- Konu Sahibi mutluluk_27
-
canım geçmedi daha ama umudum da yoktu zaten yumoşum 15-16-17 bu üçünden birinde çatladı yumoş takibindeydim dönllenme süresi tutarsa 4-5 gün diolar olsa silik milik çıkardı hiç bişi yokreglime 5-6 gün var sanırım
hım. dur bakalım ya gün doğmadan neler doğar
inş. bir sonraki test sonucuna şaşırırız :)
olmazsa da olsun canım Rabbim sağlıklı sıhhatli bir evlat nasip etsin de varsın biz biraz dişimizi sıkalım
hım. dur bakalım ya gün doğmadan neler doğar
inş. bir sonraki test sonucuna şaşırırız :)
olmazsa da olsun canım Rabbim sağlıklı sıhhatli bir evlat nasip etsin de varsın biz biraz dişimizi sıkalım
canım bu arada bişey sorcam bu yumurtlama takibi nasıl yapılıyor. hangi günler bakılıyor. regli gününde bakılmaz dimi.tırsmaktayım da :)
öyle tabi canım aslında test yapmak yoktu aklımda ama grip oldum bugün ilaç içsemmi içmesem mi die kafam karıştı ondan yaptım ama regliye kadar hayal kurmaktan iyidir zaten serophene hazır dolapta bekliyo regli olursan iç gel dedi doktorum hep diyorum taktir Allah ın zaten üzüldümde sayılmaz ilk zamanlar ağla ağla bi hal olurdum şimdi o kadar alışmışım ki tek çizgiye biliyodum zaten diyorumm
ilk zamanlar çok beklenti içinde oluyoruz zaten artık ağlamak yok daha çok çalışmak var :)))
sende benim gibi olmuşsun bende batı beklerken boğazlar şişti ilaç içiyim mi içmiyim mi derken test yaptım negatifi görünce hastalığımamı üzüliyim test sonucuna mı bilemedim :)
ama olsun ya bi gün o çift çizgiyi mutlaka görücez inş.
canım önce ilaçlı mı takip olacak yoksa ilaçsız mı gerçi çok farketmiyor sanırım sadece ilaç kullananlar daha sık muayene oluyo ben reglimin bi 14.günü bide 17. günü gittim 14. gün 21mm di yumoş 17.gün çatlamış sıvı var rahimde dedi yani sadece iki kez gittim alttan muayeneyle bakılıyo canım ama benim ilk muayenede reglimn 3.günü olmuştu ondada rahmin durumuna bakıyolar sanırım ona göre ya ilaç yazıyolar yada ilaçsız takip ediyolar
aman ya ne üzücem elimizden geleni yapıyoruz daha napalım Rabbim vermedikçe bi tırnağını yaratmaya hükmümüz yok ama kandilde herkese dua ettim Rabbim önce benden çok isteyenlere versin inşallah
hım anladım canım saolasın. ben şuan yumoşlar için ilaç kullan mıyorum.doktorum yumurta takibi filan yapmadığı için sadece progestan die bi ilaç verdi o da bana yeterli olmayan bir ilaç.
yarın 3. günüm doktora gidicem tüm hormonlarıma tekrar bakılıcak da.yumurtlama takibim ilaçlıda ilaçsızda olsa mutlaka bakılması gerek yoksa ne biliyim oluyomu olmuyo mu. :)
cnm sen daha önce hiç tedavi görmedinmi
hepimiz dua ettik canım allah kabul etsin dualarımızı. Ama olsun hayırlısı nasılsa o olsun inş. önce sonra fark etmez :)
evet cnm kesinlikle benim ilk tedavimde 14mm de kaldı mesela devam etmesem tedaviye büyümicekti zaten 18-22 mm arası yumoşlar döllenebiliyomuş sanırım boşu boşuna uğraşmışım 2 yıl
3 aydır güya tedavi görüyoz işte boşa kürek çekmişiz.bekarken gittiğim doktor bebek istediğinde klomen tedavisi önermişti.bende evlenince şehir değiştirdim. çocuk istediğimizde burdan doktor buldum ama gerekeni yaptığını sanmıyorum.sadece bir progestan verdi sordum bu ne kadar devam edicem bebek olana kadar dedi.sadece progestanla olacak iş deil.ileri derecede pkoluyuz sonuçta.yarın doktora gidicem ama bir yandan başka hastanelerde dr bakıyorum internetten bu sefer zaman kaybetmiycem. :))))
Amin cnm evet herşeyin hayırlısı ama bazen öyle şeyler duyuyorum ki yıkılıyorum resmen geçen burda okudum kadının rahmi yokmuş düşün hiç gebe kalma şansı yok kocasıda çok çocuk istiyomuş bu yüzden karısını boşamış hani bizim zorda olsa imkansız deil ve saolsun eşim hep destek oluyo hep kendimden daha kötüleri düşünüyorum Rabbim önce çok zor durumda olanların yardımcısı olsun diyorum
2 yıl boyunca nasıl bir tedavi uyguladın ki.boşu boşuna oldu.
canım ileri derece pko derken hormonların nasıl hiç bakıldımı ben bak regli düzensizliğim var ama hiç hap kullanarak regli olmadım kendiliğinden oluyo hormonlarımda normal çıktı şükür bide bana tek over polikistik dio o nasıl bişi bilmiyorum ama çok kiloluyum zaten reglimde bu yüzden gecikiyo sanırım bide enteresan bişi var onuda sölim ben 6 aydır falan regliye 1 hafta kala felan bi sancı giriyo kasığımda mı makatımda mı bilemiyorum doktora gidiyom gaz sancısı dio insan her ay bi gün gaz sancısımı çeker dünya ilaç kullandım sonra bunu kendi doktoruma söledim güldü seni başından savmış gittiğin doktor tarif ettiğin şey ovulasyon ağrısı dedi yani ben ilaçsız regliye 1 hafta falan kala yumurtluyomuşum hiçte değerlendirmezdik o günleri
yok cnm 2 yıl hiç tedavi olmadım olur bebek die oysa yumoşlar büyümeden sönüp gidiyomuş o zamanlar yani boşuna beklemişim 2 yıl keşke baştan doktora gitseymişim dedim tedavi benim de daha 2. ay sayılır çünkü ilk ay 6cm kist vardı bişi yapamadık paşanın erimesini bekledik bide sana yumurtlamaya kadar adaçayı ve hayıt içmeni tavsiye ederim onları içmeye başladığımdan sanırım hormonlarım düzgün çıktı çünkü bekarken testesteron çok yüksek çıkmıştı ve farlutal kullandım 6 ay kadar işte sadece o dönem ilaçla regli oldum onun dışında kendiliğinden geliyo artık ve hormonlarımda maşşallah çok düzgün sende bi dene derim adaçayı ve hayıtı bişi kaybetmezsin sadece yumurtlamadan önce kesmeye dikkat ediceksin
ben malesef regli olmuyorum nerdeyse artık.bak sen şanslısın geciksede oluyosun kendi kendine.ben çoğu zaman sabrediyorum 5 ay bile beklediğim oldu kendi kendine olsun diye ama olmadı ilaçla oluyorum.hormonlarım da prolaktinim 100lere çıktı.mr çekildim hipofizde mikroadenom çıktı prolaktin hormonunu yükseltiyormuş o da.6 ayda bir kontrol edilecek büyüyormu diye.prolaktini düşürmek için dostinex i enson 3-4 ay önce içtim yükselmiştir büyük ihtimalle.
yani senin tek yumurtalıktamı kistlerin var onu mu demek istiyolar.
işte doktordan doktora değişiyor.kimi basit bi gaz sancısı diyim geçiyo.sinir oluyorum böylelerine.
bak ne güzel işte artık yumurtlama gününüde oğrenmiş oldun ona göre çalışmalarını yaparsın artık :)) Rabbim tez zamanda yüzünü güldürsün inş. :)
normalde 1 yıl süre tanıyorlar.olmazsa tedaviye başlanıyor.sen baya sabretmişsin canım olsun bakarsın tedavine çabuk cevap alırsın :)
hım ada çayı ve hayır denerim bakalım tadları kötümü nasıl yapılıyor ki.pekte içemem bitki çayı filan ama sonuç güzel olunca insan herşeyi göze alıyor :)
ne zaman yumurtladığımı bilsem keserimdeallah kerim :)
prolaktine de etki eder inş. o benim elimde değil çünkü adenom orda oldukça o hormon yükseliyo :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?