Memur Hanımlar bakar mısınızz??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu kadar cool olsam yeterdi

Keşke şu yan gelirlerinizi bir açıklasanız.

En büyük motivasyonum babamdan kurtulmak ve para kazanıp babamın bize yaşattığı o sıkıntılı hayatı yaşamamaktı. Anneme ve kardeşlerime istediği şeyleri almaktı. Atandıktan sonra hiçbir sınava öyle çalışmadım, (ALES, YDS vs) KPSS beni yedi bitirdi ama sürekli hayallerimi düşünerek motive oldum. Şükür gerçekleştirdim ve gerçekleştiriyorum da

Aynı durum desem.. sizi tebrik ediyorum, umarim ben de başarabilirim hayirlisi ile..

Memur olmamı Ailem benden daha çok istiyordu. Ben özel sektörde daha başarılı olacağıma inanıyordum. İki kısacık iş deneyimim oldu evet başarılı olurdum ama çok fazla suistimale açık olduğunu gördüm. Çalışmayı seviyorum o zaman 8 de çık dendi. Daha çok çalış dendi. Hafta sonu bir pazar tatildi. Sabahın köründen akşamın bir vaktine kadar dışarıda olmak sinirimi bozunca KPSS olayına tamamen yönelmem gerektiğini gördüm. İş deneyiminden önce de zaten çalışıyordum ama dediğim gibi ailemin isteğiyle. Ama gördüklerimden sonra kesin kararımı verip çalışmaya devam ettim. Çok zorlu bir süreçti. Ama şükür bitti , atandım. Hee illa olmalı , olmak zorunda mı ? Asla değil. Dünyanın en büyük başarısı da değil.

Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah.
Ailemde öğretmen çok,anneannemin annesi bile öğretmenmiş. Ben özel sektör çalışanı olan ilk mühendisim.

Dümdüz karayolları çalışanı,köy hizmetleri çalışanı bile öğretmenden fazla maaş alıyor. Adaletsizlik işte. Bu ülkede memur olması da zor,öğretmenlik de zor, çünkü değer görmüyorsun,para yok pul yok. Eziyetten başka bir şey değil. Böyle mi olmalı yani?

Sözleşmeli personelim. Mesleğim dışında düz memur olarak atandım. Şehir değiştirdim. Memleketime çok uzak bir şehre geldim. Memurluk rahat aslında. Sadece insanlar dert. Çok stratejik olman gerekiyor size işi yıkmaya çalışanlar oluyor. Dedikodu inanılmaz dönüyor. Ama maaşın sürekli olması, her ay cebini dolması çok iyi.

657liyim bende, şimdiki aklım olsa; alan harici okumaz, alanımda okur, dil geliştirip yurt dışı yada büyük şirketlerinde çalışırdım. Yine de şükür. Yaşlıyım ben, 15 yıldır memurum. Her şeyi gördüm. Adam kayırma, mobbing...

En büyük hatam yaşadığım küçük ilden gitmemek oldu....

çoook şey değişti çevrem değişti maddi olarak çok şey değişti

DHMİ mühendis bir arkadaşım var çok kazandığını söylemişti ama
Az kazanmıyor tabi ki oyle soylemedım
Kazandığımız üç güne kalmıyor dedim mevcut para eridi degersizleşti pul oldu

Hersey cok pahalı oradan dem vuruyorum

Ben de sizin gibi dusunuyorum. Memurum. Kendi isimi kursaydim ya da cabaladaydim bi yerlere gelebilirdim simdi curudum resmen ne uzuyorum ne kisaliyorum. Maasim var evet ama her zaman orta seviye. Dahasi olmayacak, kendimi gelistirsem yukselmeyecek. Kendi meslegimde dunyanin en iyisi olsam yine ayni yerdeyim.
Tabi bu meslege gore degisir.
Ama potansiyeli olan bir meslekse, amaaaan oturur maasimi alirim derseniz sadece geri gidiyorsunuz

Az kazanmıyor tabi ki oyle soylemedım
Kazandığımız üç güne kalmıyor dedim mevcut para eridi degersizleşti pul oldu

Hersey cok pahalı oradan dem vuruyorum
Size özelden mesaj yazamadım. Tabi sizin için de uygunsa yazabilir misiniz miktarını özelden? Çünkü benim kardeşim orda çalışıyor benim az diyor kuzenim çok alıyorum diyor. İkisi farklı şehirler de çalışıyor.Biz kardeşim için acaba kumar falan mı oynuyor diye düşünüyoruz.

Rahatlığına rahat tabi de maddi olarak sizi tatmin eder mi orasını atanınca anlarsınız. Heves kırmak istemem caliayrsuhuz her ay maaşınız yatıyor insanın kendi parasijiz olması güzel şu an belki her şey için ailenizden para almak zorundasınız tabii ki atanmak guel ama bir de şu var.Bir tanıdigim memurdu ihraç oldu. Sonra sağdan soldan bulup bir dükkan devraldı kutu gibi. Ev borcunu ödedi arbassiji yeniledi şimdi 2. Arabasını aldı. Memur olarka kalsa bunskri yapamadı. Biz kârı koca memuruz şu an kenarda bi 5 binimiz yok.

Beklentilerinizi yüksek tutmayın derim . Yoksa hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz . İlk 1 sene evet güzel geçiyor ama sonrası rutin . Maaşlar zaten eriyip gidiyor sürekli. Ben mesleki olarak haz alıyorum başka bir iş yapabileceğimi düşünmüyorum eğer sizin başka seçenekleriniz de varsa özelde deneyebilirsiniz. Atanmak her şey demek değil 7 yıllık memur olarak söylüyorum.

Ben 657 değilim (kadro hakkı geldi ama maaş düşüyor diye geçmedim ) ama kamudayım şu an. Her kurum farklı, taşra ile merkez de farklı. İsteklerinle örtüşüyorsa mutlu olursun.

Ben bankacıydım, burda aradığımı bulamadım mesela. İş anlamında daha rahatım ama yükselme şansım yok, maaş ortalama, ortam dedikoducu tiplerle dolu falan.

Şimdi de özgür olmak istiyorum kendi işimi yapmak gibi:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…