merhaba , bayanlar siz olsaniz abd mi kanada mi avrupa da mi yasamak isterdiniz ?

nasıl is güç yok trde. insanlar gayet güzel yasiyo. Instagram dan görüyorum valla milet yiyo geziyo evleri süper
Gerçekten ya, instagrama bakınca hayatlar süper. Sanki herkes çok mutlu gibi. Gezme, eğlenme, yeme içme, evler, eşyalar o biçim...

Size bir fıkra anlatayım:
Adamın biri ölmüş. Gitmiş öbür tarafa. Melekler bakmış ki adamın günahıyla sevabı eşit. Ne yapalım diye düşünmüşler ve cennet-cehennem tercihini adama bırakmaya karar vermişler. Adam da demiş ki “hele bir bakayım, öyle karar veririm”. Önce cehenneme gitmiş, bir bakmış ki yüksek sesli harika bir müzik, her yer lüks içinde, yeyip içip eğlenip bir de çılgınca sevişiyorlar. Neyse, uzun bir süre onlara bakmış hayranlıkla. Sonra cennete gitmiş, cennette de her yer güzel ama ekşın yok. İnsanlar ağaç altlarında oturmuş dinleniyor, ne müzik ne eğlence ne sevişme! Kararını vermiş, meleklere demiş ki “Cennet çok sıkıcı, ben cehenneme gideceğim.” Peki demişler. Göndermişler cehenneme. Adam güle oynaya girmiş kapıdan içeri, bir de ne görsün? Ateş çukurları, yanan, bağıran insanlar vb. Hemen bir zebaniye sormuş. “Az önce baktığımda burası böyle değildi, o yüzden tercih ettim, şimdi ne oldu buraya?” Zebani de yanıtlamış onu: “O, reklam arasıydı kardeş, senin gibileri kandırıp çekmek için. Gerçek cehenneme hoş geldin!”

Anlatabildim mi konu sahibi:KK45:

Konuyu açarken sorduğun soruya cevabım:
Trudeau:KK200:ben
O yüzden Kanada:dua:
2. tercih Belçika olabilir.

(Merak ettim de acaba tam olarak neyini sevmediniz, neyine alışamadınız yaşadığınız ülkenin?)

nasıl is güç yok trde. insanlar gayet güzel yasiyo. Instagram dan görüyorum valla milet yiyo geziyo evleri süper
Instagramda ki herşeye inanmayın.%90 ı yalan.Ayrıca hayatınızla ilgili bu kadar önemli bir kararı buna bakarak karar vermekte çok büyük hata olur.

Hayat gerçek hayatta ve instagramda diye ikiye ayrılıyor, her şey pahalı Avrupa’da yada Amerika’da kazanacağınız 3 kuruş parayla trde 5 yıldızlı otelde tatil yaparsınız ailenize destek olursunuz para gönderirsiniz,
Sunu anlamiyo bazilariniz :) adamlar avrupada amerikada dolar avro kazaniyo ama o kazandiklari parayla orda gecinmek zorundalar. Atiyorum adam 1500-2000 avro kazaniyosa bunun 600-700 u kesin kiraya gider. Kredi oduyosan daha fazladir. Haricinde bazi ab ulkelerinde sigorta pirimleri cok pahali ve zorunlu. Elektrik gaz su internet kisiye bagli birde araban varsa.. ev sigortasi vergisi.. cop vergisi bile cok yuksek. gecim oralardada gulluk gulistanlik degil bence. Ha su varki bazi sosyal haklar daha iyi hemfikirim., ama oralardada daha iyiye gittigi soylenemez.

Bu konuda çok haklısın. Bu gerçekleri de biliyorum ama sırf insanca muamele görmek açısından bile daha avantajlı oralar. Ayrıca Türkiye’de de kazandığınla geçinmek zorundasın. Hatta kazancın geçimine yetmiyor bile.

Hayat instagramdakilerden ibaret degil+instagramdaki herşey gerçeği yansıtmıyor.şöyle yurt dışına kapağı atıp sonra vatanımda vatanım muhabbeti yapanlar beni sinir ediyor.bende yurt dışındaydım bu yaz evet Türkiye çok güzel ama şartları kötü gittikçe kötüleşiyor bunu görmemek için kör olmak gerek.milletin ülkesindeki üretimi paralarının değerini görünce gerçekten içim acıdı.

Buarada avrupa dediginiz yerde bir dilim ekmegin bile kiymetini oyle biliyolarki.. Turkiyemde gunluk atilan ekmek miktari bile akillara zarar. Bu is amerikayla afrikaya benziyor. Bi taraf sefillik cekerken bi taraf obeziteyle savasiyo cok yemekten.

Sunu anlamiyo bazilariniz :) adamlar avrupada amerikada dolar avro kazaniyo ama o kazandiklari parayla orda gecinmek zorundalar. Atiyorum adam 1500-2000 avro kazaniyosa bunun 600-700 u kesin kiraya gider. Kredi oduyosan daha fazladir. Haricinde bazi ab ulkelerinde sigorta pirimleri cok pahali ve zorunlu. Elektrik gaz su internet kisiye bagli birde araban varsa.. ev sigortasi vergisi.. cop vergisi bile cok yuksek. gecim oralardada gulluk gulistanlik degil bence. Ha su varki bazi sosyal haklar daha iyi hemfikirim., ama oralardada daha iyiye gittigi soylenemez.
Bende oralarda yaşayan biri olduğum için şartların trden katbekat olduğunu çok rahat söyleyebiliyorum trde olup da bol keseden atmıyorum yani

Bende oralarda yaşayan biri olduğum için şartların trden katbekat olduğunu çok rahat söyleyebiliyorum trde olup da bol keseden atmıyorum yani
Oldugun ulkeye bagli diyeyim o zaman.. avrupa cok buyuk bi yer..gecen bahsediyoduk biriyle.. ulkelerin gecimleri standartlari farkli.. mesela ornek vermistik hatta.. bi yerde dogum izni bi tarafta 3 yilken bi tarafta 4 ay.. bu avrupa icindeki iki farkli ulke. Ikiside ab ulkesi ama.. her yerde sartlar ayni degil.. Turkiyede iyi bir yere gelmus biride kral gibi yasayabilir. Eksik birseyimiz varsa Turk insani gosterise cok duskun. O instada bilmem nerde luks icinde insan goruyolarda.. bunlar kim bilir nasil borca girdi nasil kocalarinin basinin etini yedi o pembik evler icin. Velhasil ulke ulke degisiyor ama soylendigi kadar cennet degil hic bir yer.. sosyal acidan hak veririm ortalama bi vatandas acisindan, ama insanlar avrupada kazanip Turkiyede harcamiyolar yil boyu.

Ben avrupada yaşiyorum. Elbette aldiğim maaş ile kişisel ihtiyaçlarimi ödüyorum ve elbette bunu lira ile ödemiyorum.

Ancak

Ben alis verişe çiktiğimda 300 euro ödemiyorum 1 haftalik yemek için. Et 10-15 euro kilosu.

Ev diyorsun, evet kirasi 600 eurodan başlar ama devlet belli bir sinirin altinda maaş alanlari yardim ediyor. Sosyal evler var , maaşina göre kira ödüyorsun. Hatta devlet tarafi sosyal bankalar var. Daha iyi şartlarda ipotek çekilip ev alinsin diye. Türkiyede kiralar 1000 liradan başlar ve devlet hiçbir şekilde destek olmaz.

Evet bizdede elektrik gaz var. Iki aylik 150 euro gibi birşey ödüyoruz. Türkiyede sade gaz bile aylik daha fazla lira ödeniliyor.

Araba diyorsun, burda 15-20bine alinan araba, Türkiyede 70-80bin lira hatta daha fazlasi.

Bu tabloda daha eğitim sisteminden, sağlik sisteminden ve daha birçok şeyden bahs etmedim daha.

Yani yaşam olarak evet avrupa daha iyi vir yaşanmasi için.

Vizontele filmindeki baskanin konusmasi geldi aklima.Diyorya hani sen bir yeri seviyorsan orasi dünyanın en güzel yeridir,sen dünyanın en güzel yerini sevmiyorsan orası dünyanın en güzel yeri değildir diye..Ben de böyle bakıyorum nereyi istiyorsa gönlünüz orada yasayin.Ama illa bi secenek soruyorsaniz Kanada bence.Ayrica sosyal medyaya bakarak sakin karar almayin orda gördüklerinizden daha farkli herşey.

Cocugumu kanada da doğurmak istiyorum birgün nasip olursa
Abd den nefret ediyorum
Avrupa dediğinde hangi ülke mesela?

Kanada. Avrupa da da yasadim, Turkiye de de yasadim. Amerikayi da biliyorum. Korfez ulkelerini de biliyorum ve kiyaslama yapacak olursam tercihim Kanada dir. Turkiye de is bar var hayat guzel diyenlere firsat ver de ki "yurt disimi yoksa Turkiyemi?" Hepsi yurtdisi secer ve imkani olanlar zaten de yurtdisina yerlesiyorlar. Dogdugun yer degil doydugun yer vatandir. Ac ac malesef "vatansever" olunmuyor. Milletin gazina gonderdigi resimlere bakip da aldanmayin derim. Turkiyeyi daha yeni batmakdan Katar devleti kurtardi. Katar olmasaydi Turkiye iflas ediyordu ki hala durumlar duzelmis de degil.

Ben avrupada yaşiyorum. Elbette aldiğim maaş ile kişisel ihtiyaçlarimi ödüyorum ve elbette bunu lira ile ödemiyorum.

Ancak

Ben alis verişe çiktiğimda 300 euro ödemiyorum 1 haftalik yemek için. Et 10-15 euro kilosu.

Ev diyorsun, evet kirasi 600 eurodan başlar ama devlet belli bir sinirin altinda maaş alanlari yardim ediyor. Sosyal evler var , maaşina göre kira ödüyorsun. Hatta devlet tarafi sosyal bankalar var. Daha iyi şartlarda ipotek çekilip ev alinsin diye. Türkiyede kiralar 1000 liradan başlar ve devlet hiçbir şekilde destek olmaz.

Evet bizdede elektrik gaz var. Iki aylik 150 euro gibi birşey ödüyoruz. Türkiyede sade gaz bile aylik daha fazla lira ödeniliyor.

Araba diyorsun, burda 15-20bine alinan araba, Türkiyede 70-80bin lira hatta daha fazlasi.

Bu tabloda daha eğitim sisteminden, sağlik sisteminden ve daha birçok şeyden bahs etmedim daha.

Yani yaşam olarak evet avrupa daha iyi vir yaşanmasi için.
Hangi ulke bilmiyorum ama hepsi ayni degil. Evet et otomobil daha ucuz bu gercek. Sadece arkadasin Avrupada amerikada kazanip Turkiyede gel sade tatil yap gibi birsey cikardim yazisindan. 5 yildizli otelde guzel tatil yaparsin Turkiyede ama bunu bulundugun ulkeye gore hesap edeceksin. Kazandigin ulkede kac gun kalirsin oyle bi otelde. Ayni sekilde Turkiyeden Fasa tatile gitse Turkiyeden biri ayni sey cikar ortaya

Tatilde isvicreden gelen akrabalarla muhabbet ediyoruz, adam diyor ki bak burda bir kahve 7 lira, biz bir kahveye 3 frank oduyoruz yani 18 lira, her sey pahali, e peki dayi sen kaç frank kazaniyorsun, 3000, ben kac frank kazaniyorum 500, simdi bidaha hesapla bakalim senin kahven mi pahali benim kahvem mi?
Ulkeler arasindaki gelir gider dengesi boyle sizde kahve 7 bizde 18 diye hesaplanmaz ki, bakarsin sen kazandigin parayla nasil bir hayat yasiyorsun, egitime, sagliga ne harciyorsun, karsiliginda aldigin hizmet ne kadar kaliteli, atiyorum ordaki ortalama bir ogretmenin yasam standartiyla burdakini kiyaslarsin, kalkip ordaki vasifsiz isciyle, burdaki unlu doktoru kiyaslarsan tabi ki objektif bir sonuc alamazsin.

Gelirsen gel arkadaşım beni ilgilendirmezde beni soruyorsan burası olmasında saydığın yerlerden herbiri olabilir

Back
X