Artik eski devir degil ki hayatim. Bundan 30 yil once olurdu,hem de neler olurdu. Ama artik her sey kayitli ispatli. Öttürürler oyle ogretmeni,kalkip bir kelime soylesen ogrenciye aninda sikayeti yersin. Eskiden Agam pasam usuluyle devam ediyordu her sey. Nufuzu olan giderdi milli egitime sikayet ederdi caninin istedigi gibi. Oralara erisemeyenler mal gibi ceker dururlardi kotu muameleyi. Ama simdi oyle degil, cocuklara suradan kalk suraya otur dersen veliler cimerden girer insan haklari mahkemesinden cikarlar.
Her meslekte oldugu gibi bizim meslegimizde de bazen boyle tatsiz seyler yasanabiliyor. Bizim isimiz sabir isi tabi ki sabrimizin kalmadigi zamanlar olabiliyor ama ne olursa olsun soylenen cumlenin savunulacak bir yeri yok.Hayır baska hiçbir neden yok tüm öğretmenleri cok saygılı ve derslerinde basarılı oldugunu sölüyor . Bu öğretmene sordugumda evet emir saygılı bir cocuk calıskan dedi . Dedim hangi hakla sölediniz tık yok ? Bana baska care bırakmadı ilk bastan benim orda dersi dinlemedigimi sanarak saka dedi ama ben duydum sert birşekilde bagararak dediniz deyince tıkyok .
Sanırım bu cevap olmustur inanmayanlaraMesajlasma goruntusunde ayrinti yok ki,herhangi bir sebepten sorun yasamis da olsaniz boyle bir sekilde mesajlasirdiniz. Ogretmeninizin cocuga kafani kirarim bilgisayarini kirarim dedigine dair bir yazisma goremedim ben.
Ozel okullar dakika dakika kaydediyor zaten dersi. Ogretmenin en ufak hatasinda uyarida bulunuyorlar. Soylediginiz sey yasanmis dahi olsa zaten gonderirler ogretmeni. Ben inanmadigimi soyledim sadece.
Yooo mümkün. 5. Sınıfa giderken metin okurken bir yerde takldm diye benim öğretmenm beni yakamdan tutup savurmuştu meselaKonuya inanmadim kusura bakmayin.
Ozel olsun devlet olsun boyle bir sey mumkun degil. Lutfen su ogretmenler uzerinden sacmasapan konular acmayin artik ya
İgnenin acıtmasıyla bir öğrenciye bağırmak aynı sey degil birisi olagan bir durum tıp okudugunuza göre bilirsiniz zaten igne acitabilir ama ogretmen bagirmamali bunun sonu öğrencinin derse istemeden girmesine ve başarısızlığa çıkar.Gayet düzgün ve saygılı konuşuyorum, sizinle de konu sahibiyle de. Öncelikle herkes sizinle aynı fikirde olmak zorunda değil ben nasıl sizin fikrinize saygı duyuyorsam siz de benim fikrime saygı duymalısınız. İstediğiniz kadar beğenmedim atabilirsiniz. Ben de sizin gibi sağlıkçıyım (tıp okuyorum). Hastanede iğne acıttı diye cimere şikayet yazanı bile gördüm. En azından karşımızdakini bir kere uyarma tenezzülünde bulunmalıyız diye düşünüyorum. Şikayet herkesin en doğal hakkıdır. Fakat konu sahibi ilk mesajında öğretmenle konuşmadığını ve cimere şikayet etmeyi düşündüğünü yazmış. Ben de önce öğretmenle konuşup rahatsızlığını bildirmesi çözüm bulamazsa okula şikayet etmesi veya cimere yazmasını söyledim. O da öğretmene şikayetini bildirdiğini ve sonuç alamadığını söyledi zaten. Bu durumda elbette ilgili yerlere şikayet edebilir.
Okuduğunuzu anlamakta güçlük çekiyorsunuz sanırım.
HaklısınızGayet düzgün ve saygılı konuşuyorum
Bu yazdıklarınızın hiçbirinde karşı taraftan onaylanma yok ki rhareketin yapıldığına dair veya sizin anlattığınız şekilde yaşandığına dairSanırım bu cevap olmustur inanmayanlara
Ortaokulda bir ogretmenimiz erkeklerin kafasına eski 50bin TL ile ( bozuk para ) vura vura geçerdi.Bazı öğretmenlerin neden üstüne alındığını anlamıyorum. 16 yıllık eğitim hayatım boyunca 3-4 tane tuh hastası öğretmene denk geldim mesela ben. Öğretmenler arasında tacizci de var, tecavüzcü de, dayakçı da, egoistlerde yani her türde insan var. Bizim Ortaokuldaki bir matematik öğretmeni tekme tokat dalardı sınıfta eşyalara sinirlenince mesela, 3. Sınıftayken kızlarla etek açmaca oynuyorız diye bir kadın öğretmen evire çevire dövmüştü beni mesela. Annem okulu ayağa kaldırmıştı o zaman. Sınıfta da arkadaşlarımızı ciddi döven öğretmenler vardı. Neden herkes yok gibi davranıyor ki? Bu kişinin karakteri bozuksa yapacağı iş de bu kadar olur yani.
Doğru sölüyosunuz 27bin veriyorum elde var sıfır malesefhayır ben kendi zamanımdan yola çıkmadım..
hala var.
geçen sene daha pandemi başlamadan büyüğün ingilizce öğretmeni sınıfta bir çocukla tartıştı çocuğa bütün sınıfın önünde çıkışta görüşelim demiş. özel okul dikkatini çekerim. okuldan atıldı öğretmen. yalnız konu sahibesinin okul idaresi vasıfsız. sınıf öğretmeni yetersiz. merdiven altı özel okul mübarek.
İnanıp inanmamaktan bağımsız size birebir yaşadığım 2 olayı anlatayım.inanmayanların neden inanamadığını anlamadım..
böyle öğretmenlerle karşılaşmamış olmanız var olmadıkları anlamına gelmiyor.
@darkmore devlette de olmaz demişin güldüm haberin olsun arkandan gülmüş olmayayım:)
Ay yok artik daha neler abartmayin yahu!!Kayda aldıysanız haber kanallarının WhatsApp ihbar hattına atın
Ortaokulda bir ogretmenimiz erkeklerin kafasına eski 50bin TL ile ( bozuk para ) vura vura geçerdi.
Üstüne bi de teşekkür etsin isterseniz!? Ne hakla öyle konuşabilir çocuğa? Ne münasebet yaa. Büyütürken ne hassasiyetle büyütüyoruz, aman geleceğini etkilemesin diye! "Eğitimsiz eğitimcinin" teki çıkacak çocuğa şu kelimeleri sarfederek! Onu klozetin suyunda boğarım.Önce öğretmeni arayarak sorunun ne olduğunu neden böyle davrandığını sorun . Çocuğunuzun onca kişi içinde rencide olup üzüldüğünü söyleyin cevabına göre hareket edin idareye bildirebilirsiniz.
Yok taksim meydanında giyotinle kafasını uçursunlar o daha adil olur . Ya nasıl saçmalıyorsunuz cidden . Bu ne kin anlamadım ???Kayda aldıysanız haber kanallarının WhatsApp ihbar hattına atın
Niye hep aklıma bu geliyorEvet bu tarz velileri biliyorum canlı ders boyunca gözünü dersten ayırmaz . Öğretmen ne yaptı kaç dakika derste durdu , kime söz hakkı verdi vs vs . Öğretmen açığı arayan veli türü . Bir de bunun özel okul versiyonu vardır ki ,benim paramla maaş alıyorsuncular .Ben olayın aşırı abartıldığını düşünüyorum . Öğretmeni savunmuyorum ama o kadar da söylediğini sanmıyorum veliler abartmaya bayılır çünkü . Aman senin kafanı kırarım demiştir belki . Ama bu bile yanlış aslaaa savunmuyorum . Dememeli kesinlikle . Veli bunu bire bin katıp anlatır . Oturur öğretmenle konuşursun bu söylediğiniz hoşuma gitmedi diye . Sebebini sorarsınız vs . Hele bir de fişekçiler var ki hemen karakola git demiş yuh ya . Tecavüzcüler, hırsızlar ortalıkta fink atsın öğretmeni canlı derste kızdı diye müebbet verilsin . Bazıları cidden ne kadar şuursuzca yorum yapıyor !
Tekrar ve son kez söylüyorum, kişinin şikayet edilmemesi taraftarı değilim. Önce kişiyi uyarmak düzelmemesi durumunda şikayet etmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Kişiye rahatsızlığımızı bildirdikten sonra kendisini düzeltebilir. Düzeltmezse şikayet en doğal hakkımızdır. Bu şahsi fikrim. Ve konuya son mesajım. Sevgiler.İgnenin acıtmasıyla bir öğrenciye bağırmak aynı sey degil birisi olagan bir durum tıp okudugunuza göre bilirsiniz zaten igne acitabilir ama ogretmen bagirmamali bunun sonu öğrencinin derse istemeden girmesine ve başarısızlığa çıkar.
Olay ogretmen ya herkes egitimci oluyor birden. Ne hakaretler biri tuvalet suyunda bogacakmisYok taksim meydanında giyotinle kafasını uçursunlar o daha adil olur . Ya nasıl saçmalıyorsunuz cidden . Bu ne kin anlamadım ???
Kusura bakmayın ama abartı bir durum yok hakaret yemek için ben oglumu yollamıyorum sizinde birgün cocugunuzun basına gelirse yalayıp yutarsınız lafını ben yutmuyorum herkes ilk önce saygısını bilicek.Evet bu tarz velileri biliyorum canlı ders boyunca gözünü dersten ayırmaz . Öğretmen ne yaptı kaç dakika derste durdu , kime söz hakkı verdi vs vs . Öğretmen açığı arayan veli türü . Bir de bunun özel okul versiyonu vardır ki ,benim paramla maaş alıyorsuncular .Ben olayın aşırı abartıldığını düşünüyorum . Öğretmeni savunmuyorum ama o kadar da söylediğini sanmıyorum veliler abartmaya bayılır çünkü . Aman senin kafanı kırarım demiştir belki . Ama bu bile yanlış aslaaa savunmuyorum . Dememeli kesinlikle . Veli bunu bire bin katıp anlatır . Oturur öğretmenle konuşursun bu söylediğiniz hoşuma gitmedi diye . Sebebini sorarsınız vs . Hele bir de fişekçiler var ki hemen karakola git demiş yuh ya . Tecavüzcüler, hırsızlar ortalıkta fink atsın öğretmeni canlı derste kızdı diye müebbet verilsin . Bazıları cidden ne kadar şuursuzca yorum yapıyor !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?