Tüp Bebek Merkezleri Memorial Hastanesinde Tüp Bebek Yaptıranlar

Tahlil dosyamı karıştırırken embriyocağızımın fotoğrafını gördüm, bir tuhaf oldum yine

cakırcım aynısı bendede var genetik testimin sadece bu bolumunde homozigot cıktı ve ilk ogrendigimde sanki basımdan asagı kaynar sular dokuldu ama zeynep kamildeki genetik doktorunun yanına girince konusunca cok onemli olmadıgını ogrendim tabiki burdaki arkadaslarda rahatlattı bana dediki bu cok onemli degil ama belki buda hamile kalamamama engel olabilirmiş folic plus verdi b12 verdi ve cinko ilacı verdi bunları kullan dedi ben hani bitkiselden vs bide ben ne yesem faydası olur diye sordum oda hurma ye dedi oyle işte ama ben hala diger testleri yaptırmadım sana nur hanım mı onemli dedi

arkadaslar bu homozigotluk hatırladıgım kadarı ile cocugumdada bu hastalık mutlaka olacak cunku bende kesin var ben homozigotumya heterozigot olsaydım cocugumda olmama ihtimali vardı

kimsecikler kalmamıs

Nasıl yani Embriyonun tutunmasını engeller miymiş?

Ay kızlar çatlayacağım. Biri şu homozigotun nelere sebep olabileceğini anlatabilir mi?

inci canım bu PAI-1 4G/5G Poliforfizmi bende yapılmamıs neden acaba diger 4 genetik testim yapıldı tekrar yaptırmam gerekir mi acaba bide benimde PGT yaptırmama gerek yok demi

inci canım bu PAI-1 4G/5G Poliforfizmi bende yapılmamıs neden acaba diger 4 genetik testim yapıldı tekrar yaptırmam gerekir mi acaba bide benimde PGT yaptırmama gerek yok demi

Benim sonuç kağıdımda da yazmıyor bu canım. Soracağım doktora.
Pıhtılaşma için soruyorsan pgt'ye gerek yok.

Demin de dediğim gibi hastalıktan asılı olarak durum değişir. Eğer hastalıklı gen baskın (yani dominant) gense homoziqot gene sahip birisinin çocuğu mutlaka hasta olur. Yok hastalıklı gen gizli gense ( yani resessiv ) anne ve ya babadan yalnız biri hastalıklı gene sahipse homoziqot olsa bile çocuk sağlam, amma taşıyıcı olur. Gizli genin ortaya çıkması için mutlaka hem anne hem baba o geni taşımalıdır.

Bazı hastalıklar var ki, homoziqot olduğunda daha şiddetli seyr eder, heteroziqot olunca bir az daha hafif etkisini gösterir.

Yani gerçekten genetik zor bir konu. O kadar da ilginç.

canım embriyo olarak konusmadık benim normal yoldan hemile kalamamama engel olabilr demişti normalde benim heray yumurta olur catlar ona binaen soyledi galiba birde ben bu test icin demiyorum genelde biz cocuklarımıza genlerimizden veriyoruz ya bir anneden bir babadan alıyor ben kesin hasta oldugum icin yani homozigot cocuguma kesin bu hastalık gecicek ama homozigot mu heterozigot mu olur bilmiyorum babasına baglı mesela diyelimki benim AA tam hasta geni var eşimde Aa olsun cocugum AA ,Aa,AA,Aa olabilme ihtimali var yani kesinlikle bu hastalık oluyor onda inş karıstırmamısımdır cunku ben mutlaka hastalık veriyorum cocuguma dogru bir tabir kullanmamıs olabilirim kusura bakmayın

Verdiğin bilgi için teşekkür ederim canım.Bu bilgiyi eşimlede paylaşacağım.Ben saklattırmayı çok istiyorum.Ama olurda saklattıramazsak mutlaka bağış yapmak isterim.Belki bir ailenin bizim sayemizde yüzü güler.

merhaba kızlar herkese iyi akşamlarrrrrrrrrrrr..
iyisinizdir inşallah..geçmiş çok birikmiş okuyamadım

çok saolun kızlar içimi rahatlattınız ama yinede endişelerim var

Kızlar bir kaç gündür rahim bölgesinde inanılmaz bir ağrı var. Acaba kontrole bir ay önce mi gitsem? Doktor tedavi için erken der mi, ondan da korkuyorum Bakayım ağrı devam ederse giderim belki.
bence ağrı devam ederse dr git

karanfilce ben hiç hamile kalamadım canım 5. denemm olduğu için bu testler yaptırdım ve pıhtılaşma varmış bende
yapayım kafam rahat etsin diyodum ama pıhtılaşmanın bende çıkacağı hiç aklıma bile gelmemişti bence dr konuş ve yaptır devlet hastanelerinde ücretsiz
sormak istediğin bişi olursa bana özel mj at cevaplarım canım

Kızlar şimdi baktım da benimki de homozigotmuş. Dedim ya hep karıştırıyorum diye :)
Benimki A1298C homozigot

sümeyye vallahi bişi anlamadım

Tahlil dosyamı karıştırırken embriyocağızımın fotoğrafını gördüm, bir tuhaf oldum yine
bende görünce aynı oluyorm o zaman tutunsaydınız şimdi koca bebek olacaktınız diyom gıcıklar

yaa yani bende bu var şimdi çocuğumdadamı olacak ya ben anlamadım bana tıp dili ile yazma bende bu hastalık olduğu için çocuğumda aolacakmı olmayacakmı

Nasıl yani Embriyonun tutunmasını engeller miymiş?
evet incim bu gün dr durumu anlattık işte ben dedim 4 tüp yaptım tutmadı falan bundan dolayı olabilirmi %100 bundan diyemem
ama buda büyük bir faktör olabilir sonuçta burda eksik bir genden bahsediyoruz dedi ve bunu eksikliğin giderilmesi içim tüp bebek tedavisine başlamadan birbuçuk iki ay önceden vitaminlere başlıyacaksınki faydası olsun ikincisi sulandırıcı kollanmak gerekiyor dedi

yaaaaaaa öylemi peki pgt yapılsada bu böylemi acaba

Aynı doktor bana bu tutunmaya engel değil dedi Sana söylediklerinin hiçbirini söylemedi bana. Diğer sonuçlarını aldın mı?
Pgt'ye gerek yok, pıhtılaşma bir çok kişide olan bir şey.

Aynı doktor bana bu tutunmaya engel değil dedi Sana söylediklerinin hiçbirini söylemedi bana. Diğer sonuçlarını aldın mı?
Pgt'ye gerek yok, pıhtılaşma bir çok kişide olan bir şey.
ben bu gün eylem hanımdan randevu almıştım ama
benim testime başki bir dr baktı erkek dr valla aynen benim dediklerimi dedi bana
ya bu hastalığın çocuğa geçmesi işi benim canımı sıktı ya

mikro gelmemiş embriyoskopon fiyatını soracaktı bende merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…