortadan kaldıryormuş çok araştırmıştım
Döndüm bile canim isbasi yaptim bile, ama ruhum daraliyor, tam mesai saatlerimi azaltmayi konusmaya kararliydim bugun, mezara mi götürcem bi sakinlik istiyorum diye dusunuyodum, derken diger kiz hastalanmis on gun yokmus, iyice isler sarpa sardi. Ama isten cikarsalar oh dicem o kadar bunaldim,, bir senem doldu ama artik is degil de daha cok ogluma, evime, dikis makinama, bahcemdeki kabaga domatese falan odaklanmak istiyorum ya. Evet cok sükür sagliklliyim canim, bir tanidigim hastanelik oldu 30 yasinda bekar ve 26 gunu sasmaz addetleri, yumurtaliklari kist doluymus. Ben bu kadar saglikli ve sorunsuzken bu konuyu kafama artik takmamaya karar verdim. istanbuldan aldim tsh ilacini zönk diye basladim valla, daha randevu alcam burda da anlatcam doktora basladim diye, o bahsettigi infolic midir nedir istemiyorum ya hicbisi. zaten bu dügüne kadar kasmistim kendimi cok, gebe olmamaliydim bilincaltima isletmisti iste cok yakin arkadasimdi. Hamile kalsam da gelemeseydim alinirdi, acicka da söylemisti 8 ay önce. Simdi tüm engeller kalkti, ehliyetin de stresli kismi bitti , kucuk detaylar icin calisiyoruz o da o kadar germiyor beni artik. Bundan sonrasi kismet bizde. yA benim oglan da bu ara bezi birakmak istyior gbi bi acaip davraniyor, son 2-3 haftadir bi bezli bi bezsiz, hatta gecen don giydirdim baya da elma suyu icmisti, ama 2 saat kacirmadi altina ama ben yikama bezi yikamaya o denli alismisim ki hazir degilim bezden temizlemeye. Ya bi de inan hic kavga dövüs istemiyorum ya, zaten hersey icin kavga dövüs büyüyolar en sakin halimizde bile zarlama sekli bol, öyle ögreniyolar maalsef. bi de bez icin otorite kuramicam. Sirf millete hava atmak icin yapmayacagim bunu. ben 1.5 yasinda temizlenmisim mesela, acaba temizlendim mi annem zorla mi temizledi? acava o yuzden mi sürekli cisimi heryerde tuvalet bulup yapma takintim var? ne travmalar yasadim acaba ? hepsi soru isareti. Valla özlemisim bu sefer ülkemi gayet guzel oldu , bolbol yedim gezdim, konsere bile gittim. Yemedigim lamacun döner cigköfte icli köfte tavuk gogsu kalmadi. karnim kocaman gezdim , hiccc umursamadim valla::) 2 gun oldu döneli, ilk gun 1.5 kilo aldim sanmistim, bugun yine ayni kiloma inmisim nasi olmus hic anlamadim cunku ne tatli ne et hiiiic umursamadan 7-24 yedim. yarayacagi yokmus ahahha:)
Ya basta maas gerekliydi, suan gerekli degil ama esim diyor ki gelecegini dusun emekliligini dusun. emekli maasin yoksa cok dusuk olur fln,. Bi zahmet sen calis bosama beni falan dedim:) Dün konustuk, sen bilirsin ama gelecegini dusun, Türkiyedeki calistiklarini da saydiramadin diyor, 5 senem yandi. hos saydirsam nolcak euroya cevirince duduk gibi bi maas oluyor. suan da dibine battim istesem de cikamyiorum sirketten, bir de iste gebelikte dogum sonrasi fln calisan anneye imkanlari cok guzel, calismadan kazaniyorsun, sgk n yatiyor minimum 14 ay daha falan, iste ben de kovduklari noktaya kadar dogurur durururum diye dusunuyordum. Ama gebe kalan yok:) sözlesmem de süresiz. gelen para harcaniyor illa gelmese harcanmaz. Basta ben böyle tam zamanli istemistim ama suan cok zorluyor bu durum beni. olaylar bi rahatlasin konusucam ya, haftada 3gun calisayim, gerekirse measiye de kalirim ama 2 gun bana kalsin , dikeyim biceyim ekeyim, kendime vaktim olsun ki aileme de daha pozitif olayim diyorum,. Ama suan bunu konusursam yerime baskasini bakarlar veya onlari zor durumda birakirim. Ben calismayi cok seviyorum ama suan sorumluluklarima yetismeyi birak dus alabilmem bile 4 gunde 1 e gecti ki ben hergun dus alan biriydim cocuk öncesi.. Tamamen isten cikarsam da cok bunalirim hem o da maddi olarak biraz dikkat etmemizi gerektirir. Hem bidaha cocukla is bulmam da zor. ikinci cocuga daha önce girmeme sebebimiz bi is bulmamdi, is bulup 6 ay calistiktan sonra gebe kalabiliyosun burda, öncesinde kalirsan zor, zarar, öyle yani.Oooo sen tatilini yapıp dönmüşsün bile
İyi yapmışsın zaten istediğini yiyip içmeden gezmeden tozmadan tatilin tadı çıkmaz. Ben senin oğlan bezden kesildi sandım ama seninki de fazla büyük değildi zaten annesi sensin onun için ne zaman doğru olacağını en iyi sen bilirsin. Millet yeri gelince her türlü akıl verir onlar kendi annelikleriyle ilgilensinler. Ya canım bişey sorucam çalışmak zorundamısın? Bu kadar yapman gereken şeyler varmış bide ne güzel bahçe işleri hele bayılırım. Daha iyi bir hayat için , çocuğunun geleceği için vs bu tür nedenlerden sanırım
Ama bide çalışayım daha iyi hayat yaşayalım derken bi yandanda kendi hayatımızdan oluyoruz. Ömür dediğin nedirki ...kısacık hayat
Ne bileyim bana kalsa "azıcık aşım, ağrısız başım" derim. İhtiyaç varsa o ayrı tabi. Bekarken bende çalışıyordum o da zorunluluktan kendime çeyiz alabilmek yuvamı kurabilmek içindi ama özellikle çocuk olduktan sonra herşey değişiyor. Eğer eşinin maaşı yeterli seviyedeyse, borç harç falan yoksa bence bu kadar yüklenme kendine
hayat çok kısa
Çok ilginçmiş hakkaten, en iyisi senin iyi zamanında da kötü zamanında da kendi başının çaresine bakman olacak demek ki kuzum, insan sinirlenip strese girer, benim kayınvalidem çok konuşur, tek kötü tarafı o, ama ne konuşmak, ben mallaşıyorum bir iki saate, ama tatlı insandır, o ayrı
oy kaynana dedikodusu dönmus cok pis:) kacirmisim. Ben de hic beklenti icinde degilim. 3 kere zor anim oldu muhtacim dedim, 4 saat yol arabayla gelemem dedi, sonra zor durum gecince oglan iyilesince fln 2 hafta sonra geldi yani esiyle. Evle ilgili biryigin sey yapiyorlar gelip ama ev onlarin ve kira ödüyruz, bence kiraci olsa ona da yaparlar.Bazen diyor oglan büyüsün gelir bizde kalir fln diye ama soru isareti halindeyim. Bize geldiklerinde hic dagitmaz dökmez hep yardimci olmaya calisir, ben kuruyosam o toplar fln enyse ki o acilardan iyi ama yine de lousa dönemi ben de istemem yanimda yani, esim bana yeter ona cemkiririrm günboyu nazimi ceker ahahahha:)Allah bozmasın canımbizde biraraya geldiğimizde konuşuruz zararı yoktur bana ama faydası da yok bana kızım diyorsa bende anne diyorsam o zaman bende ihtiyacım olduğunda annelik etmesini beklerim (tabiki annem gibi olamazda)
neticede ben robot değilim
eskisi gibi muhabbet edesimde gelmiyor artık çünkü çok şeyleri görmezden geliyor benim yaşadıklarımı küçümsüyor bana bir sözü vardı mesela onu yerine getirmedi vs ben böyle şeyleri sevmem . Ama bu sefer kafama koydum inşâllah 2.olsunda doğum zamanında gelmesini istemiyorum eşime söyledim
ben iyileştikten sonra gelsin çünkü yine sinir krizlerine girmek istemiyorum o burdayken beni strese sokuyor çünkü öyle bi durumdayken kim hoş görür akşama kadar oturup sadece tv izleyen bir kv.'yi
Ay zor valla ya, kimse istemez tabii, hele bir de hasta ve ağrılıyken,ama zaten doğum zamanı kayınvalide çok uygun değil ya bence, ben mesela şimdiden kimse olmasa da olur modundayım.eşimle ben hallederiz her şeyi diye düşünüyorum.Allah bozmasın canımbizde biraraya geldiğimizde konuşuruz zararı yoktur bana ama faydası da yok bana kızım diyorsa bende anne diyorsam o zaman bende ihtiyacım olduğunda annelik etmesini beklerim (tabiki annem gibi olamazda)
neticede ben robot değilim
eskisi gibi muhabbet edesimde gelmiyor artık çünkü çok şeyleri görmezden geliyor benim yaşadıklarımı küçümsüyor bana bir sözü vardı mesela onu yerine getirmedi vs ben böyle şeyleri sevmem . Ama bu sefer kafama koydum inşâllah 2.olsunda doğum zamanında gelmesini istemiyorum eşime söyledim
ben iyileştikten sonra gelsin çünkü yine sinir krizlerine girmek istemiyorum o burdayken beni strese sokuyor çünkü öyle bi durumdayken kim hoş görür akşama kadar oturup sadece tv izleyen bir kv.'yi
Valla gün sayını ayarlayabiliyorsan ne şahane olur, hem iş yerinde bir nevi sosyalleşirsin, hem bebişine zaman ayırırsın hem kendine hem eşine, hem de eve katkın olduğunu hissedersin, hepsi bir arada, mis olurYa basta maas gerekliydi, suan gerekli degil ama esim diyor ki gelecegini dusun emekliligini dusun. emekli maasin yoksa cok dusuk olur fln,. Bi zahmet sen calis bosama beni falan dedim:) Dün konustuk, sen bilirsin ama gelecegini dusun, Türkiyedeki calistiklarini da saydiramadin diyor, 5 senem yandi. hos saydirsam nolcak euroya cevirince duduk gibi bi maas oluyor. suan da dibine battim istesem de cikamyiorum sirketten, bir de iste gebelikte dogum sonrasi fln calisan anneye imkanlari cok guzel, calismadan kazaniyorsun, sgk n yatiyor minimum 14 ay daha falan, iste ben de kovduklari noktaya kadar dogurur durururum diye dusunuyordum. Ama gebe kalan yok:) sözlesmem de süresiz. gelen para harcaniyor illa gelmese harcanmaz. Basta ben böyle tam zamanli istemistim ama suan cok zorluyor bu durum beni. olaylar bi rahatlasin konusucam ya, haftada 3gun calisayim, gerekirse measiye de kalirim ama 2 gun bana kalsin , dikeyim biceyim ekeyim, kendime vaktim olsun ki aileme de daha pozitif olayim diyorum,. Ama suan bunu konusursam yerime baskasini bakarlar veya onlari zor durumda birakirim. Ben calismayi cok seviyorum ama suan sorumluluklarima yetismeyi birak dus alabilmem bile 4 gunde 1 e gecti ki ben hergun dus alan biriydim cocuk öncesi.. Tamamen isten cikarsam da cok bunalirim hem o da maddi olarak biraz dikkat etmemizi gerektirir. Hem bidaha cocukla is bulmam da zor. ikinci cocuga daha önce girmeme sebebimiz bi is bulmamdi, is bulup 6 ay calistiktan sonra gebe kalabiliyosun burda, öncesinde kalirsan zor, zarar, öyle yani.
Türkiye'de çalışayım dedin mi canını almadan bırakmazlar, hele bir de özelde çalışıyorsanYa basta maas gerekliydi, suan gerekli degil ama esim diyor ki gelecegini dusun emekliligini dusun. emekli maasin yoksa cok dusuk olur fln,. Bi zahmet sen calis bosama beni falan dedim:) Dün konustuk, sen bilirsin ama gelecegini dusun, Türkiyedeki calistiklarini da saydiramadin diyor, 5 senem yandi. hos saydirsam nolcak euroya cevirince duduk gibi bi maas oluyor. suan da dibine battim istesem de cikamyiorum sirketten, bir de iste gebelikte dogum sonrasi fln calisan anneye imkanlari cok guzel, calismadan kazaniyorsun, sgk n yatiyor minimum 14 ay daha falan, iste ben de kovduklari noktaya kadar dogurur durururum diye dusunuyordum. Ama gebe kalan yok:) sözlesmem de süresiz. gelen para harcaniyor illa gelmese harcanmaz. Basta ben böyle tam zamanli istemistim ama suan cok zorluyor bu durum beni. olaylar bi rahatlasin konusucam ya, haftada 3gun calisayim, gerekirse measiye de kalirim ama 2 gun bana kalsin , dikeyim biceyim ekeyim, kendime vaktim olsun ki aileme de daha pozitif olayim diyorum,. Ama suan bunu konusursam yerime baskasini bakarlar veya onlari zor durumda birakirim. Ben calismayi cok seviyorum ama suan sorumluluklarima yetismeyi birak dus alabilmem bile 4 gunde 1 e gecti ki ben hergun dus alan biriydim cocuk öncesi.. Tamamen isten cikarsam da cok bunalirim hem o da maddi olarak biraz dikkat etmemizi gerektirir. Hem bidaha cocukla is bulmam da zor. ikinci cocuga daha önce girmeme sebebimiz bi is bulmamdi, is bulup 6 ay calistiktan sonra gebe kalabiliyosun burda, öncesinde kalirsan zor, zarar, öyle yani.
İyiyim kuzum , 6da doktor randevum var, son bir hastam kaldı, çıkacağım birazdan.hafif bi kanama var, inşallah regl olarak atlatırım şu işiSarl NisaN nasılsın
hangi bebis ya:) bende bebis yok kazik kadar oglan var kiz :) zaten onun yuva düzenine ellesmem , simdi sabahlari yuvaya gitmicem ih mih yapiyor ama bigun gitmesek kafayi yiyor, onun düzenini bozmam haftasonlari yeter bize. Bugun zaten ablasina gitti sarildi, kadinin 2 cocugu var biri daha 1.5 yasinda fln, ogullari da bizim yuvada, diger oglu kiskandi fln , oglunu da ben alacaktim kucagima da ayip olmasin diye ellesmedim,. Ama ben ilk kez kiskandim valla, sarilma sekli icime dokundu, Sanki benmisim gibi, ben yokken onlara öyle sarilmasina eskiden mutlu olurdum simdi alindim bilmiyorum ne degisti bende anlamadim :lValla gün sayını ayarlayabiliyorsan ne şahane olur, hem iş yerinde bir nevi sosyalleşirsin, hem bebişine zaman ayırırsın hem kendine hem eşine, hem de eve katkın olduğunu hissedersin, hepsi bir arada, mis olur
ben ne kacirdim kiz yine mi dusuk oldu iyi misin? ah bi kisaca yazar misin bana kizmazsan? eski sayfalara gidersem bulmam bigun sürer. cok gecmis olsunİyiyim kuzum , 6da doktor randevum var, son bir hastam kaldı, çıkacağım birazdan.hafif bi kanama var, inşallah regl olarak atlatırım şu işi
valla 7 aylik gebeydim, gece 23 dü. kuzenim geldi beni almaya yine birakmadilar, sonunda 24 de cildrimistim, farkinda degilsiniz biliyorum ama ben 7 aylik geebyim diye. cok az kilo aldim hop zip enerjigim diye fark etmiyorlardi gebe oldugumu unutuyorlardi turkiyede valla.Türkiye'de çalışayım dedin mi canını almadan bırakmazlar, hele bir de özelde çalışıyorsan
Sağol canım, değerim 2754e kadar yükseldi ama şimdi geri düşüyor, 6 ay dinlenmeye bırakacağım kendimi, kocamla yiyeceğim içeceğim gezeceğim, o kadarben ne kacirdim kiz yine mi dusuk oldu iyi misin? ah bi kisaca yazar misin bana kizmazsan? eski sayfalara gidersem bulmam bigun sürer. cok gecmis olsun
Kese olusmadi mi yine? yahu sen 4 kere düsük yaptin sanirim ben daha 2 kere adet olmadim, ne hizli yasiyorsun hayati:) ya da ben yavas. Nasi oldu bu kadar hizli ben anlamadim ki , 20 gunde bir mi adet oluyorsun yoksa bu sonuncu olay mi ? sanirim sonuncu olay ama zaten dusuyor demistin daha dusuktu degerin nasi yukseldi bu kadar , doktorlar ne diyor ne kadar da ilginc bir durum ben hic anlamadim neler oluyor sende?Sağol canım, değerim 2754e kadar yükseldi ama şimdi geri düşüyor, 6 ay dinlenmeye bırakacağım kendimi, kocamla yiyeceğim içeceğim gezeceğim, o kadar
nasıl yaniİyiyim kuzum , 6da doktor randevum var, son bir hastam kaldı, çıkacağım birazdan.hafif bi kanama var, inşallah regl olarak atlatırım şu işi
aaaa gerçekten miSağol canım, değerim 2754e kadar yükseldi ama şimdi geri düşüyor, 6 ay dinlenmeye bırakacağım kendimi, kocamla yiyeceğim içeceğim gezeceğim, o kadar
Kızlar tatile nereye gidiyorsunuz,? Bu sene bayramdan önce bir yere gidelim diyoruz denizi güzel temiz olsun istiyorum ama karar veremedim. Havuzlun villaların fiyatları almış başını gitmişzaten hamilelikte havuz iyi değil diyorlar. Denizi sakin rahatça girebilcrğim bir yer var mı? Bayramda da İzmire gideceğiz orayada kolay geçsek sonrasında diyorum.
Ya basta maas gerekliydi, suan gerekli degil ama esim diyor ki gelecegini dusun emekliligini dusun. emekli maasin yoksa cok dusuk olur fln,. Bi zahmet sen calis bosama beni falan dedim:) Dün konustuk, sen bilirsin ama gelecegini dusun, Türkiyedeki calistiklarini da saydiramadin diyor, 5 senem yandi. hos saydirsam nolcak euroya cevirince duduk gibi bi maas oluyor. suan da dibine battim istesem de cikamyiorum sirketten, bir de iste gebelikte dogum sonrasi fln calisan anneye imkanlari cok guzel, calismadan kazaniyorsun, sgk n yatiyor minimum 14 ay daha falan, iste ben de kovduklari noktaya kadar dogurur durururum diye dusunuyordum. Ama gebe kalan yok:) sözlesmem de süresiz. gelen para harcaniyor illa gelmese harcanmaz. Basta ben böyle tam zamanli istemistim ama suan cok zorluyor bu durum beni. olaylar bi rahatlasin konusucam ya, haftada 3gun calisayim, gerekirse measiye de kalirim ama 2 gun bana kalsin , dikeyim biceyim ekeyim, kendime vaktim olsun ki aileme de daha pozitif olayim diyorum,. Ama suan bunu konusursam yerime baskasini bakarlar veya onlari zor durumda birakirim. Ben calismayi cok seviyorum ama suan sorumluluklarima yetismeyi birak dus alabilmem bile 4 gunde 1 e gecti ki ben hergun dus alan biriydim cocuk öncesi.. Tamamen isten cikarsam da cok bunalirim hem o da maddi olarak biraz dikkat etmemizi gerektirir. Hem bidaha cocukla is bulmam da zor. ikinci cocuga daha önce girmeme sebebimiz bi is bulmamdi, is bulup 6 ay calistiktan sonra gebe kalabiliyosun burda, öncesinde kalirsan zor, zarar, öyle yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?