Memurluk mu öğretmenlik mş

Tübitak 4006ya her okul katılabilir, kimi okul her sene katılır, kimi okul o kadar önemsemez.
Okulla değil müdürle alakalı, müdür karar verir uygulatır.
Diğer projeler genelde gönüllülük esasına dayalı oluyor.
Ama hiç tahmin etmeyeceğim okullarda müdürün yılda bilmemkaç proje istediğini duyuyorum, gelmedi henüz başıma.
Bu sene mesela okulda yeniyim, zümreye sordum bizde etkinlik oluyor mu diye, olmuyor dedi.
Ama müdür yeni değişmiş, zümre tutanağımız okul çapında etkinlik belirtmediğimiz için geri döndü.
Birkaç etkinlik ekledik, üzerine toplantı istedi müdür.
Mesela toplantı diyor ama ortak uygun zamanlarımızı gözetmiyor, 5 kişiden 3ü için alakasız zamanlara denk geliyor.
Lafı uzatıyorum da cidden dışardan göründüğü gibi olmadığını anlatmak istiyorum.
Bir de benim gibi atanırsınız, norm fazlası olup okul okul gezersiniz.
Her yerde ayrı ayrı dert anlatacaksınız, kimi anlayacak kimi bana ne nasıl ayarlarsan ayarla diyecek.
Küçük ihtimaller ama her şeyi bilin diye söylüyorum.
Evet hocam o kadar iyi oldu ki işin içinden birinin bunları söylediği. Şuan ben 4a kadrodayım. Mühendisim aslında ama kurumum denetim kurumu. Ben idarede kalıyorum çogu zaman. Tam zamanlıya başlayınca iller arası denetime gitmek zorunda kalcagım marmara bölgesi özelinde. Tek iyi tanı o gun denetim yzıyorsun kaçta bştersw bitsin o gun senin. Tabi geneli 7 lere kadar sürüyor. Ama 1 saatte biten de var gibi gibi

Kpss yi çok hafife alıyorsunuz,hiç alan, eğitim sınavına girmediğiniz o kadar belli ki , öğretmenlik okumak istiyorsanız gene okuyun ama elinizdekilerin de kıymetini bilin bence.Ozel bir çocuğa sahip olup yarım gün memurluk bulunmaz nimet su devirde
Yok hocam ben teknik mezunum mat fulldur. Ezberim kuvvetlidir: 1 ayda tarih çalışıp 24 net yaptım.
Aynı zamanda A kadro oldugum için kpss sürecine çok hakimim. Brans fen sectim. Mühendis oldugum için öabt çok basit benim için. Tek bilmedigim eğitm bilimleri o da halledilir diye düşünüyorum.
Ama yarı zamanlı memurluk gerçekten veli nimet tek sart ikinci cocugu yapmam gerekiyor: yarım zamanlı çalışmak için 2. Cocugu yaparsam işler iyice sarpa saracak

Yok sabah öğlen değil de, hergün 4 saatte bir özel bakım olayımız var ve o saat aralıgında evde olmam gerekiyor yeter ki onu karşılasınlar. Memurlukta malesef olmuyor bu durum. Olsa da hergün ricacı durumda bırakıyor insanı ve dönüp dolaşıp laf söz oluyor göze batıyor hali ile
Böyle bir durumu hemen hemen hiçbir okul idaresi hoş karşılamaz. Şu anda rica minnet izin veriyorlarsa öpün başınıza koyun çünkü dersi ve öğrencileri boş birakip eve gidip geleyim durumu öğretmenlikte hiç mümkün değil. Anlayışlı bir idareye denk gelmeniz durumunda dahi size özel hazırlanacak bir program da muhtemelen bütün okulun programını etkileyeceği için sadece idare değil iş arkadaslariniz da mağdur olacaktır .Bu yüzden İdare kolaylık sağlasa bile öğretmenler odası bir süre sonra cehenneme döner sizin için, uyarmadi demeyin....

Sizi zorlayan şartlar olabilir ama şimdiden atanacaginiz yeri kestiremezsiniz o zamana kadar hangi illeri açacaklar ne kadar atama verilecek. Atandiniz diyelim mevcut sartlarda sözleşmeli öğretmenlik var hemen eş durumu yapilamiyor artık diye biliyorum.
Eve yakın yere atandiniz diyelim saatlerinizi kestiremezsiniz. Günde şu kadar giderim şu kadar saatim olur şu saatlerde olsun hesabını her idare kabul etmez. Norm fazlası olup başka bir yere gorevlendirilebilir resen atamaya maruz kalabilirsiniz.
Yani bu kadar kalem kalem hesap tutmayabilir. Çokça geçmiş olsun kızınıza umarım sizin ve onun için en iyisi olur.

Yok hocam ben teknik mezunum mat fulldur. Ezberim kuvvetlidir: 1 ayda tarih çalışıp 24 net yaptım.
Aynı zamanda A kadro oldugum için kpss sürecine çok hakimim. Brans fen sectim. Mühendis oldugum için öabt çok basit benim için. Tek bilmedigim eğitm bilimleri o da halledilir diye düşünüyorum.
Ama yarı zamanlı memurluk gerçekten veli nimet tek sart ikinci cocugu yapmam gerekiyor: yarım zamanlı çalışmak için 2. Cocugu yaparsam işler iyice sarpa saracak
2.çocuğu yaparsanız cidden çalışamaz duruma gelirsiniz 😔farkındaysanız eşiniz süreçte yok gibi(elbette çalışıyordur o da ama kızınızın bakım sürecinde tüm yük sizin sırtınızda)

Böyle bir durumu hemen hemen hiçbir okul idaresi hoş karşılamaz. Şu anda rica minnet izin veriyorlarsa öpün başınıza koyun çünkü dersi ve öğrencileri boş birakip eve gidip geleyim durumu öğretmenlikte hiç mümkün değil. Anlayışlı bir idareye denk gelmeniz durumunda dahi size özel hazırlanacak bir program da muhtemelen bütün okulun programını etkileyeceği için sadece idare değil iş arkadaslariniz da mağdur olacaktır .Bu yüzden İdare kolaylık sağlasa bile öğretmenler odası bir süre sonra cehenneme döner sizin için, uyarmadi demeyin....
Suan yarım gün çalıştıgım için çıkıyorum öğlen. Durum söyle hocam. Gece 12 den sayıyorum;
00:00 pansuman
04:00 pansuman
08:00 pansuman
12:00 pansuman
16:00 pansuman
20:00 pansuman diye gidiyor/ bunu tabi yarım saat 1 saat esnetme durumu olabilşyor ama ideal bu sekilde. Dersten cıka değil de örnek veriyorum 11 ile 1 arasını boşaltabilir mi.
Veya bos gün verip ben 2 gğn için bakıcı tutabilir miyim?

Bir de su var görev yaptıgım yere evimi tasıyabilirim o ihtimali de düşünüyorum.
Ama suan ki kurumum sanayi içinde ve etrafında ev yok. Ev iş veya ev okul arası en kısa 20 dk araba ile.
Aslında tüm sorum su; örnegşn haftalık 25 saat ders aldım. Bana öğlen vaktinde öncesi veya sonrası olmak üzere 2 saat boşluk bırakabilir mi? Bunu her sene yaparsa sıkıntı olusturur mu
Bunun dısında zaten kzımda okula gittiği için hastane tedavileri yaz tatilinde planlanacak ve min 1 ay kalınıyor hastanede. İşte buradada öğretmen tatil ve şdareden şzin alma durumu yok diye avuttum kendimi hep

Öncelikle geçmiş olsun.

Ben öğretmen değilim ama düşüncelerimi yazmak istiyorum.
Kırılmayın ama bana planlarınız cok ütopik geldi. KPSS yi kazanıp atanmak zaten ciddi bir süreç. Bakalım kızınız için de uygun bir şehire atanabilecek misiniz ? Hadi atandınız diyelim . Kızınız okulu işe sizin çalıştığınız okul bakalım yakın olacak mı ? İstanbul gibi bir yerde ulaşım zaten sıkıntı. Bir de Sadece sizin için ders programını kabul edecek mi idare? Ya başka sağlık sorunu olan öğretmenler de varsa ne olacak ? Çocukların dersi boş mu geçecek ?
Bir hoş görülür iki hoş görülür fakat idare de veliler de sürekli hoş görmez bu durumu.

Arkadaşlar merhaba, suan karmaşık bir durumun içerisindeyim. Fikir verirseniz cok memnun olacagım.
Ben suan memur olarak çalışıyorum. Kzım seneye 1. Sınıf olacak ve 2. Cocugun olunca yarım maas yarım mesai seklinde çalışabilecegim 6 sene
Diğer yandan calıştıgım kurum rahat fakat ben cok mutsuzum kızımın tedavi sürecinde tatsız durumlar yasandı ve amirim, ortamdan hiç hoslanmıyorum her sabah ayaklarım geri geri gidiyor
Aynı zmanda suan yine kendi sehrimde bir kuruma atandım bekleme süresi olmadan gecebilecegim
İstisnai durumum ise su; ağır bakıma ihtiyacı olan, sık sık hastaneye gidip özel ilgi görmesi gereken bir kızım var. Suan ki kurumum yarım çalışma konusunda rahat ama çok mutsuzum
Geçebilecegim kurumda iş yoğunlugu yok fakat 8 5 calısacagım
Aynı zamanda suan fen bilgisi öğretmenliğine girdim okuyorum 1. Sınıfım amacım öğretmen olmaktı erken bitirme gibi hedefim var. Öğretmen olursam zaman acısından kızıma daha faydalı olacagımı düşünüyorum fakat işi bırakıp 2 sene sadece okula gitmem lazım.
İşi bırakınca da asırı borcum var ve muhtemelen eve evraklar falan gelecek

Bu durumda karar veremiyorum, borçta gelse sabredip herseyi silip okulu mu bitirsem öğretmen olup rahatlasam,
Yarım zamanlı yarım maas verecek olan işimde çalışıp zaman konusunda iyi olup hergün mutsuz mu gitsem
Sehrimdeki başka kuruma geçip, çalışmaya severek gidip 8 5 çalışıp okulu mu uzatsam

Yardım çlarınız cok önemli suan için
Öğretmenlik iyi olur ama ataması çok zor özellikle fen gibi bölümler atanamıyor kolay kolay ..

2.çocuğu yaparsanız cidden çalışamaz duruma gelirsiniz 😔farkındaysanız eşiniz süreçte yok gibi(elbette çalışıyordur o da ama kızınızın bakım sürecinde tüm yük sizin sırtınızda)
Ah malesef öyle. Eşim özel sektör çalışanı ve çok fazla yoğun. O işin maddi boyutunu kaybetmemek için gık ses edemiyor. Kazancı iyi ama işten cıkınca ek işe gidiyor dolayısı ile bakım yuku ben de. Tabi bugunume sükür milyon borçtan yarım milyon borca düştük :) taka tuka arabam var ayagımı yerden kesiyor ve kirada değilim hamdolsn

İşinizi bırakmayın.
Hele daha esnek saatler olur diye öğretmenliğe hiç geçmeyin.Bizim mesleğimizde memurluktaki gibi bir saat idare edilme durumu yoktur.Ders 8.15 te başlıyorsa öğretmen o saatte kesinlikle sınıfında olmalıdır.Bakın ben ameliyat oldum,iki kol altımda 15 er santimlik yaralar var ama ameliyattan 4 gün sonra hemen başladım okuluma.Çünkü işin vicdani boyutu bir yana,konularda eksik kalırsa çocuklar toparlamak yine bize düşüyor ve işimiz zorlaşıyor.Ayrıca şu anki kurumunuzda amiriniz laf etmiş mebde rapor alırsanız veli idare derse girmek zorunda kalan nöbetçi öğretmen hepsi laf edecek hatta şikayet edileceksiniz.Kanser hastası olan öğretmeni,ücretsiz izin aldığı için şikayet edeni bizzat gördüm,insanlar kendi menfaatleri doğrultusunda inanılmaz şeyler yapıyorlar.
Sizin durumunuzda olsaydım(ki benim çocuğumunda ameliyat ve kontrol gerektiren bir rahatsızlığı var) güvenilir bir bakıcı abla ya da teyze ayarlardım sanırım.4 saatte bir pansuman gerekiyormuş,kızınızın yanında bakıcısı olur.Ameliyatlardan sonra da bir müddet siz refakatçi raporu alırsınız sonra yine bakıcınız ilgilenir.Oğlumun da Kasım ara tatilinde ameliyatı var ben bir hafta yanında olacağım,sonrasında annem ve eşim izin alıp ilgilenecekler.Kolaylıklar diliyorum size,kızınız için güçlü kalın🌸

Suan yarım gün çalıştıgım için çıkıyorum öğlen. Durum söyle hocam. Gece 12 den sayıyorum;
00:00 pansuman
04:00 pansuman
08:00 pansuman
12:00 pansuman
16:00 pansuman
20:00 pansuman diye gidiyor/ bunu tabi yarım saat 1 saat esnetme durumu olabilşyor ama ideal bu sekilde. Dersten cıka değil de örnek veriyorum 11 ile 1 arasını boşaltabilir mi.
Veya bos gün verip ben 2 gğn için bakıcı tutabilir miyim?

Bir de su var görev yaptıgım yere evimi tasıyabilirim o ihtimali de düşünüyorum.
Ama suan ki kurumum sanayi içinde ve etrafında ev yok. Ev iş veya ev okul arası en kısa 20 dk araba ile.
Aslında tüm sorum su; örnegşn haftalık 25 saat ders aldım. Bana öğlen vaktinde öncesi veya sonrası olmak üzere 2 saat boşluk bırakabilir mi? Bunu her sene yaparsa sıkıntı olusturur mu
Bunun dısında zaten kzımda okula gittiği için hastane tedavileri yaz tatilinde planlanacak ve min 1 ay kalınıyor hastanede. İşte buradada öğretmen tatil ve şdareden şzin alma durumu yok diye avuttum kendimi hep
Bu dediğiniz çok çok zor inanın.... Bir dönem hoşgorseler bile diğer dönemi size kimse garanti edemez. Yasal olarak da idare insiyatifine baglisiniz, ısrar etme şansınız olmaz. Ayrıca büyükşehirde bir öğretmenin 20 dk. da okuluna gidebilmesi büyük nimettir... Ben yıllardır isyerim evim ve çocuğumun okulu arasında her gün 3 saate yakın arac kullanıyorum. 20 dk. mesafe çok çok iyi....

Ah malesef öyle. Eşim özel sektör çalışanı ve çok fazla yoğun. O işin maddi boyutunu kaybetmemek için gık ses edemiyor. Kazancı iyi ama işten cıkınca ek işe gidiyor dolayısı ile bakım yuku ben de. Tabi bugunume sükür milyon borçtan yarım milyon borca düştük :) taka tuka arabam var ayagımı yerden kesiyor ve kirada değilim hamdolsn
Samimi olarak söylüyorum ben olsam tam zamanlı işime devam edip pansuman için hemşire temin ederim.Sizin şu anki bulunduğunuz şehirde ilkokul için ödeyeceğiniz ücretiniz + hemşire desteği almak için ödeyeceğiniz toplam tutar İstanbul'daki bir okulun sadece yıllık ücreti olacaktır.

Öğretmenliği bitirdiğinizde atanmak için KPSSye gireceksiniz. Kazanırsanız devlet hangi şehirleri açarsa oralardan tercih yapacaksınız. İlk atamada sandığınız gibi rahat olacağınız yerler gelmeyecek. En problemli bölgeler açılacak. Büyük şehirlerde bile problemli semtler açılacak. Anne babasının dayak arsızı ettiği, evde yarım saat tahammül edemediği öğrenciler de olacak. Sizden sadece öğretmenlik değil bakıcılık da bekleyenler olacak (bu konuyu çok açabilirim ancak çok uzar) hatta hap alıp gelen öğrenciler.. (bizzat yaşadım) hocamızın birinin sınıfın birinden çıkarken elleri titriyordu sinirleri o kadar bozulmuştu. Öğretmenlik gir dersine çık işi değildir. Aşırı zor. Evde de işiniz bitmeyecek. Her gün ödevler, sınavlar, projeler... Bunun yanında atandığınız şehirde ve okulda ilk 3 sene sözleşmeli adı altında görev yapacaksınız. Tayin hakkınız olmayacak o süreçte. 3 yıl sonunda eş durumu hakkınız olacak değilse en az 4 sene. Gittiğiniz şehri sevmeme ihtimaliniz de var sonuçta.. Ve öğretmenlik kadar özgül ağırlığı yüksek başka bir meslek daha yok. Şöyle düşünün (ben işimi çok seviyorum bu arada ama her yönden düşünün ve sandığınız gibi rahatlamak adına yapılacak şey olmadığını bilin) bir günde 7 saat boyunca tek bir sn bile muhatap olduğunuz insan sayısı 40ın altına düşmeyecek. Ve bu her gün böyle gidecek. 7 saat boyunca aralıksız her sn her an minimum 40 kişiyle karşı kaşıya olacaksınız. Pc başında dosya ya da ders planı hazırlamak buna kıyasla dinlenmek gibi gelecek.

Eğer
Yok sabah öğlen değil de, hergün 4 saatte bir özel bakım olayımız var ve o saat aralıgında evde olmam gerekiyor yeter ki onu karşılasınlar. Memurlukta malesef olmuyor bu durum. Olsa da hergün ricacı durumda bırakıyor insanı ve dönüp dolaşıp laf söz oluyor göze batıyor hali ile
Yani okulda da iş idareye kalıyor yine
Bu yüzden yazdım.
İstifa ederseniz atama olacak mı olmayacak mı, istediğiniz şehir olacak mı olmayacak mı, yakın ev tutabilecek misin, gittiğin okulun idaresi anlayışlı mı, veli ve öğrenci profili nasıl, (bazı okullar var öğretmene bıçak çeken ortaokul öğrencisi var) çocuğunuzun okulunu eşinizin işini yeni şehire göre ayarlayabilecek misin gibi bir dünya soru var.
Allah çıkış yolu versin inşallah sizin içinde çocuk içinde

Birde kamuda çalışıyormuşsunuz kurumlar arası geçişle öğretmenliğe geçiş yapabiliyor musunuz?

İkinci çocuğu yapmanız şart gibi anladım ben yorumlarinizdan. Sağlık sebebiyle mi yoksa başka bir sebebi var mı?
Hayır hayır kendi açımdan değilde devlet söyle bir hak tanıyor cocuk ilkokula baslayana kadar yarı zamanlı yarı maaslı çalışabilşrsin diye. Ben de suan bundan faydalanıyorum. Kızım seneye ilkokula başlayacak bu sene anasınıfında. Bu yuzden yarı zamanlı hakkım bştecek.
Tekrar baslaması için bir cocuk daha yapmam lazım. Ama tüm bu işlerin oeşine çok korkuyorum suan maddi olarakta manevi olarakta 2. Cocuga yetemem gem ona hem bize yazık olur

Sizi zorlayan şartlar olabilir ama şimdiden atanacaginiz yeri kestiremezsiniz o zamana kadar hangi illeri açacaklar ne kadar atama verilecek. Atandiniz diyelim mevcut sartlarda sözleşmeli öğretmenlik var hemen eş durumu yapilamiyor artık diye biliyorum.
Eve yakın yere atandiniz diyelim saatlerinizi kestiremezsiniz. Günde şu kadar giderim şu kadar saatim olur şu saatlerde olsun hesabını her idare kabul etmez. Norm fazlası olup başka bir yere gorevlendirilebilir resen atamaya maruz kalabilirsiniz.
Yani bu kadar kalem kalem hesap tutmayabilir. Çokça geçmiş olsun kızınıza umarım sizin ve onun için en iyisi olur.

Sakın öğretmen olma derim...Uzuuun süredir öğretmenim, öğrencilerimi çok seviyorum ama idare ,veliler ve diğer sorunlarla uğraşmaktan bileklerimi dikine kesecek noktaya geldim .... Özellikle son 5 yıldır, öğretmen olmak için okurken harçlık için çalıştığım ve ağır beden gücü gerektiren işleri bile hem ekonomik hem mental olarak mumla arıyorum , o kadar söyleyeyim....
kesinlikle katılıyorum son 1.5 yıldır günlerim ağlayarak geçiyor 🥺

Evet anlık msjımda o durumu atladım açıkcası. Şöyle ki ; eger nispeten daha uygun saatler ayarlanırsa aradaki bir 4 saatlik dilim için hemşire tutmayı dusundum. Suan ki işim içinde geçerli bu durum. Burada her halukarda birini tutacagım bakımını yapması için.
Okul tabi devlet okuluna yazdıramıyorum her kosulu saglamadıgı için. Suan anaokulunda ve özelde. Bize özel revir ayarladılar. Sabah pansumanı yapıp bırakıyorum öğlen işten cıktıgım için gidp pansumanı revirde yapıyorum. Eve dönüp sonra da cıkısta almaya gidiyorum 4 te evde tekrar yapıyorum sabaha kadar döngü devam ediyor
Çok kompleks dediğiniz gibi. Konustukca daha da oturuyor caresizlik ve utopik yaklasımım :(
Bence siz herşeye yetişmeye çalışmaya bir ara vermelisiniz.
Mesela sabah pansumanını yaptınız çocuğunuzun ve okula bıraktınız. Öncelikle bir sağlık ocağından öğlen bakımı için destek alamaz mısınız? Siz yapabiliyorsaniz bir hemşire de rahatlıkla yapar eğer olmazsa sınıf ablası ile konuşup biraz ek ücret verme karşılığında yaptırabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise eşiniz gidip yapabilir. Böylece yükünüz biraz daha hafifler.
Mesleğinizi değiştirecek kadar görev edinmişsiniz ama siz mesleğinizi icra ederken başkalarından yardım almanız daha mantıklı olacaktır. Sınıf ablası ya da öğretmeni bu konuda yardımcı olursa siz de tam gün çalışıp borçlarınızı ödeyebilirsiniz.
Son seçeneğim yavrunuzun okulunu iş yerinize çok yakın bir yerden bulun kısa bir molaya çıkar gibi gidip pansumanını yapıp gelin.
İnsanlar hep ikili davranıyorlar, eğer yüzünüze kimse cemkirmiyorsa bence şanslı bile sayılırsınız. İnsanları umursamayin sizin daha büyük işleriniz var. İş yerinde sırf bu yüzden mutsuz olup kendinizi de yıpratmayin.

Back
X