Meryem 84 öncelıkle gecmıs olsun ..
Benım de sol tupumde sıvı bırıkmesı var denmıstı tüpün yapısı bozulmuş demişlerdi (hsg fılmıne gore semra hoca dedi)
tupun bırını alacagız sonra tup bebek dedı
en amelıyat olmaya kararımı verıp hastaneye yattım amelıyatımı oldum uyandım
ve sürpriz
tüpün alınmasına gerek gormedık sıvı bırıkmesı yokmus yogun dereceede yapısıklık vardı onları temızledık dedıler
(endometrıozıs hastasıyım daha once bır defa daha kıst aldırmıstım)
yanı asıl olay laporoskopıde bellı oluyor bazen hsg de yanıltıcı olabılıyor
tupun alınması" gerekıyorsa" alıyolar kendını semra hanıma gözün kapalı teslım edebılırsın canım
Meryemcim ben 2011 yılnda laparoskopi oldum rahim filmimde tıkanıklık çıktığı için.laparoskopide sadece bakılıp çıkıldı.bir sıvı birikmesi olsaydı alırlardıki bu durum bizim işimizi kolaylaştırır.ondan sonra 2 tane deneme oldu fakat negatif.3. öncesinde tekrar rahim filmi istendi birtanesi açılmıştı.sıvı görünmüyordu.fakat nur hanım banada uyarıda bulundu.bak buda olmazsa tüpten şüphelenir o zaman laparoskopi yaparız dedi.yani ben daha önce laparoskopi olmama ragmen yine olma ihtimalim var. Artık karnım delik deşik oldu.ben ilkinide hiç düşünmeden yaptırdım çünkü yaptırmazsan tutmuyo eğer bu senin için daha elzem bir durumsa yaptırmalısın tabi fazlada kendini yıpratma çünkü laparoskopi kolay bir işlem 1-2 dikiş oluyo okadar.semra hanım da bu işte çok iyi.birde yücel bey var o bürüksel tüp bebekte istersen onlada görüş ama oda yine memorialde yapıyormuş bu işlemi kendi yeri uyğun değil demekki.
mucizem bende 3. ve 4. denemmi orda yaptım ve hiç semra hanımla konuşma şansım olmadıbizim sorun eşimde sperm sayısı bir milyonun altında hareketsizlik morfolojide sıfır.bizimde ilk denemede embriyolarımız orta kalite oluştu.gelişimleri yavaştı.bölünmeleride kötüydü eşit bölünmemiş.sonuçta tutmadı.şimdi 2.denemeye hazırlanıyorum uzun protokol uygulayacaklar banada.ben hiç semra hanımla görüşmedim hep nur hanımla görüştüm.ben iki kere doğal yoldan hamile kaldım ama tutunmadı düştü kimyasal gebelik oldu.
allah razı olsun bilgilerini paylaştığın içinAslında ben hep buralardayım. Faydalı ola bileceğini düşündüğümde yazarım,her zaman değil. Arkadaş doktor sorunca bir qarip oldum. Yine de hepinize teşekkürler kalbiniz açık olduğu için.
Allah yardımcın olsun. 19 yaşında tüp denemesi..... Yaşıtların makyaj, koca, giyim derdindeyken.... bilinçli davranmışsınız. Allahdan dilerim bu sefer bebeğini kucağına alırsın.
ben istanbuldayım 1 martda adet olmuş olur ve iğnelere başlarımcanım inşallah tanışırız ama ben her geçen gün mart umudum azalıyor çünkü daha regl olmadım ocak biticek nerdeyse
sen istanbuldamısın canım
hoşgeldin incim evet sessiz kimsecikler yok benim ve ziyaretçilerin dışındaSelam kızlar
Bugün ne kadar sessiz burası :26:
hoşgeldin incim evet sessiz kimsecikler yok benim ve ziyaretçilerin dışında
inan heyecandan çok korko var endişe var cesaretsizlik var var da varHoşbulduk canım
Heyecan var mı az kaldı :)
inan heyecandan çok korko var endişe var cesaretsizlik var var da var
mucizem bende 3. ve 4. denemmi orda yaptım ve hiç semra hanımla konuşma şansım olmadı
bu denemde artık mustafa bey yalnış bir karar vermemk için yalnış derken dosyamız zaten semra hanıma gidiyor biz çok tedirgin olunca atrık 5. deneme neden olmuyor
diye biz mırıldanınca mustafa bey semra hanımla iki kez görüştürdü bizi mustafa beyde çok iyi bir dr işinin ehli ama bizi semra hanımla görüştürerek içimizi rahatlatmış oldu
benim eşimdede morfoloji %3 ama dr biz imsi yaparken 1. kalitedeki spermleri seçtik diyor
allah razı olsun bilgilerini paylaştığın için
evet ben 19 yaşında üp yaptım ama şimdi çooook pişmanım
çok acele ettik diye ama olmuşa ölmüşe çare yok malesef
ben istanbuldayım 1 martda adet olmuş olur ve iğnelere başlarım
benimde geç gelsin diye dua ediyorum kayın validemler martda gidecekler
onlar gidene kadar tırasfer olmamasına oğralıyoruz ama benim adetim 4-5 gün önce gelip beni zor durumda bırakmassa
şimdilik tarihimiz böyle senin normalde düzensizlikmi var yoksa
kürtaj olduğundan dolayımı geç gelebilir
kızlar 4 embriyom vardı 2tanesi dün gelişimini durdurmuş 2 tanesini de transfer edildi biri 1. kalite diğeri ona göre daha düşükmüş
hayırlısı inşallah hepimiz pozitif sonuçlar alırız
Selam kızlar
Bugün ne kadar sessiz burası :26:
inan heyecandan çok korko var endişe var cesaretsizlik var var da var
fena halde moralim bozuk. hem iki gundur hastalıktan yatak döşek yatıyorum, hemde face de hesabının heklendiğini düşündüğüm ama emın olmadığım eski bi arkadaştan bu aralar surekli anlamsız hakaret mesajları alıyorum. kızın kafası cemaat işleri ile bayağ bi karışmış herhalde, örtulu gördüğüne saldırıyoo. amannnn neyse.. ANNEMİ İSTİYORUMMM :2:
selam canım naber evet çok sessiz kalmış
al benden de o kadar canım
ya kızlar kafamı karıştıran bir durum var.dün ben pgt den bahsettiğimde nur hanım gerek yok boşuna mıncıklamaya falan dedi.ama daha önce yapabiliriz demişti ki artık hangi doktoru gördüysem zaten hepsi pgt yapılmalı demişti.şimdi embryoskop yapılacak onun sonrasında da ben açıkçası pgt de istiyorum .bu benim son şansım artık ciddi anlamda çok yorgunum.sizce reddederlermi.çünkü daha önceki düşüklerde sağlıksızdır bebek ondan düşmüştür demişlerdi embryoskop bölünmesini gelişmesini falan izliyo ama pgt bütün kromozomlara bakılıyor.cgh yöntemiyle en sağlıklı embryo seçiliyor.bazen annede babada sorun olmasa bile embryoda olabiliyormuş siz n dersiniz 8 olucak yani bu olmazsa bir dahakinde yaptırırım deme lüksüm yok değilmi yani cevapppppp
fena halde moralim bozuk. hem iki gundur hastalıktan yatak döşek yatıyorum, hemde face de hesabının heklendiğini düşündüğüm ama emın olmadığım eski bi arkadaştan bu aralar surekli anlamsız hakaret mesajları alıyorum. kızın kafası cemaat işleri ile bayağ bi karışmış herhalde, örtulu gördüğüne saldırıyoo. amannnn neyse.. ANNEMİ İSTİYORUMMM :2:
Canim oncelikle cok gecmis olsun. Ama ben hala kabullenemiyorum ve sanirsam da laparoskopi olmiycagim yani simdilik olmayi dusunmuyorum. Belki bir deneme daha yaparim ondan sonra olmadi laparoskopi olurum benim rezervim de cok az. Ameliyatla daha da azalirsa. Ay ay ne bileyim cok zor karar vermek. Belki tupler ise yaramiyor ama gene de var olduklarini bilmek umut veriyor insana her nekadar sonuc degismesede.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?