Merdiven yıkama

Ayda 200 tl civarı bir para alıyor sanırım bizim binadaki abla ama sanki bu iş eve temizliğe gitmekten daha ağır. Koskoca binayı kar kış demeden yıkıyor ve ayda 4 defa geldiği işten aldığı ücret hak ettiğinin çok altında bence. Onun yerine eve temizliğe gitse zaten 1 günde alacak aynı parayı en fazla 2 günde alacak bence öyle bir iş daha uygun olur

O ablanın yerinde olsaydım merdiven temizliğini en son çare olarak düşünürüm.1 ayda eline geçen parayı bir kaç saat ev temizliği yaparak tek seferde kazanabilir.

1.5 yıl kadar bir ilçede yaşadım. Haftada bir kez yıkanıyordu merdivenler. 5 katlı bina. 18 daire vardı ve temizliği yapan abla da bu dairelerden birinde oturuyordu komşumuzdu yani. Apartman görevlisi yoktu. Sadece merdiven temizliği için yaklaşık 8 ay önce daire başı aylık 12 lira veriyorduk en son. Çok karlı bir iş olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

Seker hamurunu bir donem profesyonel olarak yapip satmis biri olarak cok fazla kar edilmedigini soypeyeyim. Cunku malzemeleri hep coklu aliyorsunuz ve eger surekli bir pastane gibi sirkulasyon yoksa aldiginiz para malzemelere anca yetiyor. Eger her gun 4-5 pasta satabilecekse kazanir ama haftada 1-2 pasta satarak ( ki pastane degilseniz genelde sadece referansla is yurudugunden) anca maliyetinizi kurtariyorsunuz. Taze gida kullanmak zorundasiniz, 200 gr cikolata kullanmak icin 2,5 kiloluk almak zorundasiniz filan gibi...
Yapmadığım için bunları bilmiyodum komşum yapıyo ama o sürekli sipariş alıyo ben resimlerini görüyorum harika pastalar yapıyo tabi kokularını da alıyorum sürekli bişeyler yapıyo

Yapmadığım için bunları bilmiyodum komşum yapıyo ama o sürekli sipariş alıyo ben resimlerini görüyorum harika pastalar yapıyo tabi kokularını da alıyorum sürekli bişeyler yapıyo
O yeterli sirkulasyonu saglamis demekki ne guzel. Ben 7 yildir ek is olarak e ticaret yapiyorum suan susleme organizasyon olayina kaydim daha cok ama ilk pasta ve kurabiyeyle baslamistim, istanbulda bir uctan bir uca pasta tasiyorduk yeri geliyordu.cok keyifli bir is ancak cok ciddi ekipman istiyor. Pasta olayini evden yapmak hele cocuklar varken epey zahmetli olur bence. Ama alternatifleri var...

Ben gunduz ise gidiyorum aksam eve gelip yemek yapip evi toparlayip cocugu uyuttuktan sonra siparislere girisiyorum genelde 2-3 saat maksimum uyurum oyle 8 saat uyudugum hic olmadi mesela:)

O yeterli sirkulasyonu saglamis demekki ne guzel. Ben 7 yildir ek is olarak e ticaret yapiyorum suan susleme organizasyon olayina kaydim daha cok ama ilk pasta ve kurabiyeyle baslamistim, istanbulda bir uctan bir uca pasta tasiyorduk yeri geliyordu.cok keyifli bir is ancak cok ciddi ekipman istiyor. Pasta olayini evden yapmak hele cocuklar varken epey zahmetli olur bence. Ama alternatifleri var...

Ben gunduz ise gidiyorum aksam eve gelip yemek yapip evi toparlayip cocugu uyuttuktan sonra siparislere girisiyorum genelde 2-3 saat maksimum uyurum oyle 8 saat uyudugum hic olmadi mesela:)
Maşallah e ticaret derken ne satıyosunnuz

merdıven sılme degıl de... utu ısı evde yemek yapma işi hanı sarma sarma gıbı mantı acma gıbı bırde yarım gun evlere temızlıge gıdebılır daha cok para var o ıste
aynen yaprağı tüm malzeme bana ait pişirmesi de benden kilosu 20 ye lahanayı 15 e sardırıyorum 1 hafta once 2 tencereye 75 tl verdim kadına .içli köfte mantı da yapıyorlar 2 ortak tertemiz herkes memnun çevrede okuldaki öğretmenlrden sağlık ocağındaki doktora değin öüşteri portföyleri var

günde 2..3 saat mi uyuyorsunuz ciddi mi

Allah yardımcınız olsun zor iş benim komşu götürmüyo genelde gelip alıyolar o çocukları bu işle büyütmüş zaten yıllardır yapıyo
Elinize emeğinize sağlık

Back
X