- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
- 213
slm kızlar geçmişi henüz okuyamadım dün memorial de randevum vardı
çok güzel geçti mustafa meyde semra hanımda daha çok açık konuştular testlerimi götürdüm sorun yok dediler
semra hanım ilaç dozumu 137.5 düşürdü embriyoları embiryoskopla takip edicez dedi
çok güler yüzlüydü içim tekrar umutla doldu mustafa beyde inşallah bu defa olucak bu kadar sıtres yapmayın dedi
o kadar çok soru sordumki adamı deli ettim usanmadan cevapladı allah razı olsun ilaçlarımıda yazdı
1 martda adet olmuş olurum ve hayırlısı ile başlicaz
canım inşallah bebişlerin sımsıkı tutunurlar annesine 12 gün çarçabuk geçsin inşallah sonrada güzel haberi ver bizekızlar 4 embriyom vardı 2tanesi dün gelişimini durdurmuş 2 tanesini de transfer edildi biri 1. kalite diğeri ona göre daha düşükmüş
hayırlısı inşallah hepimiz pozitif sonuçlar alırız
dr usg ile bakıcaktır adetin 3. günü kist gibi bişi yoksa etkilemez bence hayırlı olsun tedavinKızlar ben ayın 31 ınde adet olmam gerekıyordu olmadım hıc böle olmazdı betehcg bakıdı gebelık yok mus.bu ay tedavıye baslıyacaktık burda doktora gıttım stresden dedı.tarlusal verdi.ilaç bittkden 6gun sonra yanı bugun oldum adet olacagıma hıc bu kadar sevınecegım aklıma gelmezdi.17 gun adetım gecıktıgı ıcın tup bebegı olumsuz etkıler mı
eyşegülcüm hayırlı olsun bebeyin kaçıncı denemenmerhaba! seninle aynı kaderi paylaşıyoruz arkadaşım. benimde 4 embriyom vardı 4. günde dahil hepsi 1. kaliteydi. 5. gün 2 sinin gelişimi durmuş. 2 si transfer edildi. biri 1. kalite diğeride ona yakın kalitede dediler. banada pazartesi transfer yapıldı. ikimiz içinde hayırlısı olsun.
bence 4 haftalık oluyor yani bir aylık çünkü adet olduğun tarihden itibaren sayıyorlar test yaptığın zamanda 2 gül kalmış oluyor adetine ve böylelikle 1 aylık hamile olmuş oluyorsun gebe kızlar daha iyi bilir ama ben öyle biliyorumArkadaşlar transferden sonra tutarsa adet tarihinden itibaren kaç haftalık sayılıyo 2 falanmı yada önceki adet tarihinden itibaren yani bi aylıkmı?
evet korka korka gittim hastaneye ama bişi yokmuş sadece tekrar dosyayı değerlendirmişler ve semra hanım yeni bir görüşme istemişÇok sevindim çakırım. Hadi hayırlısıBak gördün mü korkuyordun ama bir sorun yokmuş çok şükür
evet korka korka gittim hastaneye ama bişi yokmuş sadece tekrar dosyayı değerlendirmişler ve semra hanım yeni bir görüşme istemiş
ben semra hanı hocam şansım nekadar dedim oda dediki yaşın çok küçük bu nedenle bizim için çok avantajlı bir hastasın
ne sorunun olursa biz bunu burda halletmeye çalışırız ama umutsuz olursan ona ilacımız yok sende umit etmeye devam etki bu işin üstesinden hepberaber gelelim
ay o anda semra hanıma sarılıp öpesim geldiçok mutlu oldum öyle deyince
evet korka korka gittim hastaneye ama bişi yokmuş sadece tekrar dosyayı değerlendirmişler ve semra hanım yeni bir görüşme istemiş
ben semra hanı hocam şansım nekadar dedim oda dediki yaşın çok küçük bu nedenle bizim için çok avantajlı bir hastasın
ne sorunun olursa biz bunu burda halletmeye çalışırız ama umutsuz olursan ona ilacımız yok sende umit etmeye devam etki bu işin üstesinden hepberaber gelelim
ay o anda semra hanıma sarılıp öpesim geldiçok mutlu oldum öyle deyince
Başarı şansını ne kadar artırdığı bir az tartışılır bir konu, çünki bazı doktorlar bunun embrioya zarar vere bileceyi görüşündeler (tabii embrionun kabuğu çok fazla kalın olunca delmek gereke bilir, yalnız her hastada değil). Bildiğim kadarıyla Memorialda da yapılıyor. Yalnız bu teknikler yardımcı yöntemler, pek fazla başarı artırmıyor malesef. Ben başka bir hastanede tedavi görüyorum (yine de sizleri takip ediyorum:) ), orda bana sormadan yapmışlardı (resimlerine bakınca gördüm) ve hiç bir ek ücret talep etmediler, rahim yaralamaya da. Tabii her hastane farklıdır.
bu yazıyı memorialın sitesinden kopyaladım.
Yardımlı yuvalama ( assisted hatching / aha) kimlere ve nasıl uygulanır?
Assisted hatching (AHA) :Embriyonun rahim duvarına tutunmasını kolaylaştırmak için, etrafını saran zarın inceltilmesi ya da açıklık oluşturulması işlemidir.35 yaş ve üzerindeki olgulardan elde edilen embriyolara, embriyoyu saran zarın kalın olduğu durumlarda,yavaş bölünen embriyolara,daha önceki denemelerinde iyi kalitede embriyo transferine rağmen gebelik elde edilememiş olgulara,FSH hormonu sınırda ya da yüksek olan olgulara (12 mIU/ml ve üzeri),embriyo biyopsisi yapılacak embriyolara,dondurma-çözme sonrası elde edilmiş embriyolara AHA uygulanır.AHA kimyasal,mekanik ya da lazer yöntemiyle yapılabilir.Bu işlemin özellikle kalın zarla çevrili ve yavaş gelişen embriyolarda,embriyo ile rahim duvarı arasındaki uyumu sağladığı ve tutunmayı arttırdığı düşünülmektedir.
kızlar amh degerinin normali kaç olması lazım kaçtan sonrası tehlikeli acaba testin adı amh olarak mı çıkıyo sonucta baska adı varmı acaba
çok güzel geçti mustafa meyde semra hanımda daha çok açık konuştular testlerimi götürdüm sorun yok dediler
semra hanım ilaç dozumu 137.5 düşürdü embriyoları embiryoskopla takip edicez dedi
çok güler yüzlüydü içim tekrar umutla doldu mustafa beyde inşallah bu defa olucak bu kadar sıtres yapmayın dedi
o kadar çok soru sordumki adamı deli ettim usanmadan cevapladı allah razı olsun ilaçlarımıda yazdı
mikrocum şuanda merkezdesindir allah yardımcın olsun canım inşallah herşey yolundadır dualarım seninle
Zambak canım inş bırakmayacak kuzucukların seni
Mikrom şu an işlemdesindir. Allah yar ve yardımcın olsun...
canım inşallah bebişlerin sımsıkı tutunurlar annesine 12 gün çarçabuk geçsin inşallah sonrada güzel haberi ver bize
dr usg ile bakıcaktır adetin 3. günü kist gibi bişi yoksa etkilemez bence hayırlı olsun tedavin
eyşegülcüm hayırlı olsun bebeyin kaçıncı denemen
bence 4 haftalık oluyor yani bir aylık çünkü adet olduğun tarihden itibaren sayıyorlar test yaptığın zamanda 2 gül kalmış oluyor adetine ve böylelikle 1 aylık hamile olmuş oluyorsun gebe kızlar daha iyi bilir ama ben öyle biliyorum
akasyam tekrar tedviye başlaman çoook güzel allah öyle bir güzellik versinki bu acını unutasın inşallah
mikrom allah yar ve yardımcın olsun inşallah melekler seni daha bekletmez
incim sen nasılsın hastaymışsın geçmiş olsun canım
bende seni bekliyodum mikro ohh ohh maşallah güzel haberle başladı inş. sonuda böyle güzel olucak peki bundan sonra ne yapıyosunuz ne zaman başlıyorsunuz ya kızlar ben sizden çok heyecanlandım :))
ahh canım sen gel birde bana sor sanki ilk defa yaptırıyorum tüp bebek.gece saat 3 te eşimi kaldırmışım hadi kalk gidiyoruz diyetamam sen yat gideriz demiş kendime gülüyorum şimdi.haftaya çarşamba yada perşembe adet olurum canım ozaman başlıyoruz dua edinn noluurrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?