merhaba , bayanlar siz olsaniz abd mi kanada mi avrupa da mi yasamak isterdiniz ?

41354135

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2018
15
12
3
38
şu an uzak bir ulkedeym ama uzakligi git gide beni uzmeye basladi . merak ediyorum fikirleriniz deneyimleriniz nedir bu üç kıta hakkında? belki içimi rahatlatacak biseyler okurum , aklım turkiyede şimdiki aklım olsa turkiyede n çıkmazdım

Öyle kişiye özgü bir soru ki...
Kimi A diyecek kimi B kimi de C...

Bülbülün hesabı benimki...
Altın kafese koymuşlar
Ille de vatanım demiş...

Sıla hasretini herkes kaldıramaz...
Yalnız sen şimdiden sıla hasreti cekmedesin...

ABD ve Kanada aynı kıtada... Kanada daha rahat...

Avrupada doğdum büyüdüm...
Ve ikisi arasında Avrupa tercih edilebilir.
Vatana da yakın...

Yine de gönlün ve beynin ortak karar verin
Sen de bu sıla hasreti varken...
Biraz zor dayanırsın zira...

avrupa tr ye yakın birde irda gezecek daha çok ulke şehir var burda uzaktayız

nasıl is güç yok trde. insanlar gayet güzel yasiyo. Instagram dan görüyorum valla milet yiyo geziyo evleri süper
Hayat gerçek hayatta ve instagramda diye ikiye ayrılıyor, her şey pahalı Avrupa’da yada Amerika’da kazanacağınız 3 kuruş parayla trde 5 yıldızlı otelde tatil yaparsınız ailenize destek olursunuz para gönderirsiniz,

Valla şimdiki aklı olanlar Trden çıkmaya çalışıyor iş yok güç yok bulunduğunuz yeri iyi değerlendirin
Valla kiz dogru soyluyorsun.Gecen bi konu vardi ogretmen esi ve kendisi yurt disina gitmeyi dusunuyoruz diye.USD aldi basini gidiyor.Turkiye de usd artti mi malum olanlar.Sila hasreti ayri tabide ne icin calisiyoruzz para icin.

Dönün dönün Turkiye cok guzel, bakmayin milletin agladigina herkesin Altinda son model arabasi, elinde ayfonu, arada spor olsun diye toplu tasima kullaniyoruz biz.
Siz orda 50-60 senelik evlerde oturuyormussunuz ya, biz bina 10 yasiini asinca hemen sifirina tasiniyoruz, zaten asgari ucretli bile kira oder gibi ev sahibi olabiliyor burda, pembe pembe doseyip instagrama atiyoruz.
Hava bedava, su bedava, valla memleketim gibisi yok, Avrupa'da, Amerika'da, Kanada'da surunen gurbetcilere aciyoruz, yazik size nasil zor kosullarda calisiyorsunuz 3 kurus icin

ABD'de yaşıyorum ve çok mutluyum. Şu an Türkiye'de tatildeyim, hergün Abd'de yaşadığıma şükrediyorum. Türkiye resmen sigara kokuyor, nefes alacak yer bile yok, geri kalan her şeyi geçtim. Amerikanın gözünü seveyim. Hiç olmazsa öğürmeden nefes alıyorum orada.

Aklınız o kadar Türkiye'deyse dönün. Ne işiniz var uzakta...

Baştan diyeyim ki darılmaca gücenmece olmasın, bu topikte siyaset olur, kavga çıkar, banlaması bol bir konu olacak, şimdi kapasam konu siyasi değildi ki hani siyasi yorum var mı denecek, 9999999999999. kere yaşayarak deneyimleyin en iyisi, siyasi yorum yapmayın, tartışmayın, üsluplara dikkat edin uyarılarımda dikkate alınmayacağından, ellerimi ovuşturdum bekliyorum

Kahvaltımı yapmaya gidiyorum, bana afiyet olsun, size de şimdiden iyi banlar

Kanada veya Avrupa derim.
Avrupa nin saglik sistemi cok duzgun.
Abd de yasadiginiz yere gore degisir ne kadar guvende oldugunuz.
Kanada ise soguk fakat temiz bir yer.

Ben Avrupadayim.
Avrupa'da multeci gocune hedef olmayan bir yerde yasiyorum.
Havasi suyu tertemiz,suc orani oldukca dusuk.
Esime biraksan Yeni Zelanda'ya gidelim diyor, dunyada bombalara ve goce hedef olmayacak sayili yerler arasinda diye.
Ulke ozlemi hep oluyor.
Kaosun icinde olsa da vatan vatandir.
Ben cok ozluyorum ama burda yasadigim icinde sukur icindeyim.
2 hafta sonra ziyarete geliyorum, Turkiyeden ayrilirken kamyon carpmisa donuyorum, cok agir ve uzucu oluyor ilk 1 hafta alismasi.
Ama alisiliyor.

Soylediginiz ulkelerin hepsinde yaşamak isterdim. Bir sure Abd bir süre kanada bir süre de Avrupanin farkli ulkelerinde yasamayi isterdim. Is icin degil de gezip gorme amacli ve dil ogrenme amacli. Ama uzun süre degil.. hicbir ulke benim vatanim gibi olamaz sonucta :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…