doguda maaş daha çok veriliyormuş bide doğu görevimi aradan çıkarmak istedim ama sanırım ev sorunu yakıt falan baya masraflı oralar... bitlisi eledim ozaman.... çok sağolun..
Kusura bakma kaç gündür takip ediyorum konuyu,artık şu yorumu görünce patladım.
İnsanlar burada neresi olsa giderim modunda,sen o puanla son atamaya kalmışsın,yer beğenmiyorsun.
Hanzo adam her yerde var,kurtarılmış bir bölge yok malesef.
Eşim öğretmen hiç fazla maaş görmedik :)Ama sizin memurlukta bilgim yok açıkçası bir de konuyla alakasız ama bende b grubundan sınava hazırlanıyorum düz memurlukta da doğu görevi var mı bunu bilmiyordum açıkçası.Ve gideceğiniz yerde 1 yıl kalıp eş durumu isteyeceksiniz sanırım o zaman güzel bir şehir yazıp tadını çıkarın 1 yıl için bu kadar sorun etmeyin derim
memurlukta maaşlar evli bekar yol masrafı şeklinde ayrım varmış artıyormuş sanırım... işte bir yazı okudum tüm memurlara zorunlu dogu hizmeti diye bir yasa cıkmış.. batıda 3 yıl görev yaptıktan sonra dogu ve güney doguya atıyorlarmışşş yani ne kadar da istemesemde doguda bir yere gidicem mecbur tam olarak anlamadım... sevgilim askerden seneye geliyo evlenip evlenmeyecegimiz tam kesin degil ona göre seçim yapıcam:26:
Yanlış biliyorsam arkadaşlar düzeltir eşiniz ögretmenmiş siz evli oldugunuz için doğu görevi yapmayabilirsiniz zorunlu olarak.Eşim öğretmen hiç fazla maaş görmedik :)Ama sizin memurlukta bilgim yok açıkçası bir de konuyla alakasız ama bende b grubundan sınava hazırlanıyorum düz memurlukta da doğu görevi var mı bunu bilmiyordum açıkçası.Ve gideceğiniz yerde 1 yıl kalıp eş durumu isteyeceksiniz sanırım o zaman güzel bir şehir yazıp tadını çıkarın 1 yıl için bu kadar sorun etmeyin derim
diğer illeri az çok fikir sahibi oldum ama bilecik hakkında hiç bişe bilmiyorum :26:
Yanlış biliyorsam arkadaşlar düzeltir eşiniz ögretmenmiş siz evli oldugunuz için doğu görevi yapmayabilirsiniz zorunlu olarak.
şu son sayfadaki yazıları okuyunca doğu-batı görevi, doğunun maaşı yüksek vs falan ben de bildiklerimi yazayım.
atanan bir memurun hangi kurum olursa olsun derece-kademe ünvanı aynı olduğu sürece aynı maaşı alır. sadece bölge bölge değişen çok cüzi tazminat tutarları var o değişir. mesela köyde öğretmen olanın 28/B ek tazminatı 19,25 tl iken merkezde görev yapanın ise 15.10 dur. kısaca maaşın temelini oluşturan özel hizmet tazminatı oranı ve denge tazminatı aynı işi yapan aynı ünvanlı tüm memurlar için aynıdır. doğu batı ayrımı yoktur. doğu görevine gelince söylentiler olsa da kesinleştiğini ben duymadım bişi diyemem ama yok diye biliyorum.
atanmak için küçük ilçeler seçin kendinize en rahat yerler oralar. ilçe istemem derseniz Mardin, Batman gibi küçük illeri tercih edebilirsiniz. Ben şahsen mardin tercih ederdim. saymakla bitmez artıları..
bartına gel ben orda memurum rahat :)
Bence ya Akdeniz ya da Ege bölgesi yazın. Kışlar ılık, meyve sebze balık çeşitli ve ucuz, kiralar uygun. Mersin bölgesinden Silifke ve Anamur ilçeleri yaşanası yerler, hem kiralar ve ulaşım ucuz, hem doğası ve denizi güzel hem de insanı temiz. Yazın turizm cenneti haline dönüşür canınız sıkılmaz. Egede ise Manisa güzeldir. Hem şehirdir hem de küçüktür, İzmir'e de çok yakın istediğiniz zaman gider gezersiniz.
eminim rahattır da ben karadeniz hariç yerler bakıyorum :)
neden canım gel ev arkadası oluruz :)
ne güzel ev arkadaşı da buldum ama :) işte uzaklarda gözüm
hayırlısı olsun. hakkında :)
Van'da meyve-sebze gibi maddelerin pahalı olması sanırım başka illerden geliyor o yüzden pahalı diye biliyorum bir tanıdıgım van'da çalışıyor şuan sebze ve meyveler için farklı şehirlerden geliyor o yüzden pahalı demişti bana.Antalya'ya kardeşim gitti kış sezonuydu gittiginde çok güzel bir şehir ama biraz pahalı demişti.
vanı yazmayım ozaman :) antalyayı bende düşünüyorum arkadaşlar övdü baya... hakkımızda hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?