Gebeliğe Hazırlık Meleğini umutla bekleyenler, hamişler ve anneler ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
icim disim abuk subuk sey doldu, ben folik asidime devam hayatima devam,

Oooo sen tatilini yapıp dönmüşsün bile
İyi yapmışsın zaten istediğini yiyip içmeden gezmeden tozmadan tatilin tadı çıkmaz. Ben senin oğlan bezden kesildi sandım ama seninki de fazla büyük değildi zaten annesi sensin onun için ne zaman doğru olacağını en iyi sen bilirsin. Millet yeri gelince her türlü akıl verir onlar kendi annelikleriyle ilgilensinler. Ya canım bişey sorucam çalışmak zorundamısın? Bu kadar yapman gereken şeyler varmış bide ne güzel bahçe işleri hele bayılırım. Daha iyi bir hayat için , çocuğunun geleceği için vs bu tür nedenlerden sanırım
Ama bide çalışayım daha iyi hayat yaşayalım derken bi yandanda kendi hayatımızdan oluyoruz. Ömür dediğin nedirki ...kısacık hayat
Ne bileyim bana kalsa "azıcık aşım, ağrısız başım" derim. İhtiyaç varsa o ayrı tabi. Bekarken bende çalışıyordum o da zorunluluktan kendime çeyiz alabilmek yuvamı kurabilmek içindi ama özellikle çocuk olduktan sonra herşey değişiyor. Eğer eşinin maaşı yeterli seviyedeyse, borç harç falan yoksa bence bu kadar yüklenme kendine
hayat çok kısa

Ya basta maas gerekliydi, suan gerekli degil ama esim diyor ki gelecegini dusun emekliligini dusun. emekli maasin yoksa cok dusuk olur fln,. Bi zahmet sen calis bosama beni falan dedim:) Dün konustuk, sen bilirsin ama gelecegini dusun, Türkiyedeki calistiklarini da saydiramadin diyor, 5 senem yandi. hos saydirsam nolcak euroya cevirince duduk gibi bi maas oluyor. suan da dibine battim istesem de cikamyiorum sirketten, bir de iste gebelikte dogum sonrasi fln calisan anneye imkanlari cok guzel, calismadan kazaniyorsun, sgk n yatiyor minimum 14 ay daha falan, iste ben de kovduklari noktaya kadar dogurur durururum diye dusunuyordum. Ama gebe kalan yok:) sözlesmem de süresiz. gelen para harcaniyor illa gelmese harcanmaz. Basta ben böyle tam zamanli istemistim ama suan cok zorluyor bu durum beni. olaylar bi rahatlasin konusucam ya, haftada 3gun calisayim, gerekirse measiye de kalirim ama 2 gun bana kalsin , dikeyim biceyim ekeyim, kendime vaktim olsun ki aileme de daha pozitif olayim diyorum,. Ama suan bunu konusursam yerime baskasini bakarlar veya onlari zor durumda birakirim. Ben calismayi cok seviyorum ama suan sorumluluklarima yetismeyi birak dus alabilmem bile 4 gunde 1 e gecti ki ben hergun dus alan biriydim cocuk öncesi.. Tamamen isten cikarsam da cok bunalirim hem o da maddi olarak biraz dikkat etmemizi gerektirir. Hem bidaha cocukla is bulmam da zor. ikinci cocuga daha önce girmeme sebebimiz bi is bulmamdi, is bulup 6 ay calistiktan sonra gebe kalabiliyosun burda, öncesinde kalirsan zor, zarar, öyle yani.

Allah bozmasın canım bizde biraraya geldiğimizde konuşuruz zararı yoktur bana ama faydası da yok bana kızım diyorsa bende anne diyorsam o zaman bende ihtiyacım olduğunda annelik etmesini beklerim (tabiki annem gibi olamazda)
neticede ben robot değilim
eskisi gibi muhabbet edesimde gelmiyor artık çünkü çok şeyleri görmezden geliyor benim yaşadıklarımı küçümsüyor bana bir sözü vardı mesela onu yerine getirmedi vs ben böyle şeyleri sevmem . Ama bu sefer kafama koydum inşâllah 2.olsunda doğum zamanında gelmesini istemiyorum eşime söyledim
ben iyileştikten sonra gelsin çünkü yine sinir krizlerine girmek istemiyorum o burdayken beni strese sokuyor çünkü öyle bi durumdayken kim hoş görür akşama kadar oturup sadece tv izleyen bir kv.'yi

oy kaynana dedikodusu dönmus cok pis:) kacirmisim. Ben de hic beklenti icinde degilim. 3 kere zor anim oldu muhtacim dedim, 4 saat yol arabayla gelemem dedi, sonra zor durum gecince oglan iyilesince fln 2 hafta sonra geldi yani esiyle. Evle ilgili biryigin sey yapiyorlar gelip ama ev onlarin ve kira ödüyruz, bence kiraci olsa ona da yaparlar.Bazen diyor oglan büyüsün gelir bizde kalir fln diye ama soru isareti halindeyim. Bize geldiklerinde hic dagitmaz dökmez hep yardimci olmaya calisir, ben kuruyosam o toplar fln enyse ki o acilardan iyi ama yine de lousa dönemi ben de istemem yanimda yani, esim bana yeter ona cemkiririrm günboyu nazimi ceker ahahahha:)

Ay zor valla ya, kimse istemez tabii, hele bir de hasta ve ağrılıyken,ama zaten doğum zamanı kayınvalide çok uygun değil ya bence, ben mesela şimdiden kimse olmasa da olur modundayım.eşimle ben hallederiz her şeyi diye düşünüyorum.

Valla gün sayını ayarlayabiliyorsan ne şahane olur, hem iş yerinde bir nevi sosyalleşirsin, hem bebişine zaman ayırırsın hem kendine hem eşine, hem de eve katkın olduğunu hissedersin, hepsi bir arada, mis olur

Türkiye'de çalışayım dedin mi canını almadan bırakmazlar, hele bir de özelde çalışıyorsan

Valla gün sayını ayarlayabiliyorsan ne şahane olur, hem iş yerinde bir nevi sosyalleşirsin, hem bebişine zaman ayırırsın hem kendine hem eşine, hem de eve katkın olduğunu hissedersin, hepsi bir arada, mis olur
hangi bebis ya:) bende bebis yok kazik kadar oglan var kiz :) zaten onun yuva düzenine ellesmem , simdi sabahlari yuvaya gitmicem ih mih yapiyor ama bigun gitmesek kafayi yiyor, onun düzenini bozmam haftasonlari yeter bize. Bugun zaten ablasina gitti sarildi, kadinin 2 cocugu var biri daha 1.5 yasinda fln, ogullari da bizim yuvada, diger oglu kiskandi fln , oglunu da ben alacaktim kucagima da ayip olmasin diye ellesmedim,. Ama ben ilk kez kiskandim valla, sarilma sekli icime dokundu, Sanki benmisim gibi, ben yokken onlara öyle sarilmasina eskiden mutlu olurdum simdi alindim bilmiyorum ne degisti bende anlamadim :l

İyiyim kuzum , 6da doktor randevum var, son bir hastam kaldı, çıkacağım birazdan.hafif bi kanama var, inşallah regl olarak atlatırım şu işi
ben ne kacirdim kiz yine mi dusuk oldu iyi misin? ah bi kisaca yazar misin bana kizmazsan? eski sayfalara gidersem bulmam bigun sürer. cok gecmis olsun

Türkiye'de çalışayım dedin mi canını almadan bırakmazlar, hele bir de özelde çalışıyorsan
valla 7 aylik gebeydim, gece 23 dü. kuzenim geldi beni almaya yine birakmadilar, sonunda 24 de cildrimistim, farkinda degilsiniz biliyorum ama ben 7 aylik geebyim diye. cok az kilo aldim hop zip enerjigim diye fark etmiyorlardi gebe oldugumu unutuyorlardi turkiyede valla.

ben ne kacirdim kiz yine mi dusuk oldu iyi misin? ah bi kisaca yazar misin bana kizmazsan? eski sayfalara gidersem bulmam bigun sürer. cok gecmis olsun
Sağol canım, değerim 2754e kadar yükseldi ama şimdi geri düşüyor, 6 ay dinlenmeye bırakacağım kendimi, kocamla yiyeceğim içeceğim gezeceğim, o kadar

Sağol canım, değerim 2754e kadar yükseldi ama şimdi geri düşüyor, 6 ay dinlenmeye bırakacağım kendimi, kocamla yiyeceğim içeceğim gezeceğim, o kadar
Kese olusmadi mi yine? yahu sen 4 kere düsük yaptin sanirim ben daha 2 kere adet olmadim, ne hizli yasiyorsun hayati:) ya da ben yavas. Nasi oldu bu kadar hizli ben anlamadim ki , 20 gunde bir mi adet oluyorsun yoksa bu sonuncu olay mi ? sanirim sonuncu olay ama zaten dusuyor demistin daha dusuktu degerin nasi yukseldi bu kadar , doktorlar ne diyor ne kadar da ilginc bir durum ben hic anlamadim neler oluyor sende?

Kızlar tatile nereye gidiyorsunuz,? Bu sene bayramdan önce bir yere gidelim diyoruz denizi güzel temiz olsun istiyorum ama karar veremedim. Havuzlun villaların fiyatları almış başını gitmiş zaten hamilelikte havuz iyi değil diyorlar. Denizi sakin rahatça girebilcrğim bir yer var mı? Bayramda da İzmire gideceğiz orayada kolay geçsek sonrasında diyorum.

Canım daha hamileliğin çok yeni ilk 3 ay zaten düşük riski olur bence denize girmesen bu dönemde daha iyi
Sen bilirsin tabi illaki hevesleniyosun anlıyorum ama bebişin herşeyden önemli
Bide hamileyken idrar yolu enfeksiyonuna çok açık oluyosun yani deniz bile olsa ben güvenemem
Yer olarak balıkesire gitmediysen bi çok tatil yerleri var Ayvalık, Altınoluk, Erdek, Akçay daha çok yeri var ama heryerine gitmedim sen istersen oranın yerlerine bakabilirsin
Alternatifler çok tabi bodrum, çeşme falan muğladada çok yerler var ama tabi bütçeye göre bi yer bakmak lazım ben oralara gitmedim ama fiyatlar daha yüksektir

Tabi oranın imkanları iyidir herzaman bu fırsatı bulmak zor 2 gün tatilin olsa ailene evine de zaman ayırmış olursun zaten o kadar sıkıntı çekmezsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…