- 21 Mart 2009
- 1.288
- 43
- 363
- 38
- Konu Sahibi Bayanbeyaz
-
yabancılar genelde eve dışarıda giydikleri ayakkabılarla girmiyorlar mı ?yurt dışında yaşayan tanıdıklarım var onlar öyle anlatıyorlardı
tabi ki dediğim gibi tercih meselesi asla yadırgamam ,kıyafetin bütünlüğünü sağlayan ayakkabıdır, benim merak ettiğim niye erkelerinki taşınmaz.. kadınlar eşlerininkini alabilirler sonuçta onların kıyafetlerini altına ev terliği hoş durmuyor :)
Bizim eve simdiye kadar hic kimse ayakkabisiyla girmedi Yabanci dahi kendi ayakkabisinida getirmedi
yok ya saka bir yana ben kendi ev terligimi bile götürmedim hic. Ev terligi hastaligina sahibimdir evet ama gittigim yerde nasil olsa var. Götürmeyi gerek duymuyorum. bir arkadasin da dedigi gibi anca patik götürürüm ayaciklarim üsemesin diyeaynen ya hemen dalga geçerler dedikodumuz falan yapılırtamam açılışı nasipse 5 sene sonra falan yapıcaam desteklerinizi bekliyorruuummmm
bunu da ilk defa buradan duyuyorum. ilginçmiş bence gereksiz. hatta terliğe ne gerek var. ben misafirliğe gittiğimde terlik giymiyorum ki. kendi evimde giyorum terlik.
demek ki kişiye göre değişiyor :)
Doğru söylüyorsun da onların ev terliği taşıyabilecek bir çantaları da yok böye bir dertleri de yok.
Ama yine aynı şekilde terlik değil de mesela bir takım giyilecek ortam oluşmuş ve altına ayakkabı giyilmesş gerekiyorsa ben eşimin ayakkabısını alırım yanıma :))
Sonuçta erkekler takımı durduk yerde giymiyorlar -en azından benim eşim öyle- böyle bir durumda ayakkabısız olmaz yani
yok ya saka bir yana ben kendi ev terligimi bile götürmedim hic. Ev terligi hastaligina sahibimdir evet ama gittigim yerde nasil olsa var. Götürmeyi gerek duymuyorum. bir arkadasin da dedigi gibi anca patik götürürüm ayaciklarim üsemesin diyegetirenleri de taniyorum senin dedigin gibi topuklu, parlak yaz ayakkabisi. Hele birininki Sindrella ayakkabasi gibiydi Bazi insanlarin süse püse asiri bir zaafi var. Kadinlar severler hos görünmeyi. Erkeklerle aramizdaki "göze carpan" en büyük fark. Bu yüzden onlar bu gibi seyleri aliskanlik hale getirmemisler bence.
Ilk Defa su Yemekteyiz Programinda görmüstüm kendim yurt disinda yasiyorum buralarda hic yoktur öyle birsey isimiz gücümüz yok birde terlik ayakkabi mi tasiycaz... Giyindigin Corabi yakistir giyimine o da yeter ......
Düsünsene Senin evine geliyor Terlik veriyorsun "ayy yok ben almim kendi Terliklerimi getirdim"Hic sevmem öyle insanlari bana gelmesinler zaten... Patik desen tamam birsey demem ama öyle terlikmis ayakkabiymis
Çook özür dieyerek belki konu dışı olacak ama ben burdaki kk üyelerinin bayanların yanında terlik veya ev ayakabısı her ne ise taşıyor olmalarına arşı verdikleri tepkiye çok şaşırdım...
Hele de çorap ya da patik götürmeyi daha doğru bulmaları bana daha da garip geldi
Gerçekten kişi kendi gibi bilir dedikleri bu heralde ben herkesin kesinlikle ve ayakkabısı taşıdığını düşünürdüm
Demekki öyle değilmiş
Bence başka birinin evine ayakkaısız gitmek bile saçma hatta ben eve gelen misafire terlik bile çıkarmam o derece alışmışım
Demekki bu durum sadece benim çevremde normal
Bir de bu işin şu boyutu var ki ben eve gelen hiç kimseye kendime veya eşime ait ev terliğini vermem
Misafir terliği diye bir kavram vardır ki onlar da daha şık olur
Mesela benim erkekler için aldığım misafir terliklerim deri hatta içlerinde rugan olanı bile var yani kimsenin ayağında çirkin durmaz takım elbise altına bile yakışır yani o derece :))
Çook özür dieyerek belki konu dışı olacak ama ben burdaki kk üyelerinin bayanların yanında terlik veya ev ayakabısı her ne ise taşıyor olmalarına arşı verdikleri tepkiye çok şaşırdım...
Hele de çorap ya da patik götürmeyi daha doğru bulmaları bana daha da garip geldi
Gerçekten kişi kendi gibi bilir dedikleri bu heralde ben herkesin kesinlikle ve ayakkabısı taşıdığını düşünürdüm
Demekki öyle değilmiş
Bence başka birinin evine ayakkaısız gitmek bile saçma hatta ben eve gelen misafire terlik bile çıkarmam o derece alışmışım
Demekki bu durum sadece benim çevremde normal
Bir de bu işin şu boyutu var ki ben eve gelen hiç kimseye kendime veya eşime ait ev terliğini vermem
Misafir terliği diye bir kavram vardır ki onlar da daha şık olur
Mesela benim erkekler için aldığım misafir terliklerim deri hatta içlerinde rugan olanı bile var yani kimsenin ayağında çirkin durmaz takım elbise altına bile yakışır yani o derece :))
Bence sasiralacak yada yadirganacak bir durum yok.
Böyle bir sartta yok "Misafirlige terliksiz gitmek ayiptir!" yada "Kendi terlikleriyle misafirlige giden ayip eder" gibicesine.
Herkesin kendi bilecegi bir is sonuc itibariyle. Bence bunun aslinda kültürle de cok bir alakasi oldugunu sanmiyorum aslinda.
Tamamiyle konu sahibi arkadasimizin da dedigi gibi KARAKTER meselesi.
Örnegin almanlar evde ayakkabilarini cikarmasalarda olur ama kendi evlerinde ev terligi yada yalin ayak gezerler.
Cünkü EV demek RAHATLIK demektir. Herkes nasil rahat ediyorsa öyle dolanir.
Sen terliksiz asla rahat edemem diyorsan o da senin bilecegin is! Ben cok samimi dostlarimin evinde rahatimdir.
O rahatligi karsilikli birbirimize hissettiririz. Kendi evimde terlik giydigim icin cekinmeden ev terligi isterim onlarlar.
Ayrica eklemedk istedigim birsey daha var. Hani demissin ya esimin yada kendi ev terligim ayridir misafirlerinkisi ayridir diye.
O her evde öyledir zaten en azindan benim gözlemledigim kadariyla
terlik olsa iyi topuklu ayakkabı götürenleri görüyorum(zevk meselesi tabi yadırgamamak lazım)
çizme getiren bile gördüm ben topuklu ayakkabı bi şey mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?