Çokg
Çok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için ve acil şifalar diliyorum.
Ben 5.kemoterapimi alalı bir hafta oldu(kaldı 3 tane).Tedavime başlayalı 3 ise ay dolmuş.Bir gün bunları söyleyebileceğime inanamazdım ama çok şükür çok iyiyim,keyfim yerinde, mutluyum,hayattan zevk alıyorum.Ayrıca çoğu zaman hastalık aklıma bile gelmiyor.Nereden nereye işte...
Ben kendi yaşadıklarımı aydınlatıcı olması için kısaca paylaşıcam: tümörüm büyük olduğu için, ayrıca metastazım da olduğu için kemoterapiden sonra ameliyat olmama karar verildi.Pet sonucuma göre lenf bezlerimde, az miktarda bel omurumda,yine göğüs kemiğimde metastazım varmış.Ama bunlar kesinlikle bana sıkıntı yaratacak düzeyde değildi.Tümör olan mememin ise tamamen sertleştiğini belirtmeliyim. Bu dönemde ruh halim ise berbat, zombi gibiyim. 1.kemoterapiden tam 24 saat sonra bilinen yan etkilerin tümünü yaşadım.İstifra etmekten belim kopucaktı.Su bile içemiyordum.Bu dönemde suyun içine arada şeker arada tuz karıştırıp artık ne kadar içebilirsem o kadar içip vücudumun elektroliz dengesini sağlamaya çalıştım.Vücut ilk kez böyle bir zehirle karşılaşınca neye uğradığını şaşırdı tabi.Sonraki kemoterapilerin hiçbirinde bundaki kadar kötü olmadım.Bu dönem ruh halim sabahtan akşama kadar ağlamakla geçtiği için bu durumla başedemeyeceğimi anlayıp psikiyatriste gittim ve lustral kullanmaya başladım(70 gün civarı kullandım ve artık ilaçtan mıdır duruma alışmaktan mıdır bilmem kendimi iyi hissettiğim için ilacı pat diye kestim.Aniden bırakınca ciddi baş dönmesi yapıyor.2 hafta sersem gibiydim).
2.kemoterapiden sonra halihazırda oldukça dökülmüş saçlarımın tamamından kurtuldum.O parlak halimle hiç yüzleşmedim.Boneydi şapkaydı mevsim kıştı derken zaten zaman geçti.Bu kemoda bulantı olsa da en fazla 2 kez istifra etmişimdir.Oysa ben daha kötüsünü bekliyordum.3.kemoterapide ise hiç istifra etmedim.Hayret etmiştim kendime.Bulantı yine çok fazlaydı. 4.kür üçüncü kürle benzer şekilde geçti.
Bahsettiğim bu dört kürde aynı ilaç kullanıldı.(şu kırmızı serum)Bu ilacın kullanıldığı dönem kokulara karşı bir hafta boyunca aşırı duyarlılık gelişiyor.Herşeyden tiksinme gibi.Hatırladıkça bile kötü oluyorum.
5.kemoterapide ilacım değişti.Artık o iğrenç kırmızı serum yok.Hiçbir bulantı ve koku hassasiyeti de yok.Sanki hiç ilaç almamış gibi.
1 aydır düzenli spor hayatıma da geri döndüm.Bende antidepresan etkisi yapıyor.Tedavi süresince spordan uzak kalıcam diye çok üzülmüştüm ama çok şükür gücüm yerinde ve eskisi kadar çok olmasa da hala yarım saat kesintisiz koşup kültür fiziğimi yapabiliyorum.İnsana kendini en iyi hissettiren şeylerin başında bence spor.
Saçlarım bir ayı geçkin süredir uzamaya başladı.Şu an yaklaşık 1 cm.Bu kadar çabuk uzamasını beklemiyordum.Hatta bu saç bana yakıştı bile.Asker traşı gibi.(karizmatik bile durdu bence

Kaşım kirpiğim ne hikmetse dökülmedi.Kirpiklerim biraz azalmış olabilir ama hala rimel sürebiliyorum çok şükür.(malesef bacak tüylerim dökülmedi.epilasyona devam).
Tırnaklarım küçük bir morluk dışında hiç morarmadı.(tamamen moraranları da gördüm hastanede)
Damarlarım hala çok belirgin.İncelme sorunu olmadı sanırım.
Ağız yaralarım da olmadı çok şükür.
Maske hiç kullanmadım ama tabi ki temizliğe hala çok dikkat ediyorum.
Yani dışarıdan bakınca kemoterapi gördüğümü belli edecek bir durumum yok.Kendimi şanslı hissediyorum.
Ayrıca eskiden şikayet ettiğim bir sürü şeyden şikayet etmekten vazgeçtim.Hayatın her şeyden kıymetli olduğunu anladım.Belki eskiden olumsuz olan şeylere daha çok takılırken, artık daha çok olumlu olanları görmeye çalışıyorum.
Ben yolun yarısını geçtim.En zor kısmını atlattığımı düşünüyorum ama tabi ki hayatın ne getireceği belli olmaz.
Kanserimin hangi evrede olduğunu ve kaç tane lenf bezimde olduğunu bilmiyoruz.Çünkü ameliyatla alındığında öğrenilebiliyormuş.Yine de benimkinin ileri evrelerde olduğunu söyleyebilirim.Ama umutluyum, çünkü o kadar iyi tedavi edilmiş örnekler var ki olumsuz konuşanlara kesinlikle inanmayın.Bazı insanlar felaket tellallığı yapmaktan zevk duyuyor, hiçkimse onlara itibar etmesin lütfen.
Son olarak mememdeki sertlik tamamen inmiş durumda, elimle yokladığımda kitleyi bulamıyorum bile.Ama tabi ki ameliyat kaçınılmaz.Ne yapalım biri silikon olucak ama hiç sorun değil.
Çok şükür herşey yolunda, herşey daha da güzel olucak.Çünkü mutlu ve güçlü hissediyorum....