Merhaba arkadaşlar çok zor bir durumun içindeyim

İşte eşim çok pasif okonuda gereksiz bı saygısı var bunu soylerse saygısızlık oluyor ona gore
Adam cezaevindeymiş, ta ordan ne yapabilir ki... Görüş günleri kısıtlı, telefon kısıtlı. Sizin ailesine yakın olmanız onu da rahatlatıyordur muhtemelen. Size de hak veriyorum fakat kayınbiraderin dediğim dedik olmasından çok daha ciddi sorunlarınız yok mu sizce de ?

Yani ya çalışacaksın öteki evin kirasıyla birlikte istediğin yerde yaşayacaksın. Ya da eşin çıkana kadar senin sorumluluğunu alacaklarsa idare edeceksin. Ben çok kötü niyet hissetmedim eşin yok kendilerince sana sahip çıkıyorlar tek bırakmak istemiyorlar. Çok mu kötü insanlar ki aynı semtte mahallede oturamıyorsun? Beraber yemek istiyorlar diyorsun da beraber yemezsen ne yiyeceksin? Birlikte yiyerek masrafı kısmaya çalışıyorlar onlarda.

Masrafları onlar karsiliyorsa maalesef parayı veren düdüğü çalar misali.Ülkede yalnız yaşayan tek kadın değilsiniz, olmayacaksınızta neyi etik degilmiste kayinvalde yanınıza gelicek gelmeye yol yapıyor.Esiniz uzun zamanlı bir ceza mı aldı.Belkide sadece güvende olun diye istiyorlardır

Çocuklarınızın yaşları kaç bilmiyorum ama çalışabilirseniz ekonomik özgürlüğünüz olunca kendi istediğinizi yapabilirsiniz

şu durumda yapılacak bir şey yok maalesef. eşimiz çıkana kadar mecbursunuz. hem daha güvende olursunuz

Buradan bakılınca size ait bir şeyiniz yok gibi. E ne yapacaksınız, bence kabul edin kb'inizin teklifini. Sokakta kalmaktan iyidir.

Size ev alıyorlar, size ev tutuyorlar. Farkındaysanız para hep başkalarından çıkıyor. Bu durumda çok söz hakkınızın olmaması normal. Boşuna kendinizi doldurmayın. Gel kayınvalideyle yaşa da diyebilirlerdi.

Herkes ondan yana inanılmaz bir dayanisma var aralarinda benim eşimde abi de abi tutturmuş bir abi saygısi pasif kalıyor fikrini dile getiremiyor
Tıpış tıpış gidip oturacaksınız eliniz mecbur

Kendinizi bu duruma soktuğunuz için ne eşe ne kayınbiraderi suçla kendini suçlu suçlu sensin

İsteyen çalışır kayınailesine bırakır gene çalışır kreş bulur gene çalışır kendi ailesine bırakır gene çalışır

Ev konusunu gerçekten anlamadım bunlara almışlar tapu ortaklarınınmış falan

Evleri yok farkında değil

Öyle bir durumda kaynanam benimle yasicakmis biraz uzak olduğu için tek kalmak etik değilmiş burdada yalnızım ama orası farklıymış
Nasıl hayatlar bunlar ya. Etikle ne alakası varmış? Geçiminizi o insanlar sağlıyorsa hayatınıza müdahale etme hakkını da kendilerinde görür tabii ki. Böyle bir ortamdan modern bir kafa beklemeniz tuhaf.

Kiranizı sizin olmayan şehir dışındaki ev karşılıyor, peki evin geçimi nasıl oluyor? Yeme, içme, elektrik su, ısınma, giyecek vs? Eğer onlarıda eş ailesi karşılıyorsa sesini çıkarma hakkınız pek yok gibi.
Kayinvalideye yakın bi ev tutup çocuklara baktirsaniz sizde bi iş bulsanız? En azından kendi evinizin söz sahibi olursunuz. Ne zaman çıkacak eşiniz

Şimdi mantıklı düşüneleim. İki küçük çocuğunuz var şimdilik diretmeyi bırakın kayınvalideye yakın oturun en azından bir yardıma ihtiyacıniz olur, çocuklar hasta olur vs. destekleri olur.

Şimdi evinizi hiç satmayın kayınınız kirayı ödüyorsa ödesin. Eşiniz çıktığı zaman da evinizi satar istediğiniz yerde oturursunuz.

Baska sehirde eviniz varmis, onun kiraisyla kira karşılarım diyorsunuz da. Sizin geciminiz neyden? Ordan kira size anca gecim parasi olur kirayi odemeye yine birine muhtacsiniz. Onlar odeyecekse de ne derlerse onu yapacaksiniz malesef

Neden bu kadar önyargılı siniz insanların neler yaşadıklarını biliyomusunuz imkanları ne derecede hiç dusundunuz mu
en mantıklısı kaynınızın dediği yerde yaşamak en azından kaynana ile birlikte yaşama fikri o daha korkunç eşiniz çıkana kadar mecbur idare edeceksiniz zıtlaşarak bir yere varamazsınız şu an eşiniz olmadığı için sizin yanınızda olacak olan onlar bence idare edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…