eğer gerçekten tamamen sizin anlattığınız gibiyse ben bu hocanın vicdanından şüphe duyarım...Çok tşk ederim kendiside dedi saygısızlık etmedi diye yetimi üzdü bildigi halde ilahi adalet
Tşk ederim aynen öylesevgili @cokguzelolsun çoğu yorumunuzu beğenirim genelde, ancak bu konuda size katılmıyorum... eskilerin aşağılamalarına kimsenin bir şey dememesi bunun normal karşılanmasıyla alakalı bir durum değildi bence... eskiden öğretmene ses edemezdik,ondan..
şaka bu şekilde yapılmaz, benim evladımın anne babasından işitmediği bir lafı bir başkası çocuğumasöyleyemez... ha saygısızlık yapmıştır çocuğum ,haksızdır, o zaman çocuğu bir kenara çeker öyle söyler,veya direkt velisine şikayet eder...
10 yaş nedir ki daha küçücük yavru,erkekler kız akranlarına göre daha geç olgunlaşır bir de..
bir de herkes herkese şaka yapamaz, sırf kendinden küçük diye hele hiç yapamaz. bu üslupta bir şaka bence hiç olamaz. sınıf arkadaşlarının önünde rencide edecek şekilde.
şakanın şekli,üslubu,karşıdaki muhatapa göre yapılır.. öyle üstünlük kurma amacıyla bu tarz lafların edilip sonrasında şaka yaptım denilmesini hiç doğru bulmuyorum ben :)
Bir derdim yok dedi yan çizmeye bsladı artık oglum onun dersine girmek istemiyor malesefkiAltta yatan sebep nedir bunu yapmasinda onu cok merak ettim ozellikle sizin cocugunuza.Sorardim ben hayirdir ne derdiniz var benim cocugumla diye.
kardeşim de özel okula gidiyor ve kameralar açık ders yapıyorlar :)Sınıfta yapmış deseniz inanırım da canlı derste imkansız. Kameralar kapalı öğrencilerin, öğretmen bilmiyor bile karşısında kim var... böyle konuşmaya cesaret edemez. Ayrıca en ufak bir sebep de yok evinde oturduğu yerden öğrenciye bu kadar kızması için. Kısacası fake... hele de özel okul diyorsunuz hepten imkansız
Hayır hep sustum aman dedim belki düzelir ama daha beteri oldueğer gerçekten tamamen sizin anlattığınız gibiyse ben bu hocanın vicdanından şüphe duyarım...
çok ilginç yahu yani el kadar çocuklarla böyle konuşmak...
başka öğrencilerle de mi böyle konuşuyor o öğretmen biliyor musunuz? bir de ne zamandır oğlunuzla bu şekilde konuşuyor? ilk miydi bu?
Ben eğitimci değilim, eğer olsaydım veli ile iletişimi minimumda tutardım.Söylediğimiz belki de az bile .
bizim gayeniz zaten öğrenciler ama öğretmeni samar oğlana çeviren en ufak bir yanlış anlamada şikayet edilen olunca mecburen bizde gardimizi ona göre alıyoruz .
Size bir olayı anlatayım 4. Sınıfları okuturken stajyer öğrenci geldi ertesi gün okula gelecek ders anlatacak . Ben kaynak kitap veriyorum derse nasıl giriş yapacağını anlatıyorum .
İki gün sonra da deneme sınavı var. Veli beni şikayet ediyor ogrenci velisine soruları söylememle ilgili .
Okula müfettişler geldi kamera kayitlari incelendi
Halbuki gelip bana sorsaydı durumu ben ona açıklardın .
Yani kamera açık bile olsa sadece karşıyı görüyor. Öğrencinin sağında kör noktada veli otursa öğretmen bunu göremez. Yani anneai yok nasıl olsa diye kimseye bağırmaya hakaret etmeye cesaret edemez5 teymiş. özellerde bütün sınıflarda kamera açık.
ikinci dediğinizi anlamadım ne demek istediniz?
Tabiki istemez.Sikayet ettiginzi biliyor mu?Bir derdim yok dedi yan çizmeye bsladı artık oglum onun dersine girmek istemiyor malesefki
Yani kamera açık bile olsa sadece karşıyı görüyor. Öğrencinin sağında kör noktada veli otursa öğretmen bunu göremez. Yani anneai yok nasıl olsa diye kimseye bağırmaya hakaret etmeye cesaret edemez
Bir öğretmen olarak söylüyorum bunları, sizin oğlunuzun dersine suç üstü yapar gibi katılmanız hiç hoş değil bunu bilin bir çok Veli bunu yapıyor hatta kemera açısının dışına oturup tüm dersleri izleyenler bile var. Sınıfa kapıyı çalmadan girilmediğini biliyorsak izinsiz dersi dinlemeninde doğru olmadığını bilmeliyiz. Oğlunuzun söylediklerini dinleyin ona güvenin bu yeter. Senin kafanı kırıcam gibi şiddet içerikli bir cümle kabul edilir değil. Sadece bölümü bitirerek öğretmen olunmasa da keşke psikolojik testlerden de geçilse. Her cümlemizle çocukların kalbine geleceğine dokunduğumuzu keşke herkes bilincinde olsa. Yönetime durumu bildirmelisiniz mutlaka gereği yapılacaktır. SevgilerMrblar 10yasında yetim oglum var iyi egitim alması için özel okula gönderiyordum şuan online ders alıyo. Oglum derslerinde cok basarılı ve saygılı bütün öğretmenleri oglumu cok seviyor bana tşk ediyorlar.ama 1tane matematik öğretmeni var 5 aydır oglum nezmn yapmaya kalksa hepşevkini kırıyor en son canıma tak dedi bende dersine katıldım kamerayı actım beni görmüyor tabiki oglum dediki öğretmenim ben soruyu yazdım bu lafın üstüne bagırarak şimdi bu bilgisayarın camını kırıcam bunu basarıcam gelip oraya senin kafanı kırıcamdedi oglum 20kişinin içinde rencide oldu aglamaya basladı şimdi siz olsanız ne yaparsınız????
Asla yalayıp yutmam ama fevri de davranmam . Oturup konuşmak biz insanlara mahsus bir şey . Olayı büyüteceğime çözmeye çalışırım .Kusura bakmayın ama abartı bir durum yok hakaret yemek için ben oglumu yollamıyorum sizinde birgün cocugunuzun basına gelirse yalayıp yutarsınız lafını ben yutmuyorum herkes ilk önce saygısını bilicek.
İnanın ne eksik ne fazla aynen böyle . Offf 15 yıllık öğretmenlik hayatımda neler gördüm neler .Niye hep aklıma bu geliyor
üzgünüm konu sahibi ama şu yorumda da size katılamadım.Parayla rezillik bu olsa gerek müdür yardımcısı varmıs okulda söyledik olmaması gerekiyor dedi u kadar okul müdürünü aradım haberleri varmıs telefonumu bile acmadı geri aramadı bile siz olsaydınız napardınız??
Velilerin bir kısmı maalesef bire bin katarak anlatır . Öğretmeni hep düşman gibi görüp açığını kollarlar sebep nedir bilinmez ama asla memnun olmazlar hiçbir şeyden . Çocuklar da artık anne babalarını taklit ediyorlar . Daha açık algıları ve anne babanın dedikleri onları da etkiliyor. Yalan söyleyip öğretmeni zor durumdan bırakan çok çocuk gördüm . Yetiştirilme biçimi çok önemli .Kesinlikle katiliyorum. Kendi yasadigim olaylari velilerin ağzından dinleyince inanin duyduklarma inanamyorum. Hic sanmyorum çocuğun masumca soyledigi bi cumleye oyle cevp verildigini..yanls anlama,mübalağa var gibi geliyor. Dediğiniz gibi yine sorun varsa ogretmnle,sinif ogretmnyle,idareyle vs konusulablr. Ben bu isin icndeki biri olarak soyluyorum kusura bakmayin da cocuklar da veliler yuznden cok da masum kalamams. Sehzadeler,prensesler yetstrym derken hak,hukuk bilmeyen bencil,ben merkezci,hep kndisini one atan,hep istedgi olsun isteyen ve olmamasina tahammul edemeyen,bu arada sessiz çocuğun hakkina giren cok cocuk var. Bunu eski cocuklarin masumluguyla yapmyorlar.hakkini yedrtme diyen ama bunu hos olmyan sekilde cocuga yansitan velilerin asiladigi sekilde yapyorlar. Konu sahibine yonelim degil bu cumlelerim. Ama konuyu sakince,her iki tarafi da dusunerek ve konusarak,gercekten anlmya calisarak cozmnzi oneryorum.cunku bu cozum arama yollariniz bile cocklariniza bi iz,bi ornktir
Diger mesajinzida bisey yok ki müdürü aradim ulaşamadım kendi bilir kendi kaybeder özeti. Orda çocuğunuzun yaşadığı olayi anlatan rehber öğretmenin yorumu yok.. ulaşamadım demişsiniz oda off be demiş o kadarSiz bilirsiniz inanıp inanmamak sorun degil ben herseyimle diger sayfada msjı bile kanıtladım sacma sapan dediginizi biz 3gün önce yasadık!!!!
Hanımefendi çocuğunuzun derslerine girmenizden anladığım kadarıyla müdahaleci bir velisiniz ve Çocuğunuz da henüz bireysellesememis. Çocuğunuz size böyle bir şikayetle geldiğinde öğretmenine gereken yanıtı vermesi gerektiğini ve böyle insanlarin hareketlerine asla uzulmemesi gerektiğini ogretmelisiniz. Ben kendi çocukluğumda kiyasliyorum kusura bakmayın bize ne neler yapiliyodu ama ailem böyle tepkiler verseydi şuan her halttan etkileniyor olurdum. müdüre kadar aramak nedir yahu? Siz böyle tepkiler verdikçe çocuğunuz haystta her ters laf edeni kötü soz söyleyeni olduğunda dünyası başına yıkılmış gibi tepkiler verecek. İyi eğitim verecek mantığıyla gelişigüzel ozellere para savurmayin. bı kez daha uyarmak istiyorum orda her öğretmenin pedagojik eğitimi yok. Parayla kaliteli eğitim almak mümkün değil bu ülkede. Lütfen beni kötü niyetli algılamayın çok denk geliyorum böyle çocuk yetistirene o yüzden çok üzülüyorum. SevgilerKusura bakmayın ama abartı bir durum yok hakaret yemek için ben oglumu yollamıyorum sizinde birgün cocugunuzun basına gelirse yalayıp yutarsınız lafını ben yutmuyorum herkes ilk önce saygısını bilicek.
Aynen öyle allah razıolsun dersten sogudu yemin ederim okuldan gitmek istiyorum diyor okulunu degişicemBu ulkenin insanlari siddetsiz iletisimi ogrenmeli. Sonra o cocuktan ozguven bekle. Hadi pedagojik egitimi yok iletisim dersleri de mi olmadi. Kimse kimsenin stres topu degil, bir cocuga saygili yaklasmalisin ki o da saygili davransin. Tamam ogretmenlerde bunaliyor fakat cocugun simdiden sevki kirilmis. Herkes kendine ceki duzen vermeli bu surec hepimizi yipratti, stres oluyoruz haliyle fakat siddet dilini yok etmek lazim artik 2021 yilindayiz. Bagirmak yada azarlamak ilkel yontemler, sogutmaktan baska ise yaramaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?