canım onları soylesyenler kımse hıc bırını dıkkate alma...onlar neredn bılsın senın acını. ki zaten ne doktorların ne bızım elımızde. bence doktorun tedbır olarak verdıgı sure bıttıgınde eger pskolojık olarak iyisen hıc bekleme derım ben. onemlı olan senın ne hıssettıgın...eger hazırsan gerısı teferruat salla...
Herkes cok bilir
herkesin evinde ultrason cihazı
herkesin evinde doktor diploması asılı
mesela kaayınvaldem
kalp atısını duyduk diyorum
daha 1 aylık bebegin kalp atısımı olur dio bana dün
sanki yalan sölicem
sakın bu bebege birsey olmasın olursa biz biteriz dio
en büyük acıyı o yasamıs
tabi 2 defa bebegi öldü diye küretaj olan o
sezeryan olan o
rahim ameliyatı olan o
bende dedimki oldu tamam birsey yoksa ben kapatıyorum dedim
eşime de söyledim annen olabildiğine az gelsin bize
ben geçmişe sünger cekmeye calısıyorum
tüm moralimi toplayıp gülmeye calısıyorum
baskalarının beni cökertmesine izin vermicem
sen de verme
biz cekeceğimiizi cekmişiz
birde milletin cenesini cekmeyelim
herkese merhabalar
bilen bilir MELEK ANNESİ olmak ne demek. bende 6 ay once bu zor ama bir okadar lutuflu sıfata eristim. gunler nasıl gecer evlat hasretiyle diye topıkte kader arkadaslarımızla cokk konusmusuzdur. korunma suremız gecsın bir an evvel yeniden anne adayı olabilelim diye cok teselli vermısızdır birbirimize...
bu topık hamıle oldugunu ogrendiginde göz yaslarını heyecandan degil,önce meleği icin akıtan,sonra ne yaparım da dokuz ay gecer diye dort donen, aldıgı her nefesi tedirgin veren hamile annelerin topıgidir. ama umutlarını kesmeyen, vereninde alanında Rabbi oldugunu israk etmis. evladına ' benim' diye bilme cüretkarlıgını gostermeden sadece emanet diyen hamile annelerin topigidir.
Rabbim bu topikte 9 aylarını gecirecek bütün anne adaylarının hayallerini,dualarını kabul edip en kolaylastırılmıs haliyle bizleri bu dünyada da anne ve baba eylesin ins...
ıns saglıkla o haftalara ulasırız yıne ama bu sefer mecbur sezaryen olacagı ıcın. daha erken alırlar hehalde. 38 de falan...o zamanda kuvez muvez gırer belkı devreye ama ıns gırmez. zaten onlem amaclı kuvezler bıze neylesın ama yınede olmasın ıns. rabbım zaten hepsını dusunur bızım ıcın ıns gonlumuzden gecen gıbı olurr
Herkes cok bilir
herkesin evinde ultrason cihazı
herkesin evinde doktor diploması asılı
mesela kaayınvaldem
kalp atısını duyduk diyorum
daha 1 aylık bebegin kalp atısımı olur dio bana dün
sanki yalan sölicem
sakın bu bebege birsey olmasın olursa biz biteriz dio
en büyük acıyı o yasamıs
tabi 2 defa bebegi öldü diye küretaj olan o
sezeryan olan o
rahim ameliyatı olan o
bende dedimki oldu tamam birsey yoksa ben kapatıyorum dedim
eşime de söyledim annen olabildiğine az gelsin bize
ben geçmişe sünger cekmeye calısıyorum
tüm moralimi toplayıp gülmeye calısıyorum
baskalarının beni cökertmesine izin vermicem
sen de verme
biz cekeceğimiizi cekmişiz
birde milletin cenesini cekmeyelim
melegımmm yawrumm canım allah razı olsun ..bende ısmen dua edıorum senın icin.
doktordan geldım. cok sukur kalbını duydum, gordum. ıkı santımm olmus bıle. kanama ıcın hıc bısey demedı. eskı bıseydır onemseme kese etrafında bısey yok dedı... yani inanırmısın uzerımden tır gecmıs gıbıyım suan...
cok sukur rabbıme ıns bu sefer bzılerin kucaklarını, evlerini bos bırakmasın
senınde yarın doktorun dımı? ins sende mutlu haberle gelırsınn canımmutlu mutlu bıtırırız su topıkte saglıklaaa
zelal simdi okudum hamile oldugunu.cook sevidim.valla bu topik hepinize iyi gelecekdir insallah.bende guzin a laniz olarak her zaman sizleri dinlemeye hazirim.
canım hosgeldın, serefler verdın topıkımıze...( damdan dusen gelsın yanıma misali, insan aynı seyleri yasayıp gecırmıs ve sımdı saglıklı bebegıyle olan birine cok ihtiyac duyuyo. bunun olabıldıgının en somut ornegı olarak, duamıza ılhamsın ins artık)
yazıyı begendıgın icin saol. ama tam da o testın pozitiıf oldugunu ogrendıgımde hıssettıgım buydu. ilk aklıma gelen kızımdı,hepte ole olcak. ama ins bu sefer saglıklı kardesleri de kucagımdayken.
biz daha cok yeniyiz melekyawrumlaaa. ama sukur ve hamd olsun rabbıme... ben 10. haftadayım. ama nasıl korkuyo ınsan. bazen cok guclu oluyorum. biz en zorunu tadmısız zaten, ve en iyi biz biliriz 'bizim elimizde gelen bisey yok' rabbım nasıp ederse olucak diyorum ama insanım bazen herseyi unutup ,korkular basıyo. galıba bole bole ilerliycez.
sen hamıleyken nasıldın? hayaller kurabılıyomuydun? cunku ınsanız ve ne kadar korksanda bundan kendını de alamıyosun..
tam bir dilemma iste
Ben nasilmiydim? isin dogrusu ben 9 aylik mukemmel,sorunsuz bir hamilelik gecirmisdim.sadece dr.un hatasi yuzunden olmusdu.yani bunu ben kendimden uydurmuyorum,dogumda olan herkes,hemsire bile demisdi.ama yinede isin gercegini Allah bilir,hem kismet deyilmis. o yuzden aslinda ben cok fazla korkmamam gerekirken ama isde yinede korkuyla gecirdim ikinci hamileliyimi,ama bir yandanda o kadar emindimki.bu defa herseyin guzel olucagina.mukememl bir dr.um vardi.ama yasadigim sehire deyilde Bakudeydi,bu arada ben azerbaycandayim.simdi.korkularim neydi,ya bebek bir az erken dogarsa,otekide on gun erken gelmisdi.bakuye yetisemessem tekrar burdaki hastaneye gotuturlerse beni.hele o son aylarda,uykularim kaciyordu,bide ne yalan soyliyeyim sezeryandan cok korkuyordum.dr.um normal dogum icin cok israr etdi ama kabul etmedim.zamanzaman aklima kotu seyler geliyordu,hemen kovuyordum,cunki ilkinde surekli ya boyle olursa,ya insan hstaneden eli bos gelirse kafayi yer,ama gordumki yemiyormus,o yuzden ya bu ya o dusujcesine asla yol vermiyordum,tek bi sey var o da hersey guzel olucak bide en buyuk yardimcin ayetelkursu oldu.surekli aklima kotu sey geldikce okudum.hayal kurmaya korksamda evet kuruyordum.cok zor oluyor yani
normal hamilelik olmuyor bizimkisi,ama, yinede bence tadini cikrmak gerek.sadece duayla ,allaha siginarak geciyor bu dokuz ay.kotu dusunceyi asla yakina birakmayin,ya soyle diye bir vumle kurma,allahin izniyle de.yaa vallah hersey guzel olucak.umdunuzu yeterki kaybetmeyin.kizlar valla hamilelik boyunca kendinizi cok yormayin,bu dusuncekerle,cunku allah saglikli bebekler nasib etsin,cok zor surecden geciyor insan bebek dogdukdan sonra.hem normal dogum yalpanlar,hic sorunu olmayanlar bile cok zlaniyoror hele bizim gibi gozu korkmuslara cok daha zor oluyor.o yuzde kafaniza takmayin,emanet edin bebeklerinizi o Guzel ve adil olan,herseyin dogrusunu bilen Allaha.
melekyawrumm nerelerdesın? sesın solugun cıkmıo...
nasıl gidiyo hayat, hamıs hamıs...bulantın var mı senın. benım mıdem bulanıo ama hıc kusmadım. bıkac kez ya da. ama acken dah cok bulandıgı icin bulantım baslamadn yemek yıyorum.ama agzımın tadı yok hic. lezzetleri tam alamıorum agzımın tadı farklı...ama olsunn zaten ıns bıkac zamana gecer. dun testler ıcın kan verdım.
3 hazirana yeni randevumu aldım:18:
canım insallah 3 haziran da mutlu haberlerle dönersin evine
üçlü testini yaparlar heralde
etrafındakilere söyledinmi hamile olduğunu ben kimseye demedim
yarın düğün var kayınvaldem gelcek kayınbabamla
tembihllicem kimseye demeyin die
hiç sevmiyorum eşimin annesi tarafını beş para etmezler o derece
neyse salla onları
benim de bulantılarım cok hafif
sabah dişimi fırcalarken cok öğürüyorum onun dısında rahatsız değilim
kusmadım hiç
doktor bulantı iyidir olmazsa haber ver demişti
ama iştahım cok yok
cok yemiyorum
yarım kilo vermişim zaten
hafif beslenmeye az yemeye calısıyorum
ben gebelik zehirlenmesi yasadığımdan cok kilo almamam lazım
bazen midem yanıyor göğüs uclarım yanıyor baska bir sıkıntım yok
herkes cok zayıfladın diyo
bende tamam kilo alayım madem artık diorum
içimden kıs kıs gülüyorum
canım zaten alamanyada bır basımıza oldugumuzdan duyacakta kımse yok. sadece cok yakınlarımız bılıo.
annelerımızde zaten bızden temkınlı.
evet 3 hazıran randevum. ama bız bu sefer hıc bir testi yaptırmama kararı aldık. gecen sefer hepsı yapılmıstı. ozamanda
kararımız kesındı zaten bir aksılık dahı olsa alsırma gıbı fıkrımız asla yok. sadece onlem ıcın yaptırmıstık.
ama bu sefer ıns cok cıddı gerek duyulacak bır problem olmazsa normal rutın kan ve ıdrar testınden ve seker testınden baska bırsey dusunmuyoruz.
ben aynı kılomdayım. ama bazen karnım cıkıo. ama sonradana anladım ki o saadce sıslık. sabah gıdıyo cunku...bende sadece sabahları iyi yiyebılıorum. aksam ustune dogrumıde bulantılarım, eksımelerım baslıo. neyse bakalım onemlı degıl zaten bunlar.
bunları dert edıcek degılız.
rabbım saglıkla sonuna getırsın ins
aynen aksamları 4aylık gibiyim sabah normale dönüyorum
yanlız ben kokulaara cok hassasıım
çok rahatsız oluyorum
melekcımm topıkımızın ıns acılen bol bol yeni hamılelere ıhtıyacı var yaaczık hareketlensın topıkımız ama dımı.
bakalım aysenazımm ıns bu ay bıze gusel bır haber verır. nefesleri tuttuk beklıoruzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?