Menopoz Menopoz yaşına kafayı taktım

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar
Sanırım benim de öyle olur öyleyse. Her zaman çok düzenli adet oluyorum ve 3 yıl önce her an menopoza girebilirsin dediler. Doğum falan mı geciktirdi bilemiyorum.

Hemoglobin. 12 alti düsük sayiliyor. Benimki 7 ye inmisti.
Benim normalim 11 mesela :) 12ye geldiginde aaa kan seviyem baya yüksek diyorum hahaha :) herkesin normali farklı da olabilir referans deger 12 tabii
Ona ragmen önceleri 7 gun surerdi 10 gune ciktigi olurdu simdi 5 6 gunde bitiyor ve kanamalar azaldi bende de. Ben yaşa ve kansizligin surmesine bağlıyorum
Kemik erimesi orta seviyede şu an. Doktor 45 yaşındaki birinin kemik yapısına sahipsin demiş. 32 yaşında kendisi. Beslenmesine ve spora çok dikkat etmesine rağmen durum bu maalesef.
Bende de kemik erimesi var menopoz da arttırıyor sanirim benim kemiklerim anneanneminkinden daha kötü durumda ama benimkisi uzun sureli kortizon tedavisinden dolayı. Takviyelerini ihmal etmesin ben içtiğim halde zor yükseliyor gun geçtikçe zorlasiyor maalesef
Evet sorum var

28 i ideal kabul ettiniz ve fakat fazla ya da daha azı da olabilir dediniz.

32, 33 ya da 34 günü de normal kabul ediyor musunuz?
Tabii ki doktor hanim daha dogrusunun cevabini verir ben 18-20 yaslarindayken cok arastirirdim tıbbi konuları, o dönem regl duzensizligi yasamis ve doktora da gitmistim. Regl döngüsü 28 gun ideal sayiliyor diye okumustum benim o donem 30 gündü, okudugum kaynakta 21-35 gün arasi ideal kabul ediliyor diye yaziyordu (eski ansiklopedi tarzi bir sağlık kitabiydi).

Doktor sonuçların normal dedi ama iki gün once adet oldum ama iki gündür peceteyi doldurmayacak kadar az...Günümde sorun yaşamıyorum her 28 günde bı adet oluorum zeten önceden beri az olan kanamam ikinci çocuktan sonra bitti diyebilirim yok denecek kadar az oluyorum artık yaşım 31 endişeleniyorum sanırım başka bı kadın doğum doktoruna da gidicem

Sizinle yorumlaşmış mıydık hatırlayamadım da dediklerinizi? Kusura bakmayın

Sizinle yorumlaşmış mıydık hatırlayamadım da dediklerinizi? Kusura bakmayın
Yok hayır mesajlasmadik.Ben bı kaç gündür giremiyordum.Adet oldum ikinci günüm ve aşırı az olunca mesajlara bı bakayım dedim.Sizin mesajınızi okuyunca yazmak istedim.Doktor kanın düşük ve d vitamini eksik dedi kan ve d vitamini yazdı ondan kaynaklanabilir mi adet kanaması azlığı

Arkadaşlar, herhangi bir anket veya araştırma tezi değil. sadece yaşım 40 lara yaklaştı ve bebeğim yok. internetten baktım demiştim ya. 40 yaşlarında menopoz öncesi belirtiler başlıyormuş. bu da moralimi çok bozdu. Belki yaşayanlar ve çevresinde olanlar vardır diye sormak istemiştim. Ama söyledikleriniz doğru. En iyisi bayramdan sonra amh testi yaptırmak. Her yerde yapılırmı ki acaba?

bir kadın doğum doktoruna gidip kafanızdaki kaygıları anlatın genel muayene olup tüm değerlerime baktırmak istiyorum deyin o herseyi söyler

Ben ortalama 46-47 diye biliyorum. Annem 55 yaşında menepoza girdi. Halam 45 yaşında girdi.Bi makale okumuştum. Kız çocukları menepoz yaşı olarak anneye çekiyormuş. Amh ile ilgili bı araştırma vardı. Rezervi çabuk tukenenleri araştırmislar çoğunun ortak noktası annelerinin erken menepoza girmesiymis. Genetik bı durum.Yumurtan az olsa bile yavaş tukeniyorsa yine geç menepoza girersin o yüzden amh baktirmakta direk menepoz yaşını ön göremiyor. Tabi bizler annelerimiz gibi doğal beslenmiyoruz. Rezervimize zarar veren çok kimyasal var hayatimizda

Evet ultrasonda çok yumurta görünmesi hızlı tükendiğini gösteriyor malesef

Aslında yüksek değil 2,6 ile 6,8 arasıydı sanırım hep değer aralığı. Yüksek görmek istiyorsa doktorunuz bana bakabilir 14
Bu değerler değişiyor. Net bı görüş yok. 1-3 arası normal diyen doktorlar var. Yüksek olanlar pko oluyor

Amh 1. Bişeydi hatırlamıyorum tam. Doktor her an menopoz riskin var dyince tüp bebeğe koştuk. Ama 3 yıl geçti üzerinden menopoza girmedim.
Amh 1 ile menepoza girilir mi Allah aşkına... 1 den kastınız 0.1 mi acaba

Eşinizde sıkıntı olabilir. Sperm sonuçları normalse DNA hasarı yüksek olabilir.

Ama hastanın yaşına göre amh normali değişir. 20 li yaşlardaysa yüksek olmasi beklenir. 30 lu yaşlarda 1-1.50 amh normal hatta iyi kabul edilir

Türk kadının ortalama menapoz yaşı 52.
Ama bunda genetik faktörler ve çevre çok etkili.
Kayınvalidem 31 yaşında menapoza girmiş, ben ilk çocuğumu o yaşta doğurdum. Anneannem 10 çocuk doğurup 48 yaşında menapoza girmiş. Yani çoook farklılık gösteren bir konu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…