merhaba , bayanlar siz olsaniz abd mi kanada mi avrupa da mi yasamak isterdiniz ?

Ya evet bana da yol kismi korkutucu geliyor. Akrabalar ailem vs herkes turkiyede, allah korusun acil bir durum olursa cikip gelmek mesele. O yuzden uzun sureli gidip yerlesmeyi dusunmem, ama bir kac yil denemek isterim.
Olabilir.. yolculuk seviyosan gene olurda ben gibi sevmiyosan 3 saatte ucaktan atlamak gelir icinden. Mumkun olsada isinlansak valla.

kendim ABD'ye yerleştim, henüz çok yeni ve çok mutluyum. ama benim vatandaşlığım zaten vardı ve okumaya geldim ben o yüzden çalışıp kazanma vs o konuda bir şey söyleyemem.

avrupanın tamamına yakınını gezdim. iki haftadan fazla süredir bir sağlık sorunum yüzünden isviçredeyim.

türkiyede de iyi bir sağlık hizmeti alıyordum ama şuan bulunduğum yer sağlık hizmeti konusunda bence dünyanın en iyi yeri olabilir. ABD de bile yoktu böyle bir sistem.

imkanım olsa ben avrupa seçerdim. ABD'den çok daha sistemli olduklarını düşünüyorum. benim için bir yerde yaşamak için belli kriterler var en başında refah seviyesi geliyor. daha sonra eğitim, ekonomi,sağlık hizmetleri olarak gidiyor. bunların hepsini düşününce bana abd uygundu ama mesleğim farklı olsaydı avrupa seçerdim.

Ispanya italya isvec finlandiya irlanda norvec buralarda yasamayi cok isterdim.haa dayanir miyim bilmiyorum ama bi yilligina gitme sansim olsaydi keske
ispanya italya ekonomisi zayıf ülkeler ben istemem . tatil için evet . ben belcikayi merak ediyorum orda yaşayan varsa deneyimleri ni ve fransa ama fransa irkçı

nasıl is güç yok trde. insanlar gayet güzel yasiyo. Instagram dan görüyorum valla milet yiyo geziyo evleri süper

Troll müsünüz? Doğduğu ülkeden bu kadar bihaber insan az bulunur da. Ülkenin durumunu Instagram’dan takip etmek komedi filmi sahnesi için bile fazla abartı.

Troll değilseniz bilgi sahibi olun. Troll’seniz psikoloğa gidip ben böyle böyle şeyler yapıyorum diye anlatıp, uzman yardımı alın.

kendim ABD'ye yerleştim, henüz çok yeni ve çok mutluyum. ama benim vatandaşlığım zaten vardı ve okumaya geldim ben o yüzden çalışıp kazanma vs o konuda bir şey söyleyemem.

avrupanın tamamına yakınını gezdim. iki haftadan fazla süredir bir sağlık sorunum yüzünden isviçredeyim.

türkiyede de iyi bir sağlık hizmeti alıyordum ama şuan bulunduğum yer sağlık hizmeti konusunda bence dünyanın en iyi yeri olabilir. ABD de bile yoktu böyle bir sistem.

imkanım olsa ben avrupa seçerdim. ABD'den çok daha sistemli olduklarını düşünüyorum. benim için bir yerde yaşamak için belli kriterler var en başında refah seviyesi geliyor. daha sonra eğitim, ekonomi,sağlık hizmetleri olarak gidiyor. bunların hepsini düşününce bana abd uygundu ama mesleğim farklı olsaydı avrupa seçerdim.
sağlık problem aynen burda da malesed acile gitsen saatlerce bekliyorsun. uzman doktora ulasmak güç. o yönden kötü

geçmiş olsun sasy. nasıl oldun şimdi?

Hahahaha Hayalperest banın açılmayınca yeni üyelikle mi geldin?

Hayalperest "Türkiyeyi övmezse ölecek hastalığı"na yakalandığından kendisine akıl fikir için dua edelim :/

Aaa evet o galiba, instagramda görüyorum ne güzel yaşıyorlar turkiye de demiş, en son açtığı konuda instagramdaki yaşamlara takmıştı.

Tatilde isvicreden gelen akrabalarla muhabbet ediyoruz, adam diyor ki bak burda bir kahve 7 lira, biz bir kahveye 3 frank oduyoruz yani 18 lira, her sey pahali, e peki dayi sen kaç frank kazaniyorsun, 3000, ben kac frank kazaniyorum 500, simdi bidaha hesapla bakalim senin kahven mi pahali benim kahvem mi?
Ulkeler arasindaki gelir gider dengesi boyle sizde kahve 7 bizde 18 diye hesaplanmaz ki, bakarsin sen kazandigin parayla nasil bir hayat yasiyorsun, egitime, sagliga ne harciyorsun, karsiliginda aldigin hizmet ne kadar kaliteli, atiyorum ordaki ortalama bir ogretmenin yasam standartiyla burdakini kiyaslarsin, kalkip ordaki vasifsiz isciyle, burdaki unlu doktoru kiyaslarsan tabi ki objektif bir sonuc alamazsin.

Hay ağzına sağlık . Burda yaşayanlar da öyle , ys gerçekten zekaları geri , ya da bilerek yapıyorlar . Euro olmuş 7 , Türkiye çok ucuz ülke ya diyor . Evet bize göre ucuz ama , aslında çok pahalı yani.
En basiti eti, sütü geç , temel ihtiyaç şampuan deo, uyduruk adı sanı duyulmamış olanlar 10 lira . Biz burda 1 euro’ya Alıyoruz . 3 Euro görünce aaa pahalı diyip almıyoruz . Hala anlayamıyorlar :/ hayretler içinde kalıyorum . Allah yardımcınız olsun .

belçika aklimdaydi hep italya ekonomi kötü
Ekonomik durumunu cok da bilmiyorum ama bizimki gibi de değildir düze çıkar onlar çıkmasa da çıkaran olur.sanat, tarih, moda, lezzet... bakımından italya iyi bir fikir olabilir diye düşündüm. tabi bunlar yeterli kriterler değil.

Türkiyede yaşadım Avrupada yaşıyorum mümkün olsaydı hafta içi burada hafta sonu Türkiyede yaşamak isterdim :) malum alışveriş gezip tozma vs.
Bu ülkede yiyecek satan yerler harici Pazar günü heryer kapalı :süslü:
Diğer seçenekleri hiç düşünmedim

Avrupa isterdim. Luxembourg, Fransa, Almanya, Ingiltere, Belcika falan.

Amerikadayim ben. Guzel buralar ama avrupa kadar canli ve tarih kokulu bi yer degil. Yeni ulke. Cok buyuk, cok daginik.

Kanadayi bilmiyorum

Back
X