Tüp Bebek Merkezleri Memorial Hastanesinde Tüp Bebek Yaptıranlar

Bugün çenem açıldı
Özlemişim sizi
Ama şimdi biraz işlere bakınayım Hepinizi öpüyorum

Kızlar bir kaç gündür rahim bölgesinde inanılmaz bir ağrı var. Acaba kontrole bir ay önce mi gitsem? Doktor tedavi için erken der mi, ondan da korkuyorum Bakayım ağrı devam ederse giderim belki.

çakır44,
yanlış anlamadıysam sende pıhtılaşma çıkmış değil mi??

peki hiç hamile kalamadın mı?

ben de 2 yıldır istememe rağmen hiç hamile kalmadım
acaba bende de mi öyle bişey var ki diye korkuyorum.
ama topiklere bakınca pıhtılaşma olanların çoğu hamile kalabiliyor ama sonradan düşük yaşıyorlar.

Merhaba karanfilce,
Pıhtılaşma genellikle düşüğe sebep oluyor ama doktorun dediğine göre tutunmama nedeni de olabiliyormuş.
Rahim filmi, spermiyogram, kromozom ve pıhtılaşma tahlilleri, bağışıklık testlerini yaptırmanızı öneririm.

teşekkür ederim cevap için
rahim filmi ve spermiyogram tamam.
bağışıklığı ilk defa duydum.
peki kromozom, pıhtılaşma, ve bağışık testlerini özel hastaneler yapar mı medicana filan??
yoksa sadece fakülte hastanleri ya da genetikon gibi yerler mi yapıyor?

Rica ederim. Kromozom analizi ve pıhtılaşma testlerini özel hastaneler yapar ama genetik birimleri olması lazım, genetik bölümde yapılıyor. Özelde fiyatlar biraz tuzlu, devlet hastanesinde bedava, sonuç ortalama 3 haftada çıkıyor, özelde daha çabuk. Bağışıklık testlerini de kadın doğumda yaptırabilirsin.
İstersen testlerin isimlerini yazayım.

Kızlar şimdi baktım da benimki de homozigotmuş. Dedim ya hep karıştırıyorum diye :)
Benimki A1298C homozigot

Kızlar şimdi baktım da benimki de homozigotmuş. Dedim ya hep karıştırıyorum diye :)
Benimki A1298C homozigot

Genetik bir az derin bir konu. Umarım özetle açıklaya bilirim.

Mutasyon gene sahip birisinin heteroziqot (hetero-farklı demektir) olması daha iyiir. Çünki bir tane sağlam bir tane de mutant gene sahip demektir. homoziqot olmak bir az daha ciddi. Çünki homoziqot (homo-aynı demektir) mutant gene sahip olmak demek, aynı hasta genden 2 tane var demektir.

Taşıyıcı gene sahip olan her kes heteroziqot oluyor. Amma hastalıklı birisi hastalığın türüne bağlı olarak homoziqot ve ya heteroziqot ola biliyor.

Umarım az da olsa aydınlata bilmişimdir.

evet isterimm

Sümeyye sağol canım.
Homozigot kalıtsalmış, heterozigot herkeste çıkabilirmiş, taşıyıcı olunuyormuş sadece.

Estağfirullah canım ne kusuru
Afiyet olsun

Ya ben bu doktoru anlamadım. Çakıra önemli demiş, bize önemli değil demiş
Nur Hanım da sorun etme, homosistein sorunluysa iğne kullanacağız sadece demişti.

Sümeyye sağol canım.
Homozigot kalıtsalmış, heterozigot herkeste çıkabilirmiş, taşıyıcı olunuyormuş sadece.

Evet öyle. Sadece bazı hastalıklar var ki, heteroziqot olsa bile hasta olunuyor. Bizim Akasyanın hastalığı gibi.

Son düzenleme:
İşte meşhur tahlillerimiz

Homosistein
Antikardiolipin IgG
Antikardiolipin IgM
Lupus antikoagülan
Protein C aktivitesi
Protein S aktivitesi
Antitrombin III aktivitesi

Bunların bir kısmı bağışıklık bir kısmı pıhtılaşma ile ilgili. Kadın doğumda yapılıyor.

Trombofili paneli;
Factor II
Factor V Leiden Mutasyonu
MTHFR A1298C
MTHFR C677T
PAI-1 4G/5G Poliforfizmi

Bunlar pıhtılaşma testleri, genetikte yapılıyor. Bir de preferik kanda kromozom analizi var. Hem sana hem eşine yapılması gerekiyor. Bu da genetikte bakılıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…