Memur Hanımlar bakar mısınızz??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kamuda da mi mobbing oluyor
Tabii ki. Olmaz mı hiç.
Üstlerinden, astlarindan ayrı engellemeler, alaylar, takilmacalar...
İnsanın oldugu her yerde hata ve moral bozma olur.
Güzel huylu-ahlaklı ve hâlden anlayan kisilerle karşılaşmanı(zı) dilerim (atama bekleyen isteyen herkesin).

düzenli bi maaşınız güvenceniz var ki borca girebiliyosunuz. borçsuz bişey sahibi olunmuyo garanti iş her zaman her zaman iyidir.

Onlisans okuduktan sonra kpssye girip ertesi yıl evlendikten 2 ay sonra atandim. Atandiktan Sonra 4 yilliga tamamladım egitimimi. Hiç unutmuyorum daha önce özelde 200tl alırken ataninca 650tl maaşım olmuştu 2007de.
Esime anneme kardeşlerime hatta gorumcelerime bile hediyeler almistim ilk maasimla. nasıl bir mutluluktu anlatamam.
Düzenli yatan maaşım var.
Maasimi çocukların ihtiyaçlarını aldıktan sonra istediğim gibi harcayıp biriktirebiliyorum
Kimseye hesap vermiyorum
Çocuklarımı alıp annemi alip yemege çıkarıyorum kahve tatli keyfi yapiyoruz
Tatillerimiz var yazin 20-30 gün yillik izin var
Ben veri hazırlama olarak atanıp sınavla teknisyenlige gectim maaşım daha da artti
Haftasonu yine sınava girdim maaşım %50 daha artacaktı kazansaydım ama kötü geçti. Belli bi yastan sonra kafam almıyor yeni bilgileri. Saglik olsun napalim
Evimi arabamı tektasimi kendim aldım borcum yok şükür
Eşim esnaf kazandığı kendine anca yetiyor çalışmasam ne halde olurduk bilmiyorum . Bu yaşta özelde falan yapamazdım çünkü saglik sorunlarımdan dolayi
Önce kendim için sonrada çocuklarım için iyiki atanmisim diyorum

Memur olmak güzel birşey ana malesef ülkede okumanın bir değeri ve statüsü kalmadı artık sosyal statü olarak umursanmıyor.derler ya öşmezsin de yaşamazsın da.emekli olana kadar maaşının yatmadığı ay olmaz iyi yanı bu ama lüks de yaşayamazsın o standart para ile ömür boyu ona göre yaşarsın

Allahim cok güzel mesajlar yaaa var mı arttiran memur hanimlarr çok motive ediyorsunuz bizleri

Valla özel sektör deneyimlerimi dusundukce standart yaşamak uzayıp kisalmamak falan umrumda olmuyor açıkçası.. Patron olduğu için yavşama curetini kendinde bulanlar, asgari ucrete zam geldiği için yemek ücretinden düşenler, molasiz calistiranlar, sabah 9da baslayip aksam 10da çıkma ve mesai sayilmamasi, 100 lira zam için bin tane name yapanlar, kendi işin dışında angarya iş yukleyenler, maasi zamaninda yatirmayanlar, mesain bitse bile evde ve tatilde bile rahat birakmayanlar... Nelere katlandi bu yurek

Ben memur degilim de bu atanma olayini hayat memat meselesi yapmaniz uzuyo beni.Hayat atanmaktan ibaret degil hatta ozel sektorde arkadsslarimin dedginie gore daha iyi paralar kazaniyolar devlettekinden. Siz kac kere kpss denediniz bilmiyorum ama butun gencliginizi sinavla gecirmeyin zaten 3.kezden sonra azim kaliyo mu o bile zor :/

Potansiyelini ortaya koyup yukselebileceginiz bolumler mevcut tabiki onlar özelde kat kat fazlasini kazaniyorlardir. Ama ben sağlıkciyim öyle bir sansim yok. Çalisma deneyimim uzun yillardir var. Eziyetten baska bir sey gormedim

Orası kesinlikle öyle... Ama bir de biz özel sektörde çalışanları düşünün durum bizler için çarpı iki kat daha zor, hal böyle olunca memurluk bile gözüne olduğundan güzel geliyor insanin
Arkdasim devlet bankasinda calisiyor o da özel sektor diye geciyor ama. Maasi yirmi bin uzeri ve uc ayda bi temmetü aliyor ki o da kirk bin kusur felan. Bu tur guzel sartlari olan yerlerde var hani haftasinu calismiyosun mesai olursa ektra ucret aliyosun. Siz ozel sektor kisminda guzel olan yerleri oldugunu arastirin insalh atanirsin ama atanamazsan bazi yerler devletten daha iyi ozel sigorta, yemek vs.

Potansiyelini ortaya koyup yukselebileceginiz bolumler mevcut tabiki onlar özelde kat kat fazlasini kazaniyorlardir. Ama ben sağlıkciyim öyle bir sansim yok. Çalisma deneyimim uzun yillardir var. Eziyetten baska bir sey gormedim
Anladim o zaman haklisiniz ama bizim ibf deki arkdaslar vardi senelerdir kpss giriyorlar guy olmak icin İstda guy olsan en az iki kisi uc kisi kalman lazim maas cok yuksek dill bu zamlarda yukselir belki ama bankada calisan arkdaslarim daha iyi sartlarda calisiyorlar o nedenle ibf mezunlari bence ozel sektorde iyi yerler var ingilizceyi hallederseler tabi.

Ben 5. Hazirlanisimda atandım.
Çift yillarda sınava giriyordum.
İlk sınava 2013 te başlamıştım ders çalışma 2022 de atanmak kismet oldu.
Yani 9 senemi aldı bu süreç benim.
Motivasyonum neydi diye soracak olursanız, başka yapabileceğim birşey yoktu. Eşimin görevi icabı ilçede tayinciydik ve çalışma ortamım yoktu. Ondan ders çalışmak tek aktivitemdi.
İyiki bırakmamışim çalışmayı.
7 ay önce atandım.
5 aydır maaş alıyorum. Benim motivasyonumda 1. Sıra para değildi. Çünkü çok gezen Tozan alışveriş yapan biri değilim, eşimin verdiği harçlık yeterli geliyordu. Ama yegenmerime gönlümce hediyeler almak, anne babama yardımda bulunmak tabiki güzel geliyor.
Evde sikilmaktan bile çok sıkılmıştım. Ev insanı değilim, çok verimsiz geçiyordu günlerim, ev işini bile erteliyordum nasıl olsa hep evdeyim yaparım diye.
Şükürler olsun 8 saat evde değilim, eve geldiğimde de evi özlemiş oluyorum, işlerimi daha hevesli yapıyorum. Daha planlı programlı oldu hayatım.

atanmak bazen her şey değildir ama bir adımdır. hayatta eğer zengin değilseniz bir adım atmak zorundasınızdır. ben de orta sınıf bir ailenin çocuğuydım ve öğretmen olarak atanmak için çok çalışıp derece yaptım, deniz kıyısı güzel bir yere atandım ama hayalim bu olmadığı için istifamı basıp akademik kariyer yapmaya karar verdim. öğretim görevlisi olana kadar uğraştım bu sürede de öğretmenlikten biriktirdiğim parayı harcadım. değdi mi? evet.

demem o ki eğer hayaliniz olan meslek bu değilse bile atanmak size bir basamak olacaktır. her gün 3-4 saat çalışın gerekirse ama günlük düzenli çalışmayı alışkanlık haline getirin gerisi gelecektir.

5. kez hazirlanmak mi. Her şeyden önce psikolojinize bir maşallah harikasiniz yahu

Hayallerinin pesinden kosan guclu bir kadin profili daha. Tebrik ederim sizi
Derece yapmissiniz. Merak ettiğim, ne kadar süre hazırlandiniz

37 yaşındayım ve 3 aydır memurum. özel sektörde çok çok yıpranıp mutsuz olmuştum. Hayat enerjim çekilmişti resmen . Herkes için böyle olmayabilir fakat benim bulunduğum sektör yoğunluğu keyifli ama stres yüklüydü ve ben muhattap olmak zorunda kaldığım insanlardan dolayı tamamen çökmüştüm.
Mühendislik okurken uzattım iki dersim kaldı kaldığı gibi de kaldı. Benim dönemimde okuma hakkıyla ilgili sınır kaldıran bir yasa cıkmıstı. O yüzden okuldan atılmadan yırttım istediğim an kayıt yapabiliyorum. ama ben o arzuda olamadım hiç. çıkışımı almamayı avantaja çevirdim.
Ve geliyorum memurluk aşamasına onca hayal kırıklığı ve mutsuz iş yaşamından sonra önlisans ı kendimce daha kolay diye adlandırıp atama kontejyanlarına bakarak önlisans okudum. Üsten ders alarak erken bitirdim. ve ocakta diplomamı alıp nisanda atandım.
Şimdi ise daha iyi bir kuruma geçmek için kadro takip ediyorum. Hatta hedefi yükseltip tekrar kpss ye hazırlanacağım.
Tüm bunlara değdi mi?
Hem de nasıl değdi. aferin bana. Üniversitedeyim. İş yoğunluğu yok. Çok rahat. Özel de çalışırken de ben hafta sonu tatil ve devlet mesai saatleriyle aynıydım ama izin sıkıntıydı.
Şu an yıllık iznim olmasa da raporumu alırım geçerim kimse laf edemez.
Saçma sapan tavırlar karşısında daha netim. Alttan almak zorunda değilim.
iş tanımım neyse o kadar kimse ekstra yüklenemez. Farklı kurumlarda farklılıklar olabilir ama genel olarak bu tablo var daha ne olsun.
Maddi olarak memuru öldürdüler o ayrı . Tek yaşasam farklı düşünüp özele yeniden kayardım belki. Ben olmasamda eşim evi geçindiriyordu ben ekstra olunca daha keyifli oldu tabi.
Ama özelden sonra memurluk resmen körelmek bu da bir gerçek.
Ben bunu kendi adıma kendime tanımlanmış zaman olarak algılarsam mutluyum diğer türlü kendimi geriliyor hissediyorum.
Karakter olarak yogun tempo hakkın yenmediğinde bana keyif verir. memuriyetin boşluğu ayrı bir girdap. Nasıl biri olduğunuzla alakalı.
Ama şöyle bir durumum da var ben e ticaretmiş ya da başka birşey miş ekstra gelir kaynağı üretebilcek zekası olan biri değilim. İki secenegim vardı . Rahatı seçtim.
Benim gözümde memurlu böyle.
Yine de iyi ki diyorum .

Deme Şu an tercih vermeyip kadro açılmasını bekliyorum Dhmi den . olmazsa tekrar sınava hazırlanmayı göze aldım.

Ne guzel Bransınız nedir
Alınan para guzel ama bızım gıderlerımıze belki de ızmırdeyız dıye yetemıyor

Ne guzel Bransınız nedir
Alınan para guzel ama bızım gıderlerımıze belki de ızmırdeyız dıye yetemıyor
Elbette ben de dediğim gibi evi geçindiren olsam farklı konuşurdum. Haklısınız.
Kendim mühendislik üni terk özel sektörde borsa şimdi de düz memur
Şu an Büro yönetiminden atanmayı planlıyorum, dhmi önlisanstan o bölümün alımını yapıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…