bilmiyorum ki millet bir bizi konuşuyor sankiNasıl millete rezil ediyormuş?
Rezil edeceği millet,kendisinin terk edip gittiğini bakmadığını bilmiyor mu?
Bana eşinizin para gönderme motivasyonu hiç mantıklı gelmedi ya.
Başka bir neden olabilir
Siz yanlış bir evlilik yapmışsınız kabul edin. Eşiniz size yol arkadaşı olacak biri değil. Annesi 4+1 evde oturacak, her istediğinde para gönderilecek ama siz öğrenci evinde ay sonunu zor getirip borç içinde yaşamaya çalışacaksınız. Düğün yapmasaydınız bu kadar borcunuz olmazdı. Millet eğlensin diye borca girip sonra da öğrenci evinde yaşamak zorunda olmak nasıl bir mantık? Herkes önce yavaş yavaş eşyasını hazırlayıp evini tutup öyle evlenmiyor mu?bilmiyorum ki millet bir bizi konuşuyor sankizaten konuşacak insan yapsan da konuşacak.Kadın çok fena öyle böyle değil bi görseniz.Mecbur bırakıyor kendini acındırıyor işte beni huzur evine yatırın falan diyor bilerek dramaatize ediyor.Yaşı 47-48 ancak var
Çok büyük kavga sebebi bu. Borc varken kendi evüni düşünmüyor. Güzelce demişsin zaten anlayacağı yok. Sesini çıkaracaksın artık siz ailesiniz.Bunu kavga etmeden nasıl yapabilirim
Sizi cok mağdur etmiş ama.Kızlar merhaba.Bir derdim var benzer şeyi yaşayan biri bana akıl verebilir miBiz yeni evlendik eşya alamadık bir öğrenci evinde oturduk.Borç içindeyiz altınlarımı falan da verdim hep.Eşimin annesi eşim çok küçük yaştayken bırakıp gitmiş .Ama şimdi memur oldu diye her ay bizden 3-5 bin (en kötü )para istiyor.Hani bir şeye ihtiyaç olur hastalık zaruri haller falan insan tabi ki ailesidir yardım eder ama her ay düzenli olarak "parayı yatır diye aradım" diye mesaj atılır mı ??Lütfen bana bir akıl veri
Kayınvalideniz para istiyor,
Kayınvalideniz bebek istiyor
Elalem oğlunu burakıp giden kadına bakılsın istiyor
Siz herkesin isteklerini yapmaya çalışıyorsunuz belli ama peki ben ne istiyorum diye hiç düşündünğz mü?
Biz her bu konu açıldığında kavga ediyoruz.Resmen kendini mecbur hissediyor başka çaresi yokmuş gibi davranıyor.Kötü olan ben oluyorum işin içinden çıkamıyorum her ay aynı olay çok sıkıldım.Kadın ortaya bırakmış şimdi de ağa oğlum paşa oğlum yapıyor sırf para içinHer ailede herkes birbirini tanir.
Esinizin o "elalem" dedigi kisiler de kaynananizi coook iyi taniyorlardir. Cocuklarini biraktigini, bakmadigini, emek harcamadigini, birgunden bir gune bir gune "al kizim/oglum kek yaptim, recel yaptim" demedigini, inanin "elalem" adi gibi biliyordur.
Bence esinize sunu soyleyin. Asil boyle yaparak elaleme rezil oluyorsunuz. "Elalem" simdi diyecek ki, "ee bu kadin bunlara neler etti, bunun cocuklari salak heralde hala kadina para yediriyorlar"
Eder o bilerek yapıyor zaten.Sizi cok mağdur etmiş ama.
Bişeyle tehdit etmiyor ona geçinemiyorum gönder demiş zamanında sonra da böyle gitmiş.Biz evlenince dozu daha çok arttırdı.Hayır yine hastalık vs olsa gönderir insan.Ama bana para atın cümlesi bana kendimi enayi gibi hissettiriyor maaş günü insan arayıp bunu söyleyemez az utanır sıkılır bu kadında o yok her şryi bilse de gülüp geçiyor hiç oralı olmuyor.Herkesin ailesi var benimkiler niye para istemiyor.Benim de abim var zaruri hallerde bile annem asla abime ağzını açmaz kendi kendini geçindirmeye çalışırlar.Eşin hiç demiyormu annesine beni bırakıp gittin şimdi ne yüzle para istiyorsun.diye? Bu kadın eşini bir şeylerle tehdit ediyor olabilirmi? Bu şartlarda rahat rahat para isteyebilmesi çok tuhaf çünkü. Elalem bahaneside çok saçma. Böyle bir durumda elalem anneyi kınar analık yapmadığı evladından para bekliyor diye.
Ben söylediğimde ben senden bişeyi eksik etmiyorum diyor.Biz bu konu açılınca zaten kavga ediyoruz.Ve benden gizli de göndermiş o gün.Çok büyük kavga sebebi bu. Borc varken kendi evüni düşünmüyor. Güzelce demişsin zaten anlayacağı yok. Sesini çıkaracaksın artık siz ailesiniz.
Kızını darlamıyor ona altınlar eşyalar alıyor sorun kızı zengin biriyle evlendi o ayrı havasında.Kızım evinde mutlu olsun diyor.İşte kızı doğum yaptı orda kaldığı sürede para istemedi dayanamadı hemen evine geçti bizi arıyor maaş günü.Ben inanın çocuk istemiyorum çünkü onu da kendimle rezil edemem.Biz bu evden çıkacağız zaten eşya alacağız en azında borçlandırim diyorum ama yine aynı maaş yattığı gibi kadına atıyor.İyi evlat mı olmaya çalışıyor kendi aklıyla bilmiyorum.Ben de bu sebepten evliliği bitirmek istemiyorum ama çok mutsuzum tüm sıkıntıyı ben çekiyorum sefasını kadın sürüyor.Siz yanlış bir evlilik yapmışsınız kabul edin. Eşiniz size yol arkadaşı olacak biri değil. Annesi 4+1 evde oturacak, her istediğinde para gönderilecek ama siz öğrenci evinde ay sonunu zor getirip borç içinde yaşamaya çalışacaksınız. Düğün yapmasaydınız bu kadar borcunuz olmazdı. Millet eğlensin diye borca girip sonra da öğrenci evinde yaşamak zorunda olmak nasıl bir mantık? Herkes önce yavaş yavaş eşyasını hazırlayıp evini tutup öyle evlenmiyor mu?
Beni sen büyütmedin emeğin yok üstümde deyip kenara geçeceğine annesi için çalışan bir adamla evli kalmamanızı öneririm. Gencecik yaşta başınızı yakmayın. Kızını darlayıp damadı da tırtıklıyordur, boşandığı adamdan belki nafaka da alıyordur. Dedikodu yapanlar, oğlunu bıraktı attı gitti evlendi diye dedikodu yapmamış mı? Oğlun öğrenci evinde başkasının eski püskü eşyasıyla oturuyor diye dedikodu yapmıyor mu? En az 2 çeşit korunma yöntemi uygulayın ve bu ortama bu adama çocuk yapmayın. Belli ki siz ikinci planda, geride kalansınız. Önceliği kendisini terk eden annesi.
Gönderiyor.Kadın tek yaşıyor.Göndermezsem beni millete rezil eder millet de bana söver maaşı var anasına bakmıyor derler diyor.Kadına bişe dese hemen kendini hastalığa vuruyor.Ama benim ne günahım var.
milyarlarca kere aynı yorumu yaptım ama türkiye’de önceki kuşakların çoğu anne baba değil, korkunç ilişkiler yumağı.
Aynısını yapmayı planlıyorum hay ağzın bal yesinDerhal o Kocani girtlaga kadar borca sokarak evini basdan asagiya sifir esyayla düz. Millet yeni evlendi karisini ögrenci evinde otturtuyor diye seni rezil eder de.
Kimin eşi düzenli olarak 3-5 bin atıyor her ay ayrıca bu sadece istediği tutar sonra arttırıyor zaten.Doğuran herkes anne olamıyor maalesef3 5 binin lafini etmeyen yazanlar olmus ama asgari ucretin belli oldugu su donemde nerdeyse bir haftalik maasi duzenli olarak vermek ustelik ihtiyaci yokken ustelik gecmisinde annelik yapmayan birine cok manasiz ve fazla
Bunu kavga etmeden nasıl yapabilirim
Siz benim yazdığımı başka yerinizle okuyorsunuz sanırım.Çocuk düşündüğüm yok.Önce anlayıp sonra yorum yapın.Kaynanam da böyle bişeyi anlamaz dinlemez yoksa siz o musunuzTek maaş ile borç içinde bir de ustune cocuk düşünüyormuşsunuz, o çocuğun günahsı ne?
Insan bi calisayim, borçları bitirelim, azicikta birikim yapabiliyorsak yapalim diye düşünür ne bileyim, neden hemen üremek?
Bir esyaniz ne bilim buzdolabiniz, firininiz bozulsa ve yeni almak zorunda kalsaniz poponuz acik dolaşacaksiniz belli ki, annesine verdiği 3-5 bin bile zortlatiyor sizi, neye guvenerek calismiyorsunuz?
Sizin calismamak gibi bi lüxünüz yok ki aslinda, ne bu rahatlık? Vallahi aslinda şu sekil gamsiz olmak gerekiyor sanirim, borç cok para yok ama ureyelim, cunku cok lazim
Git derseYapamazsin, kocanla acik acik konusup ya birakacaksin para yollamayi yada ben gidicem diceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?