Melek(Kz ocuu) Anneleri Kulb

iyi akşamlar
cennetim aramıza hoşgeldin.
betülcüm nasılsın canım?

canım benim ismim serap...kızım mustafa pars a gidiyor canım...senin kızın ana okuluna mı gidiyor, eğer ana okuluna gidiyorsa seneye bizim okula aldırabilirsin,nasıl olsa ikiside aynı uzaklıkta...belki kızının alerjisi vardır ondan sürekli hasta oluyor olabilir...

iyi akşamlar melek anneler nasılsınız
fırsat bulup giremiyorum kafam bozuk umarım sizler iyisinizdir
öptüm hepinizi fırsat buldukça gelirim :1hug::1hug:

sanada iyi akşamlar ...üzme kendini canım üzülüyosun olan sana oluyor kimsenin umurunda bile olmuyor,kızının hırslanmasına da çok sevindim inşallah böyle gider...öpüyorum...

kızlar çok teşekkürler önerileriniz için sağolun doktor mikrop kapmış dedi damla verdi birde ılık çayla sil dedi yavruma kıyamıyorum küçücük o daha

iyi geceler tatlı rüyalar şekerler
misafirim vardı az önce uğurladım bu akşam erken yatayım
hepinize deliksiz güzel uykularrrr

canım benım kıyamam ben sana yaaaaaaaaaa
senı cok ıyı anlıyorum bır anne olarak onuda cok ıyı anlıyorum o yasların verdıgı delı caglar olarak ama hayatta su an ne yapabılırse onunla bır omur boyu yasayacak canım ona soyle
su an ne yaparsa bundan sonları basarıları veya basarısızlıkları hep bu gunku yaptıklarından kaynaklanıyor olacak
surda 3 4 ay sıksın dısını canım benım
allah yardımcın olsun canım benım
ogretmenler tabıkıde ogret dıyene elınden gelenı yaparlar
ıcını rahat tut canım sen basaracaktır emınım.ama arada kesınlıkle durtmek lazım canım
hem guveneceksın hemde kollayacaksın arada hatırlatacaksın.
karsına alıp konusuyorsundur emınım canım ama arkadas gıbı konus.yapmak ısteyıp yapamadıklarını suankı pısmanlıklarını keskelerını vs....
ınan kızım 5 yasında olmasına ragmen ben bunları suan bıle konusuyorum ve okadar guzel cevaplar verıyorkı cok sevınıyorum.o genc kız artık senı daha ıyı algılayacak anlayacaktır.su ara annelıkden cık canım.
kızını okutmak ısteyen anne olma.sadece onun arkadası ol bır buyugu ol tavsıyede bulunan.gecmısıne baktıgında keskelerı olan(yanlıs anlama benı sakın canım hayatta herkesın keskelerı vardır ona ıstınaden soyluyorum)
sebebı hayatına gelınce canım onlar olur bosverrrrrr
ıyı gunlerınızı dusun mutlu ol canım rabbım saglık versın gerısı bos ınan
barısırsınız ıyı olursunuz sorun etme onu
opuyorum canım benım senı
ıyı geceler dılıyorum

ıyı geceler dılıyorum hanımlar herkese
allah rahatlık versın
ay bu dızı benı oldurecek yaaaaaaaaaaaaa
hele alırıza denen sahsıyet hıcden sınır bısey yaaaaaaaa
herkes yapacagını yapıyor leylaya yuklenmıyormu o delı edıyor benı
hayır sankı cocukları melekte elın cocuguna terslenıyor
analarıda az fettan degıl ayol
paralı bulsunlarda ne olursa olsun.
senarıst e de gıcık oluyorum ay artık baska adammı kalmadıda koca ıst don dolas aynı kısıler karsılasıyor yaaaaaaaaaaaaaa
bızım gıbı cevherler burda harcanıyo demı kızlarrrrrrrrrrrrrrrrr
gercı bu dızıde oynamam ahlakıma uygun degıl ama
ıyıce sıktı vallahı hayırlısıyla bır bıtseydı su.
en akıllıları ferhunde valla goturdu yıne paraları:)))))))))))))))))
opuyorum canlarım herkese ıyı geceler dılıyorum meleklerımı cok ama cok opuyorum canlarım benım
sızlerıde sevıyorum

İyi geceler minik kuşum beni de sıktı o dizi son iki bölümdür Şeniz

Çocuklarda Uykunun Önemi
Uyku ve Çocuk
Uyku ve uyanıklık bozuklukları sadece erişkinleri etkilemez, çocuklar da uyku ile ilgili erişkinler gibi sorunlar yaşayabilirler. Uyku, çocukların hayatında önemli bir yer kaplamaktadır. Çocuklarda uyku sorunları dikkat eksikliği, okulda başarısızlık, sosyal gelişme geriliği ve bazı fiziksel yeteneklerde gerilik gibi sorunlara yol açabilir. Uyku uzmanları çocukların gece en az 9 saat uyuması gerektiğini düşünmekle birlikte ev ödevleri, sosyal aktiviteler veya bilgisayar, internet gibi teknolojik bazı aktiviteler çocukların uyku saatlerini azaltmaktadır. Buna ek olarak anne ve babalar çocukların uyku problemlerini bir hastalık olarak algılamadıkları için tanı amacıyla hekime getirmezler ve tedavi olanaklarından yoksun kalırlar.

Yeterli miktarda gece uykusu uyumayan çocuklar için fiziksel ve zihinsel gelişme geriliği kaçınılmazdır. Anne ve babalar çocuklarının şu belirtilerini gördüklerinde mutlaka doktora başvurmaları gerekmektedir: Horlama, uykuda nefes durması, sabahları zor uyandırılma veya gündüz performansında düşme. Uyku apnesi (nefes durması), insomnia (uykusuzluk), huzursuz bacak sendromu ve narkolepsi gibi hastalıklar çocuklarda da erişkinlerdekine benzerdir. Uyku uzmanları, çocuklardaki uyku sorunlarını yaşam tarzı değişiklik önerileri ile ve uygun tedaviler ile kolaylıkla tedavi edebilmektedirler. Anne ve babalara çocuklarının dinlendirici bir uyku uyumalarını sağlamak amacıyla önerilerimiz şunlardır:

- Çocuğunuzun her gece en az 9 saat uyuduğundan emin olun
- Çocuğunuzu aşırı ders yükünün altına sokmayın
- Düzenli bir uyku saati belirleyin
- Uyku zamanına yakın kafeinli gıdalar (kola, çikolata vs.) almamasını sağlayın
- Çocuğunuzun bir uyku ritüeli geliştirmesine yardımcı olun (Örneğin uyumadan önce düzenli olarak yapılacak diş fırçalama, vs gibi işleri hep aynı sıra ve şekilde yapması gibi)
- Akşam geç saatlere kadar uyanık kalmasına izin vermeyin
- Çocuğunuzun yatak odasının karanlık olduğundan emin olun
- Çocuğunuzun televizyon karşısında uyuya kalmasına izin vermeyin
- Çocuğunuzun yatağına özen gösterin
- Çocuğunuzun yatak odasının ısısını kontrol edin

Çocuklarda Basit Uyku Sorunları ve Çözüm Yolları
Uyku çocuk sağlığı ve gelişimi için oldukça önemlidir. Uyku bozukluğu olan çocuklarda davranış ve sağlık sorunları daha sık görülür. Uyku sorunu olan çocuğun ailesi de sorun yaşar. Bununla birlikte çocuklarda görülen uyku bozuklukları ve sorunları kolay tanınır ve bir çözüm yolu ve tedavisi bulunur.

Yeni doğan bebeklerde uyku süresi 16 saatten fazladır. Bu uykunun yaklaşık yarısı REM uykusu diğer yarısı nonREM uykusudur (erişkinlerde REM uykusunun tüm uykudaki oranı % 20’dir). REM uykusunun öğrenme, hafıza, beyin gelişiminde çok büyük rolü vardır. Uyku 6 ay civarında erişkindekine benzer bir görünüm kazanmaya başlar. Erişkindekilerden farklı olarak bebeklerde uyku, REM uykusuyla başlar ve gece-gündüz boyunca daha fazla sayıda uyku döngüsü ortaya çıkar. 4 yaş civarında gündüz uykusu konusundaki ihtiyaç giderek azalır. Toplam uyku süresi de giderek azalmaya başlar.

Uyku Başlangıcı ya da Tek Başına Uyuma
Bir erişkin için gece uyandıktan sonra tekrar uyumak genellikle bir sorun oluşturmaz. Ancak durum çocuklarda böyle değildir. Özellikle küçük yaştakiler gece uyandıktan sonra tekrar uyumaktan korkarlar. Bu durumda ağlarlar ve anne-babadan yardım isterler. Bu tür durumlarda anne-babalar ne yaparlar? Çoğunlukla çocuklarını rahatlatmaya, sakinleştirmeye çalışırlar. Başarılı olamazlarsa sallarlar ya da birlikte yatarlar. Aslında bu tutumlar çocuklarda var olan korku ve kaygıları daha da pekiştirir. Burada temel sorun çocuğun kendi başına uyumasını sağlayabilmektedir. Anne-babanın yapması gereken çocuğa tek başına uyumasını öğretmektir. Bunu yaparken başlangıçta çocuk direnç gösterebilir ve ağlayabilir. Bunun bir terk ediş ya da ihmal olmadığına çocuğun ikna edilmesi gerekir. Bebeklerde emniyet hissinin verilmesi, açlık ve susuzluğun ihtiyaçlarının giderilerek yatırılması ve rahatsızlık verici durumların ortadan kaldırılması önemlidir. alıntıdır........

canlarım bılgınızın olduguna emınım ama bır arkadasla yaptıgımız bır konusmada kızlarımın cok uyudugunu,kansızlık oldugunu veya bır hastalık olabılecegını soyledı ve saglık kontrollerınde herseylerının normal oldugunu anlattım.cevremde cok nadır cocukların bu kadar uyudugunu gordugum ıcın sanırım benımkıler anormal geldı ınsanlara:))))))))))))
sızlerlede paylasmak ıstedım.hepınızın bılınclı bır anne oldugundan hıc suphem yok bakınız bırde uzman gorusu neler dıyor
meleklerım ıcın..........
allah rahatlık versın canlarıma
uyusunda buyusunler ınsaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…