Tüp Bebek Merkezleri Memorial Hastanesinde Tüp Bebek Yaptıranlar

Hayirlisi olsun.gelismeleri yazarsin.

Hayırlı günler arkadaşlar
Öncelikle hamile arkadaşları tebrik ederim
Bebiş için çabalayan tedavi ile uğraşan arkadaşlarıma muvafakiyet dilerim.
Bizde problem erkek infertilitesi.
Sayı ve hareket çok çok az
Baştan beri dr lar hep tüp bebek başka alternatif yok dedi.
Ama inatla tedavi olmaya karar verip başladık.
8 aydır eşimin kullanmadığı ilaç vitamin kür kalmadı.
Sonuç sayıyı yükseltemedik....
Aralık itibari ile tüp bebeğe artık başlamaya karar verdik.
Bayadır araştırıyorum burayıda okudum ve memorial kafamda netleşti....
Sizlerden deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum.
Biz izmit ten gidicez.
Hangi şubesini ve hangi dr ları tercih etmeliyiz?
İlk görüşmeye gitmek için ne yapmamız gerekiyor?
Sadece görüşmemi oluyor yoksa muayene de olacak mı ve tahlil yapılıyor mu (spermiogram vs...)?
Şimdiden teşekkür ederim..........​

merhaba.bizdede sorun erkek infertilitesi.bende memoriale gidicem ay sonunda.tüp bebekte 2.denemem olucak ama memoriale ilk gidişim olucak.tecrübem yok ama öğrendiklerimi paylaşayım.çünkü bende izmirden gelicem oraya.memorial şişli şubesine gidicem ben.semra kahraman,güvenç bey,hale hanım vs.oradalar.adetinin ilk günü arayıp randevualmak gerekiyor.2.yada 3.günü muayene için gidiliyor testler yapılıyor.eşinede spermiogram yapıcaklarmış,en az 3 en fazla 5günlük perhizli olmalıymış.ama istersen öncesinden randevu alıp sadece görüşmede yapabilirsin.
umarımn yardımcı olabilmişimdir.ben bunların bir kısmını forumdan bir kısmınıda telefon açarak oradan öğrendim.başka sorun varsa sorabilirsin canım

semra hanım,güvenç bey ,hale hanım bazen yoğun olabiliyor bir,iki gün önceden değilde en az 1 hafta önceden randevu alırsanız daha iyi olur.birde eğer ilk defa gidecekseniz yanınızda mutlaka para olsun ön görüşme ücretsiz ama doktor muayene edeyim diyor sizde birşey diyemiyorsunuz .en az 350 tl olsun yanınızda...

Selam,

bende memorial hastanesinde augustosda tedavime basliyacagim..
Dr. Semra Kahramanda tedavi olmak istiyorum tamam olur dediler...
Iyi Dr. diye duydum sizin ne bilgileriniz var?
Bi sorum olcakti ben 25 yasindayim Kac tane embryo transfer edebiliyorlar memorial de??
Iki tane istiyorum cünkü..

Cevaplariniz icin tskler..
Allah bu hayirli kandil gününde dualarimizi kabul edip bizide cocuk sahibi eder insallah..

Semra Hn ilk muayeneden sonra devrediyor onu bilerek git tatlım.
+ ilk denemense 2 tane transfer yapılmaz yasal olarak

Not: Yasaya çok bakmıolar sağolsunlar

Benim ikinci denemem..Ozamandami 2 tane transfer etmiyorlar?
Ama ben telde. israrla bütün tedavimi semra kahramanda istedigimi söyledim tamam dediler..
Hatta ilk görüsmemizde 300tl ödememiz gerekiyor semra kahramanla görüsmek icin..
Cok kizarim ama ilk de görüp bidaha görmesem cünkü onu istedigimi belirttim..
Bitane koydurup hamile kalan varmi peki??
Tel. acip sordum kac tane embryo transfer edebilirler diye geri aricaklar beni..
Insallah 2 tane olur..

tskler..

Çok teşekkür ederim nil gerçekten yararlı oldu...
Deneyimlerini yaşadıkça paylaşırsan gerçekten sevinirim.
Maddi manevi bir aksilik olmazsa aralık ocak gibi başlamayı düşünüyoruz...

Teşekkür ederim thorbank dediğin iyi oldu her açıdan hazırlıklı olmak gerekir.
Nur hanım nasıl Nur Hanımıda çok duyuyorum.
Birde şimdiye kadar bize genetik testlerinin hiç biri yapılmadı.
Yani onlarda sorun var mı yok mu bilmiyoruz.
Ben şahsen bunların hepsinin baştan yapılmasını isterim tedbir alalım takdir Allah'ın
Biz istemeden doktorlar bu tahlilleri yaparlar mı yoksa isteyelim mi?

canım genetik testleri genelde başarısız tüp bebek sonrasında isterler ama olmazsa olmaz testler var sperm testi,kan testler,hormon testleri gibi...bu testleri doktor ister yalnız bu testler memorialde dışarıdan daha pahalıdır...kan ,hormon testlerini başka yerde yaptırabilirsin ama sperm testini illa bizde yaptır derler başka yerdekini kabul etmiyoruz diyorlar...nur hanım iyi başarılı aslında memorialdeki doktorların hepsi başarılı...zaten ekip halinde çalışıyorlar. semra hanıma gelince o zaten memorialin başındaki isim ekip başı tedavine başlayabilir ama opu veya transferde bulunamayabilir sana da seminerde yurtdışında,derler diğer doktorlarımız da çok başarılı derler sende boynunu büküp tamam dersin.... o yüzden durum böyle canım...Allah kolaylık versin....hayırlı olsun şimdiden....

Çok teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için.....
İnşallah herşey güzel olur hepimiz için.........

Son düzenleme:
Insallah dogru secimi yapmisizdir hepimiz.. Okadar merkez varki insan hangisini sececegini bilmiyor... Ben yurt disinda geliyorum geri dönüs bilet almadik sizin tedaviniz nekadar sürdü? Normal protokoll ile? Bende hersey normal..

Cevaplariniz icin tskler..

yazdıklarınızı günlerdir sabırla okuyorum.sayenizde bilmediğim çok şey öğrendim.hepinize teşekkürler.bende tüp bebek tedavisine başlamayı düşünüyorum.sanırım ekim kasım gibi olacak.önceki sayfalarda ücretin artacağını yazmış bir arkadaş.arttımı yoksa hala 1900 euromu?birde memorial erkek sorunlarında başarılıymış.bizde eşimde sorun yok.sorun bende pko var bende.acaba memoriali tercih etmemeliyimiyim bilemiyorum bu yüzden.sizin bildiğiniz pko lu olup hamile kalan varmı memorialda.yada bu konuda daha başarılı olan bi merkez biliyomusunuz?

canım protokol kısmına doktor karar veriyor kısa protokol adetin 2. günü başlıyor uzun olan 21.günü başlıyor genelde kısa protokol yaparlar zaman ise ilaçlara senin bünyenin verdiği tepkiye göre değişir genelde 20 ngün filan sürer yumurta toplanıp döllendikten sonra ilk üç gün veya 5 günlük embriyo transferi yapılır bundan sonrada geçmek bilmeyen 12 günlük bekleme süresi var Allah yardımcınız olsun inşallah güzel sonuçlanır

fiyatta bir artış yok canım memorial gelişmiş bir hastane yalnız erkek veya kadın faktöründe iyi demek bilmiyorum ne kadar doğru olur ama genel başarıları yüksek yalnız önceden tüp bebek tedavisi yaptın mı ?

slm bende 2.tedavimi nur hanımla yaptım nasıl dersen tek kelime ile o bir melek derim hem doktor hem psikolok hem bi abla idi benim için toplama işleminide transferide malesef kürtajıda ona yaptırdım 2 aylıkken kalbi durdu bebeğimin.Kısmet değilmiş ama ne yapalım tutmuş olsada devam etmedi gebeliğim ama bunu o 2 ay yaşamak bile anlatılamayacak kadar güzeldi.Kısmet olursa sene sonuna doğru yine nur hanımla tedavimi tekrarlıycam sonuç ne olursa olsun ben doktorumu buldum ve ondan şaşmam.Herkesede tavsiye ederim arkadaşlar

Kızlar ben geçen hafta perşembe günü gittim memoriale,daha önce internete giremediğim için yazamadım size,niyeyse bir eksiklik hissediyorum sormayın,sanki burası tılsımlı,okudum ya sizleri aşama aşama yazmışsınız,sonrasında da müjdeli haberleri almışsınız,bende öyle yapmalıyım gibi geliyor.
O yüzden uzun yazabilirim haberiniz olsun.
Neyse gittiğimizde doktor belirtmediğimiz için önce Nur Hanım'la görüştürdüler bizi,konuştuk uzun uzun hikayemizi öğrendi,daha sonra da muayene etti beni.Kürtajlarıma ve geçirdiğim miyom ameliyatıma rağmen rahimimin durumunun beklediğinden iyi olduğunu söyledi,içim rahatladı biraz.Daha önce yaptırmadığım bir takım testler istedi benden,sizinde dediğiniz gibi sadece sperm analizi için memorialde ısrarcı oldu,diğerlerini ben Bursa'da yaptırıp sonuçları fakslayacağım.Daha sonra Semra Hanım'la görüştük.O'nunla sadece konuştuk Nur Hanım'ın açtığı dosyamı inceledi,sorular sordu.
Ben doktorlarda şeyden nefret ediyorum,yaşadıklarımı anlattığımda 'aaaa bu da mı geldi başına,çok şanssızmışsın' halleri yok mu beni deli ediyor.
Zaten anlatmak yeterince sıkıntı verici bir de bu laflar tavırlar olunca bende ne motivasyon kalıyor ne de bebeğimin olacağına dair inanç.
O yüzden Nur Hanım ve Semra Hanım'ı ayrı sevdim,belirtmeden edemeyeceğim.Ekip olarak iyiler,tüp bebek merkezi olarak başarılılar bu açıdan içim çok rahattı zaten ama dediğim gibi benim için yaklaşımları da çok önemliydi.
Güvenç Bey'i ve Hale Hanım'ı sizlerden duymuştum ama Nur Hanım'la ilgili bir şey hatırlamıyordum hatta bir daha gittiğimde Güvenç Bey'den randevu alsammı acaba diye düşünüyordum ama eysan ayrılacağını yazmış hastaneden bilemedim şimdi.
Tedavi maliyetiyle ilgili görüştüğümüzde 2000 euro olduğunu öğrendik,eğer peşin ödenirse 1900 euro oluyormuş,raporunuz varsa da 1600 euro oluyor ilaçlar hariç.Birde pgt(embriyo kromozom analizi) daha önce embriyo başına 140 euroyken şimdi embriyo sayısı gözetmeksizin 987 euro yapmışlar ki buna çok bozuldum.Bence çok saçma benim iki embriyomda olsa 10 embriyomda olsa aynı parayı veriyormuşum.Görüşüp tekrar dönecek muhasebedeki hanım indirim konusunda,bir 500 euro lafı çıktı ağzından bakalım inşallah indirirler biraz.
Birde çalıştığım için Bura'da bir doktor önerdiler bana,tüp bebek eğitimini Memorialde yapmış,şimdi burada tüp bebek merkezi varmış,yumurta takibimi o yapacak,ben sadece reglimin 2 yada 3. günü dozların ayarlanması için,yumurta toplanması için ve en son transfer için olmak üzere 3 kez gideceğim böylece.
Bu ay sonu gibi başlıyoruz Allah nasip ederse.
İşte böyle.
Ohh yazdım rahatladım.

nushu merhaba iyiki yazmışsın.1hafta içinde bende izmirden gidicem memoriale.yazdıkların çok açıklayıcı oldu.bende kararsızım doktor konusunda.birde benim elimde hiç tahlilim yok ya hepsi eski tüp bebek merkezinde kaldı ne yapıcam bilmiyorum.böyle elimi kolumu sallayarak mı gidicem????
bu arada tedavin neden hemen başlamadı,siz mi öyle istediniz doktorlarmı öyle karar verdi?bu bekleme sürecinde doğum kontrol hapı vs.biilaç verdilermi?

birde pgt yi her hastaya yapıyorlarmıymış?

Son düzenleme:

canım eğer eski tüp bebek merkezinden alabilirsin bilgilerini tahlil ve tetkiklerini...hatta ben bana verilen ilaç dozlarını bile aldım...devlet sırrı değil ne de olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…