Merhaba çok üzülerek anlatacağım.

Kendinizi suçluyorsunuz ama suçlamayın bilseydiniz zaten bırakırdınız. Sanırım hala tam atlamadı acil şifalar diliyorum küçük savaşçıya

Kendinizi suçluyorsunuz ama suçlamayın bilseydiniz zaten bırakırdınız. Sanırım hala tam atlamadı acil şifalar diliyorum küçük savaşçıya
Çok teşekkürler Evet suçluyorum bugün kontrolde halen düzelmemiş olduğunu öğrendim yine. Evet bilseydim bu zulmü yapmazdım ona. İşte konu sahibine bu yüzden diyorum LÜTFEN HALEN ŞANSIN VAR.

Çok teşekkürler Evet suçluyorum bugün kontrolde halen düzelmemiş olduğunu öğrendim yine. Evet bilseydim bu zulmü yapmazdım ona. İşte konu sahibine bu yüzden diyorum LÜTFEN HALEN ŞANSIN VAR.
Belki de yüzde yüz sigaradan kaynaklı değildir kendinize bu kadar yüklenmeyin sonuçta vicdanlı bir annesiniz bilseydiniz mutlaka bırakırdınız.
Ne kadar sağlıklı beslensekte hasta doğan çocuklar olabiliyor yada ne kadar zararlı beslensek sağlıklı doğuyorlar biraz şans işi mi diyeyim ne diyeyim bilemiyorum da.
Konu sahibi de umarım bırakır.
Oğluma hamileyken hiç içmedim ama emzirme döneminde salaklığımdan olsa gerek 2 3 tane içmiştim 1 hafta sonra bronşit olmuştu aynı sizin gibi kendi kendimi yemiştim bende.
Soğuktan hastalandı Belki de bilemiyorum ama ben de o dönem o 2 3 tane içtiğim sigaraya bağlamıştım büyük ders olmuştu

Sabah glzümü acar acmaz sigara icerdim ben. Gün boyunca 1,5 paket giderdi. Kimse benim bir gün biraka bilecegime inanmazdi, ben dahil.
42 yasinda hamile kaldim. Ögrendigim gibi biraktim. Hamileyken sigara icmek bile bile cocugunuzu zehirlemek demek. Ha besikteki bebegin eline sigara verdiniz, ha karninizdayken sayenizde sigara icti.
Yasimdan dolayi zaten risk grubuna girmistim ama sigara yüzünden bana her konuda muhtaç olan bebegime astla bilincli bir sekilde zarar veremezdim.
Daha dogurmadiniz ama annesiniz artik.
O cocuk icin sorumlusunuz. Ilerde pisman ola bileceginiz birsey yapmayin.
Sigarayi canim cekmedimi hamileyken? Cekti elbetde. Rüyalarimda sigara iciyordum uzun bir süre. Ama her canim cektigimde icimdeki cani düsündüm, isteseydimde icemezdim.

Yapmayın ya yapmayın. Herşeyi geçiyorum nefsmiş iradeymiş stresmiş sinirmiş. Annesiniz artık. İçmeyin. Ben anneyim deyin ve içmeyin. 8 sene içtim pat diye bıraktım öyle azaltarak bitirmek de olmuyor. Kaldı ki içinizde kıpır kıpır oynayan ve siz ne yiyor içiyorsanız onunla beslenen minicik bir canlı var. Bu düşünce bile yetmeli bırakmak için

Sigara dışında hiç bir kötü etki yoktu ve bize bile zarar veren bir illet o bebeğe neler yapmıştır? Bazen şey diyorlar ya "Doğurana kadar içtim bir şey olmadı" ifrit oluyorum belki ilerde kötü bir hastalığa sahip olacak. Zaten dediğiniz gibi annelik vicdanı çok ayrı bir şey yani ne bileyim direkt korumaya alıyorsunuz ve muhtaç olduğu için muhakkak benim eksikliğim diyorsunuz.

Ya evde kediler var onların yanında bile içmem. Keşke komple silebilsek hayatımızdan.

Ben hamile olduğumu öğrendiğim gün tamam dedim son sigaramı içiyorum ve bu işi bitiriyorum.O an kendimce keyifli bir veda etmek istemiştim, son bi kez kahvemi alıp sigaramı yakim dedim.Hiç öyle olmadı.Daha susam kadar bile değildi ama vicdanım çok sızladı.Şu an 17 haftalığım, o benim son sigaramdı.Zaten hamileyken asla sigara içmem diyodum hep ama çok zorlanıcam zannederken o son sigarada hissettiklerim işimi çok kolaylaştırdı.Geçen rüyamda içtiğimi gördüm uyanıp ohh rüyaymış diye öyle bi sevindim ki anlatamam.20 küsür senedir de içiyordum, hala da emzirme dönemi bitince içerim diye hayal ediyorum yalan yok.(İnşallah o zamana fikrim değişir) Ama şu an yapamam ya yere batsın, lanet olsun onun vericeği anlık keyif.Sonrasındaki vicdan azabıyla başedemem ben.

Zaten bebeginin gelisimine odaklansaydin veya saglikli beslenseydin sigara icmezdin. Bu bebegine deger vermiyorsun demek oluyor ne diyelim senin iradenle alakali

Gebeliği süresince içen bir tanıdığımın bebeği ofistik oldu, ondan mı değil mi bilinmez ama insan vicdan azabı çeker. Allen Carr Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu kitabını okuyun, ben o kitapla bıraktım.

Arkadaşımın bebeği tek gözü küçük doğdu. Hatta çizgi gibi, gözü bile görünmüyor. O da sizin gibi geç yaş gebeydi ve ilk doktoru sigarayı bırakmazsanız bana gelmeyin başka doktor bulun dedi. Bana göre gebelikte bile isteye zarar gören engelli hasarlı doğan bebekler direk sosyal hizmetler tarafından alınmalı. Ya da çok düzgün güvenilir çocukları olmayan ailelere verilmeli. Onlarda da zarar verme ihtimali olabilir tabii kimse garanti veremez. Ama en azından kontrol ediliyorlar, bin tane soruya cevap veriyorlar. Öz anne daha doğurmadan zehirliyor, en azından evlat edinen kanundan kuraldan korkar. Annem hamileliğimi öğrendiği an gitti sigara paketini çöpe attı. Evde elimde sigara görürsen bana babana çocuğun yüzünü gösterme diye yemin ettirdi.

Çok komikmiş gibi de kahkaha emojisi koyuyorsunuz. Sizin keyifle içtiğiniz sigaraya karnınızdaki bebek de gülüyor mudur? Arkadaşım başını taşlara vurdu ben sebep oldum diye. Çocuk 4 yaşına geldi ve akran zorbalığıyla tanıştı. Çocuğun gözünü açmaya çalışmış diğer çocuklar. Ameliyat olacak ama doktorlar tam fonksiyon garantisi vermiyorlar elimizden geldiği kadar düzeltmeye çalışacağız diyorlar. Bunun ergenliği genç kızlığı var. Yazık değil mi dünyaya getireceğiniz cana? Gebelik bitsin çocuk doğsun, emzirme süreci tamamlansın gidin istediğiniz kadar balkonda başka odada için, niye zehirliyorsunuz bebeği?

Kimse bile bile evladını riske atmaz. Belli ki bir mücadele içinde zaten.
Atıyor riske ve üstüne gülüyor. Kürtaj imkanı var, bırakamam diyen aldırabilir. Zehirleme hakkı var mı, hem karnımdaki dursun hem de elimden sigara düşmesin. Mücadeleymiş, sanki keyfine sigara içmiyor da taş taşıyor. Başkasına bile isteye zarar verme, engelli olmasına sebep olma hakkımız var mı? Sırf bu korkudan bırakmak zorunda. Bize bağlı bir canlının hayatı söz konusuysa yaa bişey olmaz napim bağımlıyım diyemeyiz. Siz diyin, çocuk engelli doğunca içmeseydi bıraksaydı der köşenize çekilirsiniz. Kendini savunma koruma hakkı olmayan masumun yanında değil, ona zarar verenin yanında durun.

Abartmazsan bir sey olmaz ya. Icmicem diye kendini kasman stres olman daha kötü o kadar addictsen gunde bir iç gitsin. Benim yengem gunde 3 paket icerdi hamileyken ahmet kaya gibi ve dahasi 44kg ile basladigi gebelige ( ustelik 40 yasindaydi ve üçüncü cocuguydu) 47 kg ile sonlandirdi. Cocuk 3.5 kg gayet saglikli dogdu. Tabi kendi dişleri falan hep gitti cocuk dedigin şey seni sömürmek uzerine yapilan bi oluşum bi zarar geldiginde senden gider. Cok da boğma kendini rahat ol, saglikla kucaklaman dilegiyle.

Lütfen içme arkadaşım, bebeğine de kendine de büyük zarar veriyorsunuz şu an. Sigaraya verdiğin parayı da çocuğuna fon aç orada biriktir. Bak hem bebeğinin sağlığını koruyacak hem de onun için birikim yapacaksın, gel dinle beni.

Annemlerin bir kiracisinin torunuda engelli doğdu. Annesi gebelik boyunca sigara, Cola, enerji içecekleri falan tuketiyordu. Çocuğu altı aylıkken falan gördüm zayıf, gelişmemiş ve herşeyden kötüsü engelliydi. Çok üzülmüştüm çocuğa. Annelik büyük sorumluluk gerektiriyor. Ben oğluma hamile olduğunu öğrendiğim gün sigaraya tövbe eder gibi gazlı içeceklere tövbe etmiştim. Kalabalik yollardan bile uzak duruyordum egzoz dumanının zararlarina maruz kalmasın diye. Ne bileyim telefonumu süreli bir şekilde elime alırdım ışınları bebeğe zarar vermesin diye. Bunun gibi daha çok şeye dikkat ediyordum. Çünkü kendimi biliyorum en ufak birşeyde vicdan azabından kendimi yiyip bitiriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…