Melek(Kz ocuu) Anneleri Kulb

anacım benim kaynanada beni başta pek istememişti uyuzluk yaptı ama şimdi dibimden ayrılmıyorlar ahhhh ahhhhh kaynana işte lafına bende katılıyorum

anacım benim kaynanada beni başta pek istememişti uyuzluk yaptı ama şimdi dibimden ayrılmıyorlar ahhhh ahhhhh kaynana işte lafına bende katılıyorum

Niye istememiş kendi oğlu bulunmaz hint kumaşımıymış, Hint prensesiylemi evercekmiş gıcıklar laelaelaelaelae

canlarım bişey soracam yavrularınızı ne zaman yürütece koydunuz yada koydunuzmu sakıncası olurmu

canım ben kızımı hiç koymadım.bizim zamanımızda doktoru izin vermemişti.
ama şimdi bazı arkadaşlara izin vermişler.ama benimki koymama rağmen erkenden yürüdü hayatım.ama o dönem sürekli elimizde yürüdü.ufffffff ne çekmiştik.
bak şimdi gene aklıma geldi.kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

bak bak hala affetmedin mi kız.:jeyyar:
canımmmmmmmm davidofummmmmmmmm........
yavru kuşummmmmmmmmm
hadi affet.
bak ne diycem.:jeyyar:
sen tekrar temizlik yap bugün.
bizde sana kolay gelsin diyelim :roflol::roflol::roflol:

Yapıcam walla dün yarım kaldı zati kocam bastı tam da kaptırmıştım kendimi erken geleceği tuttu işten -tatlicadiarzu-

Sizi affetmemek mümkünmü yawrukuşlarım

Yürüteci, ciddi sağlık problemlerine yol açabileceği için kesinlikle önermediklerini söyleyen Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Metin Doğan, “çocukların parmak üzerinde yükselmesi bacağın arka tarafındaki adalelerde aşırı yüklenme yaratırken, ön taraftaki adaleler zayıf kalıyor. Ayakta deformasyon ve şekil bozukluğu, arka taraf tendonlarda kısalma görülüyor” dedi.

Yürüteç kullanımının aile bireylerine kolaylık sağladığı için tercih edildiğini belirten Doğan, “Ev içindeki bireylerin rahat etme isteği, yürütecin bebeğe eğlenceli gelmesi, bebeğin sağlıklı gelişiminden daha önemli olamaz” dedi.

Yürütecin, yürümeyi hızlandırdığı yönündeki görüşlerin yanlış olduğunu ifade eden Doğan, yürütecin yanlış yürüme alışkanlıkları kazandırabildiğine dikkati çekti. Doğan, yürüteçlerin, yanlış kasların yanlış zamanda güçlenmesine neden olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

“Yürüteç, çocuklarda orantısız adale gelişimine neden oluyor. Bebeklerin parmak üzerinde yükselerek yürümeye çalışması, bacağın arka tarafındaki adalelerde aşırı yüklenme yaratıyor. Ön taraftaki adaleler ve kalça kasları zayıf kalıyor. Ayakta deformasyon ve şekil bozukluğu, arka taraf tendonlarda kısalma görülüyor. Parmak uçlarına basmaya alışan bebek, topuklarına basmakta zorlanabiliyor.”

Yürüteç kullanımının, bebeğe geçmesi gereken basamakları atlatarak erken hareket özgürlüğü sağladığını da dile getiren Doğan, sürünme, emekleme, yuvarlanma, tırmanma ve ayağa kalkma gibi aşamaların bebeğin kaslarını güçlendirdiğini söyledi.

“Anne yardımıyla yürümesi iletişimi kuvvetlendirir”
Yürüteç kullanımı yerine, anne-babanın bebeklerinin ellerinden tutarak adım atmasına yardımcı olmalarının, duygusal iletişimi kuvvetlendireceğini ifade eden Doğan, “En doğru olanı, doğal seyrine bırakmaktır. Bunun dışında anne-baba tarafından yürütülmeye çalışılmalıdır” dedi.

Doğan, özellikle erken dönemde yürüteç kullanılmasının, hazır olmayan eklemlere yük bindireceğini belirterek, bebeğin, dengeli ve sağlam adımlarla yürümek yerine hızlı ve dengesiz yürüyebildiğini kaydetti.

Yürüteç kullanmakta ısrarcı olan ailelere, 8. aydan önce bebeklerini yürütece bindirmemeleri uyarısında bulunan Doğan, yürümenin 9-10. aydan itibaren başladığını, sağlıklı bir bebeğin 14. aya kadar yürümesi gerektiğini söyledi.

Yürüteç kazalarına dikkat
Yürütecin, sık sık ev kazalarına ve bebeklerde ciddi yaralanmalara neden olabileceği uyarısında bulunan Doğan, kazaların genellikle merdivenden yuvarlanma, yanma, elektrik çarpması, kablolara takılma ve zehirlenme şeklinde olduğunu söyledi.

Yürüteçle meydana gelen kazaların, aniden ve aile bireylerinin yanındayken olduğunu vurgulayan Doğan, bebeğin, yürüteçle hızlı ve kontrolsüz hareket edebildiği, eşyalara uzanabildiği için tehlikeye açık olduğunu kaydetti.

Bebeğin yürümeye başladığında ortopedik ayakkabı giymesinin de şart olmadığını belirten Doğan, “Ortopedik ayakkabı, ortopedik özürlüler içindir. Normal bir çocuğun buna ihtiyacı yoktur” dedi. Doğan, tabanda çökme, içe basma gibi problemlerin ayakkabıdan kaynaklanmadığını ifade ederek, bebeğin evin içinde ayakkabısız yalın ayak yürümesinin daha sağlıklı olduğunu söyledi. ALINTIDIR......
canım bak netten arastırdım senın ıcın sende bakın ıstersen onermıyor cok fazla drlarda

Hala başparmağının üstünde mi yürüyo ayy kıyamam ona ben.
Banu Alkan'ı da vakti zamanında çok koymuşlar herhalde havuz başında hep öyle turluyodu sırnaşık şey

Kızlar ya benim bebiş sürünmeye bile başlamadı daha ayakta tutuyorum çok sağlam basıyo ama adım atmıyo yere yatırıyorum sürünmeye çalışıyo çabalıyo ama beceremiyo neden acep kafamçokkarıştı

Hala başparmağının üstünde mi yürüyo ayy kıyamam ona ben.
Banu Alkan'ı da vakti zamanında çok koymuşlar herhalde havuz başında hep öyle turluyodu sırnaşık şey

evet canım 3.5 yasında cok zayıf bır cocuk basparmak uzerınde yuruyor vucut one dogru atıyor sankı fızıksel bır sorunu varmıs gıbı gorunuyor :1no2:
yok anam o kadın yurutecten degıldır ruhunda var onun o stıl tarz:roflol::roflol::roflol:

sağolun kızlar bende yürütec hakkında pek iyi şeyler okumamıştım sizlerinde tecrübesi benden önde arada sizlerden fikir almak iyi oluyor aklıma takılan çok şey oluyor acemilik canlarım ne yaparsınız ayrıca kızım bugün 84 günlük oldu aaayyy çok seviyorum onu

canım her cocuk farklıdır kımı erken yurur kımı gec
ıcını rahat tut 1 2 aya kadar yurur sekerım
ıyı gunlerın canım yaa ayaklansın ısın daha zor
tam bır yuruyen felaket oluyorlar :roflol::roflol:
gırmedıklerı delık karıstırmadıkları yer kalmıyor sonra

canım hepimiz acemilik çektik.fikir alışverişi her zaman olur.
benimki büyüdü hala sorarım onla ilgili bilmediğim birşey olursa.sormadan zor oluyor hayatım.
emin ol annesi oda seni çok seviyor.:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…