- 20 Kasım 2021
- 1.236
- 867
- 73
Çok net tavırlar koyman lazım. Karşına alıp kavga çıkaracaksın . Yoksa asla sonu gelmezben ne yapacağımı bilmiyorum bu kadın yüzünden de evliliğimi bozmak istemiyorum ama çok canımı sıkıyor sürekli böyle devam ederse dozu arttırıyor çocuğum olsa onu nasıl yetişirim.Yetişemezsem kaynana geçinemiyorum diyip gelip bize mi yerleşir aklımda deli sorular
Bazı aileler böyle maalesef. Benim eşimin ailesi de sürekli isterdi ilk sene. Düğün borcumuz var, evimiz kira, düğün takısini bile aldılar elimizden, üstüne sürekli arayıp para istiyorlardi. Ama oğlunu terkedip giden bir annenin isteyebilmesi çok tuhaf. Başımın gözümün sadakasi olsun deyip verin madem. Kadının düştüğü durum utanç verici, büyüklük sizde kalsınBişeyle tehdit etmiyor ona geçinemiyorum gönder demiş zamanında sonra da böyle gitmiş.Biz evlenince dozu daha çok arttırdı.Hayır yine hastalık vs olsa gönderir insan.Ama bana para atın cümlesi bana kendimi enayi gibi hissettiriyor maaş günü insan arayıp bunu söyleyemez az utanır sıkılır bu kadında o yok her şryi bilse de gülüp geçiyor hiç oralı olmuyor.Herkesin ailesi var benimkiler niye para istemiyor.Benim de abim var zaruri hallerde bile annem asla abime ağzını açmaz kendi kendini geçindirmeye çalışırlar.
Yani ona sadaka kabul olur mu bilmiyorum 10bin tlye saç boyatabiliyor muhtaç değil demek ki.Hangimizin evinde su sebili var ya da hamur yoğurma makinası kebap yapma makinesi falan? Tek yaşıyan birinin bu kadar lükse düşkün olması bana çok garip geliyor muhtaç olsa anlarım ama emek de vermemiş eşim ortalarda büyümüş yazık günah bi işe başladı onda da yakasına yapıştı kadın.Sizinkiler de az değilmiş ya neden erkek ailesi böyle yapıyor bilmiyorum.Gelin yemesin biz yiyelim diyorlar sanırım.Ama kızlarına da bişeyi eksik olmasın diyorlar.Bazı aileler böyle maalesef. Benim eşimin ailesi de sürekli isterdi ilk sene. Düğün borcumuz var, evimiz kira, düğün takısini bile aldılar elimizden, üstüne sürekli arayıp para istiyorlardi. Ama oğlunu terkedip giden bir annenin isteyebilmesi çok tuhaf. Başımın gözümün sadakasi olsun deyip verin madem. Kadının düştüğü durum utanç verici, büyüklük sizde kalsın
İnan çok denedim.3-5bin ne ki bi market parası dedi.Tamam ama bu şu anlık bir rakam giderek artıyor.O bozuldu para gönder bu bozuldu para lazım diye.hangi oğlan annesine böyle düzenli maaş ödemesi yapıyır.Çok net tavırlar koyman lazım. Karşına alıp kavga çıkaracaksın . Yoksa asla sonu gelmez
Sorumsuzlar işte. Yapılacak tek şey borca girmek. Eşinle hiç kavga etme bu mesele yüzünden. Hemen ya ev yada araba borcuna sok. Para kalmazsa gönderemez.Yani ona sadaka kabul olur mu bilmiyorum 10bin tlye saç boyatabiliyor muhtaç değil demek ki.Hangimizin evinde su sebili var ya da hamur yoğurma makinası kebap yapma makinesi falan? Tek yaşıyan birinin bu kadar lükse düşkün olması bana çok garip geliyor muhtaç olsa anlarım ama emek de vermemiş eşim ortalarda büyümüş yazık günah bi işe başladı onda da yakasına yapıştı kadın.Sizinkiler de az değilmiş ya neden erkek ailesi böyle yapıyor bilmiyorum.Gelin yemesin biz yiyelim diyorlar sanırım.Ama kızlarına da bişeyi eksik olmasın diyorlar.
Ben bunu yaptım birkaç defa.Yüklü bir borç değildi ama.Baktım eksi bakiyeden çekip atmış kadına.Yani biz mesela aylık gider hesaplaması yaparken ilk başta annesine gidecek parayı söylüyor.Borçta olsa da gönderiyor zaten.Ama ben bilseydim yüklü borca sokardım bakalım o zaman napacaktı.Aptal gibi altınlarımı da verdim zorda kalmasın diye.şimdiki aklım olsa asla vermezdim.Sorumsuzlar işte. Yapılacak tek şey borca girmek. Eşinle hiç kavga etme bu mesele yüzünden. Hemen ya ev yada araba borcuna sok. Para kalmazsa gönderemez.
E geri iste altınlarını. Canım heves ediyorum, takmak istiyorum, parça parça biriktirip alalım altınlarımi de. Bütçe hesabı yaparken annenin parası bi dursun, para kalırsa yollarız de. Her ay gram alalım, birikim yapalım diye işle. En azından yolladiginiz harçlık dışında başka isterse bu ay zaten yolladık annende biraz hesabını bilsin de. Yaptığı harcamalarıda eşinin gözüne sok. 10 bine saç boyatmis mesela. Ben yapamıyorum hayatım, halbuki genç olan benim, ben nedense annen kadar rahat para harcayamiyorum diye inceden minnet et.Ben bunu yaptım birkaç defa.Yüklü bir borç değildi ama.Baktım eksi bakiyeden çekip atmış kadına.Yani biz mesela aylık gider hesaplaması yaparken ilk başta annesine gidecek parayı söylüyor.Borçta olsa da gönderiyor zaten.Ama ben bilseydim yüklü borca sokardım bakalım o zaman napacaktı.Aptal gibi altınlarımı da verdim zorda kalmasın diye.şimdiki aklım olsa asla vermezdim.
Beni bile ikna ettinE geri iste altınlarını. Canım heves ediyorum, takmak istiyorum, parça parça biriktirip alalım altınlarımi de. Bütçe hesabı yaparken annenin parası bi dursun, para kalırsa yollarız de. Her ay gram alalım, birikim yapalım diye işle. En azından yolladiginiz harçlık dışında başka isterse bu ay zaten yolladık annende biraz hesabını bilsin de. Yaptığı harcamalarıda eşinin gözüne sok. 10 bine saç boyatmis mesela. Ben yapamıyorum hayatım, halbuki genç olan benim, ben nedense annen kadar rahat para harcayamiyorum diye inceden minnet et.
Sizin evliliğiniz bu kadın yüzünden değil eşiniz yüzünden bozuluyor. Bu sıkıntıların hepsini eşiniz yüzünden çekiyorsunuz. Önce bunu bir kabullenin. Dışarıdaki insanlar her şeyi isteyebilirler. Evliliğinizi huzurunuzu koruması gereken kişi eşiniz. Ama eşiniz elalem vs. gibi çeşitli bahanelerle sizinle kurduğu yuvayı tercih etmiyor, annesini tercih ediyor.ben ne yapacağımı bilmiyorum bu kadın yüzünden de evliliğimi bozmak istemiyorum ama çok canımı sıkıyor sürekli böyle devam ederse dozu arttırıyor çocuğum olsa onu nasıl yetişirim.Yetişemezsem kaynana geçinemiyorum diyip gelip bize mi yerleşir aklımda deli sorular
Sizin evliliğiniz bu kadın yüzünden değil eşiniz yüzünden bozuluyor. Bu sıkıntıların hepsini eşiniz yüzünden çekiyorsunuz. Önce bunu bir kabullenin. Dışarıdaki insanlar her şeyi isteyebilirler. Evliliğinizi huzurunuzu koruması gereken kişi eşiniz. Ama eşiniz elalem vs. gibi çeşitli bahanelerle sizinle kurduğu yuvayı tercih etmiyor, annesini tercih ediyor.
Erkekler kavga ederek yola gelmiyorlar maalesef. Benim eşimin ailesi de sürekli duygu sömürüsü yapıyordu. Kayınvalide hergün hastayim diye bizi arıyor ama asla doktora gitmiyordu. Eşimde o ne istese annem zaten hasta, yapmazsam üzülür iyice kötü olur diye her dediğini yollamaya çalışıyordu. Kadını kandilleşmek için arıyorduk benimde ayakkabı almam lazim diyordu laf arasında. Evin her ihtiyacını mutlaka bize duyuruyorduki biz alalım. Üstelik durumlari bizden daha iyiydi. Ben çok uğraştım eşimin gözünü açmak için. Ama kavga edince hemen savunmaya geçiyordu. O yüzden kavga etmemeye başladım. Güzel güzel anlatınca anlamaya başladı bize ne.kadar haksızlık yaptıklarını.Beni bile ikna ettinçok sakin ve nokta atışlı konuştun ben bu kadar sakin kalıp asla işleyemiyorum hemen kavga ediyorum sanırım bundan kaybediyorum.Hakkımı helal etmem almazsan altınlarımı dedim zaten ama ben mehrimi bile ona verdim.Geri geleceğini de sanmıyorum gelse de hemen geri alır elimden.Bizim işin sonu kötü duruyor
Eşinizin sizi anlamasına çok sevindim çok şükür.Burda yıpranan kadın oluyor.Ama durumları iyi olduğu halde neden evlatlarının yakasına yapışırlar anlamam.Evlat zaten vicdan sahibiyse yapması gerekeni söylemeden de yapıyor.Bazıları kendine kurban evlat seçiyor.Erkekler kavga ederek yola gelmiyorlar maalesef. Benim eşimin ailesi de sürekli duygu sömürüsü yapıyordu. Kayınvalide hergün hastayim diye bizi arıyor ama asla doktora gitmiyordu. Eşimde o ne istese annem zaten hasta, yapmazsam üzülür iyice kötü olur diye her dediğini yollamaya çalışıyordu. Kadını kandilleşmek için arıyorduk benimde ayakkabı almam lazim diyordu laf arasında. Evin her ihtiyacını mutlaka bize duyuruyorduki biz alalım. Üstelik durumlari bizden daha iyiydi. Ben çok uğraştım eşimin gözünü açmak için. Ama kavga edince hemen savunmaya geçiyordu. O yüzden kavga etmemeye başladım. Güzel güzel anlatınca anlamaya başladı bize ne.kadar haksızlık yaptıklarını.
Ben de aynı şeyi aylardır sorguluyorum.Esin salak mi, kendini birakip gitmis kadina neden para veriyor???
Ben de aynı şeyi aylardır sorguluyorum.
Daha bunun yaşlılığı var , o zaman saklasın kredisini anasıZamanında bakıp büyütseydi ortalığa atmasaydı annesi olarak o zaman.Konu destek olmak da değil burda.Ben zaten ihtiyacı olduğunu bilsem göndermesini kendim isterim.Konu paramı yatır demesi.Bizi maaşa bağlamış gibi hissettirmesi.Kendi evini sıfırdan düzdü.Bir vaşına 4+1 de oturuyor.Ben 50 mtkare bir yerdeyim.Ben burda elin pisliğinde otururken başkasına acıyamıyorum.
İşte elalem ne der? Bir de sevgi ilgi görmeyen çocuklarda büyüdüklerinde onlara bakmayan anne babadan para pulla sevgi “satın alma” durumu oluyor. Ama bunların hepsi konu sahibinin eşinin evlilik öncesi halletmesi gereken şeylerdi. Konu sahibi rest çekip gerekirse de ayrılıp kendini kurtarmazsa böyle gelmiş böyle gider. Böyle para yağdırmaya devam ederler ailecek.Sordun mu peki, konustun mu? Yani gercekten anlayamadim, kadin seni birakmis gitmis normalde yuzune bakmamasi lazim.
Yok Cherry bakıyorlar , giden anneler daha kıymetli oluyor sonra . Kendi kuzenlerimden biliyorumSordun mu peki, konustun mu? Yani gercekten anlayamadim, kadin seni birakmis gitmis normalde yuzune bakmamasi lazim.
Yaşadıklarınız kayınvalide yüzünden değil ki, eşiniz yüzünden oluyor her şey.ben ne yapacağımı bilmiyorum bu kadın yüzünden de evliliğimi bozmak istemiyorum ama çok canımı sıkıyor sürekli böyle devam ederse dozu arttırıyor çocuğum olsa onu nasıl yetişirim.Yetişemezsem kaynana geçinemiyorum diyip gelip bize mi yerleşir aklımda deli sorular
Esin salak mi, kendini birakip gitmis kadina neden para veriyor???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?