- Konu Sahibi Nightingale
-
Kaç yaşındaki sevgilin böyle cinleniyor de napıyor mesela
Her şey onun elinde sanki. Evlenmek isterse teklif edecek, etmezse zamanla ben anlayacağım ayrılalım diyeceğim. Paşamdaki keyfe bakSinir oluyorum işte tamam evlenebiliriz de ya da hayır evlenmeyi düşünmüyorum de. Kaç yıl bekleyim anlamak için acep :)
28 kimliğe göre. Yeni atandı zor koşullardan geliyor, ailesi kalabalık, sorunları var , daha kendimi göremedim askere gittim diyor. Sen benim görsellik, karakter her şeyinle evlenmek istediğim insansın ama ben atanırım bir iki sene geçer senin gibi biri karşıma çıkar evlenirim diyordum sen 2 ay sonra karşıma çıktın. Bir yandan seni de kaybetmek istemiyorum diyor. Kesinlikle haklı ben de ilk atandığımda hiç bir şey yaşamadan pat diye evlenmek istemezdim ki 25 yaşındayım hala bir kaç senem var diyorum. Ben sadece benimle niyeti ne merak ediyorum işte. İlk defa aşık oldum garip bir şey oldum böyle :)
Mesela bak kendimizden örnek vereyim bizim daha askerlik, iş düzeni gibi sorunlar var. İlla her erkek aşık olduğu anda evlilik vs gibi cümleleri ağzına sakız edecek değil. Ben şakasına desem bana direk espri konusu yapma, ben geleceğimde de sen ol istiyorum ama öyle her şey dillendirilmez plan yapmış gibi oluruz, plan yapılınca da bozulması için bi'ton aksilik çıkar sen benim içimi zaten biliyosun duymayıver der hep.
Sevdiğinden eminsen bakışından anlarsın zaten ben hiç demediği halde anlayabiliyorumazen bi'arkadaşın evlilik muhabbetinden konu açıldı mı hemen diyorum "ay ne evliliği ya" diye ters psikoloji Benim de aynı durum arada sözle duymak istiyorum yoksa çok erken ama erkekler sevmiyo daha vakti değilken konuşmayı, niyetini anladıysan tamamdır
O zaman bunca problemin arasında evliliiği taşıyamayacak gibi hissediyordur ve bence bunca lafına bakarsan da senle evliliği düşünüyor, daha ne desin adam canım =)
Ben de illa ben seninle evlenmek istiyorum cümlesini duymak istiyorum yoksa anlamıyorum demek ki :) Mutlu oldum şimdihadi bakalım askerden gelsin, benim de bu yaz buradan tayinim çıkmadan muhabbetini yapar inşallah.
Uzun vadeli gelecek planları yapıyorsa seninle sohpetlerde anlarsın bunu evlenmek vardır aklında...ailesnden yasantısından farklılklarından açık açık soz ediyorsa ... Ciddi dusunuyor ve senin de bu durmları idrak etmeni istiyordur! Allah kavustursun diyim bir de :)))yalnız onceki mevzuları bilmiyorum okmadım ama bunca kulturel farklılıkları olan bir ilişki evliliğe tasındıgında nasıl olacak iyice tartmalısın bence!! Cunku bu iş gerçek hayatta dizilerdeki gibi olmuyor.
Hele bir gelsin askerden o zaman duyarsın bence :)
Amin inşallah :) Yan yanayken arada lafını ederdi. Belki ben çok üstüne düştüm adam sıkıldı. Kültür farklılığı çok zor oluyor. Ben Türküm o Kürt, yan yanayken normal yaşamda hiç anlamıyorum farkı, ama düşüncelerinde, bazı davranışlarında fark görülüyor. En yakın arkadaşlarımız bile ayrılın hiç başlamayın dediler bize, biz de güya öylesine takılacaktık, aşık olduk ilişkiyi illa oldurmak için uğraştık. Bu gün bile evlilik konusundan tartışınca, biz gerçekten anlaşamıyoruz dedim , evet anlaşamıyoruz ama ayrılamıyoruz da dedi. Bir de ailesi var falan falan... Adam evliliği düşünse ben de geniş çaplı düşüneceğim ama öyle bir şey demeyince ben de detaylı yormuyorum kafamı. Onun mantığına göre o karar verecek teklif edecek ben de sonra düşünüp karar vereceğim :)
Kızlar çok da meraklısı değilim ama erkek arkadaşımın benimle evlenmek istediğini nasıl anlarım. Ben de henüz emin değilim evliliğe hazır değilim belki ama bana lay lay değil de evlenme niyetiyle baksın istiyorum. Ama benimki odundur. Doğulu ve baya bir doğulu mantığı var duygularını söylemez, ifade etmez. Şu an askerde. Ben nerden anlayacağım niyeti ne? Sakın konuş demeyin kızın evlilik konusu açması hoşuna gitmiyor. Tamam sen her halinle benim evlenmek istediğim insansın, ilk defa ciddi düşünüyorum sana çok aşığım, eşim gibi gördüğüm insansın diyor ama evlilik dedim mi adam cinleniyor resmenBu gün de illa her şeyi senin gibi sözle mi söylemem lazım. Ben evliliği ciddi görüyorum şaka falan sevmiyorum zamanı gelince teklif ederim cevabını verirsin etmezsem de etmem dedi Seni kandırıp hadi evlenelim diyebilirim ama askerliğim var ailemle ilgili sıkıntılarım var zamanı var diyordu bazen de nasip bir bakarsın evlenelim derim bilmiyorum diyor. Askere gittiğinden beri bir daha hiç ayrılmayacağız diyor. Kimseye erkek arkadaşım evlilik düşünmüyor demeyecekmişim hayırlısı diyecekmişim. Zamanı gelince olacak diyor ne demeye çalışıyor bu, kızlar Allah aşkına???
Yaşlarınız kaç ve hani kürt diye nitelendirmek istemem ama sen soylediğin için soruyorum doğunun geleneklerine gore mi yaşıyorlar ailesi ve o?
meraklısı değilsen bu kadar üstünde durma bu konunun zaten zamanı glince görürsün. bana sen sanki hemen teklif etmesini istiyormuşsun gibi geldi sevgiline de bu şekilde davranıyorsan farkında olmadan sıkılmış olabilir bu konudan
25, onun 28. Evet doğunun geleneklerine göre yaşıyorlar. Ben ayırım yapardım ne yalan söyleyim ama doğuya atanınca fikirlerim değişti. Aşağılama amaçlı demiyorum zaten ben de ama sonuçta iki farklı ırkız, iki farklı kültürüz.
25, onun 28. Evet doğunun geleneklerine göre yaşıyorlar. Ben ayırım yapardım ne yalan söyleyim ama doğuya atanınca fikirlerim değişti. Aşağılama amaçlı demiyorum zaten ben de ama sonuçta iki farklı ırkız, iki farklı kültürüz.
O zaman. İki. Kere üç kere bin kere düşün... Belki o da düşünüyordur bunları!!! Diyorum ya dizilerdeki gibi olmuyor hiçbirşey! Evlilik zaten çok zor bir de hayata bakma pencereleriniz farklı olursa çok zor.. Bizler şehir kızları oranın kurallarına adapte olmakta çok zorlanabiliriz.cnku onlarda gelenekler kanun gibi. İnsan ayrımı değil bu görgü görenek farklılığı ama olacaksa da senin büyüdüğün ortamda olsun. Ortda fol yok yumurta yok daha belki ama Zooooorrrr gibi geldi bana !
Nasıl farklar oluyor mesela? Ben hiç doğuya gitmedim pek doğulu arkadaşım da yok hatta hiç. Meraktan soruyorum. Çok bariz mi farklar?
Konuşmaları, düşünce tarzları, yemekleri, oturmaları kalkmaları hep farklı. Sevgilim dışında söyleyim ben çok sevdim burayı ve Allah'a şükür hep iyi insanlarla karşılaştım, çok çok iyi dostlarım oldu. Aynı okulda Kürt,Türk,Arap çalışıyoruz. Çok da iyi ortamımız. Misafirliğe çağıran velilerimiz oluyor içten,samimi,misafirperver . Çok çok iyi insanlar tanıdım burada ben.
Kültür farkını en baştan konuştuk, zaten bu aramızda bareizse hiç devam etmeyelim dedik. Hep ona da söylerim sadece sen ve ben olacağımızı bilsem seninle düşünmez evlenirim ama aileler, şehirler,bir sürü şey beni korkutuyor. O zannetmiyorum ben bunlara, amcasının eşi Türkmüş batıdan çok iyi anlaşıyorlar diye hep onları örnek verir. Zaten ben biraz daha mütevazi, mutasıp yaşıyorum ılımlı yaklaşıyorum diye sorun etmiyor o. Bir çok yönden benim istediğim gibi bir adam. Yaşanacak yeri sorun etmedi, eğer evlenmeye karar verirsek sen neredeysen oraya gelirim dedi. Benim bu sene tayin zorunluluğum var çünkü. Bunlar gibi şeyleri en baştan konuştuk ama içine girmeyince insan bilemiyor tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?