"Memur ol " baskısı sadece benim cevremde mi var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maaşlar cidden 2 katı mı oluyor normale göre tazminat ile ben değil ama kocam mühendis ayrıca havacılık okudu puanı da yüksek ama işini bırakmaya değecek mi kararsız kaldık çalışan 1 arkadaşımız değmez normal memur maaşı uzman çavuş bile daha yüksek dedi bilemiyorum

O zaman özelde oku soyle böyle diye akıl verme . Akıl vereceğine para ver ya da sus. Akil verirken iyi ama iş paraya gelince anan baban düşünsün. Hem ayranım dökülmesin hem yoğurdum eksimesin. Bak bu fevriligini hormonlarına veriyorum birdahakinde bu kadar anlayışlı olmam. Hadi bayss

Afkepfjelfjelfmwldwldn bu hormonlu halimle sınavda ilk 50 bindeyim 10 sene oldu liseden mezun olalı baysssmış ömründe 1 gün gir mutfağa bayssss dersin artık 20 yaşında mısın çocuk mu belli değil ailen de benim gibi düşünüyor bak. Yollamazlarsa ne yapacaksın buraya gelip yazarsın yine. Ayrıca burda anonim olmana güvenme bi davaya bakar annenle babanla açtığın konulara bakarsınız eve gelen kağıtta

Elektronik muhendisleri bu dunyada cenneti yasiyor diyebilirim. %100000 değer

Tabiki kendi istediğiniz bölümü okuyun. İlerde onlar haklı çıkar belki ama mesele haklılık değil. Ayrıca ebeveyn baskıdı ile okuyanlar süreki işte şehre alısamadım ailemin suçu işte atanamadım ailemin suçu ben istememiştim ve. Bazen haklı bazen kurban psikolojisi.
İstediğinizi yapın olmazsa da olmaz canım aaa. Valla böyle hayat mı yasanır

Elektronik muhendisleri bu dunyada cenneti yasiyor diyebilirim. %100000 değer
Benimki inşaat ya ama apron memurluğu vs baktı bir de onlarda galiba lisans mezunu olmak yetiyordu alımlarda myle görmüştüm daha önce denemişti normalde puanlar 98 99 bu alımlarda 89 87

Yokk yollarlar merak etmeeee . Hadi bays.

Benimki inşaat ya ama apron memurluğu vs baktı bir de onlarda galiba lisans mezunu olmak yetiyordu alımlarda myle görmüştüm daha önce denemişti normalde puanlar 98 99 bu alımlarda 89 87
Apron memurluguna degmez. Muhendis diyince ben atsep dusundum.

Eski bir erkek arkadaşım aşçılık yapıyordu bir otelde. Asla hayal ettiğin gibi salına salına tatlı tatlı yemekler yapmayacaksın. Sabahtan akşama kadar sürekli çalışacaksın. Üstlerin seni azarlayıp duracak hatta hakaret edecek. Bir dakika da oturmayacaksın. Seni tandığımız kadarıyla senin yapabileceğin bir meslek olmadığını düşünüyorum. Bence herkesin dikine gitme, anladığım kadarıyla ortada büyük bir baskı ya da hakaret yok. Herkesten fikir al, öyle karar ver ve bence başka bölümleri de araştır.

Şehirlere bakıyorum mesela baba şu şehir guzel şu üniversite merkeze yakin diyorum. Sen okumaya değil gezmeye gidiyorsun diyor . Ne alaka . Bakıyorum işte üniversite nerde kampüs nerde diye ...
Babanız bir yönden haklı. Okulun merkeze yakınlığı, uzaklığı kadar eğitim kadrosu da önemli. Hiç onlara baktınız mı ?

Nisan ayında iç mimarlık istiyordunuz, şimdi aşçılık. İstediğiniz bölümden emin misiniz ? Bu işin önemli bir kısmında insanlar gerçekten de bulaşıkta yıkıyorlar. Gerçek çalışan yorumlarını hiç okudunuz mu ?

Hava trafik kontrolörü olmak için İngilizce bilmek gerekiyor. Bunun ingilizcesi yok bildiğim kadarıyla. Zaten o iş öyle kolay bir iş değil, çok büyük sorumluluğu var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…