mercimek çorbasına kekik.

princess.17

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2007
901
1
116
Ankara
Arkadaşlar merhaba. Ben komşumuzda mercimek çorbası yedim tadına bayıldım ve birkaç kase içtim. Sırrını sordum kekik katmış içine hiç tahmin etmezdim. Çok beğendim ve kendim de denedim, mükemmel. Sizlere de tavsiye ederim =)

bende mercimek çorbasını yaparken hepsini çğden atarım 4e bölüpte soğan,patates,havuç mercimek piştikten sonra blenderdan geçiririm ayrı bi soslukta sıvıyağ,az toz kırmızı biber tatlı,kekik,nane azıcık yakarım onları çorbaya katarım süper olur deneyin derim...

Kekik tadıyla kokusuyla ve sağlığa faydalarıyla çok şifalı bi bitki bende patates yemeğine koyuyorum ayriyetten çok güzel bi tat veriyo

Konu sahibi arkadaş tarifi aldıysan yazar mısın biz de orjinalini alalım tarifin o zaman :)

Ölçü olarak bilmiyorum göz kararı yapıyorum ben yine de anlatayım =) Orta boy soğanı yağda kavuruyorum. Üstüne 1 adet orta büyüklükte havuç ve patatesi 1.5 cmlik küpler şeklinde doğrayıp 1 tatlı kaşığı salçayla kavurduğum soğana ilave ediyorum birlikte de az bir şey kavruluyorlar 1 dk kadar. Ardından 1 su bardağı mercimeği de ekliyorum. 2 dk kadar da öyle kavruluyorlar. 1 tavuk bulyon. tuz, pulbiber ve kekik de atıp suyunu ilave ediyorum malzemenin üstünü 2-3 parmak geçecek kadar. Düdüklüde kaynadıktan 10 dk sonra altını kapatıyorum. Blendırdan geçiriyorum o kadar. Ay sanki çok karışık anlattım :)

hmm değişik bir uygulama deniycem mutlaka çok saol =)

bende aynı sizin gibi yapıyorum 1-2 diş sarımsakta atıyorum içine çünkü normalde soğan sarımsak yemiyorum blendırdan geçirince arada kaynıyolar

Ben çorbaları çok fazla aromatik sevmiyorum.Baharat o yüzden çok kullanmam.Kullanırsam da karabiber ve ya pul biber.
Karşı komşumuz koyar kimyon.Hayatta içemem mesela.
Birde ben soğanı hiç kavurmam.Çiğden mercimeklerle beraber kaynatırım.Blendırdan geçiririm sonra.Soğanın tadı daha güzel işliyor çorbaya.

değişik aromaları sevdiğimden karabiber,kırmızıbiber,kekik,kimyon,nane,azıcık kuru reyhanı eklerim çorbaya.ben seviyorum baharatların aromalarını,harika oluyor yoğurtlu çorbanın içine de koyarım onda da güzel oluyor.kekik yoksa biberiye de koyarım.bu da güzel yakışıyor.tabi değişik tatları sevenler için

kesinlikle kekik nane pulbiberli mercimek çorbası nefis oluyor tavsiye ederim

ay daha bugün yaptımm,favorimizz..
bol limon sıkıp azda pul biber ekleyin kasenize
şiddetle tavsiye:)

bence oncesinde soganlari pembelestirip uzerine salcasini vs ilave ederim...o sekildede cok guzel oluyor kekik filan hic denemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…