"Memur ol " baskısı sadece benim cevremde mi var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Parasını sen vereceksen okuyayım tabi aaa seni mi kıracağım. Özelden ibanı gönderiyorum .
Kıvırcık, turistik yerde okumak istiyorum dedin, eve çıkacağım dedin. Ailen sana her ay en az 30 bin harcayabilecek mi dedim sen de halimiz vaktimiz yerinde dedin.
Açık açık konuşalım, sıralaman çok düşük. Masterchef izleyerek de gaza gelinmez. Kolay bir meslek değil, güzel de bir meslek değil. Özelde okumak çok daha mantıklı. Şu an bu kadar parayı, emeği bu bölüm için harcamak cidden anlamsız.
Kimse seni kırmak için söylemiyor. Anlattığın kadarıyla en ufak lafa alınan birisin, mutfakta sana bağırılıp çağırılmasına dayanamazsın

Ya ders saatini doldurmayanlar var 8 9 10 saat dersi olan öğretmen var bi annemin durumuna bakıyorum bi de kendime. Çok şikauet ederler ama asla istifa etmezlerrr
Sjsjsjsjjssj o da zor eski konuları var kokuyorum kiloluyum vs yazmış tembel iş yok huysuz. Evliliği de kaldıramaz her şeye burnunu sokuyor anneanne malına kadar açtığı konusu var. Kıvırcık aynı görümcem gibi bi insan geleceği sıkıntıda. Gider köyünde oturur 20 yaşında ama 12 yaşında daha düzgün düşünen kuzenim var

Ya kusura bakmazsanız ben sizin yazdıklarınızı pek okuyamıyorum. Hayır okumayı da severim, uzun uzun metinler de okurum ama sizinkiler yok olmuyor. Bunu artık eleştiri olarak mı algılarsınız, ufak bir uyarı mı sizin bileceğiniz şey. Cevap vermeyince de kötü hissediyorum.

Başını okudum ona cevap vereyim bari. Benim de bir o kadar kuzenim var. Birbirine düşkün, bağlı da bir aileyiz. Ama her kuzenimin iş yeri ortamına, hayatının her detayına hakim değilim. Sizin de bu kadar hakim olduğunuza çok inanasım gelmiyor açıkçası. Hakim olsam dahi insanların hayatlarını buraya dökmek de doğru gelmiyor. Öyle işte.

Son düzenleme:
14.yıldan söylüyorum.Türkiyede özellikle ortaokul kurumları çok kötü.
İlk öğretimden liseye,devletten koleje her kurumda çalıştım.bir çok ilde çalıştım.
sese tahammülüm yok .
Mesleğini aşkla yapan ben bu hale geldim.
Yeni nesil çok zor.
Veliler ayrı zor.

Ben 2017 de atandım.
Öncesi hep kolejde çalıştım.
37 yaşımdayım.
çok zor atandım
Darbe dönemi,mülakatın geldiği lanet dönemde .6 sene mahrumiyet bölgesinde yaşadım 2 çocuğumla.
Kimsenin hangi şartlarda hangi mesleği yaptığını bilmeden ahkam kesmeyin .
öğretmenlik çok zor net.
Hele ortaokullar berbat .
Hayattan soğuyoruz.
Sese tahammülümüz kalmadı..
Tatili olmasa net istifa veririm
Yaşayan ölü gibi oluruz.
Normal insanların 5 e kadar yaptığı işi öğleden sonra 1 e 2 ye kadar sıkıştırıp dünya evrak kürek işlerini eve taşıyıp evde yapmak sandığınız kadar kolay değil

Tamam ama türkiyede hangi iş kolay bakınca şartlara keşke öğretmen olsaydım diyorum 9 10 saat dersi olan var çok şikayetçiysen iş çok tekrar oku meslek değiştir atanma konularına hiç girmeyeceğim. Ben öğretmen çocuğuyum çevremde de dolu arkadaşlarımla ne zaman bi araya gelsek konu buna gelir zamanında biz olduk noodu noldu diyen anne babalar bile pişman oldu. Özel sektörde dönen mobinglerden başlamayalım hiç. Mesela ben mobingle istifaya zorlandım hamile halimle. Ne olabilir en kötü işten atılmazsın performans kaygın olmaz

İşte ama şöyle düşünün, siz aslında mesleğin bu zorluğu karşısında tatilini satın alıyorsunuz. Yani her mesleğin kendine göre zorluğu var ama bu kadar deşarj olma şansı başka hiçbir meslekte yok. Ben de 10 yılımı bir şirkete verdim. Sıfırdan başladım, zor şartlarda çalıştım. Şimdi ekmeğini yiyorum yalan yok ama inanın ne bayram tatilim var ne bir şey. Çünkü yabancı şirket. 10 senedir ailemle bir bayram geçirmedim. Yıllık izin deseniz yazın ortasında asla verilmez, hep Eylül/Ekim aylarında kullanabiliyorum. Karşılığı nedir diye sorarsanız maaşı. Yani ben de zamanımı satıyorum maddi anlamda rahat yaşamak için. Bu yüzden öğretmenliğe ya da memurluğa kolay gözüyle bakılıyor aslında. Yoksa meslek kendi içinde bu ülke şartlarında kolay değil farkındayım ama kimse de istifa etmiyor işte, bu da bir gerçek.

Bu arada belli süre memuriyet sonrası yeşil pasaport konusuna hiç girmeyeceğim. O konu gerçekten beni çok üzüyor

Evrak kürek işleri angarya mı sizce ? Çoğu masa başı çalışan, 9 - 18/ 9 - 19 saatleri arasında haftada 5 veya 6 gün mesai yapıyor. Öğretmenlerin okuldaki günlük ders saatleri bitince kalan işlerini eve taşımaları kendi tercihleri olmuş olmuyor mu bir nevi ?

Ayh teyzeeee senin su menopozun bir bitemedi ha . Sen bundan sonra benim konulara yorum atma . Kisiligimi öğrendin sonuçta. Dilim sivridir bunu da öğren.

dilin sivri falan değil terbiyesizsin

kutusunda mı çıktı diyorsun

şimdi öğretmen tartışmasına girmeyeceğim ama o evraklar öyle evraklar değil
şu bir gerçek öğretmenliğin ülkede özellikle öğrenci ve veli gözünde hiç bir itibarı kalmadı
ama bunun sonucunu 20-30 yıl sonra çok acı şekilde göreceğiz
daha önce yazdım çok iyi bir okuldayım ve ülkenin en iyi öğrencileri yurt dışına gidiyor,gelmemek üzere
parası olmayan da burslarla gidiyor
öğretmenliğin tek tutar yanı şu anda tatilinin nisbeten çok olması ,kirana bile yetmese de düzenli bir maaşının olması
2016 olaylarından sonra artık garanti meslek algısı falan da yok,herkes her an başına her şey gelebilir diye düşünüyor
şu tatil meselesine de bir açıklık getireyim,okul dönemi o kadar yorucu ki o tatiller olmasa öğretmen ağzını açıp ders anlatamaz
30 kişiyi 40 dk ayrı ayrı idare etmek zorunda kaldığınızı düşünün ,bunların hepsi farklı karakterde ,enerjik ,dört duvar arasına hapsedilmiş şekilde ve bir de bir şeyler öğretmek durumundasınız, bunu da kademesinde göre 2ye,3e,4e kadar haftanın 5 günü yapıyorsunuz,
idareyi,mebi,müfettişi,bakanı,veliyi vs saymıyorum artık yani
neyse kimse kimsenin derdini de işini de anlamaz konuşmak da boş aslında
herkes sevdiği ,geçinebileceği işi yapsın inşallah

Çoğu şeyin dijital ile halolduğu dönemde evet karne dahi angarya.
Sınıf defteri,performans ölçekleri,şökler,zümreler..
Siz ne saçmalıyorsunuz Allah aşkına.
Bişey deneyiminiz yok,asla anlayamazsınız
BEN Kızlarımın bile öğretmen olmamalarını istemişim,demekki yılmışım,zorlluklarını görmüşüm onlarında mutsuz olmalarını istememişim.
Siz benle neyi tartışıyorsunuz Allah aşkına.
1 sene düz menurluk yaptım çalışma bakanlığında.
Ordada yoğundum ama bitmek bilmeyen gürültü yoktu,insani şartlarda çalışıyordum.
keşke devam etseydim iş işten geçti.
Takmışsınız bi saat.
benim kaç tane arkadaşım düz memurluğa geçti,kaç kişi hala bunun peşinde.
Bişey bildiğiniz yok .
Eve gittiğimizde arabaya binince müziğin sesine tahammül edemiyoruz artık o derecede kalabalık sınıfları idare ediyoruz..siz ne anlatıyorsunuz,hadi işinize bakın:)

Yine konu öğretmen ve diğer meslekler savaşına dönmüş.

Öğretmenim, üstelik özel sektör öğretmeniyim. Başka bir meslekten sırf koşulları daha rahat diye tekrar okuyarak öğretmen oldum. Yani kabul edelim öğretmenlik kolay. Başka sektörde dirsek çürütmemiş birine zor geliyor olabilir ama çoğu sektöre göre kolay. Hele ki devlette öğretmenlik bal börek. Ben yemişim parasını deyip istifa etmiştim. Daha az kazanayım daha az yorulayım kafasındaydım. Ama iyi öğretmen olunca gayet güzel de kazanıyormuş insan. Şimdi öğretmenler linçleyecek

Kolejdede çalıştım,düz memurlukta yaptım.
İyi yönleride bi zahmet olsun,çekilir gibi değil inanın .Ben dahi bir çok arkadaşım geçiş yapmaya çalışıyoruz,insani şartlarda çalışmak için.
Mental sağlığım bozuluyor giderek..Ki ben çok severek çok isteyerek girmiştim.
EŞim düz memur yıllardır,kesinlikle şartları benden iyi..

öğretmenlik kolay öğrenciler zor
ilkokul öğrencilerinin çakı taşıdığı okullar var
meslek liselerini anlatmıyorum
en kötüsü ortaokullar

özel eğitimciydin sanırım değil mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…