- 29 Ocak 2021
- 1.967
- 5.903
- 108
- Konu Sahibi ilaydaNur87
-
Bu nasıl bir akıl vermektir Allah aşkına? Şu söyleminiz ne tıbba, ne anneliği sığar. Geçici bir dönem hastalansan ilaç vermek için doktor hamile misin? Diye soruyor. Kaldı ki Gebelik boyunca sigara içmek??Abartmazsan bir sey olmaz ya. Icmicem diye kendini kasman stres olman daha kötü o kadar addictsen gunde bir iç gitsin. Benim yengem gunde 3 paket icerdi hamileyken ahmet kaya gibive dahasi 44kg ile basladigi gebelige ( ustelik 40 yasindaydi ve üçüncü cocuguydu) 47 kg ile sonlandirdi. Cocuk 3.5 kg gayet saglikli dogdu. Tabi kendi dişleri falan hep gitti cocuk dedigin şey seni sömürmek uzerine yapilan bi oluşum bi zarar geldiginde senden gider. Cok da boğma kendini rahat ol, saglikla kucaklaman dilegiyle.
Bünyenin farklı çalışmasından ziyade sorumsuzluk bencillik diyebiliriz. Mesela kocası “dövmekten keyif alıyorum napiyim elimde değil” dese kadının dayak yemesi meşru olabilir mi? Aman canım onca dayaktan kimse ölmez boşver strese girme der miyiz adama? Kendinden zayıf bir canlıya sırf keyif için zarar vermekse arada hiçbir fark göremiyorum. Kimse mükemmel değil ama bu kadar sorumsuz kişiler kutsal annelikten filan bahsetmesin. Dayanamıyorsan ellerini bağla sigaraya ulaşamayacağın bir yere git ne bu şımarıklıkBen de tanıyorum sizin gibi kadınlar. Anlam veremiyorum her bünye farklı mı çalışıyor??
E bile bile riske atıyorsunuz işte bilinçdışı mı içiyorsunuz sigaraları pes artıkBir sonraki ‘irade düzeyi farklı’ kısmıda size gelsin o zaman.
Bu illet bu kadar kolay bırakılabilen bir şey olsaydı, kimse servet döküp, sağlını riske atmazdı.
Siz başardınız ne güzel, ama siz başardınız diye herkesi kınayıp, ahkâm kesemezsiniz.
Kimsenin iradesi bir değil, zaten bırakabilen bırakır.
Kendinizce Riskleri anlatıp çekilirsiniz, yoksa ben bıraktım sen nasıl bırakamazsın mantığı çok saçma.
Kimse bile bile evladını riske atmaz. Belli ki bir mücadele içinde zaten.
Ama sağlıklı çocukları var ben ondan bahsediyorum.Bünyenin farklı çalışmasından ziyade sorumsuzluk bencillik diyebiliriz. Mesela kocası “dövmekten keyif alıyorum napiyim elimde değil” dese kadının dayak yemesi meşru olabilir mi? Aman canım onca dayaktan kimse ölmez boşver strese girme der miyiz adama? Kendinden zayıf bir canlıya sırf keyif için zarar vermekse arada hiçbir fark göremiyorum. Kimse mükemmel değil ama bu kadar sorumsuz kişiler kutsal annelikten filan bahsetmesin. Dayanamıyorsan ellerini bağla sigaraya ulaşamayacağın bir yere git ne bu şımarıklık
Zehirlenen insanlardan bazıları ölüyor bazıları kurtuluyor napalım şimdi belki kurtuluruz diye zehir mi içelim neyi riske atıyoruz. Ayrıca çocukların şu an hasta olmaması ileride olmayacağı anlamına gelmez gen hasarı yapıyor sigaraAma sağlıklı çocukları var ben ondan bahsediyorum.
Konusuna göre 6 yaşındaki kızı sürekli hastaymış.Bu sizin ikinci hamileliğinizmiş ilkinde ne yaptınız?
Okulda altına yapıyormuş 6 yaş ve alta kaçırmak genelde altında başka sebepler yatar hamileyken sigara içince böyle olur mu yine ya ayy offKonusuna göre 6 yaşındaki kızı sürekli hastaymış.
Sağlıklı değildir. Siz öyle biliyorsunuzdur. Ben de dışarıdan sağlıklı görünüyorum ama herhangi bir durumda nefesim tıkandı mı bir daha geri zor geliyorum kendime :) 33 yaşındayım ama sebebinin ne olduğunu biliyorum. Anneme de sorsanız sağlıklıyım sigara içtiği için bir şey olmadıAma sağlıklı çocukları var ben ondan bahsediyorum.
Tabi canim rezalet bi durum aldirmamak icin dogurdu zaten ve dogduktan sonra da daha cok kepaze etti cocugu zaten iyi bisey diye anlatmiyorum insan dogasinin bebek olsa da ne kadar kuvvetli oldugunu söylemek istiyorum. Bazi doktorlar da cok bağımlılarda gunde bir ikiye izin veriyor ayrica. Ben o sekilde düşünüyorum. Icmeyecek insan zaten buraya yazana kadar icmez olur biter. Bagimliligi yuksekse içmedikce cok stres olur bu herkesin anlayacağı bir durum değil. Ve o stres daha cok zararli bebege.Bu nasıl bir akıl vermektir Allah aşkına? Şu söyleminiz ne tıbba, ne anneliği sığar. Geçici bir dönem hastalansan ilaç vermek için doktor hamile misin? Diye soruyor. Kaldı ki Gebelik boyunca sigara içmek??
Yengeniz bile bile bunu yaptıysa "Anne" olamamış, sadece doğurmuş. Bu bencillik anne karnında başlamış, yazık çocuğa.
Doktorlardan çok biliyorsunuz zaten. Onca yıl okuyup doktor olanlar "İçme " diyorsa bunun getirisini bizden çok çok iyi bildiklerinden dolayı.
Sigara kullanıyor musunuz? Sigara öyle madde veya alkol gibi insanı ciddi strese,krize sokan yoksunluk gibi değil. Benim geçen ilaçlı bir tahlil vermem gerekti ve kan belli saatlerde alınacaktı. Akşamdan, öğlen molasına kadar Sigara kullanmadım. Normalde ne kadar sağlıksız olsa bile kahve sigara yaparım. Ama stres veya yoksunluk çekmedim.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/39164080/#:~:text=Results%3A%20Maternal%20cigarette%20smoking%20either,%2D2%20cigarettes%20per%20day).
En kapsamli calisma bu. 1-2 sigara icmek %16 kadar riski artiriyor. Hic sigara icmeyip yoğun maternal stres yasayanlarda da gene %10-20 arasinda bebek uzerinde erken dogum, prematurelik gibi ayni riskler var arti annenin stresli olmasi (sigara sadece fiziksel zarar verirken) sinir sistemi gelisimini ve duygusal mekanizmalarini bozuyor. Sigara zararsiz demiyorum ama buraya yazan biri zaten yogun yoksunluk çekiyordur ve kolay degildir onun yarattigi stres.
Çok geçmiş olsun Zaren. İnşallah büyüdükçe tamamen düzelir ve hiçbir şeyi kalmaz yavrucağın. Allah şifa versinBen tüp ligasyondum ve hamile kalmışım bir de o sıra şehir dışına çıkmam lazımdı ve adet geciktirici almıştım. Hamile kalmışım ve regl gecikmesini falan hapa bağladım çünkü ihtimal bile vermedim. Bilmeden fosur fosur içtim sigarayı.
Bir de lekeleme oluyordu, normalde yemeden içmeden kesilirdim vs. Hiç biri olmadı yani hiç anlamadım. Kaşık ağrım artınca Dr. Gittim bir de regl olamıyorum lekeleme var demiştim. O an öğrendim ve şoka girdim resmen.
Bilsem bebeğimi zehirlemezdim. Öğrendim bıraktım ama temelde bebeği zehirlemiştim zaten. Sonra işte bunlar oldu.
TeşekkürlerÇok geçmiş olsun Zaren. İnşallah büyüdükçe tamamen düzelir ve hiçbir şeyi kalmaz yavrucağın. Allah şifa versin
İrade meselesi. Herkes aynı değil. Aynı sebeplere de bağlı değil. Bilemiyorum bana soruyorsanız ben her içtiğimde vicdan azabı çektim. İçmemeye çok çabaladım ama stresten daldırıp gidiyordum. Konusahibine de bırakmasını tavsiye ediyorum. Çünkü risk var bu kesin. Dediğim gibi Allah yardımcısı olsun inşallah bırakır ya da en azından azaltarak sıfırlar.Ben de tanıyorum sizin gibi kadınlar. Anlam veremiyorum her bünye farklı mı çalışıyor??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?