- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
- 213
çakır44,
yanlış anlamadıysam sende pıhtılaşma çıkmış değil mi??
peki hiç hamile kalamadın mı?
ben de 2 yıldır istememe rağmen hiç hamile kalmadım
acaba bende de mi öyle bişey var ki diye korkuyorum.
ama topiklere bakınca pıhtılaşma olanların çoğu hamile kalabiliyor ama sonradan düşük yaşıyorlar.
teşekkür ederim cevap içinMerhaba karanfilce,
Pıhtılaşma genellikle düşüğe sebep oluyor ama doktorun dediğine göre tutunmama nedeni de olabiliyormuş.
Rahim filmi, spermiyogram, kromozom ve pıhtılaşma tahlilleri, bağışıklık testlerini yaptırmanızı öneririm.
teşekkür ederim cevap için
rahim filmi ve spermiyogram tamam.
bağışıklığı ilk defa duydum.
peki kromozom, pıhtılaşma, ve bağışık testlerini özel hastaneler yapar mı medicana filan??
yoksa sadece fakülte hastanleri ya da genetikon gibi yerler mi yapıyor?
Akasyam yarın kaçta randevun?
İncim randevum yarın 11.30 'da canım. Bu arada ağrıların varmış. İhmal etme. Bence erkenden git baktır.
Kızlar şimdi baktım da benimki de homozigotmuş. Dedim ya hep karıştırıyorum diye :)
Benimki A1298C homozigot
qingdao görmedin mi beni
Rica ederim. Kromozom analizi ve pıhtılaşma testlerini özel hastaneler yapar ama genetik birimleri olması lazım, genetik bölümde yapılıyor. Özelde fiyatlar biraz tuzlu, devlet hastanesinde bedava, sonuç ortalama 3 haftada çıkıyor, özelde daha çabuk. Bağışıklık testlerini de kadın doğumda yaptırabilirsin.
İstersen testlerin isimlerini yazayım.
Genetik bir az derin bir konu. Umarım özetle açıklaya bilirim.
Mutasyon gene sahip birisinin heteroziqot (hetero-farklı demektir) olması daha iyiir. Çünki bir tane sağlam bir tane de mutant gene sahip demektir. homoziqot olmak bir az daha ciddi. Çünki homoziqot (homo-aynı demektir) mutant gene sahip olmak demek, aynı hasta genden 2 tane var demektir.
Taşıyıcı gene sahip olan her kes heteroziqot oluyor. Amma hastalıklı birisi hastalığın türüne bağlı olarak homoziqot ve ya heteroziqot ola biliyor.
Umarım az da olsa aydınlata bilmişimdir.
canım simdi gordum kusura bakma bilg acık ben mutfaga gidip geliyordum okuyamadım şimdi eşim geldi yemek yiyelim gelecegim bu arada cakırcım bendede aynısı homozigot ama cok onemli degil demişti genetikteki doktor folbiol ve birkaç ilac verdi gelince yazarım
Sümeyye sağol canım.
Homozigot kalıtsalmış, heterozigot herkeste çıkabilirmiş, taşıyıcı olunuyormuş sadece.
Evet öyle. Sadece bazı hastalıklar var ki, heteroziqot olsa bile hasta olunuyor. Bizim Akasyanın hastalığı gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?