memurluk için en rahat memleket neresi sizce ?

doguda maaş daha çok veriliyormuş bide doğu görevimi aradan çıkarmak istedim ama sanırım ev sorunu yakıt falan baya masraflı oralar... bitlisi eledim ozaman.... çok sağolun..

Eşim öğretmen hiç fazla maaş görmedik :)Ama sizin memurlukta bilgim yok açıkçası bir de konuyla alakasız ama bende b grubundan sınava hazırlanıyorum düz memurlukta da doğu görevi var mı bunu bilmiyordum açıkçası.Ve gideceğiniz yerde 1 yıl kalıp eş durumu isteyeceksiniz sanırım o zaman güzel bir şehir yazıp tadını çıkarın 1 yıl için bu kadar sorun etmeyin derim

genelde herkes ilk başta neresi olsa giderim der ama gittiginde pişman olurlar tayini dört gözle beklerler o duruma düşmemek için çok dikkat ediyorum... vardır tabi çogu yerde azda olsa geneli iyi olsun yeter bana ..

memurlukta maaşlar evli bekar yol masrafı şeklinde ayrım varmış artıyormuş sanırım... işte bir yazı okudum tüm memurlara zorunlu dogu hizmeti diye bir yasa cıkmış.. batıda 3 yıl görev yaptıktan sonra dogu ve güney doguya atıyorlarmışşş yani ne kadar da istemesemde doguda bir yere gidicem mecbur tam olarak anlamadım... sevgilim askerden seneye geliyo evlenip evlenmeyecegimiz tam kesin degil ona göre seçim yapıcam:26:

Doğu görevini bilmiyordum açıkçası bence bunu iyi araştırıp ona göre tercih yapın.Dediğim gibi eşim öğretmen ben şu an çalışmıyorum onun için eş yardımı diye bişey var 150 tl gibi bişey olması lazım o da ben işe başlayınca kesiliyor :) Yol masrafı hiç duymadım açıkçası bence bunların hepsini iyice araştırın ona göre daha doğru tercihler yapabilirsiniz.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Yanlış biliyorsam arkadaşlar düzeltir eşiniz ögretmenmiş siz evli oldugunuz için doğu görevi yapmayabilirsiniz zorunlu olarak.

şu son sayfadaki yazıları okuyunca doğu-batı görevi, doğunun maaşı yüksek vs falan ben de bildiklerimi yazayım.
atanan bir memurun hangi kurum olursa olsun derece-kademe ünvanı aynı olduğu sürece aynı maaşı alır. sadece bölge bölge değişen çok cüzi tazminat tutarları var o değişir. mesela köyde öğretmen olanın 28/B ek tazminatı 19,25 tl iken merkezde görev yapanın ise 15.10 dur. kısaca maaşın temelini oluşturan özel hizmet tazminatı oranı ve denge tazminatı aynı işi yapan aynı ünvanlı tüm memurlar için aynıdır. doğu batı ayrımı yoktur. doğu görevine gelince söylentiler olsa da kesinleştiğini ben duymadım bişi diyemem ama yok diye biliyorum.
atanmak için küçük ilçeler seçin kendinize en rahat yerler oralar. ilçe istemem derseniz Mardin, Batman gibi küçük illeri tercih edebilirsiniz. Ben şahsen mardin tercih ederdim. saymakla bitmez artıları..

diğer illeri az çok fikir sahibi oldum ama bilecik hakkında hiç bişe bilmiyorum :26:

Kucuk bi ilce kiralar 300 tl civari eskisehir bursa kitahya ankara cok yakin yani sikilmazsiniz ama masrafda cok yapmazsiniz kucuk olduhu icin is yogunda olmaz

Sent to my Iphone using Kadinlar Kulubu

bu arada evli memur eğer eşi çalışmıyorsa 164,31 tl eş yardımı alır, yol masrafı diye bir şey yoktur, zamanında memurlara servis imkanı varmış o tekrar geri gelecek dendi ama önce genel müd. büyükşehirlerde başlar, diğer büyük iller vs yayılır o da olur mu ne zaman olur bilinmez:44:
son bir şey işe girdikten sonra evlenirseniz eş durumu tayini ok ama diğer sebeplerden öyle kolay kolay tayin alamazsınız bu da aklınızda bulunsun.

Bence ya Akdeniz ya da Ege bölgesi yazın. Kışlar ılık, meyve sebze balık çeşitli ve ucuz, kiralar uygun. Mersin bölgesinden Silifke ve Anamur ilçeleri yaşanası yerler, hem kiralar ve ulaşım ucuz, hem doğası ve denizi güzel hem de insanı temiz. Yazın turizm cenneti haline dönüşür canınız sıkılmaz. Egede ise Manisa güzeldir. Hem şehirdir hem de küçüktür, İzmir'e de çok yakın istediğiniz zaman gider gezersiniz.

mardinin nasıl artıları var ki üstün körü anlatsanız...

mersini ilk baş ucuz dediler sonra suriyden gelen göçmenler yüzünden kiralar vs. baya uçtu dediler aklım karıştı açıkcası :26: egede pahalı dediler ama bakıcam artık

Tabii nakliye farkı var mutlaka. Antalya'ya yazın şöyl bir gitmek istiyorum, yazı sıcak diyorlar ama yazları ben yine Van'a gelirim, sorun olmaz. Önemli olan kış:)

vanı yazmayım ozaman :) antalyayı bende düşünüyorum arkadaşlar övdü baya... hakkımızda hayırlısı

Hayırlısı tabii. Ama tavsiyem havaalanı olan ya da havaalanı ulaşımı kolay olan şehirler seçmen.

canım büyük sehirleri secme onlar zor ve yogun olyo ben sana tavsiye edecegim corum amasya bartın burdur gibi küçük sehirler rahat olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…