Tüp Bebek Merkezleri Memorial Hastanesinde Tüp Bebek Yaptıranlar

slm kızlar yine geçmişe bakamadım zeynep kamilede testlerimi aldım ama malesef sorun varmış
çook da üzüldüm
MTHFR C677T homozigot (mutant) yazıyor genetik bölümündeki dr
tutunmamalar bu nedenle olabilir bu bir gen eksikliği bu eksikliği gidermek için tedaviden 2 ay önce vitaminlere vaşlaman gerekiyor
daha sonrasında ise sulandırıcı iğnelere başlaman gerekiyor dedi
işte durum bu her zamanki gibi evde yemek yok ve ben yemek yapmaya gidiyorum ama cevaplarınızı bekliyorum aciiil hemde çok merak ettim benim gibi olan varmı

Yanlış anlamadıysam anne ve bebeyin kayb edeceği hiç bir şey yok. Sanki çope atacağımız eşyamızla birilerinin hayat bulması gibi bir şey. Bence çoğu insan bu konudan habersiz. Keşke hastaneler kendileri bağış yapmak için annelere teklifte bulunsalar...

aslında ücreti biraz daha az olsa btün aileler bundan faydalanır allah nasip ederse bende o günleri görürsem bağışlamak isterim hatta bir ara kafaya takmıştım yumurtalar fazla olunca onlarıda bağışlasam mı acaba diye ama sonra dinen uygunmudur bilmediğim için vazgeçtim allah kimseyi çaresiz hastalıklarla uğraştırmasın inşallah

:) yakında olurum canım belirtiler başladı bu hafta sonuda doğru olurum heralde, şimdi ben adet olunca hemen randevu alayım dimi nur hanım müsait olmuyo çünkü onu ayarlıyorlarmı

Canım adet olduğun gün hemen ara. Tedaviye başlayacağını söyleyince doktorun programını ayarlıyorlar.

Cakırım iyi ki yaptırmışsın. Bende de var ama heterezigot benimki. Bu sonucunu lütfen doktoruna bildir hemen.

çakır hem üzüldüm hem sevindim çünkü sebebin belli olmuş ve anladığım kadarıyla ilaçlarla bunu giderebileceksiniz bizim doktorda bu testleri yaptırdığında korkma bunlarla bir sorun olursa önlemini alıyoruz sağlıklı bebekler doğuyor demişti inşallah seninde bu şekilde olur kuzum doktoruna bilgi verdin mi

Kordon Kanı Hangi Hastalıklar İçin Kullanılır?
Çocukluk çağı lösemi ve lenfomaları
Thalessemi (Akdeniz anemisi)
Aplastik anemiler (kemik iliğinde hücre üretiminin olmaması)
Orak hücreli anemi (Sickle cell anemi)
Amegakaryositik trombositopeni
Nöroblastoma
Tip I Diyabet (Dosya için tıklayınız.)
Serebral Palsi (Dosya için tıklayınız.)

Toplanan Kordon Kanının Miktarı Ne Kadar Olmalıdır?
Toplanan kordon kanının en az 60 mililitre olması gereklidir.

Doğum Şekli Kordon Kanı Alımını Etkiler mi?
Hem normal doğumlarda hem de sezaryen doğumlarda toplama işlemi uygulanabilir.

Kordon Kanı Ne Kadar Süreyle Saklanabilir?
Kordon kanı bugünkü veriler ışığında 15 yıla kadar sağlıklı olarak saklanabilmektedir. 05/07/2005 tarihli ve 25866 sayılı Resmi Gazete’de belirtildiği üzere, 12 yıllık bir saklama süresi sonunda, başka bir gerekçeyle saklanmasına devam edilmesi için başvurulmazsa, kordon kanı ihtiyaç duyan başka hastaların kullanımına açık olacaktır.

tüm bunların yanında maliyeti sebebi ile kordon kanını saklatamyıcak aileler HİÇ BİR ÜCRET ÖDEMEDEN,merkezler sadece telefon edip bağışçı olmak istediklerini söyliyerek, ÜCRETSİZ İLİK BAĞIŞINDA BULUNABİLİRLER.(size gönderilecek bir kiti doğum sırasında doktorunuza vererek kordon kanını merkezen aldırıyorlar zaten.)
Belki maliyeti sebebi ile çok isteseniz bile bu işlemi yapamıyacak olabilirsiniz fakat ÜCRETSİZ bağışçı olarak belki başka bi annenin umudu olacaksınız...ve dilerim o evlatların ve o ailelerin duaları sayesinde bizim evlatlarımızı rabbimiz her türlü hastalık ve beladan koruyacak.Bu cümleleri bu hastalığa yakalanmayan evlatların anneleri ve bu umutsuzluğu yaşamammış anneler,anne adayları olarak çok daha iyi anlamalıyız.çünkü o durumda ki arkadaşlarımız inanın bu konuları bu kadar izah edemiyor bize.Biz nasıl evlat hasreti ile yanarken aldığımız hamile haberlerini taşımakta zorlanıyor ve paylaşmak istemiyorsak onun gibi bişey.LÜTFEN BİZ BURDAN ELİMİZDEN GELENİ YAPALIM...

çok geçmiş olsN ÇAKIR AYNI SORUN BENDEDE ÇIKTI CANIM AMA NUR HANIM ÖNEMSEMEDİ İĞNE YAPICAKSIN YUMURTA TOPLAMADAN SONRA DEDİ.SEN ŞİMDİDEN FOLİK ASİTE MUTLAKA BAŞLA, BUARADA MALATYANIN NERESİNDENSİN?

benimm dr kalsa gerek yoktu bu testlere ben isteyince verdi ve yaptım iyikide yapmışım
dr aradım 5 dakika sonra size dönücem dedi 5 saat geçti ve hala dönmedi bende hastaneyi aradım ve pazartesi için randevu aldım
dentur eşimde aynı şeyi söyledi an azından artık ne ile savaştığımızı bilicez dedi
bu nedenle özelme çaresi falanda varmış dedi zaten pazartesi randevum var bakalım ne diyecek
incim peki seninki tam olarak ne oluyor

ya nur hanım önemsememişse mustafa bey hiç önemsemez ben ben merkezindenim canım ama 3 yaşında iken malatyadan göç etmişiz

Çok şükür çözümü var. Canını sıkma. Randevu almakla iyi yapmışsın, yüz yüze daha iyi olur görüşmek.
Ben homosistein değerime göre ya iğne ya folik asit kullanacağım. Aslında bu pıhtılaşma konuları önemli. Ömür boyu folik asit kullanmak gerekiyor.

Happy canım sende de mi homozigot var?
Ben bu homozigotla heterizogotu karıştırıyorum her seferinde :) Mikro yazmıştı bir ara. Biri daha ağır biri daha hafif.

ya nur hanım önemsememişse mustafa bey hiç önemsemez ben ben merkezindenim canım ama 3 yaşında iken malatyadan göç etmişiz

nur hanım bendede var dedi iğne ile hallederiz dedi bende kafama çok taktım hastaneden bir çıkışım vardı nerdeyse üzüntüden bayılcaktım ama baktimki herkes de var bu sorun ve çözümüde var artık alıştım sende takılma buna iyiki de yaptırmışsın bu testleri ,benimde eşim malatya merkez hemşehriyiz yani:)

eşin haklı çakır sebebsiz olmasındansa bir sebeb her zaman daha iyidir verdiğim linkide okudum folik asit kullanarak bile aşmışlar iğnleri varmış rabbim dermansız dert vermesin inşallah bu sefer olucak tatlım randevu almanda iyi olmuş benimkilerde bir çıksaydı bende bir rahatlasaydım

benimde kafama takılan bu iğneleri doğuma kadar kullanırsak bebğe zarar vermezmi bide bize o zaman normal doğum yapamayız yada sezaryanmı yapamayız çünkü kan kaybı olayı var yani durduramayabilirler sanırım biz normal yapamayız diye düşünüydrum

semra bence iste dosyanı denemekte fayda var ben randevu konusunda hiç sıkıntı çekmedim canım 1-2 gün öncesinden alıyorum ama sen nur hanım gibi yoğun hastası olan bir doktora gidiyorsan erkenden al randevunu

Canım doğumdan 2 hafta önce falan kesiliyor bu iğneler. Normal doğum sezeryan kısmını bilmiyorum :26:
30 küsür hafta iğne
Allah yardımcımız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…