- 8 Ocak 2019
- 1.355
- 2.208
- 133
- Konu Sahibi sarifrezyaa
-
Bende cok buyuk bir aydinlanma yasattiniz. Zaten bildiğim şeyler fakat tokat etkisi yaratti bunyemde. Çok teşekkür ederimAlt orta sınıfsan atanmak bi kadının kendine yapılabileceği en büyük iyilik.
Atanma motivasyonum toplumdu, gold atanamadı demesinler, gold atanamazsan evlenemem demesinler, gold çalışsan durumumuz daha iyi olurdu demesinler diye atandım:) ( bunları atanamayan kızlara ailesi çevresi akrabası kocası diyordu)
Ne kadar sızlansak da atanmak çok güzel
Ne değişti dersen? Ne değişmedi ki? Memur arkadaş çevresi, kendime ait kazanç kendime ait yatırımlar ohooo saymakla bitmez.
Çevremde önce ev hanımı olup sonradan atanan arkadaşlarım var m.ö m.s diye değişti hayatları arabalarını aldılar tatillere gidiyorlar kafelere gidiyorlar, marka marka giyinip çocuklarına giydiriyorlar.
Atanmak kötü bir şey olsa bunun sınavı olmazdı hem de çok yüksek puanlarla olmazdı.
Kendine bir iyilik yap ve deli gibi KPSS kas.
Ha KPSS kasmak eli işte gözü oynaşta şekilde olmuyor en az bir yıl günde en az 8-10 saat ders çalışılması gerekiyor eğer dayın yoksa
Mehmet Akif Ersoy : kim kazanmasa dünyada bir ekmek parası dostunun yüz karası düşmanının maskarası
Bu sözü yapıştır çalışma masana, 100 yıl önce de böyleymiş paran varsa insanlar sana ona göre muamele yapıyorlar
Gerçekten harikasiniz. Cocuklariniz buyuduklerinde sizinle gurur duyacaklar. Cocuklariniza ve kendinize yeni bir sayfa acmissinizBenimki biraz acı bir motive kaynağı ama olsun. Eşim beni aldattı ben ikinci çocuğumu yeni doğurmuştum. 2018 yılında sınava girdim ve bu yüzden kazanamadım. 2020 yılı için tekrar hazırlandığım sırada yine aldattığını öğrendim. Ama bu sefer onların yüzünden sınavı kaybetmeye niyetin yoktu. Tek kurtuluşum bu sınavı kazanmaktı. Yeri geldi göz yaşlarım kitaplara damlayarak ders çalıştım. 2021 yılında atandım. Atandıktan 7 ay sonra eski eşimin başka bir kadınla mesajlaşmalarını yakaladım ve boşandım.Allaha şükür ki atandım. Yoksa burada bir çok arkadaşım gibi eşim beni aldattı ama maddi durumum yok diye boşanamıyorum diye konu açardım. Bunu anlatmamın nedeni bir kişi bile olsa umut olabilirsem ne mutlu bana.
liseden mezun olunca tüm arkadaşlarım dersaneye gitti ben işe başladım hepsi üni kazandı ben mağazada part time çalışıyordum ( ailemin dersaneye gönderecek parası yoktu ) mezun olduktan 3 yıl sonra hem çalışıp hem dersaneye yazdırdım kendimi , sabah 8 12 arası dersanede 2 de işte akşam 10 nda da evdeydim pek verim alamadım tabi, bu arada hem kendimin hem kardeşimin dersane parasını ödüyordum ki asgari ücret alıyordum, kardeşim o sene kazandı ben tabi işten dolayı pek verim alamadım, bir sonraki sene başka bir işe part time başladım gene dersaneye yazıldım bu arada mezun olalı 4 sene olmuştu çoğu arkadaşım üniversiteden mezun olacakken ben yeni kazanmıştım ama kazanmıştım sonuçta hemde istediğim bölümü ( hemşirelik) , üni son sınıfta tekrar mağazada part time çalıştım bu seferde kpss ye hiç bakmadım bütün oda arkadaşlarım gene dersaneye gidiyordu ben çalışıyordum:) velhasıl üni bitti ilk yılında tümmmm arkadaşlarım atandı ben özel hastanede çoktan işe başlamıştım bile, 2.5 yıl özelde çalıştım sonra işten çıktım pandemi vs evlendim , ama kpss den hep düşük aldım atanamadım, 2020 puanıyla atanabiliuordum ama evli olduğum için şehir dışı yazamadım, 2022 kpss puanıyla mezun olduktan 6 yıl sonra atandım çok şükür, bir şeyler beni buldu ama hep geç buldu, dualarım geçte olsa kabul oldu pes etmedim hep ittirdim bir şekilde, cep telefonumu bile kendim aldım hep hiçbir şeye kolay sahip olmadım sende pes etmeAtanmak nasıl bir duygu? Açıkçası benim ve milyonların hayallerini süslüyor. Belki çok büyük bir şey değil hatta biliyorum memurlar da gecinemiyor, ama Tr şartları malum bazı bölümler için elimizdeki en iyi secenek. Atandıktan sonra hayatınızda neler değişti? Memur olmaktan mutlu musunuz? Kpss surecinizde sizi en cok motive eden neydi? Herhangi bir tavsiyeniz var mı?
Beni ağlatacaksinizzz yaliseden mezun olunca tüm arkadaşlarım dersaneye gitti ben işe başladım hepsi üni kazandı ben mağazada part time çalışıyordum ( ailemin dersaneye gönderecek parası yoktu ) mezun olduktan 3 yıl sonra hem çalışıp hem dersaneye yazdırdım kendimi , sabah 8 12 arası dersanede 2 de işte akşam 10 nda da evdeydim pek verim alamadım tabi, bu arada hem kendimin hem kardeşimin dersane parasını ödüyordum ki asgari ücret alıyordum, kardeşim o sene kazandı ben tabi işten dolayı pek verim alamadım, bir sonraki sene başka bir işe part time başladım gene dersaneye yazıldım bu arada mezun olalı 4 sene olmuştu çoğu arkadaşım üniversiteden mezun olacakken ben yeni kazanmıştım ama kazanmıştım sonuçta hemde istediğim bölümü ( hemşirelik) , üni son sınıfta tekrar mağazada part time çalıştım bu seferde kpss ye hiç bakmadım bütün oda arkadaşlarım gene dersaneye gidiyordu ben çalışıyordum:) velhasıl üni bitti ilk yılında tümmmm arkadaşlarım atandı ben özel hastanede çoktan işe başlamıştım bile, 2.5 yıl özelde çalıştım sonra işten çıktım pandemi vs evlendim , ama kpss den hep düşük aldım atanamadım, 2020 puanıyla atanabiliuordum ama evli olduğum için şehir dışı yazamadım, 2022 kpss puanıyla mezun olduktan 6 yıl sonra atandım çok şükür, bir şeyler beni buldu ama hep geç buldu, dualarım geçte olsa kabul oldu pes etmedim hep ittirdim bir şekilde, cep telefonumu bile kendim aldım hep hiçbir şeye kolay sahip olmadım sende pes etme
Kesinlikle bes kurus etmeyen tipler 100 TL zaman yapicaklar diye bin tane name yapiyorlar. Hiç çekilmiyor. Allah herkesi iyilerle karşılastirsinEn güzel his ayaklarının üzerinde durabilen bir kadın olmak ve maaşını beş kuruş etmez patronlardan değil aslanlar gibi kendi devletinden ülkenden almak. Ayın 15 i gelince oh be her türlü zorluğa değmiş diyebilmek. Ben atandığımdan beri hayat kalitem ve mutluluk düzeyim arttı kesinlikle.
Kamuda da mi mobbing oluyorBen çok memnunum. Maaşım eski isimden 2.5 kat fazla. Mesaim daha doğrusu iş yoğunluğum eski işimin yarısı kadar. Ki kurumun çok çalışanlarından biriyim. Ortamım iyi. Kuruma göre değişir. İki isimde de mobbing gördüğüm oldu. Ama özelde gördüğüm mobbingle kamuda gördüğümün etkisi kıyas olmaz. Her açıdan ben çok memnunum. Maaşlar hayattaki beklentileri karşılamıyor olabilir ama ozele göre daha iyi. Ticaret yapmıyorsanız kamu özelden daha fazla maaş veriyor. Bazı meslekler gelişime açık ama genele vurursaniz böyle. Branşa mesleğe göre değişir elbet. Kendi şartlarıniza göre bakmak lazım. Her kurumda aynı değil elbette. Net birşey söylemek doğru olmaz. Memurken işi bırakıp ticarete atılıp şu an baya Kuşadası'nda villa falan alan tanıdıklar da var mesela. Herkesin kendi potansiyeli..eşim de yillardir kendi işini yapıyor. Bırakın büyümeyi normal işçi seviyesinde kazansa sevinecegim haldeyim.
O yüzden kendi adıma cevapladım. Özellikle pandemiden beri daha bir şükreder oldum işime.
.
Kamuda da mi mobbing oluyor
yaa hayır ağlamayınBeni ağlatacaksinizzz ya
Kesinlikle di mii. Çok güzel yorumlar geldi yaAcayip motive ediyorsunuz ya. Ben o defterleri kapatmıştım. Çok fena gaza geldim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?