MERHABA ARKADAŞLAR İÇİM İÇİME SIĞMIYOR KENDİMİ ÇOK KÖTÜ HİSSEDİYORUM...

eşim destek veriyor fakat ben kendimi bu konuda rahatsız hissediyorum

sanırım bunu tetikleyen en önemli faktör içime atmam eşimle bile konuşmuyorum bu konuyu
Bir yere alismak asimile olmak zor ve konusmadikca depresyona surukler gezin izin gununuzde evinizde birlikte zaman gecirin cocuk olunca Bos zaman bulunmuyo

yazdıkların için çok teşekkür ederim sanırım işe kayınvalideme daha az gitmeyle başlayacağım

Daha ev ve iş dengesi sağlamadan, evlilikte kocaya alışamadan bebek telaşına mı düştünüz?
maalesef öyle oldu bizde istemiyorduk ama doktor bu bir kaç ay içinde olmazsa ilerleyen zamanda hiç şansız yok dedi kistim fazla ilerlemiş durumda

yazdıkların için çok teşekkür ederim sanırım işe kayınvalideme daha az gitmeyle başlayacağım
Haftada 1 yeterlidir bence 2 yıllık evliyim çalışıyorum haftada 1 anneme haftada 1 kayınvalideme giderim yemeğimi yer kalkarım saatlerce oturmam geri kalan zamanlar bize kalıyor evimizlede kendimizlede ilgilenecek vakit yaratıyoruz.

maalesef öyle oldu bizde istemiyorduk ama doktor bu bir kaç ay içinde olmazsa ilerleyen zamanda hiç şansız yok dedi kistim fazla ilerlemiş durumda
Allah şifa versin

tabikide baş başa olduğumuz için sıkılmıyoruz aynı iş yerinde çalışıyoruz ve bulunduğumuz ortamdan dolayı ikimizinde sosyal faaliyeti yok yani günün 24 saati bir aradayız bir birimizden sıkılmıyoruz

canim sen daha simdiden yetersizmiyim diye kendini düsürürsen esin herseyi hak görür. Hayat müsterek bizde kari koca calisıyoruz. annesi eşime hic is yaptirmamis. Ilk evlendigimiz aylarda baktim esim isten gelince kumandayi alip kanepeye uzaniyor. Ben yemek bulasik camasir derken gece yarisini ediyordum tabi cocukluktan alistirilmisiz sorumluluklari asılamislar bizlere. Bende kendimi robit gibi hissediyordum. Sabrim taştıginda bende bütün ev isini biraktim çesit cesit yemekler tatlilar yerine makarna corba yaptim. Esim bir süre sonra bunu niye yapmadin şu pantalonum yikanmadimi vs. diyince bende ona sende calisiyorsun bende calisiyorum seninde 2 elin ayagin benimde aynisi var. Senin ilerde bir kızin olsa elin oglu boyle yapsa kıyabilirmisin ,bundan sonra bende işten cikayim ozaman senin gönlün olsun dedim. O günden sonra esim her konuda yardim ediyor .ben süpürüyorum o siliyor. Mutfak dolaplarini sileceksek o ustleri ben altlari siliyorum. Kaynanamda cok üzülüyor ben ogluma evlenene kadar coraplarini ben giydirdim diye. (Sanki cok mattah birsey yapmis.) Nasil alisirsa oyle devam eder. Ilerde hastaligin olur dogumun olur eger esini simdi alistirirsan yardimi olur.en azindan kendi hayatıni idame ettirebilir. Valla benim 5 yasindaki oglum bile oyuncaklarini dagitirken kendi toplayabilecegi kadarini dagitiyor. Rabbim hayirli zamanda saglikli evlatlar nasip etsin. Kendini suclama. Haşla 1 paket makarya yaninada yogurt ohhh missss.

Bu şekilde düşünen kadınlar yüzünden bizde zan altında kalıyoruz. Duyucak eşlerimiz sonra bak hem çalışıp hem ev işinin tümünü yapan varmış dicek alıştırmayın ya şu erkekleri siz o eve hizmetci mi gittiniz ilginç yani. Maaşı napıyosunuz ev giderleri ortaksa işler de ortak kusura bakmayın ayrıca türkiyede çikolata kisti olmayan kadın mı var

Evde cocuk yoksa aman aman yemek yapmaya gerek yok. Kvye gitmek karikoca sizin kolayiniza geliyor demek ki gidiyorsunuz

Nokta, virgül gibi noktalama işaretlerini kullansanız da bir solukta okumasak? Evde durduğumuzda 2.gün sıkıntıdan patlıyoruz, kayınvalideye gidiyoruz yazmışsınız. Mecburiyetten 24 saat bir arkadasınız hem aynı iş yeri hem aynı evdesiniz. Zorunlusunuz bu duruma ama bu da sağlıklı bir durum değil. Bu birbirinizden sıkılıp sıkılmadığınızı açıklamaz. Akşamları evde başbaşa kaldığınızda kaliteli zaman geçiremiyorsunuz ki sıkılıyorsunuz söylediğiniz söz bu anlama çıkıyor. Böyle evlilik hayatı olmaz, ileride çok sıkıntı yaşarsınız.

Kaynanamda cok üzülüyor ben ogluma evlenene kadar coraplarini ben giydirdim diye.
Valla benimkide öyle özellikle yemek konusunda benim oğlum onu yemez,benim oğlum bunu sevmez, biz ona ayrı kendimize ayrı yapardık diyor, bende yaptığım yemeği sevmiyorsa beğenmiyorsa kalksın kendi sevdiğini yapsın mutfağa kilit vurmuyorum, işten gelip ona ayrı kendime ayrı yemek yapamam diyorum, mesela bugün saolsun bana yardım etti cam sildi diyorum vah oğlum sen bekarken bir bardağı mutfağa götürmezdin diyor, ahaha ama işte ben anası değilim orasını kavraması biraz zaman alıyor

yeni evlisiniz önceliğiniz birbirinize alışmanız olmalı. çocuk düşünmek için de erken.. elbette sağlığınıza dikkat edin kontrollerinizi yaptırın ama, telaşa gerek yok diye düşünüyorum.
kayınvalidede yemek arada yenebilir mesela haftada bir olabilir. ama abartmamak lazım.

biraz ilgi meselesi.
pratik tariflerle başlayın. tencere yemeklerinin mantığı belli. çalışan insanların illa pilav makarna yemesi gerekmiyor bence. öğlen zaten yiyoruz.
damak tadınıza göre de şekillendirebilirsiniz. sevdiğiniz yemekleri yapabileceklerinizi yazın bir yere.
soslu güzel bir makarna da olur..
çorba da olur. ben bazen kahvaltılık gibi şeylerle de öğün geçiştiriyorum.
kıymalı/patatesli yumurta gibi..
haftalık plan yapın hatta ben iki haftalık düşünürüm hep aynı şeyleri yiyor gibi olmayalım diye.
mesela bir hafta karnabaharın kıymalı yemeğini yapıyorsam diğer hafta kızartmasını yaparım.
bir hafta kıymalı ıspanak yaparsam diğer hafta börek yaparım.

temizlik de dert olmamalı. çocuk yok, çalışıyorsunuz. yeni evlisiniz ev eşya dolu değildir.
sürekli derinlemesine temizlik yapmanız gerekmez.
banyo tuvaleti kullanım öncesi sonrası halledebilirsiniz pratik olarak.
mutfağı mesela pazar kahvaltı sonrası elden geçirebilirsiniz.
mutfağın işi bitince de bir kahve alır keyif yaparsınız.
çamaşırı yıkama ütüleme işini haftasonuna bırakmayın mesela.
tv/müzik ya da tabletten bir şeyler açıp izleyebilirsiniz.
camları da kışın abartmaya gerek yok diye düşünüyorum.

işten eve gelince aktif olun. planlı olun..eşinizle işleri paylaşın.
aynı anda mutfağa girebilirsiniz gayet de keyifli olur.
ailenize de gidin özlem giderin..

Nasıl patlıyorsunuz ya sıkıntıdan? Esas kv kp yanında patlarım ben sıkıntıdan. Kocamla oturuyoruz, diyelim elektrikler kesildi, yapacak hiç bişey yok; sevişirim yine sıkılmam siz kafayı yemişsiniz

Bende yaşadım aynı durumu geçici bişey 3 yilima girdim ve çok mutluyum şuan eski günleri hatırlayınca yazık etmişim kendime diyorum bence kafaya takmayın geçecek

Valla canim cok iyi yapmişsin. Allah korusun bir hastalik vs. olsa en azindan kendini kurtarir kendi karnini doyurur çamasirini yikar kurutur. Sürekli erkekleri sucluyorlar ama asıl iş kadinda onlarida yetistiren kadin degilmi. Daha bebeklikten kız cocuklarimiza supurge vileda sopasi aliyoruz oynasin diye çünkü ev işi ona ait. Oyuncak tabak vs aliyoruzki yemek bulasik senin işin diye. Erkek cocuklarinada silah araba motor aliyoruzki sen hayatin kaymagini ye diye. Ben oğlumdan temizlik yaparken sofra kurup kaldirirken yardim istiyorum alişsın ilerde eşine yardim etsin yada ben hasta oldugumda kendini kurtarsin en azindan. Simdi esimin ailesi diyorki cocugu kiz gibi yetistiriyorsun diyorlar. Sanki kız olmak köle olmak gibi empoze ediliyor. Oyüzden bizler vicdanli erkek cocuklari yetistiricezki bizden sonraki nesillerde böyle cahil düsünceler kaybolsun.

En güzelini yapıyorsun canım çocuğunu öyle yetiştirmekle, Rabbim nasip ederse bende öyle yetiştirmek istiyorum, 2 yılda eşim yemek yapmayıda temizlik yapmayıda öğrendi örneğin geçen ay bir ameliyat geçirdim 3 gün hastanede kaldım kendi kendini idare etti çıkınca banada çok güzel baktı, geçen hafta ağır hastaydım yemek, temizlik, bulaşık hepsini yaptı, eşim gocunmuyor ama işte kayınvalideler kıyamıyor koca bebeklerine :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…