Atanması zor diye giriş yapmayacağım, onları hallederim diyorsunuz zaten. Ama her zaman okulda istediğiniz program olmayabilir. Okulun ihtiyacı varsa az ders verilmeyebilir. Hatta şöyle diyeyim birkaç sene önce okulumuzda ders saati azdı birkaç branşta toplamda 15 saat ders çıkıyordu. İlçe resen 30 a tamamladı, başka bir okula göndererek. Çift okul çalışmak da hiç kolay değil. Hatta kendi okulunuzda az derse gireceğim deseniz de okulun ihtiyacı varsa kabul etmeyebilir. Bazı okullarda dyk açmak için bile zorluyorlar. Yani teorik olarak düşününce neden olmasın, geç geleyim, erken çıkayım ama pratikte her şey bu kadar kolay olmayabilir. Çünkü herkesin bir bahanesi olacak programda, hepsi aynı anda yapılamayacağı için sizi mutsuz edecek durumlarla da karşılaşabilirsiniz idare ne kadar ılımlı olsa da. Kaldı ki bazı idareler hiçbir isteği dinlemez, 20 saate sizi tüm gün okulda tutabilir(yapılmaz demeyin, örnekleri var. Hatta sayısal branşlardaki bahaneleri boşluklarınızda projeleri hazırlarsınız hocam oluyor)
Veli- öğrenci durumlarına hiç girmiyorum zaten, her okulda başka başka sorunlarla karşılaşırsınız(ilgisiz ya da aşırı müdahaleci veli…vb)
Bir de izin almak imkansız, zaten öyle bir hakkımız yok. Rapor alabilirsiniz ama inanın biraz fazla raporunuz olunca veliler dersler neden boş geçiyor diye şikayet edecektir, hem de ilk müdüre değil direkt cimere

Şikayet olmasa da zümrenizle sorun yaşayabilirsiniz eş güdümlü ilerleyemediğiniz için.
Yani rahat giriş çıkış yaparım diye öğretmen olunmaz. Hatta öğretmenlik bir meslek bile değil bence.
Ama derseniz ki ben öğretmeyi çok seviyorum, çocuklarla iletişim kurmak onlara yol göstermek beni mutlu ediyor. Okulunuzu bitirin öğretmen olun.