- 29 Mayıs 2021
- 14.918
- 97.154
- 548
- 37
- Konu Sahibi kivircik2005
-
Kıvırcık, turistik yerde okumak istiyorum dedin, eve çıkacağım dedin. Ailen sana her ay en az 30 bin harcayabilecek mi dedim sen de halimiz vaktimiz yerinde dedin.Parasını sen vereceksen okuyayım tabi aaa seni mi kıracağım. Özelden ibanı gönderiyorum .
Ya ders saatini doldurmayanlar var 8 9 10 saat dersi olan öğretmen var bi annemin durumuna bakıyorum bi de kendime. Çok şikauet ederler ama asla istifa etmezlerrrÖğretmen memur çocuğuyum. Bütün üniversite sınıf arkadaşlarım devlette öğretmen. Bir tek ben özelde kalmayı tercih ettim. Yalan yok, öğretmenlerin idealist olmadığını düşündüğüm için tercih etmedim. Şimdi bakıyorum, üniversite sınıf arkadaşlarım maddi ve manevi çok köreldiler her anlamda ama ben bütün sene çalışıp 28 gün yıllık izin kullanıyorum, öğretmen arkadaşlarım hakikaten baya tatil yapıyorDers programları genellikle rahat, bazı günler dersleri olmayabiliyor programa göre. Tek dertleri öğrenciler ve veliler. Yani yalan yok öğretmenlik bazı açılardan zor ama genel olarak rahat bir meslek eğer devlet memuruysanız.
Öğretmen olmayan insanlar olarak gerçekten sizi kıskanmıyoruz çünkü öğretmen olsaydım ben şahsen yaşadığım hayatı yaşayamazdım dediğim gibi hem maddi hem manevi. Devlette öğretmen olmayı tek bir şartta tercih ederdim, maddi manevi kendi hayatımı yaşayayım ve yaz tatilim olsun. Onun dışında saygı duyulan bir meslek bile değil artık ki bu oldukça üzücü. Yapmak istemezdim o yüzden öğretmenlik hele özelde asla. Formasyon da aldım belki öğretmen olurum diye ama yok benlik değil. Özeldeki işimi öğretmenliğe tercih ediyorum her anlamda. En azından kendimi geliştirebiliyorum, körelmiyorum. Yanlış anlamayın siz öylesiniz demiyorum. Öğretmenliğe bakış açım ülke şartlarında böyle.
Sjsjsjsjjssj o da zor eski konuları var kokuyorum kiloluyum vs yazmış tembel iş yok huysuz. Evliliği de kaldıramaz her şeye burnunu sokuyor anneanne malına kadar açtığı konusu var. Kıvırcık aynı görümcem gibi bi insan geleceği sıkıntıda. Gider köyünde oturur 20 yaşında ama 12 yaşında daha düzgün düşünen kuzenim varOkuduğun bölümden ne olur bilmiyorum ama Kpss' ye hazırlanıp atanmak senin harcın değil. İstemiyorum demişsin de zaten yapamazsın. Senin zorlayıcı herhangi bir işte çalışacağını da sanmıyorum.
Ufukta evlilik görüyorum sadece.
Ya kusura bakmazsanız ben sizin yazdıklarınızı pek okuyamıyorum. Hayır okumayı da severim, uzun uzun metinler de okurum ama sizinkiler yok olmuyor. Bunu artık eleştiri olarak mı algılarsınız, ufak bir uyarı mı sizin bileceğiniz şey. Cevap vermeyince de kötü hissediyorum.evet galiba öyle
çünkü 200+ tane kuzenim var
(kuzenlerim onların çocukları ve çocukların çocukları olunca) bir de insanlar kardeşleriyle konuşmazken okulda hangi dersi hangi hocadan aldı neyle geçti bilmezken, biz onu da biliriz.
çoğumuz birbirimize gider geliriz, konuşuruz, haberimiz var birbirimizden.
ve de bi aşiret olmadığımız için babası zengin değil %99unun mecbur bir şekilde meslek edinecek, o yüzden bizde hava trafik kontrolörü de var (konuda geçmiş de), japonca okuyan da, pilot da var aşçı da...gel vatandaş gel ne ararsan var....çeşit yüksek (mesela yengelerim %80 öğretmen, ama kendi kuzenlerimde her tür var, öyle diyim)
genellikle de kendimizi bilme, farkında olma oranlarımız yüksek. mesela ben memur olacak insan değilim.
bildiğim kadarıyla bir stajında meze yaptı bir stajında da tatlı türü -zaten dondurmacı waffleci ya da özel günlere cateringçi açsa yeter yahu...sanki boğazda balıkçı, kaşıbeyaz filan açacak.
hep büyük otellerin mutfaklarında yaptı stajlarını. bilinen yerlerde yaptı yani.onun yerlerin ismi aklıma gelmedi şimdi ama bilinen yerler olduğunu şuradan biliyorum konusu geçti, bir de ailesi götürdü getirdi otele, yaşı küçük, ilçeden kendi başına çıkmadı hiç filan diye, normalde bu çocuğa kadar bizde il dışında lise okuyanlar, lisede staj yapanlar hep kendi başına gidiyordu (ben de dahilim buna, ama ben çok eskiyim tabi). neyse, artık bu değişmiş oldu dedik biz de.
mesela benim başka bir kuzenim voyage sorgunda çalışıyor mutfakta -ama o alaylı. ona kalırsa okulda bişey öğrenmiyorlar zaten. bu bakımdan ailede büyük mutfaklar, oteller vs. bilinmeyen bir yer değil. irili ufaklı çalışanlarımız var yani, konusu geçer, anlatılır. bazılarına gitmişliği vardır illa ki.
hani daha büyük nerede çalışacak bilmiyorum daha büyük anca ultra büyük cruise gemisi filan olması lazım (benim kendimin de gastronomide çalışmışlığım var bu arada ama neyse türkiyede değil)
ha fabrikada yemek yapan da var (fabrika değil aslında 20+ kişi filanlarmış) ha bu şu KYH ile ihraç olanlardan tamamen el yatkınlığından aşçı (güzel yapar gerçekten). sadece öğlen yemek çıkarıyor 10 gibi gidip 2-2.5 gibi işi bitiyor. çocuklarına kendisi bakıyor böylelikle, onun da bi şikayeti yok.
ama bakın şunu söylemem lazım
burada konular açılıyor mesela düğüne 20 kişi gelecek oluyor, eve yatılı misafir gelecek oluyor, insanlar panik.
benim bahsettiğim bu çocuğun normal bir aile toplantısı (kendi 1. derece kuzenleri) zaten 50 kişi
biz bir düğün yemeği yapıyoruz 1000 kişilik, (artık aşçı geliyor ana öğünü o yapıyor, öyleyken bile) diğer öğünler için yaptığımız 500 kişilik
ben kendi kardeşimin düğününde belki 500 kişilik yemek yaptım ankaranın ortasında, french'li tırnaklarımla. --kısa ama
yani bazı insanlar çok prenses yetişiyor sanırım? bizim "normal"imize göre
ki bu çocuk bizde en tembeli işte atanamazdı da böyle bir yol çizdi. annesi babası öğretmen bu çocuğun.
dediğim gibi bizde okuyup da (memur olcam diyip de) atanamayan da yok mesela, ona göre okuyor çalışıyor. ama dışarıda sürüyle tonla, elini sallasan atanamayan öğretmenim diyor....ben aileye dışarıdan insanlar girince insanların atanamadığını filan anladım, benim ailemde durumlar böyle.
ha ama ne biliyim kumar borcundan boşanan, bir iş tutmayan filan da yok mu?
var.
ama zaten ondan "olmaz" dersin, demişizdir. ya da cidden sorunlu sıkıntılı insandır. bellidir yani.
14.yıldan söylüyorum.Türkiyede özellikle ortaokul kurumları çok kötü.Acik konuşayım bu hayatta yapmayacağım mesleklerden biri. Dersi sabote eden mi dersin , derste sakız çiğneyen hocanın arkasından küfür eden el hareketi çeken.... zor bi meslek. Ben yapamazdım . Şimdiki veliler de cok uyanık. Höst desen adamın tepesine biniyorlar
Ben 2017 de atandım.Bu yaştan sonra zor zamanında öğretmenlik yazma biz olduk noooldu diyen annem olmasaydı pdr okumuş olacaktım. Ne sıkıntısı var özel sektörle kıyaslama yapınca türkiye şartlarında en rahat mesleklerden biri 15 sene önce atama vs de zor değildi öğretmen olmasaydınız sanki ne olacaktınız mesela? Ben tarih öğretmeni olup ders saatini doldurmayan uf yaaa uf ya diyen tanıyorum. Eski işimde maaşım annemden 20 bin fazlaydı ama annemin rahatlığı asla yoktu. Çoğu öğretmen çocuğu arkadaşım da böyle düşünüyor
Tytden 850 bin yapmış, geçen konusunda söylemişti. Tüm sene sağda solda gezen tacizci bir kuzenim var, o 800 bin yapmış o kadar söyleyeyim.Soruma cevap bekliyorum sıralaman kaç söyler misin?kivircik2005
Onu gördüm sonradan hatta yukarda alıntılandım.Tytden 850 bin yapmış, geçen konusunda söylemişti. Tüm sene sağda solda gezen tacizci bir kuzenim var, o 800 bin yapmış o kadar söyleyeyim.
Aaaa neden ki ya tühKonu sahibi üyelik iptali yapmış parmaklarınız yorulmasın boşa
Tamam ama türkiyede hangi iş kolay bakınca şartlara keşke öğretmen olsaydım diyorum 9 10 saat dersi olan var çok şikayetçiysen iş çok tekrar oku meslek değiştir atanma konularına hiç girmeyeceğim. Ben öğretmen çocuğuyum çevremde de dolu arkadaşlarımla ne zaman bi araya gelsek konu buna gelir zamanında biz olduk noodu noldu diyen anne babalar bile pişman oldu. Özel sektörde dönen mobinglerden başlamayalım hiç. Mesela ben mobingle istifaya zorlandım hamile halimle. Ne olabilir en kötü işten atılmazsın performans kaygın olmazBen 2017 de atandım.
Öncesi hep kolejde çalıştım.
37 yaşımdayım.
çok zor atandım
Darbe dönemi,mülakatın geldiği lanet dönemde .6 sene mahrumiyet bölgesinde yaşadım 2 çocuğumla.
Kimsenin hangi şartlarda hangi mesleği yaptığını bilmeden ahkam kesmeyin .
öğretmenlik çok zor net.
Hele ortaokullar berbat .
Hayattan soğuyoruz.
Sese tahammülümüz kalmadı..
Tatili olmasa net istifa veririm
Yaşayan ölü gibi oluruz.
Normal insanların 5 e kadar yaptığı işi öğleden sonra 1 e 2 ye kadar sıkıştırıp dünya evrak kürek işlerini eve taşıyıp evde yapmak sandığınız kadar kolay değil
İşte ama şöyle düşünün, siz aslında mesleğin bu zorluğu karşısında tatilini satın alıyorsunuz. Yani her mesleğin kendine göre zorluğu var ama bu kadar deşarj olma şansı başka hiçbir meslekte yok. Ben de 10 yılımı bir şirkete verdim. Sıfırdan başladım, zor şartlarda çalıştım. Şimdi ekmeğini yiyorum yalan yok ama inanın ne bayram tatilim var ne bir şey. Çünkü yabancı şirket. 10 senedir ailemle bir bayram geçirmedim. Yıllık izin deseniz yazın ortasında asla verilmez, hep Eylül/Ekim aylarında kullanabiliyorum. Karşılığı nedir diye sorarsanız maaşı. Yani ben de zamanımı satıyorum maddi anlamda rahat yaşamak için. Bu yüzden öğretmenliğe ya da memurluğa kolay gözüyle bakılıyor aslında. Yoksa meslek kendi içinde bu ülke şartlarında kolay değil farkındayım ama kimse de istifa etmiyor işte, bu da bir gerçek.Ben 2017 de atandım.
37 yaşımdayım.
çok zor atandım
Darbe dönemi,mülakatın geldiği lanet dönemde .6 sene mahrumiyet bölgesinde yaşadım 2 çocuğumla.
öğretmenlik çok zor net.
Hayattan soğuyoruz.
Yaşayan ölü gibi oluruz.
Normal insanların 5 e kadar yaptığı işi öğleden sonra 1 e 2 ye kadar sıkıştırıp dünya evrak kürek işlerini eve taşıyıp evde yapmak sandığınız kadar kolay değil
Evrak kürek işleri angarya mı sizce ? Çoğu masa başı çalışan, 9 - 18/ 9 - 19 saatleri arasında haftada 5 veya 6 gün mesai yapıyor. Öğretmenlerin okuldaki günlük ders saatleri bitince kalan işlerini eve taşımaları kendi tercihleri olmuş olmuyor mu bir nevi ?Ben 2017 de atandım.
37 yaşımdayım.
çok zor atandım
öğretmenlik çok zor net.
Hayattan soğuyoruz.
Yaşayan ölü gibi oluruz.
Ayh teyzeeee senin su menopozun bir bitemedi ha . Sen bundan sonra benim konulara yorum atma . Kisiligimi öğrendin sonuçta. Dilim sivridir bunu da öğren.
Okuduğun bölümden ne olur bilmiyorum ama Kpss' ye hazırlanıp atanmak senin harcın değil. İstemiyorum demişsin de zaten yapamazsın. Senin zorlayıcı herhangi bir işte çalışacağını da sanmıyorum.
Ufukta evlilik görüyorum sadece.
Evrak kürek işleri angarya mı sizce ? Çoğu masa başı çalışan, 9 - 18/ 9 - 19 saatleri arasında haftada 5 veya 6 gün mesai yapıyor. Öğretmenlerin okuldaki günlük ders saatleri bitince kalan işlerini eve taşımaları kendi tercihleri olmuş olmuyor mu bir nevi ?
Çoğu şeyin dijital ile halolduğu dönemde evet karne dahi angarya.Evrak kürek işleri angarya mı sizce ? Çoğu masa başı çalışan, 9 - 18/ 9 - 19 saatleri arasında haftada 5 veya 6 gün mesai yapıyor. Öğretmenlerin okuldaki günlük ders saatleri bitince kalan işlerini eve taşımaları kendi tercihleri olmuş olmuyor mu bir nevi ?
Kolejdede çalıştım,düz memurlukta yaptım.Tamam ama türkiyede hangi iş kolay bakınca şartlara keşke öğretmen olsaydım diyorum 9 10 saat dersi olan var çok şikayetçiysen iş çok tekrar oku meslek değiştir atanma konularına hiç girmeyeceğim. Ben öğretmen çocuğuyum çevremde de dolu arkadaşlarımla ne zaman bi araya gelsek konu buna gelir zamanında biz olduk noodu noldu diyen anne babalar bile pişman oldu. Özel sektörde dönen mobinglerden başlamayalım hiç. Mesela ben mobingle istifaya zorlandım hamile halimle. Ne olabilir en kötü işten atılmazsın performans kaygın olmaz
öğretmenlik kolay öğrenciler zorYine konu öğretmen ve diğer meslekler savaşına dönmüş.
Öğretmenim, üstelik özel sektör öğretmeniyim. Başka bir meslekten sırf koşulları daha rahat diye tekrar okuyarak öğretmen oldum. Yani kabul edelim öğretmenlik kolay. Başka sektörde dirsek çürütmemiş birine zor geliyor olabilir ama çoğu sektöre göre kolay. Hele ki devlette öğretmenlik bal börek. Ben yemişim parasını deyip istifa etmiştim. Daha az kazanayım daha az yorulayım kafasındaydım. Ama iyi öğretmen olunca gayet güzel de kazanıyormuş insan. Şimdi öğretmenler linçleyecek
Valla nelerle uğraştığımı anlatsam roman olur. Yine de kolayöğretmenlik kolay öğrenciler zor
ilkokul öğrencilerinin çakı taşıdığı okullar var
meslek liselerini anlatmıyorum
en kötüsü ortaokullar
özel eğitimciydin sanırım değil miYine konu öğretmen ve diğer meslekler savaşına dönmüş.
Öğretmenim, üstelik özel sektör öğretmeniyim. Başka bir meslekten sırf koşulları daha rahat diye tekrar okuyarak öğretmen oldum. Yani kabul edelim öğretmenlik kolay. Başka sektörde dirsek çürütmemiş birine zor geliyor olabilir ama çoğu sektöre göre kolay. Hele ki devlette öğretmenlik bal börek. Ben yemişim parasını deyip istifa etmiştim. Daha az kazanayım daha az yorulayım kafasındaydım. Ama iyi öğretmen olunca gayet güzel de kazanıyormuş insan. Şimdi öğretmenler linçleyecek
Ayyy bu ne ? Ona teyze buna menopozlu yazmışsın durmuşsun.Sen kimsin ki kendimi sana ispatlayacagim. Bide yazmış ciddi ciddi. He teyze hadi yallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?