merhaba , bayanlar siz olsaniz abd mi kanada mi avrupa da mi yasamak isterdiniz ?

yurt dışında yaşama imkanım da ihtimalim de yok ama sürekli ülkelerle ilgili araştırma yapıyorum iş imkanlarına sosyal haklara vatandaşlık şartlarına bakıyorum.bakmak çok hoşuma gidiyor hayal de mi kurmayalım:) italya kanada finlandiya...hoşuma gitti yani.gecen bu dubai'de ne varmış da herkes gidip duru dedim baya araştırdım yaşayabilecegim bir yer değil inşaat bina yapay hayat

ben bu konu sahibinin meslek sahibi olduğunu zannetmiyorum. ya eş durumundan gitmiştir ya da ara elemandır, o yüzden ondan akıl isteme kariyerin için git gidebilirsen. başarılar.
Sağ olun.Akıl istemek için yazmadım zaten.Buradakiler vatanlarını ne kadar çok sevse de bu şartlar altında çıkmak için uğraşıyor demek istemiştim

Hay ağzına sağlık . Burda yaşayanlar da öyle , ys gerçekten zekaları geri , ya da bilerek yapıyorlar . Euro olmuş 7 , Türkiye çok ucuz ülke ya diyor . Evet bize göre ucuz ama , aslında çok pahalı yani.
En basiti eti, sütü geç , temel ihtiyaç şampuan deo, uyduruk adı sanı duyulmamış olanlar 10 lira . Biz burda 1 euro’ya Alıyoruz . 3 Euro görünce aaa pahalı diyip almıyoruz . Hala anlayamıyorlar :/ hayretler içinde kalıyorum . Allah yardımcınız olsun .

Genellemek istemiyorum ama kesin donus yapanlardan beni hyretler icinde birakacak kadar vizyonsuz insanlar var, adam aksama kadar A haber izleyip, instagramda dolanarak kendini ulke hakkinda yeterli bigi sahibi saniyor, sonra hop kalkip geliyor, kendisi dunyaligini yapmis zaten, colugu cocuguna gelince onlar da gecerli bir meslekleri yoksa ana dil duzeyinde almancalariyla hemen bir cagri merkezine kapagi atiyorlar, ovvv maas 4000 tl hemen anadan babadan ayri eve cikayim diyor, maasin 3 te biri kirayla faturalara gidip kalani da aylik redbull masrafini bile karsilamayinca tiris tiris geri donuyorlar Almanyaya, su an yogun bir sekilde yasanan manzara bu Turkiye'de, bi de asgari ücretle bir ay gecin desen naparlar bilmiyorum, survivor misali parktan yabani meyve topayip yerler herhalde.

Genellemek istemiyorum ama kesin donus yapanlardan beni hyretler icinde birakacak kadar vizyonsuz insanlar var, adam aksama kadar A haber izleyip, instagramda dolanarak kendini ulke hakkinda yeterli bigi sahibi saniyor, sonra hop kalkip geliyor, kendisi dunyaligini yapmis zaten, colugu cocuguna gelince onlar da gecerli bir meslekleri yoksa ana dil duzeyinde almancalariyla hemen bir cagri merkezine kapagi atiyorlar, ovvv maas 4000 tl hemen anadan babadan ayri eve cikayim diyor, maasin 3 te biri kirayla faturalara gidip kalani da aylik redbull masrafini bile karsilamayinca tiris tiris geri donuyorlar Almanyaya, su an yogun bir sekilde yasanan manzara bu Turkiye'de, bi de asgari ücretle bir ay gecin desen naparlar bilmiyorum, survivor misali parktan yabani meyve topayip yerler herhalde.

Valla ben hep diyorum , buradaki Türkler İnan bana çoğu cahil algılaması eksik olanlar . Keşke değiş tokuş olsa , ‘ah ah Türkiye gibisi yok , buralarda hayat çohhhh zorrr’cuları Türkiye’ye postalasak , sizi buraya alsak .
Bence kesin dönüş yapanlar yine daha mantıklı olanlar , bide burda yaşayıp BMW,Mercedes kullanıp , eti 5 Euro’ya yiyip , ‘ah ah alamanya burda perişanız, fırsatım olsa bir dakika durmam !’ Cılar var . Sanki Burda elini ayağını tutan var , keşke gitse diyor millet bıkmış bunların yobazlığından . Git desen gitmezler . Sırf laf .

Valla ben hep diyorum , buradaki Türkler İnan bana çoğu cahil algılaması eksik olanlar . Keşke değiş tokuş olsa , ‘ah ah Türkiye gibisi yok , buralarda hayat çohhhh zorrr’cuları Türkiye’ye postalasak , sizi buraya alsak .
Bence kesin dönüş yapanlar yine daha mantıklı olanlar , bide burda yaşayıp BMW,Mercedes kullanıp , eti 5 Euro’ya yiyip , ‘ah ah alamanya burda perişanız, fırsatım olsa bir dakika durmam !’ Cılar var . Sanki Burda elini ayağını tutan var , keşke gitse diyor millet bıkmış bunların yobazlığından . Git desen gitmezler . Sırf laf .

Ah ah, keske degis tokus tokus sansimiz olsa...
Benim teyzem de Almanyada yasiyor, çocukları tatile bile gelmiyorlar Turkiye'ye, ama teyzem vah memleketim ah memleketim 40 yildir agliyor, e emeklisin artik orda oturacagina gel burda otur madem diyoruz, olmaz ben hastayim Türkiye'de hastanelerde ölürüm diyor :KK70:
Bu arada evet Türkiye cok cok guzel bir ulke, havasi, denizi, eskiden meyvesi, sebzesi... Ama simdi ne milletin cebinde o guzel ulkeyi gezecek para var, ne de yerli uretim mis kokan meyve sebzemiz, etimiz var...

Ah ah, keske degis tokus tokus sansimiz olsa...
Benim teyzem de Almanyada yasiyor, çocukları tatile bile gelmiyorlar Turkiye'ye, ama teyzem vah memleketim ah memleketim 40 yildir agliyor, e emeklisin artik orda oturacagina gel burda otur madem diyoruz, olmaz ben hastayim Türkiye'de hastanelerde ölürüm diyor :KK70:
Bu arada evet Türkiye cok cok guzel bir ulke, havasi, denizi, eskiden meyvesi, sebzesi... Ama simdi ne milletin cebinde o guzel ulkeyi gezecek para var, ne de yerli uretim mis kokan meyve sebzemiz, etimiz var...
Aynen . benim kayınvalidem ve eltim filan da öyle . Türkiye Türkiye ölürüm derler e orda yaşa o zaman dersin yooook derler ...
ben de seviyorum ülkemi , kimse Türk düşmanı sanmasın beni ama seviyor olmam olanları görmeme engel değil . Allah akıl fikir göz kulak vermiş . Ne diyeyim arkadaşım :( umarım her şey bir gün yine güzel olur :dua:

Her zaman avrupacıyımdır. Belki gezip gördüğüm için belki kendimi yakın hissettiğim için..Aslında en önemli sebebi de okuduğum bölüm. avrupanın artılarını, eğitim sistemini, refah seviyesini göz önünde bulundurmak lazım.. Kanadayı da çok seviyorum ama henüz gezip görme fırsatı bulamadım maalesef. Türkiyenin durumunu da instagramdan gördüklerinizle değerlendiriyorsanız biraz gazete okuyup haber dinlemenizi öneririm. Tabi doğru, güvenilir ve tarafsız yerlerden...

yurt dışında yaşama imkanım da ihtimalim de yok ama sürekli ülkelerle ilgili araştırma yapıyorum iş imkanlarına sosyal haklara vatandaşlık şartlarına bakıyorum.bakmak çok hoşuma gidiyor hayal de mi kurmayalım:) italya kanada finlandiya...hoşuma gitti yani.gecen bu dubai'de ne varmış da herkes gidip duru dedim baya araştırdım yaşayabilecegim bir yer değil inşaat bina yapay hayat

Yurtdışında yaşamak benim de çok hoşuma gidiyor. Çok eğlenceli, zevkli, vizyon genişleten birşey yurdışında yaşamak. Kariyer de yaptıysan ballı kaymak.

şu an uzak bir ulkedeym ama uzakligi git gide beni uzmeye basladi . merak ediyorum fikirleriniz deneyimleriniz nedir bu üç kıta hakkında? belki içimi rahatlatacak biseyler okurum , aklım turkiyede şimdiki aklım olsa turkiyede n çıkmazdım
Öncelikle tabikide ülkemde kalmak isterdim.
Ve uzaklık beni üzseydi avrupayı tercih ederdim. Amerika ve kanada uzun vadede gerçktn zor hele bide maddi olark çat kapı gidilemiyrsa. Para olsa bile o yol bana çok geliyor mesela. Ama ülkeler olarak baktığımda amerika iyi ya:) güzel bi yerine denk gelirsek neden olmasın

Amerika`da yasadigim ve memnun oldugum icin ben Amerika diyiyorum, ah bir de Turkiye`ye yakin olsaydi ne iyi olurdu. Tabi Amerika`da da eyaletten eyalete cok sey degisiyor, ben Massachusett`deyim, yasanilir bir yer, oturmus bir sistem var, insanlar genellikle anlayisli ve kibar, egitim sistemi guzel, saglik da eksikleri var ama fena sayilmaz. Bircok eyalete gore vergileri yuksek ama kazanclar da ona gore yuksek olabiliyor.

Back
X