Tüp Bebek Merkezleri Memorial Hastanesinde Tüp Bebek Yaptıranlar

aynen
artık çekirdek ailem hariç akrabalarımaa gitmek bile istemiyorum
herkes ya hamile ya çocuklu olduklarından anlayamıyorlar durumumuzu bazıları da çok acımasızlar...
eeeee olmuyo mu daha...bak geç kalıyosunuz...yaşınız geçiyo

sanki biz bilmiyoruz bebek istemeyi sanki isteyince oluyo ne biliyim hakikaten bizi bizden başkası anlamıyo kızlar iyiki varsınız

Son düzenleme:
Selam kızlar.

Maalesef milletin ağzı torba değil büzülmüyor ama haddini aşanlarınkini büzmek gerekiyor :) Hepimiz duyuyoruz hala neyi bekliyorsunuz, yaşınız geçiyor vs. söylemlerini. Geçenlerde bir akraba gelmişti annemlere. Kadın tabi durumu bilmiyor. Çocuk mevzusu açılmasa olmaz. Başladı daha ne bekliyorsunuz, kaç yıl olmuş, sonra olmayacak o zaman göreceksiniz falan filan Annemle göz göze geldik. İçime akıttım göz yaşlarımı Tamam durumu bilmeyebilirsin ama böyle konuşma bari. Bunca zaman yoksa çocuk vardır bir şey değil mi akıl et biraz ama yok illa ahkam kesecekler.

1,5 ay sonra eltim doğum yapacak. Ah ah o zaman söylenecekleri şimdiden duyar gibiyim. Allah'tan kayınvalidemler koruyup kolluyorlar bu konuda ama akrabalar illaki açacak mevzuyu. Yok işte senden sonra evlendi de doğurdu da elini çabuk tut da bilmem ne de. Gardımı almam lazım konuyu açanlara

şimdi farkettim yazını iyiyim canım bende ctesi gidicem bakalım ne diycekler herşey normalse başlarız farklı şeyler istemezler umarım.b12 eksikliğini genetik dr u söyledi ona nasıl bakılıyo bilmiyorum,ama hemogramlar düşük çıktı:RBC:4,24 HGB12 FALAN çıktı bide estradiol 43 çıktı prolaktin de 7,23 çıktı estradiol yüksek galiba dimi?

bazı insanlar gerçektende çok acımasızlar..

benim iş arkadaşlarımın hepsinin bebekleri var hatta bazılarının 2-3 tane..

hiç bi tanesi uğraşmamış bebek için hatta 2 tanesi balayında hamile kalmışlar dediklerine göre.

ben de ozamanlar yeni evliyim ve isteyen herkesin bebeği oluyo diye düşünüyorum sürekli tabi ve istediğimizi herkese söyledim ozamanlar yani bundan 20 ay önce..
söylemez olsaydım...15 tatil giriyo var mı bebek...yaz tatili giriyo var mı bebek..1 ay geçiyo var mı bebek yaklaşık 1 yılı geçkin sordular böyle...
amannnnnnnn canım sizde çok tembelsiniz demeler başladı sonra..bi gün patladım yeter artık olunca ben sizden saklama zaten sormayın dedim o gün bu gün sormuyorlar ama hissediyorum konuşuyorlar...

onlar hiç bir gün bebek hasreti çekmemişler...bebeği çok istemek aylarca umut edip beklemek ne demek bilemezler..aynı pencereden bakamıyoruz hayata..

ne biliyim öyle işte kızlarrr

aynı şeyleri yaşaycağız desene canım bende bu kez aldım gardımı yapıştırıvereceğim lafları

eşimin akrabasının yeni bebişleri oldu 15 tatilde görmeye gideceğiz.kesin sorar konuşurlar..

benim yeğenim oldu abimin 2.bebeği onu görmeye gideceğiz..abimler biliyo durumumuzu orda rahatım

bakalım..

kesinlikle güçlü olacağna inanıyorum canım sen çok mantıklı ve akıllısın, benimde ablamın 3 ayı kaldı ben de napıcam diye düşünüyodum eşim çok kıskanıyo eniştemi belki hastaneye bile gelmez onu nasıl ikna edicem.bilmiyorum her hareketinde sanki ona laf sokuyomuş gibi geliyo.ben kimseye fazla görünmemeye çalışıcam yani yoksa ağlarım falan kimse beni toparlayamaz bi daha

Canım b12'ye sağlık ocağında da baktırabilirsin. Aile hekimine rica et.

Yahu ben gerçekten anlamıyorum. Size ne kardeşim size ne Benim çocuğum olunca onların eline ne geçecek acaba. Çocuğun olur sonra ikinci ne zaman diye başlarlar. Millet olarak çok meraklıyız. İnsanın boğazı düğümleniyor da bir şey diyemiyor yoksa çatır çatır vereceksin cevapları Dur bakalım nelerle karşılaşacağız aysunum, burada dert yanarız birbirimize
Yeğenin de hayırlı olsun canım. Rabbim hayırlı, sağlıklı bir ömür nasip etsin inş kuzuya.

canım millet bilmedigi için konusuyor su yıllar gecsede bebek istemeyenlerden zannediyorlar bizi halbuki nasıl istedigimizi bilseler
en iyisi soranlara biz istiyoruz ama olmuyor demek ben artık oyle diyorum yokmu bebek diyenlere dua edinde ins olsun diyorum :) biraz rahatladım belki acıyan gozlerle bakıyorlar ama en azından ustume gelmiyorlar

Ay kıyamam sana
Eşin neden öyle yapıyor ki eniştenin ters bir hareketi mi oldu acaba :26:
Ağlamak istersen ağla boşver, ben kesin ağlarım o yavruyu görünce

Son düzenleme:
Kızlar eşim hasta
Aradı az önce, eve geliyormuş.
Öpüyorum sizi, kendinize iyi bakın.

evet dertleri bizim bebeğimizin olması yada olmaması değil ki..millete konuşacak laf olsun işte..dediğin gibi meraklı bi milletiz dedikodu olsun laf olsun.

bebeğimiz olunca ne mi olacak bu kez de bebek yetiştirmemizi eleştirirler eminim..seninki şöyle vay benimki böyleydi

yok 2.yi yapın bak arası çok geç olmasın şöyle de böyle

bugün herkesede bi duygusallık
kızlar sabır sadece sabır allah vakti zamanı gelince nasip edecek bebeklerinizi
yaşadığınız şeyleri çok iyi anlıyorum o konuşmalar en can yakıcı şeylerdir
bazen en yakınındaki insan bile anlamaz seni bizim sorunu tek bilen eşimin ailesiydi
ama bazen kayınvalidem bile çok anlayışsız olabiliyordu bizde sorun eşimdeydi erkek annesi olark tabiyki zor birley ama bazen laf sokması beni öldürüyordu tek sonun oğlumda mı sende de vardır belki adetlerin geçikiyor falan bende bigün dayanamadım ve anne bende de sorun olsa çok mu sevineceksin yani torunun olmasa mutlumu olacaksın dedim gıkı çıkmadı bazen insanları bozmakta fayda var
ve ben yine kayınvalidemin yaptığı bir şakanın bana ve eşime çok ağır gelmesine kızarak dedaviye başladım hemen hemde paramızın hazır olmamasına rağmen allah da yüzümüze güldü çok şükür inşallah allah sizlerede nasip edecek tek dileğim duam bu kızlar
çok iyi insan kayınvalidem birbirimizi seviyoruzda ama bu konuda herkes kadar o da canımı yaktı

doktorun tabiridir oksitlenme ben kafamdan uydurmuyorum+ cananın kanaması falan yok.burda bütün topik cananı sakinleştirip hamileliğine adapte olmasına çalışırken,kendisini kötüye hazırlamak fikri çok samimi gelmedi bana...yanlış anladıysam kusura bakma ama canan durumu çok hassas zaten bi türlü ikna olmadı hamileliğine.biraz moral verirsen seviniriz...

Benim annem iki kızdan sonra başka çocuk istemedikleri için spiral taktırmış. Köyde millet başlamış konuşmaya: Falanın karısı hasta, çocuğu olmuyor diye... Annem de spirali çıkartırmış ve sırayla daha iki kızı olmuş. (iyiki de millet konuşmuş. Kardeşlerimi çok seviyorum). Düşünsenize iki çocuğu olan biri için öyle konuşulursa, bize istedikleri gibi konuşucaklar tabii.

En iyisi millete booş vermek. Yani durumu kabullenmek. Bu da bizim imtahanımız. Milletin baskısı olmasaydı bu özlem belki de bu kadar büyük olmazdı. Biz kabullenmeye, unutmaya çalışsak da insanlar buna asla izin vermez. Hep hatırlatırlar.

Biliyormusunuz sınırsız sayıda tüp bebek tedavisinin devlet tarafından karşılandığı ülkelerde (danimarka gibi) aileler ortalama 3 deneme yapıyolarmış. Nedenmi? Büyük ihtimal bizim gibi baskıya maruz kalmadıkları içindir.

Bana soranlara eşim ailenin tek erkek çocuğu, tabii elimizden gelen her şeyi yapıyoruz diye cevap veriyorum. Yoksa bu milletin ağzı susmaz. Durur durur konuşurlar. Ben zavallı gibi durmuyorsam kim bana nasıl isterse öyle baksın... Umrumda diyil.

Akasya nasıl oldun test sonuçlarnı aldın mı mesaj kutusu da dolu umarım iyisindir güzel haberlerle gelin emi

Bir keresinde bir yazı okumuşdum. Semra hanımla üç bebek sahibi olmuş bir ailenin büyük kızına başka bir çocuk sen tüp bebeksin diye alay ediyormuş. Aslında kendisi de tüp bebek de haberi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…