- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
- 213
Tahlil dosyamı karıştırırken embriyocağızımın fotoğrafını gördüm, bir tuhaf oldum yine
slm kızlar yine geçmişe bakamadım zeynep kamilede testlerimi aldım ama malesef sorun varmış
çook da üzüldüm
MTHFR C677T homozigot (mutant) yazıyor genetik bölümündeki dr
tutunmamalar bu nedenle olabilir bu bir gen eksikliği bu eksikliği gidermek için tedaviden 2 ay önce vitaminlere vaşlaman gerekiyor
daha sonrasında ise sulandırıcı iğnelere başlaman gerekiyor dedi
işte durum bu her zamanki gibi evde yemek yok ve ben yemek yapmaya gidiyorum ama cevaplarınızı bekliyorum aciiil hemde çok merak ettim benim gibi olan varmı
cakırcım aynısı bendede var genetik testimin sadece bu bolumunde homozigot cıktı ve ilk ogrendigimde sanki basımdan asagı kaynar sular dokuldu ama zeynep kamildeki genetik doktorunun yanına girince konusunca cok onemli olmadıgını ogrendim tabiki burdaki arkadaslarda rahatlattı bana dediki bu cok onemli degil ama belki buda hamile kalamamama engel olabilirmiş folic plus verdi b12 verdi ve cinko ilacı verdi bunları kullan dedi ben hani bitkiselden vs bide ben ne yesem faydası olur diye sordum oda hurma ye dedi oyle işte ama ben hala diger testleri yaptırmadım sana nur hanım mı onemli dedi
arkadaslar bu homozigotluk hatırladıgım kadarı ile cocugumdada bu hastalık mutlaka olacak cunku bende kesin var ben homozigotumya heterozigot olsaydım cocugumda olmama ihtimali vardı
bende de 4 tanesinin fotoğrafı var. Bazen alıp bakarım
Ne yapıyım ben şimdilik sadce onların annesiyim
cakırcım aynısı bendede var genetik testimin sadece bu bolumunde homozigot cıktı ve ilk ogrendigimde sanki basımdan asagı kaynar sular dokuldu ama zeynep kamildeki genetik doktorunun yanına girince konusunca cok onemli olmadıgını ogrendim tabiki burdaki arkadaslarda rahatlattı bana dediki bu cok onemli degil ama belki buda hamile kalamamama engel olabilirmiş folic plus verdi b12 verdi ve cinko ilacı verdi bunları kullan dedi ben hani bitkiselden vs bide ben ne yesem faydası olur diye sordum oda hurma ye dedi oyle işte ama ben hala diger testleri yaptırmadım sana nur hanım mı onemli dedi
arkadaslar bu homozigotluk hatırladıgım kadarı ile cocugumdada bu hastalık mutlaka olacak cunku bende kesin var ben homozigotumya heterozigot olsaydım cocugumda olmama ihtimali vardı
İşte meşhur tahlillerimiz
Homosistein
Antikardiolipin IgG
Antikardiolipin IgM
Lupus antikoagülan
Protein C aktivitesi
Protein S aktivitesi
Antitrombin III aktivitesi
Bunların bir kısmı bağışıklık bir kısmı pıhtılaşma ile ilgili. Kadın doğumda yapılıyor.
Trombofili paneli;
Factor II
Factor V Leiden Mutasyonu
MTHFR A1298C
MTHFR C677T
PAI-1 4G/5G Poliforfizmi
Bunlar pıhtılaşma testleri, genetikte yapılıyor. Bir de preferik kanda kromozom analizi var. Hem sana hem eşine yapılması gerekiyor. Bu da genetikte bakılıyor.
inci canım bu PAI-1 4G/5G Poliforfizmi bende yapılmamıs neden acaba diger 4 genetik testim yapıldı tekrar yaptırmam gerekir mi acaba bide benimde PGT yaptırmama gerek yok demi
bi bankanın adresinipaylaştım ordan arayıp detaylı bilgi al canım aklında varsa mutlaka.2500 tl bir kez veriliyor yıllık 150 eur gibi bakım ücreti var.fiyatlar bu civarda belki değişmiştir ama lütfen kızlar öutlaka en azından bağış yapın.4 topikte paylaştım sadece memorial anneleri ilgilendi..diğerlerihala yemekte ne yapsak diye konuşuyor...diycek bişey bulamıyorum allah kimseyi sağlıkla sınmasın diyorum biz çok aradık ve arıyoruz o bebekleri o yüzden bu konudada farkımızı gösterelim...gösterdikte kanımca..
http://www.kadinlarkulubu.com/gebel...yle-dusuk-yasayanlarin-paylasim-alani-34.html
çakırım müsait olduğunda bir bakarsın
Çok şükür çözümü var. Canını sıkma. Randevu almakla iyi yapmışsın, yüz yüze daha iyi olur görüşmek.
Ben homosistein değerime göre ya iğne ya folik asit kullanacağım. Aslında bu pıhtılaşma konuları önemli. Ömür boyu folik asit kullanmak gerekiyor.
nur hanım bendede var dedi iğne ile hallederiz dedi bende kafama çok taktım hastaneden bir çıkışım vardı nerdeyse üzüntüden bayılcaktım ama baktimki herkes de var bu sorun ve çözümüde var artık alıştım sende takılma buna iyiki de yaptırmışsın bu testleri ,benimde eşim malatya merkez hemşehriyiz yani:)
çok saolun kızlar içimi rahatlattınız ama yinede endişelerim vareşin haklı çakır sebebsiz olmasındansa bir sebeb her zaman daha iyidir verdiğim linkide okudum folik asit kullanarak bile aşmışlar iğnleri varmış rabbim dermansız dert vermesin inşallah bu sefer olucak tatlım randevu almanda iyi olmuş benimkilerde bir çıksaydı bende bir rahatlasaydım
bence ağrı devam ederse dr gitKızlar bir kaç gündür rahim bölgesinde inanılmaz bir ağrı var. Acaba kontrole bir ay önce mi gitsem? Doktor tedavi için erken der mi, ondan da korkuyorumBakayım ağrı devam ederse giderim belki.
karanfilce ben hiç hamile kalamadım canım 5. denemm olduğu için bu testler yaptırdım ve pıhtılaşma varmış bendeçakır44,
yanlış anlamadıysam sende pıhtılaşma çıkmış değil mi??
peki hiç hamile kalamadın mı?
ben de 2 yıldır istememe rağmen hiç hamile kalmadım
acaba bende de mi öyle bişey var ki diye korkuyorum.
ama topiklere bakınca pıhtılaşma olanların çoğu hamile kalabiliyor ama sonradan düşük yaşıyorlar.
Kızlar şimdi baktım da benimki de homozigotmuş. Dedim ya hep karıştırıyorum diye :)
Benimki A1298C homozigot
sümeyye vallahi bişi anlamadımGenetik bir az derin bir konu. Umarım özetle açıklaya bilirim.
Mutasyon gene sahip birisinin heteroziqot (hetero-farklı demektir) olması daha iyiir. Çünki bir tane sağlam bir tane de mutant gene sahip demektir. homoziqot olmak bir az daha ciddi. Çünki homoziqot (homo-aynı demektir) mutant gene sahip olmak demek, aynı hasta genden 2 tane var demektir.
Taşıyıcı gene sahip olan her kes heteroziqot oluyor. Amma hastalıklı birisi hastalığın türüne bağlı olarak homoziqot ve ya heteroziqot ola biliyor.
Umarım az da olsa aydınlata bilmişimdir.
bende görünce aynı oluyorm o zaman tutunsaydınız şimdi koca bebek olacaktınız diyom gıcıklarTahlil dosyamı karıştırırken embriyocağızımın fotoğrafını gördüm, bir tuhaf oldum yine
yaa yani bende bu var şimdi çocuğumdadamı olacak ya ben anlamadım bana tıp dili ile yazma bende bu hastalık olduğu için çocuğumda aolacakmı olmayacakmıcakırcım aynısı bendede var genetik testimin sadece bu bolumunde homozigot cıktı ve ilk ogrendigimde sanki basımdan asagı kaynar sular dokuldu ama zeynep kamildeki genetik doktorunun yanına girince konusunca cok onemli olmadıgını ogrendim tabiki burdaki arkadaslarda rahatlattı bana dediki bu cok onemli degil ama belki buda hamile kalamamama engel olabilirmiş folic plus verdi b12 verdi ve cinko ilacı verdi bunları kullan dedi ben hani bitkiselden vs bide ben ne yesem faydası olur diye sordum oda hurma ye dedi oyle işte ama ben hala diger testleri yaptırmadım sana nur hanım mı onemli dedi
evet incim bu gün dr durumu anlattık işte ben dedim 4 tüp yaptım tutmadı falan bundan dolayı olabilirmi %100 bundan diyememNasıl yaniEmbriyonun tutunmasını engeller miymiş?
yaaaaaaa öylemi peki pgt yapılsada bu böylemi acabacanım embriyo olarak konusmadık benim normal yoldan hemile kalamamama engel olabilr demişti normalde benim heray yumurta olur catlar ona binaen soyledi galiba birde ben bu test icin demiyorum genelde biz cocuklarımıza genlerimizden veriyoruz ya bir anneden bir babadan alıyor ben kesin hasta oldugum icin yani homozigot cocuguma kesin bu hastalık gecicek ama homozigot mu heterozigot mu olur bilmiyorum babasına baglı mesela diyelimki benim AA tam hasta geni var eşimde Aa olsun cocugum AA ,Aa,AA,Aa olabilme ihtimali var yani kesinlikle bu hastalık oluyor onda inş karıstırmamısımdır cunku ben mutlaka hastalık veriyorum cocuguma dogru bir tabir kullanmamıs olabilirim kusura bakmayın
evet incim bu gün dr durumu anlattık işte ben dedim 4 tüp yaptım tutmadı falan bundan dolayı olabilirmi %100 bundan diyemem
ama buda büyük bir faktör olabilir sonuçta burda eksik bir genden bahsediyoruz dedi ve bunu eksikliğin giderilmesi içim tüp bebek tedavisine başlamadan birbuçuk iki ay önceden vitaminlere başlıyacaksınki faydası olsun ikincisi sulandırıcı kollanmak gerekiyor dedi
yaaaaaaa öylemi peki pgt yapılsada bu böylemi acaba
mikro nerelerdesin canım nasıl geçtiilk muayenen
ben bu gün eylem hanımdan randevu almıştım amaAynı doktor bana bu tutunmaya engel değil dediSana söylediklerinin hiçbirini söylemedi bana. Diğer sonuçlarını aldın mı?
Pgt'ye gerek yok, pıhtılaşma bir çok kişide olan bir şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?