- 18 Ekim 2017
- 6.523
- 39.351
- 548
- 34
- Konu Sahibi kivircik2005
-
Gislanin eşi içi tarif etmistim aslinda ama konuyu böldük gibi oldu. Kusura bakma kivircikHava trafik kontrolörü olmak için İngilizce bilmek gerekiyor. Bunun ingilizcesi yok bildiğim kadarıyla. Zaten o iş öyle kolay bir iş değil, çok büyük sorumluluğu var.
Seninle olsak seni de teyzem ablam sanarlardı herhalde 2,5 kilo bebek taşıyıp 2 kilo aldım orda da çalışanın saygısız tavrına sinir oldum ayrıca babam yakışıklı taş gibi bi adam düşününce güldüm sadece sonrasında. sen koca bul hamile kal sonra gelir burda konuşuruz durumu en azından ben gittim 21 yaşında İngilizce bölümü bitirdim işimi de buldum paraları boşa gitmemiş oldu şuursuz şuursuz tercih vermedim 1 milyona da girmedim. Ailenden sürekli şikayet eden sensin buna dayanarak diyorum aylık 25 30 bin yollayacaklar mı?Sen gecende beni babamın karısı zannettiler ühühü diye ağlamıyor muydun. Bence sen de kendini azıcık umursa da babacığını zor duruma sokma . Yazık acıdım adamcağıza.
Menopozdan mı vuracaksın? Üzüleceksin ama daha bi 10-15 senem varAyh teyzeeee senin su menopozun bir bitemedi ha . Sen bundan sonra benim konulara yorum atma . Kisiligimi öğrendin sonuçta. Dilim sivridir bunu da öğren.
Ay ben kaçırmışım o kısmı pardon kıvırcığa söylüyorsun sandım bacıGislanin eşi içi tarif etmistim aslinda ama konuyu böldük gibi oldu. Kusura bakma kivircik
Dört senedir üniversiteyi kazanamadı, kpss kazanıp memur olacağına ihtimal veriyor da istemiyorum diyorAman senden bir halt olmaz insan gibi bir şey sordum anca boş boş laf yetiştiriyorsun. Durup durup konu açıyorsun aynı elifmavi gibi. O da senin ilahiyat mezunu versiyonun işte. Aşçılık deyince senin aklına filmlerdeki mutfaklar geliyor herhalde. Kolay sanıyorsun.
Bir şey başarırsan gel burda bize yaz başardım diye.
Genelde merkezi alım görmüştüm o kurumda benMerkezi alimda acmaz zaten. Ara ara ayri ilan acar ekim kasim gibi takip etmek lazim. 2024 kpsssi varsa yds de alip beklesin. Tabi yaşın da tutmasi lazim.
Çok tatlı bi yorum teşekkür eder esenlikler dilerimAçıkçası ailenize hak veremedim. Düşünceleri güzel sağlam bir işiniz olsun istiyorlar ama size göre değil.
Her şeyden önce artık memur alımı çok az (mühendis, mimar, biyolog vs), haliyle insanlar çok çok yüksek puanlar alırlarsa atanabiliyorlar (80-95 bandında).
Konularınızdan anladığım kadarıyla siz zaten ders çalışmayı sevmiyorsunuz, üniversitede de yüksekleri hedeflememişsiniz hiç.
Hal böyleyken aşçılık vs gibi meslekler sizin için çpk daha uygun olur.
Sen kimsin ki kendimi sana ispatlayacagim. Bide yazmış ciddi ciddi. He teyze hadi yallahAman senden bir halt olmaz insan gibi bir şey sordum anca boş boş laf yetiştiriyorsun. Durup durup konu açıyorsun aynı elifmavi gibi. O da senin ilahiyat mezunu versiyonun işte. Aşçılık deyince senin aklına filmlerdeki mutfaklar geliyor herhalde. Kolay sanıyorsun.
Bir şey başarırsan gel burda bize yaz başardım diye.
Senin ispatlayacak bir şeyin yok ki zaten cicim. Haklısın. Anca böyle boş boş konu açar durursun işte. Onu mu yapsam bunu mu yapsam diye düşün dur. 20 yaşında kazık kadar kızsın. Hayata dair hiçbir hedefin yok. Sen de haklısın teyzemmmmSen kimsin ki kendimi sana ispatlayacagim. Bide yazmış ciddi ciddi. He teyze hadi yallah
sizinde bu cehaletiniz beni öldürecek.Valla en rahat sizsiniz öğretmen çocuğu olarak söylüyorum ortalama para rahat iş tatili bol performans derdi yok bu öğretmenlerin de bu tripleri beni öldürecek cidden zamanında keşke böyle düşünen annemi dinlemeseydim
evet galiba öyleBütün konulara dahil bir kuzeniniz var
Benim kuzenim de okudu aşçılık. Gastronomi falan üniversitesini de okudu. Yetmedi eğitim neyin de aldı. Filinta gibi de çocuktur, beceriklidir eli çabuktur. Şimdi ne yapıyor? Bir fabrikada işçi olarak çalışıyor. Katlanamadı mutfak ortamına, yemişim şefliğini dedi bıraktı mesleği. Siz hiç bir otel mutfağı, iyi bir restoran mutfağı görmemişsinizdir. Kuzeniniz de görmemiştir. Oralarda olay bahsettiğiniz gibi değil.
Dediğim gibi kıçı kırık restoranda pide yapacak, tavuk kızartacak, çorba karıştıracak, 25-30 bin maaşa razı olacaksa yapar. Ama çok para kazanırım, şef olurum gibi hayalleri varsa ancak hayal olarak kalır. Ki kıvırcığın kişiliğini de biliyoruz, zora gelmez.
Kendi restoranını açmak için para lazım, çevre lazım. Öyle herkese açtırmazlar parası olsa da. Köfteci mafyası bile var ülkede. Hadi diyelim açtı, soğuk ustası olarak ne çıkaracak? Ne satıp neyle karın doyuracak?
Acik konuşayım bu hayatta yapmayacağım mesleklerden biri. Dersi sabote eden mi dersin , derste sakız çiğneyen hocanın arkasından küfür eden el hareketi çeken.... zor bi meslek. Ben yapamazdım . Şimdiki veliler de cok uyanık. Höst desen adamın tepesine biniyorlarsizinde bu cehaletiniz beni öldürecek.
Sizde öğretmen olun madem.Ne diye dert ediyosunuz bu kadar madem en rahat biziz:)
Öğretmen memur çocuğuyum. Bütün üniversite sınıf arkadaşlarım devlette öğretmen. Bir tek ben özelde kalmayı tercih ettim. Yalan yok, öğretmenlerin idealist olmadığını düşündüğüm için tercih etmedim. Şimdi bakıyorum, üniversite sınıf arkadaşlarım maddi ve manevi çok köreldiler her anlamda ama ben bütün sene çalışıp 28 gün yıllık izin kullanıyorum, öğretmen arkadaşlarım hakikaten baya tatil yapıyorsizinde bu cehaletiniz beni öldürecek.
Sizde öğretmen olun madem.Ne diye dert ediyosunuz bu kadar madem en rahat biziz:)
Bir hedefim yok
İç mimarlığa ne oldu teyzem?Ea bolumundeyim . Hedeflerim sık sık değişiyor o yüzden hedef söylemekten biraz çekiniyorum.ic mimarlik istiyorum şu anlık.dizayn işleri hoşuma gidiyor
Sen gezmeye mi gidiyorsun? Tamam gideceğin okul nerde diye bakarsın da denize uzaklığı sorgulamak falan enteresan teyzem.Merhaba. Datca tutuyor. Okul merkeze uzak . Kyk da yokmuş. Kiralar hakkında bilgi almak istedim. Spor salonu , kafe gibi yerler var mı datçada . Haritadan baktım denizin ortasında ada gibi biryer. Yaşayanlar var mı? Okulun adı kazım yılmaz myo birde okulun denize uzaklığı ortalama ne kadar bilenler varsa öğrenebilir miyim?
Allahtan bir milyonuncu değilsin teyzem. Biraz daha zorlasan olurdu.Sıralamam 853 bin geldi tyt. 165 bin sozel . Datca 895 ile alıyor. Gelir diye düşünüyorum
Bu yaştan sonra zor zamanında öğretmenlik yazma biz olduk noooldu diyen annem olmasaydı pdr okumuş olacaktım. Ne sıkıntısı var özel sektörle kıyaslama yapınca türkiye şartlarında en rahat mesleklerden biri 15 sene önce atama vs de zor değildi öğretmen olmasaydınız sanki ne olacaktınız mesela? Ben tarih öğretmeni olup ders saatini doldurmayan uf yaaa uf ya diyen tanıyorum. Eski işimde maaşım annemden 20 bin fazlaydı ama annemin rahatlığı asla yoktu. Çoğu öğretmen çocuğu arkadaşım da böyle düşünüyorsizinde bu cehaletiniz beni öldürecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?