Şuan evimden uzaktayım ay sonu dönüyorum dönene kadar geçmezse çocuk doktoruna gidicez teşekkür ederimmbiberonla uyutmayı deneyin bence gecici olarak ve tabi ki geçer bu durum şu an alıştığı bişeyden uzak kaldığı için hırçınlaşmış sadece bi doktora ya da eczaneye sorun sakinleşmesi için ne yapılabilir onlar bi tavsiyede bulunur elbet
Ya inanın uyku arkadaşı hep vardı hala bazen ister bazen unutur istemez ama o an yanında uyku arkadaşı varsa onu bana firlatiyo su içer misin diyorum ı ıh deyip çığlık atiyo napcagımı şaşırdım ilgisini çekemiyorum ama belki çok başka şeyler bulursam görmediği onla durabilir. Sağolun tavsiye için. Şimdi gece 1.30 da yattık hala tık yok öğle uykusundan korkuyorumAslında çok da tuhaf bir süreç yaşamıyorsunuz.
Memeyi kendi iradesiyle reddeden bebekler haricinde hemen hepsi bu krizleri yaşıyor.
Biz besin kaynağı gözüyle bakıyoruz ama bebek için anlamı çok farklı olduğu için kopması da bir hayli zor olacak haliyle.
Kararınızdan vazgeçmeyin, krizler yavaş yavaş azalacak sonra bitecektir. Kriz anlarında ilgisini farklı yöne çekebileceğiniz konu ya da nesneler işinize yarayabilir. Bu arada bir uyku arkadaşı oyuncağı da edinebilirsiniz, en azından memenin yerine bir şey koymuş olur.
Hıiiic kabul etmez ana sinırlı baba sinirli bu xl sinirli. Suyu çok içer Onu bile kabul etmiyoBen o krizleri meyve suyuyla sutle cozdum pipetle iciriyordum deneyebilirsiniz belki faydasi olur
Yok inanın hiç istemiyo artık dokunmuyor bile. Başkalarına annenin memesi bozulmuş diyo bıraktım diyo ama kriz isteOyy kuzum benim..bende bir ay oldu keseli istedikce bir kaç defa verin ama ucuna nar ekşisi sürüp verin içmez öylece bırakır ins
Öyle mi dersiniz ? Küçük değil mi ama öğle uykusunu bırakmak için? Gerçi kendi de ne öğlen ne gece uyumak istemiyorum diyor hatta 3. Gün uyutmadım aksama bayıldıBence öğle uykusunu iptal edin akşam erken yatıp erken kalsın.
Evden biraktirmak istemedim eşimin yoğun iş temposu ve duvarların kağıt gibi olmasından dolayı biraz rahatsız apt. Şuan abimdeyim ve ev çoğunlukla boş sürekli Seyehat etmeye de alışkın öyle yadirgama gibi bi sıkıntımız yok o yüzden. İnşallah Canım allah yardımcın olsunEvinizde deneseydiniz bıraktırmayı keşke
Başka mekan da etkiler cocugu
Diş cıkartma boşanma ev değiştirme yeni kardeş gelmesi gibi etkenler olduğunda meme bırakmayı erteleyin derler doktorlar.
Sabırlı olun yinede başlamışsınız artık darısı benim başıma inşallah 19 aylık kızımı bıraktırmam lazım sağlık sorunum var cünkü
Arkadaşlar bu dediginizin hepsini zamanında yaptım zaten her yolu denedim olmadı benim için en uygun yöntem ve zaman bu zamandı o yüzden böyle bi yol izledim. Zamanında çok emerdi bi tek o aralarda emmesini biraktirabildim şimdi de bunu. Biraktirma seklimle ilgili bi pişmanlığım keşkem yok olmicakta çünkü yeteri kadar emzirdim her istediğinde verdim kötü muamele asla yapmadım çocuğumu anlıyorum ve her zaman onunla konuşuyorum dinliyorum. Kendini ifade edebiliyor. Bende tadı bozulacak o zaman memeyi birakicaz sonra da okula gidicez okula giden arkadaşların da artık meme emmiyor diye her defasında anlattım iki hafta boyunca . Bu krizlerin normal olduğunu biliyorum ama birinin bana bunun geçici olduğunu söylemesi lazım tek olmadığımı bilmek duymak istiyorum. Tekrar ediyorum amaç tartışma değil yaptığım şey üzerine cocuguma eziyet etmişim gibi yorum yapılmasını istemiyorum. Fikirleriniz için teşekkürler.krız yaşamadık hiç.
30 ayken bıraktık. direkt kesmek yanlış.
ilk önce nıyet et.
bıraktırmadan bır ay önce artık benım kızım buyudu, abla oldu,bebekler meme emıyor yavaş yavaş bırakalım dımı kızım dıye telkın et.sütü kotuleme.ona bağlı sevıyor.
ilk bır hafta; gunde 5 defa mı emıyor gunde üçe düşür. sabah,öğle,akşam ver.
gun içinde isterse oyuna yönelin hemen. çok ısrarcı ve krız olursa azıcık suıstımal edebılırsin.
bır hafta 2 ye.sabah, akşam.
bır hafta sonra sadece bır defa.sonrakı hafta bır gun aralıklarla daha sonra 2,3,4,5 ve zorluk çekmeden bıter.gece kalktığındada su ver.başınızın ucunda su olsun.
tıksındırmek zorlamak çocuğa ezıyet.tabı bu arada yıne buyuduğüne dair cezbedici şeyler söyle.çorap gıyerken ellerını yıkarken benım kızım buyumuşte ellerını yıkıyor artık bebek değil memeyıde bırakacak afferın kızıma dıye dıye.bırakır zorluk çekmezsınız.
Benim de oğlum bıraktırırken hiç meme diye ağlamadı ama başka sebeplerle gece gündüz canıma okudu 1 hafta. Kriz anlarında hiç konuşmadan sadece sarılın ve okşayın sakinleşmesini sağlayın. Başka şeylerle ikna etmeye çalışmayın. Onun için bu sürevin zor olduğunu bilin ve sabredin. Normalin 2 katı sevin. Bence 2 güne daha da rahatlarsınız.6. Güne giriyoruz 2.5 yasindaki kızıma bi cesaretle memeyi biraktirdim. Her zaman memeyle uyurdu öğlen ve akşam bi de akşamdan sabaha kadar.
Öncelikle 2 hafta boyunca söylemiştim "Annecim havalar sıcak olduğu için memeler de bazı yiyecekler gibi bozulacak haberin olsun." Diye.
Sonra bi akşam nar ekşisi sürdüm ve öyle bıraktık ama kızım her uyanisindan sonra sinir krizi geçiriyor. Bi tek dün acaba ayrı yatsam etkisi olur mu diye düşündüm gerçekten gece 12 de yatti (9.30 da yatardı uyku düzeni bu olayda bozuldu) sabah 10 da ilk defa deliksiz uyuyarak kalktı bugün hiç kriz yok çok mutlu oldum. Daha sonra öğle uykusuna yatirdim ve uyandığında tam 15 dakika terör estirdi bacaklarını tirmaliyo kan ter içinde kaliyo çığlık çığlığa bagiriyo sakinlestiremiyorum ve karşılıklı ağlıyoruz.
Napcagımı şaşırdım geçici olup olmadığını bilmiyorum bununla ilgili hiçbir paylaşım göremedim. Başına böyle bişey gelen var mı?
Sesten rahatsız olmasınlar diye bazen sesimi yükseltiyorum ama çocuk bu ve ben rahat olmak istiyorum. Apartmana yazı asicam yarın bununla ilgili.
yanlış anladınız ezıyet demedım..çocuk için zor bır durum.anne içinde ezıyet bır durum.kastım o değildi gerçektenArkadaşlar bu dediginizin hepsini zamanında yaptım zaten her yolu denedim olmadı benim için en uygun yöntem ve zaman bu zamandı o yüzden böyle bi yol izledim. Zamanında çok emerdi bi tek o aralarda emmesini biraktirabildim şimdi de bunu. Biraktirma seklimle ilgili bi pişmanlığım keşkem yok olmicakta çünkü yeteri kadar emzirdim her istediğinde verdim kötü muamele asla yapmadım çocuğumu anlıyorum ve her zaman onunla konuşuyorum dinliyorum. Kendini ifade edebiliyor. Bende tadı bozulacak o zaman memeyi birakicaz sonra da okula gidicez okula giden arkadaşların da artık meme emmiyor diye her defasında anlattım iki hafta boyunca . Bu krizlerin normal olduğunu biliyorum ama birinin bana bunun geçici olduğunu söylemesi lazım tek olmadığımı bilmek duymak istiyorum. Tekrar ediyorum amaç tartışma değil yaptığım şey üzerine cocuguma eziyet etmişim gibi yorum yapılmasını istemiyorum. Fikirleriniz için teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?