Merhaba çok üzülerek anlatacağım.

Bu nasıl bir akıl vermektir Allah aşkına? Şu söyleminiz ne tıbba, ne anneliği sığar. Geçici bir dönem hastalansan ilaç vermek için doktor hamile misin? Diye soruyor. Kaldı ki Gebelik boyunca sigara içmek??

Yengeniz bile bile bunu yaptıysa "Anne" olamamış, sadece doğurmuş. Bu bencillik anne karnında başlamış, yazık çocuğa.

Doktorlardan çok biliyorsunuz zaten. Onca yıl okuyup doktor olanlar "İçme " diyorsa bunun getirisini bizden çok çok iyi bildiklerinden dolayı.

Ben de tanıyorum sizin gibi kadınlar. Anlam veremiyorum her bünye farklı mı çalışıyor??
Bünyenin farklı çalışmasından ziyade sorumsuzluk bencillik diyebiliriz. Mesela kocası “dövmekten keyif alıyorum napiyim elimde değil” dese kadının dayak yemesi meşru olabilir mi? Aman canım onca dayaktan kimse ölmez boşver strese girme der miyiz adama? Kendinden zayıf bir canlıya sırf keyif için zarar vermekse arada hiçbir fark göremiyorum. Kimse mükemmel değil ama bu kadar sorumsuz kişiler kutsal annelikten filan bahsetmesin. Dayanamıyorsan ellerini bağla sigaraya ulaşamayacağın bir yere git ne bu şımarıklık

E bile bile riske atıyorsunuz işte bilinçdışı mı içiyorsunuz sigaraları pes artık

Bu arada dedem 7 yaşında sigaraya başlayıp 60 sene kullandı. Doktor bırakmazsan öleceksin ciğerlerin bitmiş dedi. O gün bıraktı. Ne duymak istiyorsunuz direkt bırakmak için.

Ama sağlıklı çocukları var ben ondan bahsediyorum.

Zehirlenen insanlardan bazıları ölüyor bazıları kurtuluyor napalım şimdi belki kurtuluruz diye zehir mi içelim neyi riske atıyoruz. Ayrıca çocukların şu an hasta olmaması ileride olmayacağı anlamına gelmez gen hasarı yapıyor sigara

Konusuna göre 6 yaşındaki kızı sürekli hastaymış.
Okulda altına yapıyormuş 6 yaş ve alta kaçırmak genelde altında başka sebepler yatar hamileyken sigara içince böyle olur mu yine ya ayy off

Sağlıklı değildir. Siz öyle biliyorsunuzdur. Ben de dışarıdan sağlıklı görünüyorum ama herhangi bir durumda nefesim tıkandı mı bir daha geri zor geliyorum kendime :) 33 yaşındayım ama sebebinin ne olduğunu biliyorum. Anneme de sorsanız sağlıklıyım sigara içtiği için bir şey olmadı

10 yıl sigara içtikten sonra bi gün doğurmak istiyorum içim temizlensin diyerek bekarken yani doğurmadan 3 yıl önce bıraktım sigarayı. çocuğumla ilgili içim rahat.
sonra hatay depremi zamanında büyük bi efkarla tekrar içmeye başladım, o zaman kızım emmeyi de bırakmıştı. şimdi kızımın yanında yakınında yöresinde hala içmiyorum, işyerinde son sigaramı içip öyle gidiyorum yanına, ve bundan bile endişe duyuyorum acaba üstüme sinen dumandan etkileniyor mudur diye.. tekrar gücümü toparlayıp bırakmak istiyorum kızım için.

lütfen bir anda karar verin bırakın. zamanında ekleyeceğim videoya benzeyen bi videoyu izleyerek karar vermiştim bırakmaya ve hemen son sigarayı bile içmeden bırakmıştım. sigara içilen ortamlardan uzak durmuştum, uzunca bi süre sosyalleşmemiştim, kahve bile içmemiştim uzun bi süre. umarım bir an önce bırakırsınız.

Tabi canim rezalet bi durum aldirmamak icin dogurdu zaten ve dogduktan sonra da daha cok kepaze etti cocugu zaten iyi bisey diye anlatmiyorum insan dogasinin bebek olsa da ne kadar kuvvetli oldugunu söylemek istiyorum. Bazi doktorlar da cok bağımlılarda gunde bir ikiye izin veriyor ayrica. Ben o sekilde düşünüyorum. Icmeyecek insan zaten buraya yazana kadar icmez olur biter. Bagimliligi yuksekse içmedikce cok stres olur bu herkesin anlayacağı bir durum değil. Ve o stres daha cok zararli bebege.

Kan testi vereceğim gün hastane önündeki bankta son kez içtim ve o gün haöile olduğumu öürendim bidahada içmedim.
Şİmdi 2 kızım var büyüdüler ama ben tekrar başladım.

En güzeli en risksizi içmemek tabi herşey kafada bitiyor

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/39164080/#:~:text=Results%3A%20Maternal%20cigarette%20smoking%20either,%2D2%20cigarettes%20per%20day).

En kapsamli calisma bu. 1-2 sigara icmek %16 kadar riski artiriyor. Hic sigara icmeyip yoğun maternal stres yasayanlarda da gene %10-20 arasinda bebek uzerinde erken dogum, prematurelik gibi ayni riskler var arti annenin stresli olmasi (sigara sadece fiziksel zarar verirken) sinir sistemi gelisimini ve duygusal mekanizmalarini bozuyor. Sigara zararsiz demiyorum ama buraya yazan biri zaten yogun yoksunluk çekiyordur ve kolay degildir onun yarattigi stres.

Sigara kullanıyor musunuz? Sigara öyle madde veya alkol gibi insanı ciddi strese,krize sokan yoksunluk gibi değil. Benim geçen ilaçlı bir tahlil vermem gerekti ve kan belli saatlerde alınacaktı. Akşamdan, öğlen molasına kadar Sigara kullanmadım. Normalde ne kadar sağlıksız olsa bile kahve sigara yaparım. Ama stres veya yoksunluk çekmedim.

Ama mesela şu an sigarayı bıraksam elbet alışana kadar 1 hafta, 10 gün bir bocalarım, stres yaparım. Ama günümü mahvedecek derecede olmaz bu. Sigara içmeyi ne yazık ki sevdiğimden, iradesizliğimden o bir hafta 10 günü göze alamıyorum.

Ama mevzu bebekse alışma evresindeki stres 9 ay sürmüyor. Keşke bir çok hamilenin stresi Sigara bırakmak gibi bir süreç olsa. Gebe olupta ne stres, üzüntü yaşayanlar var. Onlarla mukayese edilse sigara stresi gayet hafif kalır.

Bir kişi hata yapmadan evvel vicdanını rahatlatacak bahane bulurmuş önce. Konu sahibine bu şekilde yazarsanız bütün yorumları egale edip sadece sizin yazdığınızı beyninde onaylayacaktır.

Diyet yaparken iradesi zayıf kişilerde benzer seyler yaşar. Diyetisyene verdiği liste dışına çıkmak için " şunu yesem bir şey olur mu?" Der. 9 kişi hayır yeme listeme riayet etmek dese, bir tanesi ben yedim veya şunlar yedi diyeti etkilenmedi" dediği an direkt onu dinler. Zaten iradesi zayıf, beklediği söze tutunur.

O sebepten burda yapma etme diyenlere tezat bir yorumda bulunursanız ve o kişi sizi dinlerse bir bebeğin zehirlenmesine ortak olursunuz.

Çok geçmiş olsun Zaren. İnşallah büyüdükçe tamamen düzelir ve hiçbir şeyi kalmaz yavrucağın. Allah şifa versin

Babam 40 yasina kadar cok fazla sigara icerdi. Kilosu da vardi. Kan tahlilleri kotu gelince bir anda hem sigarayi hem fazla yemegi bir anda birakti. Hala zayiftir yedigine cok dikkat eder. Bir anda birakmak gerekiyor.
Bir is arkadasim da birden birakti, aklina geldikce kucuk sekerlerden agzina atiyordu, sen hamile oldugu icin yaninda surekli meyve ,kuruyemis, sakiz bulundurabilirsin. Zaten bir kac gun zorlaniyor sonra alisiliyor diyorlar.

Ben de tanıyorum sizin gibi kadınlar. Anlam veremiyorum her bünye farklı mı çalışıyor??
İrade meselesi. Herkes aynı değil. Aynı sebeplere de bağlı değil. Bilemiyorum bana soruyorsanız ben her içtiğimde vicdan azabı çektim. İçmemeye çok çabaladım ama stresten daldırıp gidiyordum. Konusahibine de bırakmasını tavsiye ediyorum. Çünkü risk var bu kesin. Dediğim gibi Allah yardımcısı olsun inşallah bırakır ya da en azından azaltarak sıfırlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…